Dodaj do ulubionych

PloNET - wasze doświadczenia

09.02.09, 09:43
Korzystałem na Podolszycach i byłem zadowolony. Ale teraz mieszkam przy
Łykasiewicza i od kilku tygodni próbuję się połączyć z anteną na III LO. Nie
działa, choć w linii prostej mam do niej 50 metrów i pełną widoczność. Co
gorsza pisanie meili nic nie daje, nawet nie nikt nie raczy
odpowiedzieć!!!!!!!!!!!!!! Macie podobne doświadczenia może?
Obserwuj wątek
    • zieloonomi Re: PloNET - wasze doświadczenia 12.02.09, 14:41
      Ja kiedys dowiadywalam sie o punkt na Mościckiego. Otóz, po
      uderzeniu pioruna w nadajnik na ratuszu, hotspot nie działa. Niby
      mieli naprawić. A że to ta sama okolica, to podejrzewam, że
      przyczyna jest ta sama.
      • Gość: ft Re: PloNET - wasze doświadczenia IP: 89.231.66.* 19.02.09, 23:05
        A czy z Plonetu można korzystać (choćby na podolszycach) cały czas ?Nie rozłącza
        np co godzinę żeby za dużo im nie obciążać łącza ?
        • Gość: Igal Re: PloNET - wasze doświadczenia IP: 89.108.218.* 21.02.09, 00:38
          Znajomy ma jakieś 100 od nadajnika na Podolance. Nie wiadomo czemu co jakiś czas
          ma zanik sygnału przez co ściągany plik w danej chwili jest zrywany. Również
          kilka razy w roku nadajnik potrafi być wyłączony przez kilka dni. Podobne zaniki
          sygnału występują przy Kochanowskiego. Ja od kilku dni testuję Playa 3G i gdyby
          nie limit transferu to przy tej cenie byłaby to super alternatywa. Pingi 120-200
          ms, transfer 600-800 kbps max 1200/360. Pozdrawiam
          • Gość: gosc Re: PloNET - wasze doświadczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.09, 12:53
            gdyby nie bylo tych limitow to kazdy by sciagal na maxa i pingi bys mial duzo
            wieksze
          • Gość: Spidermax Re: PloNET - wasze doświadczenia IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.09, 22:39
            jak pingi dla ciebie 120ms sa dobre to gratuluje eheheheh standard
            na lączu kablowym netia, neo to 18-30ms do onetu czy wp.
            • Gość: Igal Re: PloNET - wasze doświadczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.09, 07:26
              Spidermax - jeżeli nie masz zamiaru grać w sieci to pingi nawet 300ms do
              przeglądania stron nie stanowią problemu. Nie zapominajmy że jest to łącze
              radiowe. Swoją drogą w nocy przy pingu 90-100ms udało mi się 15 minut w CSa pograć.
              • Gość: Spidermax Re: PloNET - wasze doświadczenia IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.09, 18:24
                Po pierwsze ktoś sie pyta o łącze stałe nie radiowe w sensie GSM,
                pingi na gsm bez względu na operatora to porażka, sprawdza sie tylko
                jako mobile internet, a nie cos z czego można w PEŁNI korzytać w
                domu więc nie mydlmy ludziom oczu. Skoro tobie wystacza to git
                bajera tylko z opóznieniami rzędu 100-200ms o streamingu audio-video
                można zapomniec co też jest elementem WWW. Z drugiej strony GSM
                odradzam każdemu, mało kto wie że BTS (stacje dostępowe) mają
                piorytet Voice czyli jeżeli rozmawia wiecej osób w ramach stacji
                macierzystej twoj GSM internet wypada badz pingi rosną kosmicznie. Z
                tego typu rozwiązań polecic można CDMA Orange o duzo lepszych
                parametrach (opóznienia i transfery). Jednak do domu tylko jak jest
                możliowsc to kabel i rzetelny usługodawca a nie jak Hyperion na
                podolach jak tylko jest burza w okolicy netu brak hahahaha. W Płocku
                liczy sie tak naprawde 3 operatorów tepsa/netia (ta sama
                infastruktura przynajmniej w naszym miescie), multimedia i petrotel
                (działanie ostatniego w zależnosci od lokalizacji)Sieci wifi u nas
                to porażka szczególnie WB.
                • Gość: Igal Re: PloNET - wasze doświadczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.09, 21:11
                  Spidermax popieram w 100%. Powiem tylko ,że jestem pozytywnie zaskoczony tą
                  usługą. Onet wczytuje mi się maks 6 sekund, radio internetowe przy 128kbps nie
                  rwie, YouTube też płynnie się wczytuje, nie rwie.Dla porównania na domowym 2Mbit
                  DSLu onet potzrbuje maks 2 sekundy. Nie ma co porównywać dwóch usług, ale w
                  ostateczności do www i email wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka