henrykkreuz 01.03.09, 20:57 No to biskupa dzisiaj szlag trafia, za sprawą wiernych którzy działają mu wbrew. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmyszsza Ostatnie spotkanie z proboszczem 01.03.09, 21:02 wszystkim parafianom gratuluję, jesteście WIELKĄ WSPÓLNOTĄ !!! tylko zazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 21:38 Masz rację, to czego dokonali, jak potrafili pożegnać swojego proboszcza, wielki szacunek. Tylko czemu musieli to przeżywać? Czemu trzeba najpierw zniszczyć człowieka aby inni Go docenili. Na uroczystości pożegnania widać było że ostatnie dni odebrały Mu wiele zdrowia i radości życia. Oto zapłata kościoła za lata pracy. Ks.Andrzeju zadbaj o swoje zdrowie bo o Ciebie się nikt nie zatroszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.037.c77.petrotel.pl 01.03.09, 21:19 Niech Biskup teraz patrzy, co zrujnował, co zniszczył jedną nieprzemyślaną decyzją. Tylko że jego na tej Mszy nie było. Nie widział tego, jak dzieci czy młodzież aż po osoby starsze nie mogli powstrzymać się od płaczu i żalu, że Ksiądz Andrzej odchodzi. Biskupie, dziękujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian [...] IP: *.gprs.plus.pl 01.03.09, 21:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 21:25 Mamy tylko jednego biskupa Romana, Libera nigdy nie bedziesz naszym biskupem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `diecezjanka Re: wasz biskup IP: 80.48.4.* 01.03.09, 21:32 ale On sie podpisuje Wasz biskup ale nie nasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3kropek Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: 80.48.4.* 01.03.09, 21:26 A kiedy była ta zbiórka na Toyotę, bo nic takiego sobie nie przypominam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.037.c77.petrotel.pl 01.03.09, 21:47 Zbiórka nie została nagłośniona, bo ludzie mogliby źle to odebrać. Jeżeli chciałbyś się dołożyć, to mogę Cię nakierować do osoby, która była współodpowiedzialna za całe przedsięwzięcie. Zbiórka została przeprowadzona wewnątrz członków grup parafialnych, ich znajomych i głównie firm, które sponsorowały budowę nowej świątyni. Była ona także organizowana dosyć szybko, więc mogła do Ciebie nie dotrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 09:30 Nie ośmieszajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem 03.03.09, 19:00 Gość portalu: gość napisał(a): > Zbiórka nie została nagłośniona, bo ludzie mogliby źle to odebrać. Dziwne uzasadnienie. Ci, którzy mogli źle odebrać fakt zbiórki na taki prezent, na pewno tak samo źle odebrali fakt jego wręczenia. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `juzio Re: Biskup jedzie do Warszawy głosić homilie... IP: 80.48.4.* 01.03.09, 21:26 pasyjne i szczęść mu Boże, marzy się arcybiskupstwo życzymy mu tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `parafianin Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: 80.48.4.* 01.03.09, 21:24 My parafianie ze Św. Krzyża jesteśmy wielką i mocną wspólnotą a także tą małą Ojczyzną i nic nas nie skłóci - nawet pomysły i zamysły ks.biskupa. Zaś ks.kan.Andrzeja nigdy nie zapomnimy. Żyjemy nadzieją, że do Nas powróci. Wszystkiego dobrego ks.Andrzeju Byłeś i jesteś naszym Pasterzem i Przyjacielem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cichy Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.gprs.plus.pl 01.03.09, 22:49 Boze, teraz to chyba kazdy ma internet, kazdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie parafianin Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.class147.petrotel.pl 02.03.09, 10:57 Zapomnicie i to szybko. Jeden odszedł, przyjdzie drugi może jeszcze lepszy i jeszcze będziecie psy wieszali na Andrzeju. Takie jest życie - jeden odchodzi, drugi przychodzi i nie ma znaczenia czy to jest ksiądz, listonosz, prezes, kolega z pracy, tego nie zmienisz. Miło słyszeć, że lubiliście swojego proboszcza, ale nie przesadzajcie. Na Stanisławówce co kilka lat proboszcz musi odejść i parafianie chociaż na pewno im przykro, nie spazmują. Tak, że bereciki do szafy w naftalinę i przejdźcie do porządku dziennego, a ks. Andrzeja szanujcie, pamiętajcie o nim jako o dobrym człowieku, a nie jak o niemalże świętym. Nie ma ludzi niezastąpionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samnatu [...] IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 21:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `biedna parafianka Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: 80.48.4.* 01.03.09, 21:31 aleś ty ....i samnatu czy my cie wyzywamy od dziadów, czy dałeś przsłowiową złotówke NIE to ci nic do tego my parafianie mogliśmy kupić samolot ale nie ma u nas lotniska i gdzie musiał by ks kan wylądować chcąc przylecieć w odwiedziny do swojej parafii i swoich owieczek. Zaś auto nie potrzebuje lądowiska . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podolanin Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.centertel.pl 01.03.09, 21:45 Księże Andrzeju, piękna uroczystość - bo Twoja posługa w parafii była piękna. Żywy Kościół, który budowałeś przez tyle lat objawił swoje gorące, pełne miłości, szacunku serce. Obecność tego żywego Kościoła pokazała, jak mylne są decyzje tych, którzy tego nie rozumieją. Dziękuję Ci za lata pracy - trudnej i owocnej dla Wspólnoty Świętokrzyskiej. Jeżeli, ten kościół murowany powstanie, to będzie w nim Twoje serce. Wszyscy, dla których byłeś Pasterzem stanęli przy Tobie. Mam nadzieję, że Twój trud, pot, zmęczenie, którymi nasiąkła ta parafia będą owocowały. Dzięki ks. Andrzeju: ps. a takie pytanie na marginesie: czy na uroczystości była edycja płocka gościa niedzielnego???? mam nadzieję, że ci, którzy tyle narobili złego nie będą podczas kontroli drogowej powoływać się na wiecznego Kapelana Służb Mundurowych - bo za to, to 21 pkt. na dzień dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `czytelnik Re: edycja goscia to jest na sląsku.... IP: 80.48.4.* 01.03.09, 21:53 i gdzie miała by przyjezdzac na Podole ????? Ale to wszystko dzieki biskupowi że nie amy także juz płockiej gazety katolickiej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: edycja goscia to jest na sląsku.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 09:36 A od kiedy to Niedziela była wydawana w Płocku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uu Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 22:02 Pod rozwagę! No to wikariusze św. Krzyża chodzić pieszo i po pasach w Płocku już sobie nie pojeździcie. To chyba lepiej prosić Papę o zmianę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobik [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 18:14 "Żywy Kościół, który budowałeś przez tyle lat objawił swoje gorące, pełne miłości, szacunku serce" ... w przeciwieństwie do ks. proboszcza, który po całym teatrzyku o 12:30 zawinął się i odjechał z parafii. Myślę, że mógłby choć raz pofatygować się i w ostatnią niedzielę być obecny na wszystkich Mszach, dziękując osobiście swym "ukochanym parafianom", których podobno tak szanuje i nigdy nie opuści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `miamia Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: 80.48.4.* 02.03.09, 19:26 a to sledzisz wikariuszu ksiedza Andrzeja niczym widmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.037.c77.petrotel.pl 01.03.09, 21:55 Człowieku, to nie są żadne przydupasy, tylko ludzie, którzy doświadczyli dobra tego człowieka. Nie zrozumiesz tego, że Ksiądz Andrzej był dla nas Pasterzem, Przyjacielem i opiekunem naszej parafii. A samochód jest podziękowaniem za trud włożony w budowanie tej wspólnoty, z której zarówno my, jak i Ksiądz dzisiaj jesteśmy niezmiernie dumni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: 78.154.86.* 01.03.09, 22:01 widać, że wikariusze nie odpuszczają. te słowa że h.... i tak dalej to w ich stylu. Powodzenia pieniacze, teraz będziecie mogli się wykazać przed waszym biskupem (bo nie naszym). Tak myślałem, że ta toyota najbardziej was zaboli. Ksiądz Andrzej nigdy nie myślał o sobie i dlatego parafianie mu się odwdzięczyli. wy wikariusze ze Św. Krzyża możecie od nas dostać najwyżej taczki, a jak wam się nie spodobają to podarujcie je Panu Piotrowi zwanemu "waszym biskupem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `lud Mazowsza Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: 80.48.4.* 01.03.09, 22:25 a to ma być składka na taczki toć sa na budowie i niedługo wiosna to i budowa się zacznie żaden kłopot więcej rąk do pracy nastepny proboszcz nie bydzie tak pobłażał i patrzył przez rece - do roboty wikariusze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.037.c77.petrotel.pl 02.03.09, 07:16 Na dzień dzisiejszy kontynuacji budowy nowej świątyni nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc niedzielny [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 22:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość poniedziałkow Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 22:16 Gość niedzielny ty też z Katowic? Bo podobne myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `henio Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: 80.48.4.* 01.03.09, 22:20 nie on to chyba z wilkowyji!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: 80.48.4.* 01.03.09, 22:24 ale bredzisz...dla mnie ks. Zembrzuski był i jest prawdziwym kapłanem, pamiętam jego czuwania modlitewne przed śmiercią Jana Pawła II, potem transmisję z pogrzebu w kościele, dzięki Niemu i jego ludzkiej postawie na nowo odkryłem Boga, którego obraz tak mi wcześniej zamydlili pseudo księża, księże Andrzeju - Bóg i prawda z Tobąś, wielkie dzięki ode mnie i mojej rodziny za to wszystko, co zrobiłeś dla parafii - parafianin z Walecznych 18. Zastanawia mnie tylko, dlaczego nie było na mszy policji ani służby więziennej? Na szczęście, na strażaków można zawsze liczyć! ( a ta toyotka to pikuś przy tym co ten człowiek zrobił dla parafii, a wikariusze to dla mnie .....nie będą pisał kto, bo nie chcę bluźnić ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc niedzielny Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 22:26 henio,,<<< nie oglądaj tyle seriali bo ci głowka peknie. teraz se "jeno" do Ligowa "pojadziesz" Tojotku ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc niedzielny Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 22:29 Tuy przyznam rację . TAKICH wikaryCH to i ja nie lubie. ks.Janusz powinien sie ich pozbyc jak najszybciej, bo nizle ponoc pod......Ą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Sonda IP: *.eranet.pl 01.03.09, 22:29 To juz teraz wiem dlaczego tyle jest wpisów na tym forum które tak zacoekle bronią ks. Zembrzuskiego a nagadują na wikariuszy czy na Biskupa. Po prostu widać po adresach IP że to te same osoby ciągle piszą (2, góra 3 osoby). Jak nie macie co robić z nudów to proponuję spacer (uspokaja, relaksuje i niejednokrotnie leczy z głupoty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: Sonda IP: 80.48.4.* 01.03.09, 22:33 aleś ty durny, na podolu pn. rządzi hypoerion i setki osób mają IP zaczynający się od tych samych cyfr...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Re: Sonda IP: *.eranet.pl 01.03.09, 22:39 No jasne........wszyscy użytkownicy hyperiona murem stoją za byłym już na szczęście proboszczem. Mów sobie dalej to może ci ulży. A durny to jesteś ty jak nie masz co robić i juz z 15 wpisów na tym forum wykonałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Sonda IP: *.181.163.212.static.crowley.pl 02.03.09, 10:16 aleś ty nie kumaty, złośliwy i po prostu głupi, więcej nie napiszę, bo znowu zaczniesz ziać ogniem nienawiści.... Odpowiedz Link Zgłoś
konto_z_koniecznosci Duza czesc parafian jest za powrotem Siostry Marii 01.03.09, 23:16 I tu ksiadz Biskup cos pomoz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `pytajacy Re: Duza czesc parafian jest za powrotem Siostry IP: 80.48.4.* 02.03.09, 12:42 a co to ma za związek z odejsciem ks Andrzeja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rece opadaja Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.enterpol.pl 01.03.09, 23:26 szopka, po prostu szopka, plakac mi sie chce ze tyle osob zaufało i uwierzyło ksiedzu proboszczowi, i ze nie mial on odwagi spojrzec nam w oczy, powiedziec jak bylo naprawde, chyba tylko modlitwa pozostaje..., co za szopka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: 82.132.136.* 02.03.09, 01:13 JAK było? normalnie tak jak pisali za bardzo otwartu na ludzi.tylko ,że to on poniósł karę za to wszystko,a ci którzy tak bardzo sie dziwią czemu tak sie stało sami nie raz przesiadywali na plebani.fakt ,że jeśli zapraszał kogoś powinien to robić "przy drzwiach otwartych",zeby jakis głupi wikary nie wpadł do pokoju z pytaniem:co to za smiechy???? i nie byłoby sprawy.za bardzo zaufał gumowym uszom biskupa. a trzeba było wygnać owieczki i zamknąć się w czterech ścianach i robić co każą w kuri!!. no tak ale to wtedy nie byłoby się ks.ZEMBRZUSKIM tylko jakimś zwykłym klechą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `zacofany Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: 80.48.4.* 02.03.09, 12:44 pisz jasniej o co ci biega pani lebiega bo piszesz tak tajemniczo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahoi Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:27 Nie wiem za co tak wielbicie tego człowieka, miałem tą nieprzyjemność rozmawiać z nim pare razy: gbur, cham i "wielkie panisko". A dlaczego wyleciał? Za to że tak dobrze sprawował swoją rolę w kościele? Jesteście chorzy ludzie...i to poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `judaszek Re: ahoi who is who ? IP: 80.48.4.* 02.03.09, 12:48 dlaczego kogoś wyzywasz masz ku temu podstawy i czy byś chciał żeby tobie ktoś dawał obelgi wiadomo jestes na forum bezimienny i tym sie szczycisz i masz pole do popisu. Powodzenia !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natie Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.cable.ubr04.gray.blueyonder.co.uk 02.03.09, 00:00 Wy ktorzy żle sie tak wypowiadacie o ks.proboszczu to chyba prawie wcale do kościoła nie chodziliście!i nie znacie Tego człowieka! Bardzo mi przykro że nie mogłam być dzisiaj na tym pożegnaniu ale przebywam 1500km od płocka, właśnie ogladałam zdjęcia z pożegnania i wyłam do komputera.....naprawde szkoda tak wielkiego człowieka ktory zrobił tyle dobrego dla parafii..,ale Ja zawsze ks.Andrzeja bede dobrze wspominać.Ks.Andrzeju dziękuje Ci za to ze tyle dobroci wprowadziłes do naszej parafii i jestem w głębokiej wierze że kiedyś powrócisz do Naszej Świątyni........ Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem 03.03.09, 19:02 Gość portalu: Natie napisał(a): > wyłam do komputera.....naprawde szkoda tak wielkiego człowieka > ktory zrobił tyle dobrego dla parafii.. Przecież go nie ukatrupili, tylko przenieśli na to samo stanowisko do innej parafii. Skąd więc ten nieutulony żal? Można sobie przecież kupić kawałek pola w tej jego nowej parafii, postawić domek i znów mieć swojego ulubionego proboszcza. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 00:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojak [...] IP: *.240.c89.petrotel.pl 02.03.09, 06:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlopczyk napatrzyl się jak inni z chlopczykami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 06:27 to myslał, że z kobietami też można, a tu niet, nie z biskupem takie numery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człopaczek Re: napatrzyl się jak inni z chlopczykami IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 10:33 A z chłopczykiem można!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: napatrzyl się jak inni z chlopczykami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 10:39 to raczej nie kwestia czy można czy nie można, a tego że np. środowisko gejowskie nie akceptuje wśród siebie odstępców, znaczy normalnego zachowania jak Bóg przykazał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 celibta i kara IP: *.tvk.torun.pl 02.03.09, 13:43 ostatnie posty to juz lekki komiz. i tak wychodzi nieprzystosowanie kosciola do rzeczywistosci. celibat jest udreka dla ponad 67% ksiezy, wedlug ostatnich badan. no i masz kara za to ze jest zdrowym facetem. ach ten kosciol. a co na to parafianie? wysnuli jakies wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: celibta i kara IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 16:04 czytam i nie wiem czy śmiać się czy płakać? wy " katolicy" czego się tam nauczyliście? Nienawiści! Teraz widać jak powstała potęga dr.ojca Rydzyka! obłuda, żenada................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podolle Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 16:25 Piękna, wspaniała, niezwykła uroczystość! Dziękujemy ks. prof. Andrzejowi Rojewskiemu za mądrą i bogatą homilie, księzom z dekanatu płockiego wschodniego za przybycie! Ligowo ciesz się ze wspaniałego proboszcza - Księdza Kanonika Andrzeja Zembrzuskiego! A my na Podolszycach musimy teraz przyjąć nowego proboszcza Księdza Janusza Zdunkiewicza, człowieka który będzie naszym Pasterzem! W sobotę na ingres na Kutrzeby , a w niedzielę na ingres do Ligowa :- ) !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sęk Re: celibta i kara IP: 80.48.4.* 02.03.09, 16:30 Przedstaw się najpierw to będzie wiadomo z kim rozmowa? Wy katolicy-a kim Ty jesteś .Masz jakieś poglądy przekonania,a jeżeli masz to od kogo je nabyłeś-czy jesteś z innej planety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: celibta i kara IP: *.227.c95.petrotel.pl 02.03.09, 17:23 Bogata parafia Wszystko gotowe A może Biskup swojego człowieka ma? W kościele tak samo jak w Polsce Mądry i taki co potrafi więcej od innych jest zagrożeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Sugestia IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 19:51 A może wierni z tej parafii zaczęli by juz proces beatyfikacyjny swojego Pasterza ? Kanonizacja trwa wiele lat, więc już zaczynajcie. Cudów przecież w tej parafii nie brakuje. Ostatni to darowizna od wiernych. To jest prawdziwy cud. Jeszcze chyba w żadnej parafii, proboszcz nie otrzymał takiego prezentu na "dowidzenia". To też pretenduje do "idiotyzmu roku" (złoty sedes w wersji Podoloszyc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Sugestia IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 20:02 ksiądz proboszcz od zawsze jeździł jednym samochodem i go nie zmieniał, bo nie chciał aby ludzie tacy jak niektórzy z was powiedzieli ze pieniądze, które zebrał na tace bierze sobie i na swoje potrzeby. dom proboszcza tez nie był dawno odnawiany. proboszcz mieszka bardzo skromnie. jego samochód już by długo nie pojeździł, a my parafianie chcemy aby nas odwiedzał, dlatego ofiarowaliśmy mu nowy samochód, który mu się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Sugestia IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 20:34 Gość portalu: .. napisał(a): jego samochód już by długo > nie pojeździł, a my parafianie chcemy aby nas odwiedzał, dlatego ofiarowaliśmy > mu nowy samochód, który mu się należy. Najlepszy kabareciarz by tego nie wymyślił :DDD Przyjedzie do was, a wy zrobicie piknik przy kościele z grillem, kiełbaskami itp. Przecież to wy - wierni powinniście pofatygować się do swojego proboszcza. Mielibyście okazję wprowadzić w historię kościoła, nową drogę pielgrzymkową. Inni niechby chodzili do Częstowchowy, Skępego a wy do Ligowa !!! A tak to proboszcz na polnych drogach zajeździ prezent od swoich prafian, nie zahaczając ni razu o "podole" zaś po roku zapomni o was zupełnie. Jesteście wzruszający w tej (nazwijmy rzecz po imieniu) - głupocie. A tyle dzieci głoduje, tyle Domów Dziecka upada bo nie stać dyrekcji na remonty, opłaty itp. Ale cóż tam biedni i potrzebujący - proboszczowi się należało :))) Szkoda, że tylko zmieniający pracę jako duchowni dostają taaaaaakie prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plo Re: Sugestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 20:46 Toć na dom dziecka możesz sam ofiarować pieniądze... Nikt i nic nie stoi na przeszkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Sugestia IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 20:49 proboszcz o nas nie zapomni tak jak my nie zapomnimy o nim. a kto powiedzial ze my go nie bedziemy odwiedzac ?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Sugestia IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 20:54 To teraz będzie ściepa na auta dla poszczególnych (najbardzej żarliwych) parafian aby mieli czym jeździć do Ligowa????????????? Buhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzonyP Re: Sugestia IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 20:57 Przeprowadzam się do was, zakupię mocherowy berecik i poczekam aż za wiarę sprezentujecie ii mi jakąś Toyotę. Lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wkurzonego Re: Sugestia IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 21:04 czy ciebie aż tak bardzo boli to, ze ks. Andrzej dostał od parafian samochód? jest cenionym księdzem, wspaniałym proboszczem i parafianie podziękowali mu nie tylko mszą i licznymi listami do biskupa ale i darem w postaci samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Sugestia IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 21:12 Gość portalu: do wkurzonego napisał(a): > jest cenionym księdzem, wspaniałym proboszczem I tu się z Tobą zgodzę - "jest". Dopiero jak został odwołany zrobił się raptem ceniony i niezastąpiony. A wiesz dlaczego? Dlatego, że was szlag trafia, że nie znacie dokładnie powodu dla jakiego został odwołany. Jakby odchodził choćby na stan zdrowia to jestem pewien że takich szopek byście nie robili. Dopóki był proboszczem byli tacy, którzy nie znali nawet jego nazwiska. A teraz cały Płock i pół powiatu ma rozpaczać bo jednemu z proboszczów zmieniono miejsce pracy???????? Przecież to normalna sprawa. Proboszcz nie jest przypisany do parafii a jedynie do Boga i wiary. Na tym kończę bo szlag mnie trafi czytając te hymny pochwalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `niezastanawiam Re: Sugestia do wkurzonego wynajem autobusu... IP: 80.48.4.* 02.03.09, 23:16 żaden kłopot mamy własne auta albo autobus. napewno nie taczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Sugestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 21:09 Widzę że ten samochód wielu zabolał <chyba wikariuszy najbardziej- bez obaw jak wy zakończycie pracę w tej parafii to też dostaniecie prezent na jaki zasłużyliście od parafian>.Oto polskie piekiełko. Jeżeli ktoś dał prezent to nikomu nic do tego. A jeżeli ktoś ma jakieś "ale" to brak kultury i przemawia przez niego zwykła zazdrość. A to nie jest coś co świadczy o mądrości. Zrykłe ujadanie kundelka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podolle Re: Sugestia IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 21:22 'max' zgadzam się z tobą. zależy mi na tym aby wszyscy uważali tak jak my, ale niestety wikariusze już zaczynają się bać, już wiedza co ich czeka, wiedza ze długo u nas nie pobędą i wypisują te głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
marta-rabena Re: Sugestia 02.03.09, 22:05 Nasz były proboszcz "ksiądz dobrodziej" to straszny gbur. Dziwią mnie te hymny pochwalne na jego cześć.Czy znacie całą prawdę dlaczego został odwołany? . A tak wiele osób go broni. A taki prezent to szczyt głupoty. Jestem parafianką i interesuje mnie skąd wzięły sie pieniądze na toyotę. Jest tyle szczytniejszych celów na które można wydać nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 7 Re: Sugestia IP: *.class147.petrotel.pl 03.03.09, 09:08 Jakie nasze kobieto ? Dałaś choć złotówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ``seweryn Re: Sugestia IP: 80.48.4.* 02.03.09, 22:50 trzeba sobie zasłużyć na taka odprawe z podziekowaniem za prace i służbe duszpasterską napewno nie za kablowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parafianin Re: Sugestia IP: 195.85.249.* 09.03.09, 14:25 Przyjacielu drogi, jak bym Cię spotkał to chętnie bym Ci rękę uścisnął za te słowa, ale musisz pamiętać też o tym że "parafianie" św. Krzyża muszą dbać o swojego byłego proposzcza i jego kobietę i dziecko, kupili mu piękny rodzinny samochód aby mógł z nimi spokojnie na wakację wyjechać bo Golf malutki samochód i ciężko się w niego zmieścić :-)))))) Masz rację - domy dziecka nie mają pieniędzy ale ten proboszcz był taki wspaniały, tak pięknie wszystkich rolował że aż żal patrzeć na tą głupotę tych ludzi. Widzisz, każde miasto ma swojego zbawiciela, Toruń ma Rydzyka a my mamy Andrzeja :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Sugestia IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 21:16 Na początek proponuję Wam ustalić jedną wersję wydarzeń. Cytuję post z godziny 18:17 : "powiem ci tyle, ze proboszcz nic nie wiedział o samochodzie, został on za sponsorowany przez sponsorów budowy kościoła. przez te firmy. a grupy parafialne niewielką sumą wspomogły" Część z Was pisze, że PARAFIANIE ofiarowali probosczowi samochód. To jak? Jak już coś ustalicie to dajcie znać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uu Re: Sugestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 21:58 Mam pytanie. Dlaczego na pożegnani proboszcza nie było wikariuszy tej parafii czy to wyrzuty sumienia czy brak kultury? Jeżeli to pierwsze to do spowiedzi jeśli to drugie to słoma z butów wystaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podolle Re: Sugestia IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 22:02 według mnie oni nie maja sumienia, po prostu albo się wstydzili, albo opijali zwycięstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `gapowicz Re: Sugestia- słuchaj uuu .. biegali po Auchan IP: 80.48.4.* 02.03.09, 23:24 lub gdzie indziej wstyd mi za nich ale co ich obchodzi parafia i ich przełożony wyszło szydło z worka. Nie byłam na 8 ale jezeli to prawda o tym filmowaniu i nagrywaniu na telefon przez ks Romeo to już nic wiecej dodać ani ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toiowo Re: Sugestia IP: *.plock.mm.pl 03.03.09, 00:42 Być może nie jestem w temacie ale jak przeczytałam,że ksiadz dostał na "odchodne" samochód to mnie krew zalała. Rozumiem jakby patrafianie w jego imieniu zafundowali coś dla domu dziecka, noclegowni dla bezdomnych...jest tylu potrzebujących...a tak jedna osoba bedzie woziła tyłek nową toyotą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `ituitam Re: Sugestia do toiowo IP: 80.48.4.* 03.03.09, 08:52 oczywiście niech podjezdza pod Kurie aby biskup widział że z Ligowa przyjechał ks. kan. Andrzej i wcale Go tak mocno nie upokorzył przynajmniej materialnie - DUCHOWO tak ale mysle że i to z czasem mu troche przejdzie angazując sie w zycie ligowskiej parafijki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renio Re: Sugestia do toiowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 09:34 popieram w 100%, parafianie wykazali wysoką klasę i przywiązanie do Kościoła. Szanowny libertusie wstyd!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Sugestia do toiowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 14:38 Pracowałem ciężko 40 lat.Przy odejściu zasugerowałem w pracy ,że nie przyjmę drogiego prezentu.Posłuchali mnie.Zastanawiam się jakim trzeba być pysznym, aby przyjąć toyotę w prezencie Wy sami robicie z nich bożków.Popatrzcie czym oni jeżdżą, jak mieszkają a jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Sugestia do toiowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 14:47 No ciekawe jakby się czuli parafianie gdyby ks. Proboszcz nie przyjął prezentu. Na pewno byłoby im bardzo miło. I nie jest to pycha, że się prezenty przyjmuje, najgorzej jak ktoś robi z siebie nie wiadomo jak honorową osobę i nie chce nic przyjąć, bo nie wypada. Ludzie, nie róbmy cyrku, może co niektóre osoby niech odłączą sobie internet i sprzedadzą swoje samochody i te pieniądze przeznaczą na przewijające się w postach "głodne dzieci i domy dziecka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podolle Re: Sugestia IP: *.plock.mm.pl 03.03.09, 15:21 ksiądz proboszcz dostał od nas ten samochód, żeby miał po nas pamiątkę również w postaci materialnej. i to by było niekulturalne z jego strony jakby go nie przyjął. on jest mu naprawdę potrzebny. a wy, jak ktoś wam daje jakiś prezent to go nie przyjmujecie? ale skończcie już temat samochodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Sugestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 16:26 Naprawdę bym nie przyjął i jeszcze was opieprzył.Trochę mi jest przykro,czy ja gorszy od niego.Pracowałem naprawdę uczciwie,a cena pamiątki wynosiła około 50 zł i mam ją na honorowym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Sugestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 17:19 To miej pretensje do kolegów i kolezanek z pracy ze kupili Ci prezent za 50zł., a nie samochód. Nie czepiaj się Proboszcza, który przez 14 lat rzetelnej, gorliwej, wspaniałej pracy u Św. Krzyża zasłużył sobie na cały salon takich samochodów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sugestia IP: 89.231.64.* 03.03.09, 17:26 a kogo tu obchodzą te twoje pamiątki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Re: Sugestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 17:44 Czytaj uważnie,bo sutanna zakrywa ci oczy.Ja sam nie chciałem,ja wolę dawać jak brać ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnikliwy [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 18:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podolle do katolik IP: *.plock.mm.pl 03.03.09, 19:44 proboszcz dal nam wystarczająco dużo przez te 14 lat a ze ciebie pracownicy nie polubili i nie wielbili tak jak my ks Andrzeja to twój problem. nie musisz się nam zwierzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krach Re: Sugestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 20:22 Zazdrośśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśćććććććććććććććććććććć ćććććććććććććććććććććććććććććććććććććććććć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lecz się chłopie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uu Re: Sugestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 22:30 Samochód w oczy kole. To prostactwo. Jak chcesz dosać taki prezent to sobie zabracuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renio Re: Sugestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 20:19 to twoja sprawa, pozwól, żę mogą być inne doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podolle Msza inauguracyjna w Ligowie. IP: *.plock.mm.pl 03.03.09, 20:25 Jak wiecie 8 marca nasz proboszcz będzie miał msze inauguracyjną w nowej parafii. nie pozwólmy żeby był tam sam, jedźmy na tą msze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kit Re: Msza inauguracyjna w Ligowie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 22:34 LIBERA do liberałów z PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `ligowie Re: Msza inauguracyjna w Ligowie. IP: 80.48.4.* 03.03.09, 22:37 a biskup bydzie na tej mszy czy w W-wie . W sobote napewno bedzie na podolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z białej Re: Msza inauguracyjna w Ligowie. IP: *.061.c93.petrotel.pl 03.03.09, 23:04 Od jakiegoś czasu przeglądam wypowiedzi na forum dotyczące zmiany proboszcza. Czytam głosy pełne rozżalenia i pretensji oraz te, które kpią z zachowania tych, dla których ks. Andrzej był wzorem. Myślę, że pomysł aby towarzyszyć byłemu proboszczowi podczas powitania w nowej parafii jest dobry. To tak naprawdę chyba najbardziej osobisty wyraz szacunku dla duchownego. Należy pamiętać, że zmiana proboszczów stała się faktem. W parafii Św. Krzyża przebywa już proboszcz Janusz Zdunkiewicz. Na szczęście dla tej parafii to wyjątkowy ksiądz. Jestem pewien, że zdecydowana większość parafian szybko doceni jego uczciwość, szczerość i otwartość na innych, szczególnie starszych i chorych. Szkoda tylko, że tak krótko pracował w Białej, żal było się z nim żegnać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumany Re: Msza inauguracyjna w Ligowie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 23:28 Nie wiem czy to dobry pomysł by jechać na mszę do Ligowa. Tamtejsi Parafianie mogą to odebrać jako jakąś demonstrację. Pamiętajmy, że nasz proboszcz jest już od tej chwili ich proboszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Sugestia IP: 194.181.237.* 04.03.09, 08:36 "ale skończcie już temat samochodu!" Niewygodny temat, co?! Sprawa smierdzi na kilometr, bo: 1. Doskonale wszyscy wiedzą, że samochód nie jest darem PARAFIAN. Nie było żadnej zbiórki a "nieliczne" grono nie jest w stanie sfinansować samochodu wartego ponad 100tyś zł. 2. Pojawiła się odp. na moje pytanie, że to "sponsorzy budowy" w większości sfinansowali "prezent". Więc ponawiam pytanie - niby w imię czego oni to zrobili??? Byli wdzięczni za dekorację Grobu Pańskiego, czy comiesięczne apele papieskie ??!!!!! (Dla myślących - do refleksji) 3. Jak można w takim razie tworzy kolejną fikcję i wieszać pod publiczkę plakat, że to dar PARAFIAN. Trzeba było wymienić na nim sponsorów a nie próbwać pokazać biskupowi i mieszkańcom Płocka jak to niby wszyscy parafianie kochają proboszcza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donator Re: Sugestia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 08:57 jak ci sprawa śmierdzi to zatkaj nos i przestań zazdrościć, a jak masz ochotę to podam ci numer konta żebyś mógł częściowo zrefudnować mój wydatek na ten samochód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs. Re: Sugestia IP: *.153.c92.petrotel.pl 04.03.09, 09:25 I w taki sposob pierze sie brudne pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sun Re: Sugestia IP: *.obr.pl 09.03.09, 07:58 zrefundować to można Ci zęby staruchu. samochod mu kupili... a mało to sie nakradł? ehhh obłuda i zakłamanie... ale przyjdzie czas na czarną mafię nierobów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Re: Sugestia IP: *.obr.pl 04.03.09, 11:40 Miałeś jakikolwiek kontakt z parafia albo duchownymi wydaje mi się że nie.... Dlaczego zastanawiasz się skąd pieniądze na auto skoro nie są twoje a może żal d... ściska co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podolle Re: Sugestia IP: *.plock.mm.pl 04.03.09, 16:33 nie, nie jest to niewygodny temat. ale takie głupie komentarze jak twoje mnie po prostu denerwują. bo nie wiesz jak było a gadasz. zastanów się człowieku. aż tak cie boli to, ze proboszcz dostał nowy samochód?! skończ już, bo to się robi śmieszne. mam nadzieje ze nie zostawicie proboszcza samego w nowej parafii i będziecie go odwiedzali. no i zjawicie się w niedziele w Ligowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małpa Re: Sugestia do toiowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 22:54 To twoja sprawa i twój kit! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z jaru Re: Sugestia do toiowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 09:19 wspaniałe powitanie przez społeczność paraifi w Ligowie i łzy wzruszenia i żalu w oczach wielu plocczan,ktory towarzyszyli swojemu Proboszczowi w nowym etapie jego kapłaństwa i życia.Było nas tam naprawdę wielu.Tylko dlaczego Biskup nie wziął pod uwagę głosu wiernych a tylko swoich donosicieli.Jak długo bedą oni jeszcze w naszej parafii.Drogi Księżę Andrzeju modlimy sie o twój powrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upa iskupa Re: Sugestia do toiowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 23:27 nie wziął naszego głosu pod uwagę bo ma nas głęboko w iskupiej upie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cudzes Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 07:54 oho kundelki Libery podszczekują i jeszcze brzydko smrodzą przy okazji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 06:39 Szanowny Biskupie- zrobiłeś przykrość parafianom Św. Krzyża.Czy teraz łatwiej będzie dowodzić kościołem płockim .A może to zazdrość o popularność lub pokazanie - KTO TU RZĄDZI-.Czy na tym ma polegać miłość ,porozumienie i dialog w kościele . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 06:57 To Ty tego nie widziś, że dialog Polaków z Watykanem zawsze wyglądał jak dialog bicza z dupą, a dupa sama się mu nadstawia. Dialog przedstawiciela Watykanu, "rzuconego na ten odcinek" znaczy na tym terenie, z wiernymi samo przez się musi być taki sam według tego wzorca dialogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin jakiś Libera grabi sobie w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 08:23 nie ma nic w sobie z dyplomaty tylko wali w koło pałą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 i co dalej? IP: *.tvk.torun.pl 02.03.09, 09:37 coz za zewny obrazek. placzacy parafianie, proboszcz skonfudowany,a w tle biskup z swoja niezrozumiala decyzja. podobno wiadomo oc co chodzi, ale nikt nic nie mowi. i tak biskup dopial swego. ciekawe co na to parafianie? czy czegos sie nauczyli? wysnuli wnioski? ciekawe, ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Akceptacja IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 10:29 Biskup nie wziął pod uwagę akceptacji proboszcza przez podolską społecznośc . Ta parafia powstała kilkanaście lat wstecz. Kiedyś była połączona z południowymi podolami w całość. I z tamtej parafii, kiedy stała się samodzielna wyprowadzono proboszcza. Powstały więc dwie parafie (Św. Krzyża i św. Wojciecha). Teraz przyszła kolej na północna. Biskup nie bierze pod uwagę zżycia się społeczności osiedlowych. Przecież wiadomo, że tu panują swoiste prawa miejscowe w tym sąsiedzkie. Ale to jego prawo. Kuria jest obciążona także swoją zła historią... Może ma to jakiś związek z nasza parafią, jakieś reperkusje, falę zwrotną? Ks. proboszcz był naszym proboszczem, a także kapelanem i tu powinien zostać do końca, do emerytury. Tak chciała parafia. Opowiadanie o jego osobistych sprawach (czytaj tragedii) wynikłych z idiotycznego celibatu to powód wyłącznie do współczucia. Proboszcz to także człowiek i jeżeli jakoś "tam było" to ma u mnie większy szacunek gdyż udowodnił, że jest normalnym mężczyzna, a nie gejem jak to często w tym środowisku bywa, zapomnieliście?. Zresztą, niech każdy spojrzy w siebie. (Geje nie wzbudzają we mnie żadnych emocji.) Szkoda mi go bo był to facet z jajami i człowiek znający prawa boskie i człowiecze. Teraz, zesłany na głęboka wieś uszczęśliwi tamtejszych biedaków. Może i taka musi być kolejność w posłudze. Zadziwia mnie "wdzięczność" służb mundurowych kapelanowi za posługę. Został sam... Dziwi mnie takżę podłość z tą toyota. Przecież wiadomo, że ksiądz musi być wspierany przez parafian - nie ma, że boli. Obowiązkiem parafii jest utrzymanie godne swojego kościoła, w tym proboszcza. I to co mu darowano ( jeżeli tak było?...) teraz się mu wymawia? Pokażcie mi wiekszą podłość. Można nie wierzyć w Boga, można nie chodzić do kościoła ale nigdy nie wyjdziesz braciszku ze wspólnoty. Przyjdzie czas i na ciebie kiedy w oczach będziesz miał na czole śmiertelny pot, a w oczach prośbę o przebaczenie i lęk przez Nieznanym. Odwołania z przejścia przez Smugę Cienie nie ma. Nie ma też z tym związanych żadnych reklamacji - możesz sprawdzić. Co wtedy? A biskup? Biskup otrzymał władzę od drugiego człowieka i rządzi jak potrafi. Bóg w te sprawy się nie miesza. Ma, na szczęście inne , ważniejsze problemy do rozwiązania. Tedy , proszę tych zapalczywych "sędziów" ochłońcie i dajcie świadectwo lojalności człowiekowi, którego z naszego środowiska przepędzono. Życie musi płynąć dalej. Będziemy świadkami jeszcze wielu, wielu dziwnych zdarzeń, które nam przynosi codzienny los. Kłaniam się wszystkim i zapewniam, że wiosna się zbliża co widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie parafianin Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 09:39 Sądze że ks. Biskup zrozumiał , że rozbił parafie bo parafia to ksiądz i wierni . Ciekawe ilu parafian będzie się identyfikować ze słowami Wasz Biskup . Dobry pasterz jednoczy swoje owieczki wokół juchasów a nie rozbija stodo na porzarcie wilkom. Dlaczego na porzegnaniu zabrakło oficjalnych słów podzięki od kurii. Dlaczego zabrakło przedstawiciel ratusza . Pan Struziki pan Boszko mogli a władze miasta nie. Czego się boicie prawdy się boicie a tylko ona może wyzwolić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.207.c72.petrotel.pl 02.03.09, 09:48 juhas pożegnanie pożarcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płocczanka [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 10:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosia Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: 213.76.179.* 02.03.09, 11:02 dziekujemy za wszystko co dla nas zrobiłeś księże proboszczu i niech Bóg ma cię w swojej opiece Powidzenia w nowej parafii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 14:56 Jak czytam te posty, to co po niektórzy utorowali rozmowę. Czyli manipulacja opinią publiczną ciąg dalszy. Biedni są wszyscy ludzie co dają się wiarę tym informacją. Kto chodził do kościoła to wie całą prawdę, choć i tam próby dorabiania idealogii są silne. Jednak wystarczy popatrzeć na zachowanie wikariuszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwila prawdy A Teraz Czas Na Prawde. IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 15:06 Myślę, ze pora wyjawić cala prawdę. Denerwują mnie już te wasze plotki... Pogłoski. Jak możecie rozpowiadać coś co nie jest udowodnione?! Wstydźcie się !! Nasz przecudowny, najlepszy proboszcz, ks Andrzej został porządnie (tu bym użył mocnego słowa, ale nie wypada) wykiwany... A wszystko może zawdzięczać swoim wikariuszom. Zaczęło się od ks. Jurka Zdunkiewicza, to on jako pierwszy stal się informatorem Biskupa... Myślicie, ze czemu nagle awansował na stanowisko dyrektora radia? nic za darmo... Ten... Człowiekiem go nie nazwę... Pociągnął za sobą resztę wikariuszy z naszej parafii. I wszyscy donosili na naszego proboszcza. Najgorsze jest to ze nie było w tym cienia prawdy. Bo czy nasz proboszcz nic nie robił? Czy wszystko za niego robili wikariusze? Czy on ich nie karmił? Nie chodził na kolędę? Po prostu aż mi się coś robi jak tylko pomyślę o tym jak księża mogą coś takiego zrobić a potem normalnie patrzeć człowiekowi w oczy. Nikt nie zrobił tyle dla Kościoła co nasz proboszcz. Podczas jednej z ich kolacji ( a przecież proboszcz ich podobno nie karmił...) ks. Andrzej dostał telefon od Biskupa, ze ma u niego się natychmiast zjawić... A był to już wieczór po 21... 5 minut po proboszczu wyjechali wikariusze. Gdy nasz biedny proboszcz wszedł do Biskupa zaraz za nim zaczęli poklei wchodzić wikariusze i mówić rożne oszczerstwa na niego. Biskup nawet nie dal mu dojść do słowa. I gdzie tu jest sprawiedliwość? Jak takie osoby mogą być księżmi?! A tym bardziej biskupem ?!?!?! Mam nadzieje ze wikariusze jak najszybciej oddadzą się do dymisji, bo inaczej (mam taka nadzieje) parafianie nie dadzą im tu żyć... Tyle z mojej strony. A jeszcze jedno... Śmieszą mnie wasze głupie komentarze, jak chcecie się ponasiewać, powygłupiać to nie tutaj. To jest poważny temat. Z podziękowaniami dla najlepszego i jedynego takiego proboszcza, ks. Andrzeja Zembrzuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 15:52 To jest pytanie do "waszej" ekscelencji Przypadkiem na stronie diecezji przeczytałam list od: List Kardynała Giovanni Battista Re, Prefekta Kongregacji do Spraw Biskupów do Biskupa Płockiego z dnia Watykan, 29 listopada 2008 r. cytuję: Pragnę zachęcić Waszą Ekscelencję do zmobilizowania kapłanów do bardziej efektywnej współpracy z wiernymi świeckimi w parafiach. W sposób szczególny mam tu na uwadze członków ruchów i stowarzyszeń kościelnych. Życzę, aby rosła liczba wiernych w sposób świadomy uczestniczących w życiu Kościoła. Świeccy powinni odnaleźć własne miejsce w parafii – razem z kapłanami mogą oni pomóc Wspólnocie w pogłębieniu życia sakramentalnego. Z zadowoleniem przyjąłem fakt obecności w diecezji nadzwyczajnych szafarzy Eucharystii, którzy służą we Wspólnotach zwłaszcza chorym, którzy, z powodu wielu obowiązków ciążących na kapłanach, często są pozbawieni możliwości przyjęcia Komunii Świętej. Pytam, czy biskup Piotr czytał i zrozumiał ten list, czy może potrzebna jest pomoc w zrozumieniu na czy polega efektywna współpraca kapłanów z wiernymi świeckimi w parafiach. Tak było w parafii św. Krzyża Odpowiedz Link Zgłoś