Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o "Płockiej Setce"?

IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.02, 23:48
No właśnie. Wyszły już trzy numery tego nowego płockiego pisemka, z których dwa
przejrzałem. Na razie nie mam zdania na jego temat. Wydaje się dość
interesujące. Może będę je kupował zamiast "Tygodnika Płockiego". W ostatnim
numerze znalazłem coś mnie zaciekawiło, mianowicie list od Przewodniczącego
Rady Mieszkańców Osiedla Radziwie Wojciecha Paszkiewicza z gratulacjami dla
tego "poczytnego i treściwego" czasopisma. Pan Przewodniczący dziękuje za
zainteresowanie swoim osiedlem i prosi o więcej egzemplarzy, bo na Radziwiu ich
nie wystarcza. Z jednej strony cieszę się, że rośnie czytelnictwo prasy na
Radziwiu, ale z drugiej strony zastanawiam się, czy pan Wojciech Paszkiewicz
nie jest jakoś spowinowacony z panem Tomaszem Paszkiewiczem - redaktorem
naczelnym "Płockiej Setki". :-)))) Czy ktoś coś wie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • drops1 Re: Co sądzicie o 18.01.02, 10:50
      To jakaś kolejna przedwyborcza efemeryda czerwonych?
      • Gość: Roman J. Re: Co sądzicie o IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 08:54
        Nie wiem, czy to czerwoni, zieloni, niebiescy czy czarni, bo nie oceniam gazet
        lokalnych pod tym kątem. Dla mnie ważne jest czy są rzetelni, piszą ciekawe
        artykuły, itp. Na razie nie mam wyrobionego zdania i dlatego liczę na opinie
        innych. Jeśli miałbym już ocenić jakoś przynależność tej gazetki, to wygląda na
        to, że to gazeta w dużym stopniu radziwska. Radziwie było tam w ostatnich dwóch
        numerach nadreprezentowane w stosunku do swej wielkości.
        • Gość: kpn Re: Co sądzicie o IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 00:19
          Kupuję od pierwszego numeru. Ciekawe artykuły o naszym mieście po prostu
          wciągają mnie w lekturę. Jest dużo Radziwia, ale to wcale nie przeszkadza :)
          A jeszcze ta niziutka cena!
          • Gość: kei Re: Co sądzicie o IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 16:37
            Widzialem pierwszy numer...to znaczy musialem sie po to pofatygowac do tej
            pizzeri naprzyciwko Malachowianki w Pasazu Grodzkim bo nigdzie nie moglem
            znalezc, ale jak dla mnie to poziom dosytc mierny...wiecej nie kupilem
            Pzd.
            Michal
    • Gość: Naka Re: Co sądzicie o IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 21:48
      Co to za pismo, czy to tygodnik, czy dziennik, czy posiada cos
      charakterystycznego w wygladzie ? W kiosku nie było, w sklepach gdzie maja
      prase tez nie, moze za mały nakład, a moze tylko w Radziwiu mozna to kupic????
      Naka
      • dobromil Re: Co sądzicie o 20.01.02, 21:53
        To taki nowy tygodnik. Co do tego ze nie ma tego w kioskach, sklepach sie
        zgadzam. NAkladu nie pamietam ale chyba rzeczywiscie niewielki. O istnieniu
        tego tygodnik wiem tylko dlatego ze kiedys jedna pani przyszla do mnie do
        firmy zeby sie zareklamowac. Nie skorzystalem i chyba dobrze zrobilem.
    • Gość: Roman J. Re: Co sądzicie o IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 07:29
      Po artykule poświęconym przewodniczącemu Rady Nadzorczej Orlen SSA - panu
      Siwakowi, który znalazł się w ostatnim numerze "PS", moja sympatia do tej
      gazetki znacznie wzrosła. Cieszę się, że ktoś wreszcie poświęcił kilka słów
      tej "szarej eminencji" płockiego klubu, która w moim odczuciu jest conajmniej
      współodpowiedzialna za złą atmosferę wokół klubu. Widziałem pana Siwaka kilka
      razy w naszej płockiej telewizji i wywarł na mnie jak najgorsze wrażenie. Ja
      nie powierzyłbym mu kierowania nawet moim samochodem, nie mówiąc o Radzie
      Nadzorczej klubu z pierwszoligowymi ambicjami. Artykuł w "PS" tylko potwierdził
      moje obawy dotyczące m.in. kwalifikacji przewodniczącego RN płockiego klubu.
    • Gość: Kobi Re: Co sądzicie o IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 14:19
      Nie wiadomo, czy Paszkiewicz jest spokrewnionyt z Paszkiewiczem, ale że ty jesteś
      z pokrewniony z Gazeta Wybiórczą, to na pewno. W innym przypadku nie
      krytykowałbyś innych płockich gazet jak leci. Bez wyjatku.
      • rene2 Re: Co sądzicie o 05.02.02, 17:44
        fajna opinia. Zwłaszcza, że post wcześniej RJ chwali „setkę”.
      • Gość: Roman J. Re: Co sądzicie o IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 20:41
        Jasne, że jestem związany. Przez panią w kiosku. :-))))))))
        Lecz się z podejrzliwości, bo szkoda na to życia.
    • pretorian2 Re: Co sądzicie o 06.02.02, 00:01
      Ale lepsze to niż GW, która jest, niestety, jedynym dziennikiem z regionalnym
      dodatkiem w tym mieście. Pozdrawiam GW, która najlepiej sprzedaje się w piątek,
      z uwagi na tygodniowy program tv. Ktoś Was oszukuje w dziale marketingu :))
      • Gość: Sero Re: Co sądzicie o IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 08:59
        Zgadzam sie z tobą, że nizezależnie jaki "toto" prezentuje poziom to i tak jest
        lepsze od gazety wyborczej, sorry, gazety na mazowszu, gdzie do czytania
        pozostaja 3 - słownie trzy - strony
        • Gość: Roman J. Re: Co sądzicie o IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 09:25
          Zapmomniałeś pomnożyć tych trzech stron przez sześć wydań w tygodniu, a to już
          daje 18 stron, czyli całkiem niezły wynik, bo nie zapominaj, że w innych
          gazetach też trzeba najpierw odjąć strony z ogłoszeniami i reklamami.
          • rene2 Re: Co sądzicie o 06.02.02, 11:06
            Malkontenci zawsze się moga przenieść na internetowe strony lub Forum tej
            setki, droga wolna.
          • Gość: Sam Re: Co sądzicie o IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 08:48
            Ja czytam całe gazety, od deski do deski. Dlatego lubię, kiedy także w
            ogłoszeniach jest co poczytać. Taką mam pracę, że korzystam między innymi z
            podawanych ogłoszeń. Zresztą zawsze można się z nich wiele dowiedzieć.
    • Gość: aqwd Re: Co sądzicie o IP: 213.25.195.* 15.02.02, 11:22
      W sumie uwazam, ze troche kaszana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka