Dodaj do ulubionych

Deweloperzy

IP: *.plock.mm.pl 24.03.10, 19:29
Witajcie, pytaliśmy na innym forum,ale nikt nam nie odpowiedział:(
Może tutaj się uda, w końcu chodzi tu także o naszego Maluszka:)
Chcemy kupić własne "m" w Płocku na rynku pierwotnym. Czy ktoś
mógłby polecić któregoś z tutejszych deweloperów? Albo którego
całkowicie odradzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Deweloperzy IP: 80.48.4.* 06.04.10, 16:29
      zdecydowanie odradzam inbud
      • Gość: olka Re: Deweloperzy IP: *.plock.mm.pl 06.04.10, 18:28
        a czemu??
      • Gość: Ero Re: Deweloperzy IP: *.plock.mm.pl 11.04.10, 22:27
        Podbijam wątek, jestem zainteresowana
      • Gość: życzliwy Re: Deweloperzy IP: *.ip.netia.com.pl 16.07.12, 13:53
        nie polecam invest-budu ze Zbożowej. Jestem Ich klientem. Przy pierwszych rozmowach jest ok, wszyscy są mili i chętnie o namawiają. W rzeczywistości jest inaczej. Po podpisaniu umowy jak mają już klienta w garści, to nie do końca szanują. Odradzam.
    • Gość: gosc Re: Deweloperzy IP: *.211.c78.petrotel.pl 12.04.10, 17:08
      ja polecam Amabud, terminowi, solidni, a potem bardzo dbają o
      budynki. mają też niskie czynsze.
      • Gość: Miko Re: Deweloperzy IP: *.class147.petrotel.pl 16.05.11, 15:02
        Amabud odpada. forum.gazeta.pl/forum/w,66,114653396,114653396,Deweloper_Amabud_w_Plocku_wasze_opinie.html
        • Gość: linka Re: Deweloperzy IP: *.plock.mm.pl 16.05.11, 21:04
          PORAŻKA
          • Gość: sasha Re: Deweloperzy IP: *.plock.mm.pl 17.05.11, 16:04
            a moze ktos cos wiecej powie o Wix-bud?
            • Gość: zorientowany Re: Deweloperzy IP: *.128.c77.petrotel.pl 18.05.11, 09:29
              A jakie informacje są potrzebne?

• Gość: sasha Re: Deweloperzy IP: *.plock.mm.pl 18.05.11, 19:58
                Ceny mieszkań znam jedynie z oferty internetowej. Nie dzwoniłam bo konkretniej będziemy interesowali się zakupem dopieor za chwilę. Zastanawiałam się tylko czy z tym deweloperem da się coś dobrego wynegocjować czy twardo trzyma się ceny którą podaje. Zastanawiam się czy jest on też na tyle solidny by mu zaufać i powierzyć oszczędności życia no i w znacznej części jeszcze się zapożyczać. Może wypowiedziałby się ktoś kto już od niego odebrał mieszkanie? No i jeszcze jedno czy istnieje opcja zakupu mieszkania bez garażu
                • Gość: zorientowany Re: Deweloperzy IP: *.100.c90.petrotel.pl 19.05.11, 09:12
                  Powiem tak: negocjować zawsze warto a co z tego wyjdzie to już inna sprawa. Jeżeli bierzesz pod uwagę zakup mieszkania tylko w centrum to moim zdaniem nie ma lepszej oferty niż Wix Developer. Firma solidna, doświadczona w budownictwie, poważni ludzie. Nie chcę skłamać ale chyba nie ma obowiązku zakupu garażu?
                  • nordad Re: Deweloperzy 29.08.12, 11:56
                    zgadzam sie z moim poprzednikiem, wix developer to dobry wybor
                    • Gość: aneta Re: Deweloperzy IP: *.087.c79.petrotel.pl 31.08.12, 18:37
                      jesli juz kupowac mieszkanie na rynku pierwotnym w plocku to rozsadnym wyborem jest wixbud, buduja osiedle na saperskiej, dobre miejsce, ciekawa oferta
                      • Gość: mieszczuch Re: Deweloperzy IP: *.c155.petrotel.pl 02.09.12, 19:44
                        ja rowniez polecam, choc drozej to nie bedzie zalu, bo to dobra inwestycja, bloki sa dobrze wykonane, jakosciowo odbiegaja od konkurencji, nie mozna sie przyczepic
    • Gość: amelka Re: Deweloperzy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.05.10, 00:07
      Dzień dobry,
      Ponieważ od ok 2 lat obserwuję rynek pierwotny mieszkań, w celu
      kupna mieszkania dla czteroosobowej rodziny postanowiłam zabrać głos.
      Na dzień dzisejszy budują się m.in. : Amabud ul.Górna, InvestBud
      Podolszyce Płn, PIK ul. Strzelecka, ZłotyRóg, i inne, które mniej
      Naszą rodzinę interesowały.
      Wybraliśmy Amabud ponieważ: dobra ale nie bardzo dobra lokalizcja,
      cisza i brak tłocznych ulic mamy 2 dzieci i psa, moim zdaniem - dla
      mnie najładniejsza kolorystyka w mieście oraz aranżacja budynków,
      DOBRE CENY, sympatyczna firma, można pomarudzić developerowi, a on
      będzie cierpliwy i spełni zachcianki bez żadnego ale:)

Na drugim miejscu upodobaliśmy sobie InvestBud. Fajna lokalizcja,
      fajny budynek z windą do garażu i piwnic, trochę wyższe ceny niż w
      Amabud, sympatyczni ludzie w firmie (byłam na rozmowach)

PIK będzie budował blok mieszkalny w przepieknym miejscu w Płocku -
      nad samą Wisłą, gdzie wzdłuż ciągną się śliczne alejki spacerowe
      mówię o projekcie na Kazimierza Wielkiego, niewiadomo jak będzie
      wyglądał budynek

ZłotyRóg fajny dla rodziny, gdzie dzieci sa strasze 10 lat i więcej
      i gdzie nie ma psa w domu. Tutaj jest problem z wychodzeniem, no
      chyba, ze będziemy psiak wyprowazać za Ratusz i KOściół Farny nad
      Wisłę.

Wybór jest Twój.
      Pozdrawiam i życze owocnych decyzji
      • Gość: alex Re: Deweloperzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 13:07
        przed podpisaniem umowy z którymkolwiek z deweloperów skonsultuj ją z prawnikiem.
        PIK podniosl na koniec cene mieszkania o 10% na metrze (kolo 300 zł/m2) bo mial
        taką możliwość wg zapisu w umowie
        • ankak822 Re: Deweloperzy 28.05.10, 11:13
          To nie do końca jest prawda. Ja z mężem w maju podpisywaliśmy z PIK umowę i nie
          zawieraliśmy tego zapisu w umowie, bo rzeczywiście jest on niekorzystny, ale nie
          było z tym żadnego problemu. Wystarczyło tylko zaznaczyć deweloperowi i
          utargować jakąś atrakcyjną cenę bez tego zapisu o 10% podwyżce. Tak nawiasem
          mówiąc, to rozmawialiśmy z tym deweloperem i rzeczywiście przy budowie budynków
          przy ul. Powstańców Styczniowych rzeczywiście podwyższali tę cenę, natomiast
          jeśli chodzi o obecną inwestycję, czyli ul.Strzelecką, to tego już nie robią,
          chyba, że ktoś nie piśnie o tym słowa.
          • Gość: katar Re: Deweloperzy IP: *.plock.mm.pl 31.05.10, 22:17
            A moge wiedziec ile placicie za m2?no i ile udalo wam sie utargowac?
      • Gość: miko Re: Deweloperzy IP: *.class147.petrotel.pl 16.05.11, 15:00
        Witam wszystkich.

Zanim zdecydujecie się na kupno mieszkania w Amabudzie polecam następujący wątek na forum płockim:

forum.gazeta.pl/forum/w,66,114653396,114653396,Deweloper_Amabud_w_Plocku_wasze_opinie.html
        Dla niektórych może to być szokująca lektura.

Pozdrawiam
    • Gość: Lond Re: Deweloperzy IP: *.plock.mm.pl 15.11.10, 19:53
      Może jakies nowe wieści w tym temacie, bo akurat w przyszłym roku bedziemy poszukiwac mieszkanka w nowym budownictwie. dzisiaj poczytalem mega negatywne opinie o amabud z górnej - wilgoć w garażach, nieszczelne okna, olewanie ludzi przez firmę. Chciałbym unikac takich sytuacji. A moze lepiej szukac po spoldzielniach??
      • Gość: Agata Re: Deweloperzy IP: 91.212.223.* 19.11.10, 10:54
        Czy ktoś posiada własnie "swieże" wieści w tym temacie?
        • Gość: zorientowany Re: Deweloperzy IP: *.175.c85.petrotel.pl 30.11.10, 13:55
          Witam. Na dzień dzisiejszy jest trochę ofert mieszkań w stanie pierwotnym. Jeżeli chodzi o deweloperkę, której nie preferuje to wypowiem się krótko: Inbud buduje "pociąg" lub inaczej "trumnę" na Podolszycach Północ, odradzam, Inwestbud będzie zaczynał osiedle Boryszewska - zorientowani wiedzą, że będzie ono zlokalizowane pomiędzy DWOMA obwodnicami Płocka, dla mnie odpada, Wixdeweloper - nie dla mnie lokalizacja i cena też mało interesująca, Amabud - ul. Górna, za dużo nie wiem o tej inwestycji, ale cena raczej też nie jest interesująca. A teraz Spółdzielnie: Mazowiecka - chyba nic nie buduje, Płocka - domki na Maszewie, widok na Orlen, Budowlani - budują na Armii Krajowej, muszę się bliżej przyjrzeć tej inwestycji bo chyba interesująca cenowo, Chemik - buduje na Południowych, wszystko fajnie ale do ceny metra mieszkania należy doliczyć koszt wykupu gruntu co powoduje dużą kwotę za 1 metr. Z grubsza to wszystko. W razie pytań postaram się odpowiedzieć.
          Ps. zorientowany bo sam szukam m na Podolszycach.
          • Gość: Olenka Re: Deweloperzy IP: *.plock.mm.pl 07.12.10, 22:35
            Witajcie,
            Dzieki Panie Zorientowany:) Bardzo przydatne informacje. A orientujesz sie może albo pozostali Państwo jaka cena za m2 wychodziłaby juz po doliczeniu wykupu gruntu? Nas tak naprawdę mocno zainteresowała oferta Wixdewelopera, bylismy na wstępnych rozmowach, ale tak naprawdę nie znamy żadnych opinii innych na jego temat. Jest jeszcze Pik, ale tam nie bylismy jeszcze i nawet nie wiem czy aktualnie coś sprzedają/ lub będa
            • Gość: Kasia Re: Deweloperzy IP: *.class147.petrotel.pl 08.12.10, 08:32
              PIK aktualnie stawia blok przy ulicy Strzeleckiej na terenie byłej jednostki.
            • Gość: zorientowany Re: Deweloperzy IP: *.140.c76.petrotel.pl 08.12.10, 09:14
              Witam. Odpowiadając na pytanie o wykup gruntu z tego co ja się orientuję to w Chemiku to jest kwota około 20 - 25 tyś zł (w zależności od metrażu mieszkania) i cena za metr wychodzi około 4300 - 4450 czyli "wysoka". Jeżeli chodzi o WIXdeweloper to jest to młoda firma na rynku i jeszcze trudno ją oceniać a cena za 1m2 jak na początkującego średnia, PIK buduje na Strzeleckiej nawet nie wiem jaka cena za 1m2, ponieważ Wix i Pik to nie dla mnie rejony. Ja szukam na Podolszycach i już chyba wybrałem. I jeszcze jedno zachęcam do artykułów, które dziś się pojawiły dla osób zainteresowanych kupnem mieszkania od dewelopera: biznes.onet.pl/mieszkanie-nowe-a-juz-zadluzone,18543,4018786,1,prasa-detal
              Pozdrawiam.
              • Gość: Kasia Re: Deweloperzy IP: *.class147.petrotel.pl 08.12.10, 09:58
                Cena w PIKu 4250 zł za metr
            • Gość: zorientowany Re: Deweloperzy IP: *.168.c94.petrotel.pl 09.12.10, 12:36
              Czyli cena w Piku wyższa od tej, którą ja mam w Spółdzielni na Podolszycach
              • Gość: Kasia Re: Deweloperzy IP: *.class147.petrotel.pl 09.12.10, 13:41
                A jaka jest w spółdzielni na podolszycach? Myśle że liczy się lokalizacja. PIK stawia w centrum.
                • Gość: zorientowany Re: Deweloperzy IP: *.168.c94.petrotel.pl 09.12.10, 14:28
                  W tej, której zamierzam kupić około 4.200, zależy od piętra. Tylko, że ja nie chcę w centrum, bo przecież czego nie ma na Podolach a jest w centrum? Tylko chyba urzędy państwowe. Dla mnie liczy szybki wyjazd z miasta co mi zapewnia most Solidarności no i przyszłościowo jeżeli powstaną a mam nadzieję obwodnicę to w każdym kierunku będą super połączenia bez potrzeby pchania się przez centrum.
                  • Gość: Kasia Re: Deweloperzy IP: *.class147.petrotel.pl 09.12.10, 14:45
                    Pyta Pan czego nie ma na podolach a jest w centrum? No ja akurat mam pracę i 20 minut drogi pieszo. Nie muszę korzystać z samochodu i stać w korkach. Więc zalezy co komu potrzebne.
                    • Gość: zorientowany Re: Deweloperzy IP: *.168.c94.petrotel.pl 09.12.10, 15:13
                      Oczywiście ma Pani rację, ja mówię o swoim przypadku, że mi pasuje na Podolszycach, jeżeli chodzi o infrastrukturę i na szczęście także pracę zawodową. A moje pytanie czego nie ma w centrum a jest na Podolszycach dotyczyło raczej ogólnej dostępności do usług, i różnych dóbr. W Pani przypadku jest i w moim prawdopodobnie także by było miejsce zatrudnienia. Dlatego bardzo dobrze, że mamy możliwość zakupu mieszkania w różnych dzielnicach miasta.
            • sieg-iel Re: Deweloperzy 30.08.12, 15:00
              Wix developer ma dobrą opinię, budują bloki w bardzo dobrym miejscu w Płocku, ceny plasują się na poziomie wyższym niż 4000 zł za m2. Z tego co wiem, to nie ma problemów z negocjacjami. Poza tym ta firma należy do tych solidniejszych, dlatego nie powinno być takich problemów jak wilgoć w garażu czy sypiący się tynk, które pojawiają się w blokach innych wykonawców.
          • Gość: rokitka00 Re: Deweloperzy IP: *.plock.mm.pl 02.04.11, 17:31
            Dla Mazowieckiej buduje firma Interbud na Podolszycach Północnych koło przychodni przy Kutrzeby.
        • dachar82 Re: Deweloperzy 31.08.12, 14:45
          Coraz więcej ludzi zaczyna sobie chwalić wixbud. Osiedle na Saperskiej ma dobrą opinię. Myślę, że warto się zainteresować, bo ceny jak u wielu innych płockich deweloperów, natomiast lokalizacja dobra i z tego, co wiem to też solidne wykonanie.
    • Gość: rokicia Re: Deweloperzy IP: *.plock.mm.pl 11.12.10, 20:31
      Na podolszycach północnych koło przychodni buduje też Interbud dla Mazowieckiej. Ceny ponad 4 tys. A także MTBS w tym samym rejonie, ale mtbs to inne zasady.
    • Gość: Kallia Re: Deweloperzy IP: *.plock.mm.pl 01.04.11, 17:13
      Moze ktos cos podpowie? Za jakies 3 m-ce zaczniemy sie zdecydowanie rozgladac za wlasnym m. Jakie opinie? Pozytywne, negatywne?
      • mamuska2008 Re: Deweloperzy 03.04.11, 11:23
        ja rok temu kupiłam mieszkanie od spółdzielni budowlani za 4tys/m2 i nie jestem zadowolona. jeżeli chodzi o lokalizacje to ok, ale spółdzielnia porobiła wiele fuszerek,blok budowany na szybko i teraz wychodza wszelkie usterki a ze spółdzielnią trzeba "rozmawiać" pisemnie gdyż na jakiekolwiek telefoniczne zgłoszenia brak jest odpowiedzi i reakcji niestety...
        • Gość: Kallia Re: Deweloperzy IP: *.plock.mm.pl 04.04.11, 16:04
          Dziękuję bardzo za odpowiedź, potraktuję ją jako podpowiedź:)
          W każdym razie prosze innych jeszcze o dzielenie się swoimi uwagami, a Tobie życzę powodzenia w walce ze spoldzielcami..
          • Gość: inka Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 18:35
            My wybraliśmy mieszkanie przy Kazimierza Wielkiego jak dla nas lokalizacja super , blok w budowie, zobaczymy jak wyjdzie w grudniu ;)
            • Gość: Oska Re: Deweloperzy IP: *.plock.mm.pl 11.04.11, 20:28
              Inka, a jak sam deweloper? Budowal juz cos kiedys? Jak podchodzi to kwestii platnosci w ratach? dogaduje sie z kazdym indywidualnie?
              • Gość: inka Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 22:04
                Sam deweloper bardzo przyjaznie nastawiony i ugodowy, raty mozliwe az do oddania mieszkania , dobrane indywidualnie.Nam to bardzo akurat pasuje.
                • gosc407 Re: Deweloperzy 02.11.13, 19:09
                  mam inne zdanie, mi powiedział, że zależy KTO się targuje, więc dziękuję bardzo, nie kupię!
      • Gość: zbik Re: Deweloperzy IP: *.222.c72.petrotel.pl 13.04.11, 11:15
        Aktualnie na Podolszycach Spółdzielnia Mieszkaniowa "Budowlani" ma fajną promocję. Ceny metra mieszkania około 4 tyś a II piętro nawet taniej. Widziałem reklamy. Dzwoniąc dowiedziałem się, że aby skorzystać z oferty należy 100% wkładu wpłacić do końca czerwca b.r. to jedyny minus no ale jeżeli ktoś ma trochę kasy to spokojnie powinien jakoś sobie poradzić.
        • Gość: płockfanka Re: Deweloperzy IP: *.unknown.vectranet.pl 24.05.11, 23:23
          a ja miałam kupić mieszkanie 85 m2 na Podolszycach, ale w końcu w tej cenie kupiłam szereg 150 m2 przy Szpitalnej od Tectum. Blisko Wisły i nie stoję w korkach
    • mlodamamaewa Mieszkanie M3 na sprzedaż 11.04.11, 20:28
      Idealne mieszkanie dla rodziny o powierzchni 48,5 m2, w całkowicie odnowionym czteropiętrowym bloku. Lokalizacja: PODOLSZYCE PÓŁNOC ul.Łączniczek, 4 piętro
      -Świetna lokalizacja: blisko park, 2 przedszkola, szkoła podstawowa, gimnazjum, poczta, kościół, przychodnia, apteka, sklepy, kino, basen, Auchan i galerie ... długo można by jeszcze wymieniać
      - salon+ mały pokój+ kuchnia
      - łazienka i ubikacja oddzielnie (całe w płytkach)
      - gładzie
      - jasne panele na podłodze
      - duży balkon z daszkiem i płytkami
      - nowe okna
      - rolety w każdym pomieszczeniu
      - w przedpokoju jasna szafa na wymiar i schowek podsufitem
      - piwnica
      - wózkownia do użytku dla wszystkich lokatorów
      - mili sąsiedzi i spokojna okolica
      CENA 180 tyś ZŁ
      telefon: 501 012 812 do godz 21:30

• ola162 Re: Mieszkanie M3 na sprzedaż 12.04.11, 23:15
        My kupiliśmy z młodzieżowej spółdzielni na ul. Zubrzyckiego
        cena 4000 zł/m2, fajna okolica w miarę cicho
        chociaż jest pętla autobusowa tuż obok to nie jest głośno.
        budują teraz obok drugi blok.
        blisko do auchan i galerii, przychodnia po drugiej stronie ulicy, plac zabaw nie daleko.
        polecam
        • Gość: zorientowany Re: Mieszkanie M3 na sprzedaż IP: *.222.c72.petrotel.pl 13.04.11, 11:28
          Z tego co mi wiadomo nie ma już wolnych mieszkań w tym bloku.
    • Gość: kamagan Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 18:52
      Drogie Panie (i Panowie-gdyby któryś się pojawił ;-), odświeżam wątek, może któraś z Was ma doświadczenia z deweloperem INBUD z ul. Kilińskiego? Pytam wszędzie, ale nikt nie odpowiada.
      Czy macie jakieś doświadczenia z tym wykonawcą? Jakie? Jaki jest standard wykonania mieszkań i bloków? Widziałam, że na tym nowym bloku Żyzna 41, na wejściu do klatki już schodzi farba... A przecież ten blok dopiero co stanął...Może i producent farby odpowia, ale przecież można kupić lepszą farbę, taką żeby nie schodziła... Czy było... jest dużo usterek? Czy deweloper dobrze wykonuje pracę zarządcy, jak jest z wysokością opłat? Wiem, że w razie czego zawsze można iść do sądu...ale po co tracić czas i nerwy...? Czy warto zapłacić akurat temu deweloperowi, jeśli cena to kredyt na całe życie??
      Będę wdzięczna za rychłe wskazówki.
      A może kogoś jeszcze możecie polecić.
      • Gość: wskazówka Re: Deweloperzy IP: *.dynamic.mm.pl 30.07.11, 19:10
        Gość portalu: kamagan napisał(a):

> Będę wdzięczna za rychłe wskazówki.

Siedź u teściowej w Radziwiu i nie zawracaj głowy.
        • Gość: kamagan Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 19:17
          Tak...to jest bardzo elokwentna i pomocna wskazówka...
        • Gość: oj Re: Deweloperzy IP: 80.48.4.* 31.07.11, 13:44
          Człowieku jak nie wiesz co napisać, to najlepiej nie pisz w ogóle..... ktoś liczy na pomoc, a Ty złośliwościami tu sypiesz... zresztą nieistotne chyba jest czy dana osoba mieszka na radziwiu czy na podolach, ważne jest pytanie, które zadała... po raz kolejny proszę, jeśli nie macie co napisać nie piszcie wcale, bo z forum robi się śmietnik...
      • Gość: zorientowany Re: Deweloperzy IP: *.214.c84.petrotel.pl 01.08.11, 10:47
        Witam. Postaram się może trochę pomóc.
        Z tego co się orientuję osiedle nad Rosicą jest pierwszą mieszkalną inwestycją Inbudu, wcześniej firma działała tylko jako wykonawca budowlany. Z tego co wiem bloki wykonane przez tego wykonawcę nie należą do bezusterkowych. Ciągłe problemy głównie z nieszczelnością dachów co powoduje zalewanie mieszkań. Nie wiem czy Inbud będzie sam zarządzał. Ja bym temu deweloperowi nie zapłacił. W jakiej lokalizacji szukasz mieszkania?
        • Gość: kamagan Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 14:45
          Do "Zorientowanego": A któremu byś zapłacił? Czytam różne wypowiedzi i szczerze mówiąc to chyba nie ma dewelopera do którego nie byłoby zastrzeżeń... :-( , czyli właściwie nie ma u kogo kupować...
          czy znacie jakieś solidnego i uczciwego dewelopera lub spółdzielnię? Czy teraz na rynku są tylko partacze i krętacze?
          Pozdrawiam!
          • Gość: zorientowany Re: Deweloperzy IP: *.001.c94.petrotel.pl 22.08.11, 10:07
            Dobre pytanie. Masz rację na każdego coś się znajdzie, ale także na Spółdzielnie też. Jeżeli chcesz kupić na Podolszycach to od żadnego developera bym nie kupił. Pozostają tylko Spółdzielnie. Z tego co wiem to do wyboru jest Chemik i Budowlani, sprawdź Mazowiecka bo ja nie wiem. Chemik buduje na południowych a Budowlani na północnych. Cenowo taniej w Budowlanych. Ja bym wybrał Budowlanych. Opinie o tych Spółdzielniach ciężko powiedzieć, na każdą coś się znajdzie no ale nie ma idealnych developerów i spółdzielni.
            Pozdrawiam.
        • Gość: Monika Re: Deweloperzy IP: *.c149.petrotel.pl 24.08.11, 11:34
          Witam
          ja jestem mieszkańcem tego bloku i niestety musze przyznać rację ,że blok do bezusterkowych nie należy... co prawda kierownicy starają się na bieżąco usterki naprawiać, ale prawda jest taka że gdyby od początku zainwestowali w porządne materiały i nie partaczyli roboty to poprawek by nie było. .. tynki katastrofa, mieszkanie na początku może budzić przerażenie ;) na plus przemawia napewno lokalizacja i fakt, że na osiedlu mieszkają praktycznie sami młodzi ludzie (więc idealne miejsce dla młodych małżeństw). napewno kupując mieszkanie od Inbudu trzeba być świadomym, że nie będzie tylko różowo i nastawić się na walkę z nimi (a trochę tego jest). potrafia po 5 razy poprawiać i jeszcze jest źle ale powiedzcie mi gdzie jest dobrze?? nie ma niestety firmy w Płocku która by w 100% solidnie budowała mieszkania. Teoretycznie do czasu ukończenia 3 bloków i całkowitego zamknięcia osiedla zarządcą będzie Inbud, później ma powstać wspólnota mieszkaniowa. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem.
      • Gość: Monika Re: Deweloperzy IP: *.c149.petrotel.pl 24.08.11, 11:36
        Jeżeli chodzi o opłaty to na chwie obecną wychodzi ok. 4 zł za m2 (w cenie śmieci, czynsz, przedpłata na wode i ogrzewanie).
        • Gość: gość Re: Deweloperzy IP: 80.48.4.* 26.08.11, 17:08
          Witam!
          Mam pytanie, a jak wygląda kwestia ewentualnych późniejszych dopłat do wody i ogrzewania? Czy dużo wychodzi w okresie zimowym i letnim? Wiem, że każdy inaczej zużywa, ale tak +/- :-) I czy dużo wychodzi za energię elektryczną? ...trochę mnie przeraża brak kuchenki gazowej... ;-) Rozumiem, że poza czynszem jest do opłat tylko energia elektryczna?
          • Gość: pony Re: Deweloperzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.11, 19:00
            Interesują mnie opłaty na osiedlu Saperska. W jednym bloku już są mieszkancy. Stanowią wspólnotę - tak informuje tabliczka. Jak tam wygląda czynsz i inne?
            • Gość: karoa Re: Deweloperzy IP: *.plock.mm.pl 23.09.11, 20:55
              Podbijam pytanie, takze ta kwestia by nas interesowala
              • Gość: K Re: Deweloperzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.11, 16:18
                A może wypowie się ktoś na temat Invest Budu? Jakieś rady? Opinie...
                • Gość: ollotomi Re: Deweloperzy IP: *.xdsl.centertel.pl 14.10.11, 18:55
                  mam pytanie do Moniki mieszkającej na osiedlu Amabudu czy podejmowany był przez Was mieszkańców:
                  - problem kiepskiego wykonania elewacji pierwszego budynku;
                  - jakieś informacje czy zamierzają coś zrobić z drogą dojazdową do osiedla;
                  - czy jeśli chodzi o garaże nie ma problemu z odprowadzaniem wody a zarazem z zalewaniem ich
                  - w jaki sposób na osiedlu jest rozliczane ciepło czy jest możliwość sterowania temperaturą w mieszkaniu (programator elektroniczny), jeżeli jest to jak to się sprawdza;
                  - czy na osiedlu planują wyznaczyć miejsce do grilowania;
                  -czy nie ma problemów z wilgocią w mieszkaniu;
                  - czy jest możliwość negocjacji ceny mieszkania;
                  - co to znaczy że tynki są tragiczne (należy je na nowo położyć czy jedynie są nierórwne ściany do szpachlowania;
                  - czy nie było problemów z nieprawidłowo wstawionymi oknami i drzwiami;
                  - czy ściany i kąty trzymają normy jeśli chodzio odstępstwa od poziomów pionów;
                  - czy pomimo walki opisanej w twoim poście polecasz tą firmę do zakupu mieszkania;
                  • Gość: ollotomi Re: Deweloperzy IP: *.xdsl.centertel.pl 14.10.11, 18:58
                    Zapomniałem się Ciebie zapytać o izolację akustyczną mieszkań (chodzi mi o to czy słychać sąsiadów jak to miało miejsce na Wielkiej Płycie.
                    • Gość: Monika Re: Deweloperzy IP: *.c149.petrotel.pl 17.10.11, 10:25
                      Witam - źle mnie Pan zrozumiał - ja kupiłam mieszkanie od dewelopera Inbud na ul. Żyznej. stan tynków jest taki,że wymagaja totalnej poprawki (wiele nierówności, najtańsza klasa, piasek się sypie ze ścian).trochę pracy to niestety kosztuje. mieszkania ogólnie są w miarę wygłuszone, sąsiadów jak narazie za bardzo nie słychać (wiadomo są to raczej normalne odgłosy typu płaczące dziecko ale tego to się raczej nie zagłuszy).Garaże w żadnym wypadku nie są zalewane, ciepło rozliczane jest na zasadzie comiesięcznych wpłat, na koniec sezonu grewczego przychodzi wyrówanie na podstawie rzeczywistego zużycia (termostaty), wilgoci jak narazie nie widac ale bloki są nowe, cen negocjowac raczej nie ma szans (ale zawsze można spróbować pani Karczewska jest bardzo symaptyczną osobą), okna i drzwi były to małych poprawek ale po interwencji zostało to zrobione, ściany do najprostszych nie należą, szczególnie to widać przy malowaniu (tzw. kąty i rogi) ale ogólnie jestem zadowolona. Radzę jeszcze sprawdzić dewelopera PIK, dużo wyższy na pierwszy rzut oka standard. chociaż na Żyznej też warto przemysleć z uwagi na lokalizację. Mam nadzieję, że pomogłam.
                      • Gość: ollotomi Re: Deweloperzy IP: *.xdsl.centertel.pl 17.10.11, 20:13
                        Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Myślę, że pomoże mi ona podjąć właściwą decyzję w sprawie zakupu mieszkania. Szczerze mówiąc Pani opinia uspokoiła mnie ponieważ bardzo mocno zastanawiam się właśnie nad tą lokalizacją. Oczywiście wiem że Pani mieszka na osiedlu INBUDU (to wynika z Pani postu) moje niedopatrzenie SORKI:)).
                        • Gość: Marek Re: Deweloperzy IP: *.100.c88.petrotel.pl 26.10.11, 18:22
                          Podbijam temat.
                          Rozważam osiedle Skiba II i bloki przy żyznej.
                          Jakieś za i przeciw?
                          • Gość: ollotomi Re: Deweloperzy IP: *.xdsl.centertel.pl 26.10.11, 20:00
                            Inbud - z kim bym nie porozmawiał ma niepochlebne albo bardzo niepochlebne opinie a pochodzą one zarówno z tego postu jak i z rozmów ze znajomymi którzy mają tam mieszkania.
                            Skiba 2 wychodzi drogo za metr po doliczeniu kosztu udziału w gruncie i miejsca postojowego "pod chmurką" na tą chwilę najpoważniejszą rozważaną przeze mnie lokalizacją jest "stara mleczarnia" na jachowicza cena 4200m2 i miejsce postojowe w garażu podziemnym 15tys.
                      • Gość: inka Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 19:51
                        Witam,
                        Niestety nie zgodzę się z Panią co do negocjacji cen w Inbudzie...Mi udało się utargować całkiem niezłe pieniądze, więc zawsze należy próbować... Dodatkowo istnieje możliwość dogadania się z P. Karczewską o zrobienie gładzi, parapetów i płytek... cena naprawdę konkurencyjna dla fachowców wynajmowanych osobno, a szukanie i ustalanie terminów mamy z głowy, więc chyba warto ;) ...
                        Pozdrawiam
                        • Gość: ollotomi Interbud - OPINIE IP: *.xdsl.centertel.pl 17.01.12, 20:51
                          Mam pytanie miał może ktoś z was do czynienia z tą firmą, może ktoś kupił mieszkanie od nich bardzo proszę Was o podzielenie się opinią.
                          • Gość: Marek Re: Interbud - OPINIE IP: *.c149.petrotel.pl 19.01.12, 06:55
                            Ja tam mieszkam i po paru wpadkach firmy (które z tego co rozmawiam ze znajomymi zdarzają sie wszędzie spośród nowobudowanych osiedli) jestem zadowolony. okolica spokojna, cicha, nie słychac odgłosów z ulicy, fajna lokalizacja, miłe sąsiedzctwo - chociaz nagminne wystawianie smieci za drzwi przez sąsiadów i zostawianie ich na całą noc lub czasem na 2 dni powoduje u mnie chęć wrzucenia tych śmierdzących śmieci właścicielom do mieszkania(nie wiem czemu mają ludzie problem z wynoszeniem śmieci), ogólnie polecam każdemu, bo myslę że za tę cenę warto. tylko radzę pilnować wykonawców na każdym kroku co do jakości prac i jak coś się nie podoba to od razu kazać poprawiać. powodzenia
                            • Gość: pony Re: Interbud - OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.12, 19:00
                              Ktoś mieszka przy Strzeleckiej? Wixbud wart zaufania? Pytam, bo każą sobie płacić 4.300 za mkw.
                              • Gość: Kasia Re: Interbud - OPINIE IP: *.plock.mm.pl 19.01.12, 20:55
                                Wix bud buduje przy ulicy Saperskiej, a przy Strzeleckiej PIK
                            • Gość: ollotomi Re: Interbud - OPINIE IP: *.xdsl.centertel.pl 24.01.12, 12:30
                              Dziękuję Marku za Twoją opinię, może zechciałbyś podzielić się swoimi uwagami na co trzeba zwracać uwagę w kontaktach z deweloperem chodzi mi tu bardziej o zapisy w umowie. Jeżeli korzystałeś z jakiś stron internetowych z poradami prosiłbym Cię o podanie ich ponieważ na bardziej konkretne nie natrafiłem. Jak się domyślam nabyłeś mieszkanie w bloku zlokalizowanym tuż przy ORLEN MEDICE. Dziękuję z góry za wszelkie porady. :))
                              • Gość: Eliza Re: Interbud - OPINIE IP: *.plock.mm.pl 28.01.12, 19:49
                                Hej
                                A kiedy ten blok ktory sie buduje czy tez ma budowac (nie wiem??) ma byc gotowy? Chodzi mi o blok Interbudu, i jaka jest cena tych mieszkan za m2, i czy da rade z nimi cos wynegocjowac?
                              • Gość: Marek Re: Interbud - OPINIE IP: *.c149.petrotel.pl 07.03.12, 06:50
                                nie przy ORLEN Medice ale na żyznej przy tarasowcach :) cena w nowych blokach chyba 4200 z m2 (jest podane na ich stronie), w małym bloku który jest już ukończony z tego co mi wiadomo mieszkań już nie ma, ale rozpoczęli sprzedaż w nowobudowanym 4-klatkowym więc można się dowiedzieć - jeżeli chodzi o umowę trzeba zwrócić uwagę na wszelkie daty (szczególnie odbioru mieszkania i podpisania aktu notar.) , kwoty słownie i liczbowo (zdarzają się błędy). Teraz zaczęli robić drogę - zobaczymy jak będzie.
                                szkoda tylko,że brama wjazdowa nie działa...
                                • Gość: NNJ Re: Interbud - OPINIE IP: *.zep.com.pl 08.03.12, 14:24
                                  Dodzwonił sie ktos z Was do firmy PBU Interbud Płock?
                                  Chodzi mi o mieszkania w bloku przy u. Kutrzeby. Na stronie internetowej jest informacja o budowie wraz z rzutami mieszkań. Brak jest jednak ceny za metr kw.

Znacie ta firmę, macie jakies doswiadczenia?
                                  • Gość: NNJ Re: Interbud - OPINIE IP: *.zep.com.pl 09.03.12, 10:13
                                    Dodatkowo może macie jakies info o k&k dom - domy na Szpitalnej
                                    • Gość: gość Re: Interbud - OPINIE IP: *.195.c71.petrotel.pl 10.03.12, 13:57
                                      Cena mieszkań w tych blokach nie jest stała, można ją negocjować, dlatego nie ma info na stronie.
                                      • Gość: frank Re: Interbud - OPINIE IP: *.110.c74.petrotel.pl 28.03.12, 23:19
                                        a po ile średnio wyceniaja za metr?
                                        • Gość: kali Re: Interbud - OPINIE IP: 91.212.223.* 02.04.12, 11:34
                                          4000-4100
                                          • Gość: ollotomi Re: Interbud - OPINIE IP: *.xdsl.centertel.pl 12.04.12, 20:28
                                            Za to III piętro za 3800 i wiem że będzie ono miało taki sam rozkład jak piętro II jest w przeprojektowywane. Garaż w cenie 18 tys. Oddanie kwiecień 2013r.
                          • Gość: Relaksowa 9 Re: Interbud - OPINIE IP: 83.238.201.* 21.06.13, 15:47
                            Nigdy nie kupujcie meiszkania w Interbudzie. Liczna niedoróbek i wykonania niezgodne ze sztuką budowlaną są przerażające - chodzi o ocieplenie, konstrukcje ścian, dach - u nas przez 1,5 roku poprawiane było chyba już wszystko, a blok się po prostu sypie. wspólnota zwiększyła fundusz remontowy, bo przewiduje same problemy. Niektóre rzeczy, typu położenie papy na lewą stronę (!!!) zostały usunięte, ale o inne pewnie będziemy się długo sądzić. Nowe mieszkania z grzybem i zaciekami (wcale nie te na ostatnim piętrze) to tutaj standard.
                • Gość: klient Re: Deweloperzy IP: *.ip.netia.com.pl 16.07.12, 14:25
                  Jestem ich klientem. Mieli oddać mieszkanie listopad-grudzień 2011r a oddali 3 tyg temu, wcześniej co 2 miesiące mówili,że już napewno, teraz to już, a co chwilę termin przeciągali, więc jeśli zastanawiasz sie czy kupić od nich mieszkanie, to nie sprzedawaj swojego i nie nastawiajsię,że wprowadzisz się zgodnie z czasem jaki podadzą na początku. Nie bardzo jestem zadowolony z wykonanych prac w mieszkaniu, tynk na ścianach porażka, a i do końca nie są proste. Poza tym przed podpisaniem umowy każdy tam jest miły, a później wychodzi. Nie traktują już później poważnie klienta.
                  • Gość: onina Re: Deweloperzy IP: 91.212.223.* 24.07.12, 13:36
                    Do klient- jestes klientem jakiej firmy??
                    • Gość: alin Re: Deweloperzy IP: 91.212.223.* 14.08.12, 14:16
                      co prawda watek jest o developerach, ale moze ktos sie wypowie nt Młodziezowej Spoldzielni Mieszkaniowej? Jestesmy zainteresowani zakupem mieszkania od nich ale chcielibysmy zaczerpnac jakies opinii
                    • Gość: klient INVEST-BUDu Re: Deweloperzy IP: *.ip.netia.com.pl 06.11.12, 13:48
                      jestem klientem Invest-budu..... NIE POLECAM ICH. Mieszkanie z usterkami. Ledwo oddali, a już tynk się sypie już przy wejściu, ładna wizytówka.
                      • Gość: klient INVEST-BUDU Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 14:53

NIE POLECAM......INVEST-BUDU....... Usterka, za usterką. Okna do wymiany na dzień dobry, więc... remont po remoncie, za farbę wam nie oddadzą, bo tłumaczą się,że nie będą dobierać koloru. Ściany pękają w mieszkaniach. ZAPRASZAMY portencjalnych klientów, nasze mieszkania są otwarte, żeby sprawdzić jaki jest stan. Moze chociaż tym pomożemy innym,żeby nie wtopili się jak my.
        • Gość: mar Re: Deweloperzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.13, 08:13
          a czy cieplo jest w mieszkaniach,bo mam zamiar kupic tam lokum?
    • Gość: szczesliwa kura do Re: Deweloperzy IP: *.025.c88.petrotel.pl 28.08.12, 11:01
      Witaj
      Jeżeli zależy Ci na jakości to bierz Wix Developer.
      Będziesz miała spokój, bez problemów. a zapłacisz tylko trochę więcej.
      Warto!!!
      Pozdrawiam
      • Gość: plocki tatus Re: Deweloperzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.12, 14:45
        Zgadzam sie, co do wix developera, ludzie zrazaja sie cena. Tak na prawde to inni deweloperzy tez sobie tyle licza. Rzadko kto kupuje mieszkanie nie na kredyt, wiec lepiej wziac na rok dluzej, ale byc pewniejszym dobrej inwestycji niz pozniej meczyc sie z administratorem, narzekac na zle wykonczenie etc. Polecam wix developera, bo to dobry zakup.
        • Gość: mamuśka Re: Deweloperzy IP: *.dynamic.mm.pl 30.08.12, 19:36
          No wlasnie, od razu w kredyty trzeba sie pchac :/ natomiast o wix developerze slyszalam dobre zdanie od znajomej mamy, podobno fajne mieszkania
          • paulma Re: Deweloperzy 01.09.12, 12:14
            Takie czasy, wszyscy jada na kredytach.
            Tematycznie to saperska faktycznie jest ok. Nie interesowalam sie bo juz mamy z rodzinka wlasne m, ale po tych komentarzach przejrzalam ich stronke i bardzo mi sie spodobalo to osiedle. Uwazam, ze idealne dla rodziny.
            • Gość: betka Re: Deweloperzy IP: *.146.c67.petrotel.pl 01.09.12, 15:33
              Ogolnie saperska i wix developer sie dobrze prezentuja. Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w plocku. Jak na razie najbardziej mi sie podobalo wlasnie tam. Zobaczymy co dalej.
      • Gość: pani domu Re: Deweloperzy IP: *.164.c91.petrotel.pl 01.09.12, 20:47
        szczęśliwa kura domowa to coś nowego :) mi też ta rola odpowiada. A tak serio to ja również się przyłączam. Zgadzam się co, do wix developer'a.
    • pamur Re: Deweloperzy 02.09.12, 15:07
      Na plockim rynku nieruchomosci zaczynaja sie pojawiac tendencje ku zmianom na lepsze i pierwszym krokiem w tym kierunku jest osiedle na saperskiej. Sa rowniez inne oferty, ale to na razie jest jeszcze niesprawdzone, dlatego zaniedbam ten temat, zas co do saperskiej to wiekszosci sie tam podoba. Wykonawca to znany w plocku wixbud, ktory buduje solidnie. Final projektu nastapi za niecale 2 lata, wiec jeszcze temat jest otwarty i dla kazdego cos sie znajdzie.
      • Gość: baros Re: Deweloperzy IP: *.class98.petrotel.pl 03.09.12, 12:10
        najwiekszym plusem saperskiej jest raczej to, w jakim miejscu sie znajduje. wszedzie blisko a samo osiedle w calkiem przyjemnej okolicy w otoczeniu domkow jednorodzinnych
        • Gość: jedrek Re: Deweloperzy IP: *.016.c72.petrotel.pl 03.09.12, 20:14
          ja tez tak mysle, ponad to samo osiedle jest ladne, wiec jesli tylko z administratorem nie bedzie problemow (nie znam wix dewelopera) to bardzo fajna oferta
          • Gość: hacka Re: Deweloperzy IP: *.dynamic.mm.pl 04.09.12, 19:51
            slyszalam od kolezanek, ze wix developer jest w porzadku, troche mozna utargowac i poza tym robi dobre wrazenie
            • Gość: esak Re: Deweloperzy IP: *.093.c79.petrotel.pl 05.09.12, 18:09
              gdybym mogl to sam bym wzial u nich mieszkanie, bo mi sie bardzo podoba ich oferta a najbardziej porzadne wykonanie, jednak niestety finanse ograniczone i zostal rynek wtorny, mimo to i tak jestem zadowolony, najwazniejsze, ze na swoim :)
              • Gość: nikita Re: Deweloperzy IP: *.c149.petrotel.pl 06.09.12, 09:04
                Jeżeli chodzi o lokalizację to ta na żyznej też nie jest zła- ja mieszkam na żyznej i powiem szczerze, że połączenie komunikacyjne mi odpowiada, blisko do sklepów,galerii, a jednak blok troszeczkę na uboczu co ma swoje plusy. Patrząc na pracę Inbudu to wydaje mi się,że 3 blok jest lepszym standarem i wkonaniem - można tam znaleźć naprawdę fajnie, ustawne mieszkanie. co do bloku nr 1 można ostro negocjować cenę i np. wykupić sobie piętro tj. ok 100m2 tym bardziej że widac,że zależy im na sprzedaży. ceny czynszu też przyjazne.
                minus to maly parking i brak drogi dojazdowej.
                • warzha Re: Deweloperzy 06.09.12, 20:08
                  cena w inbudzie i wixie jest chyba podobna ok 4100 zł, więc chyba nie do końca to taka dobra oferta, bo jakkolwiek by nie patrzeć wix jest raczej lepszym wykonawcą, z resztą słyszałem, że wykonanie na żyznej jest nie najlepsze
                  • Gość: nikita Re: Deweloperzy IP: *.c149.petrotel.pl 07.09.12, 08:51
                    cene w inbudzie można negocjowac - ja kupiłam mieszkanie z gładziami za 3 850 zł/m2. co do jakosci to mysle,ze na chwilę obecną wszędzie jest podobnie - jak miałam jakieś zastrzeżenia to bez problemu można było się dogadać co do poprawek.
                    mam tylko nadzieje,ze zbuduja jakiś dodatkowy parking bo na chwile obecna sa 2 bloki a miejsc juz brak, wiec zastanawiam sie gdzie beda parkowali ludzie jak sie wproadzac zaczna do 3 bloku (a podobno mialo byc tyle miejsc ze az za dużo).
                    • Gość: pati Re: Deweloperzy IP: *.166.c85.petrotel.pl 07.09.12, 21:28
                      Cena może faktycznie zachęcać, tylko czy opłaca się? Wiadomo, że to duży wydatek, ale jak już kupować, to coś dobrego. Sama piszesz o poprawkach. Skoro firma buduje tak, że od razu robi poprawki to nie wskazuje na najlepszą jakość. Myślę, że tu raczej wydać raz więcej, ale lepiej.
                      • Gość: leszek Re: Deweloperzy IP: 78.154.69.* 08.09.12, 20:19
                        ja do konca nie zgodze sie z nikim, ale zgodze sie co do tego, ze wix buduje dobrze, bloki sa solidne, wykonanie dobrej jakosci, na tle wielu niedociagniec ze strony niektorych wykonawcow w plocku wypadaja na prawde dobrze
                        • Gość: cajama Re: Deweloperzy IP: *.218.c95.petrotel.pl 09.09.12, 15:35
                          ja z mezem kupilismy mieszkanie z drugiej reki na podolszycach i spoldzielnia daje ciala na calej linii, jak trzeba, zeby cos zrobili to sie ociagaja a jakies drobne, niepotrzebne rzeczy to oczywiscie zrobia, poza tym jestesmy zadowoleni, lepsza administracja i by bylo bardzo dobrze
                        • marala01 Re: Deweloperzy 10.09.12, 20:29
                          Wix to dobra firma. Po zakupie u nich domu, mogę ich polecić każdemu. We wszystkim się dogadaliśmy i jak było coś nie tak, to zostało zmienione i to bez problemów. Jesteśmy bardzo zadowoleni z mężem i polecamy
                          • Gość: salba Re: Deweloperzy IP: *.020.c89.petrotel.pl 11.09.12, 18:49
                            to prawda, deweloper jest skłonny do negocjacji i ma profesjonalne podejscie, godny polecenia
                            • Gość: wejna Re: Deweloperzy IP: *.class97.petrotel.pl 12.09.12, 20:47
                              Mieszkania maja fajne, miejsce super, jedynie zarzucali im wysokie ceny(w porownaniu z innymi, ktorzy tez tak biora albo niewiele mniej, tutaj widac bylo za co te pieniadze) teraz jeszcze jak cos da sie utargowac to uwazam, ze nie ma sie co zastanawiac jesli sie kupuje mieszkanie
                              • Gość: taleme084 Re: Deweloperzy IP: *.113.c89.petrotel.pl 13.09.12, 18:19
                                za granica juz dawno zaczeli wracac do centrum w miastach a u nas nadal popularniejsze sa osiedle jak np. podolszyce, moim zdaniem saperska to dobry krok w powrocie do starego miasta w plocku i calkowicie polecam
                                • Gość: pony Re: Deweloperzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.12, 18:29
                                  Właśnie odebrałam mieszkanie na Saperskiej. Jest ok. Cena podyktowana rok temu przez developera to 4.300 za mkw na 1 piętrze. I tyle zapłaciłam. Może nie umiałam negocjować, skoro piszecie o 4.100.
                  • Gość: ada Re: Deweloperzy IP: *.cdma.centertel.pl 29.01.14, 10:27
                    Witam czytam te wpisy i tak sie zastanawiam czy warto wogule kupywac nowe mieszkanie skoro developerzy maja tak zle opinie sami szukamy mieszkania na Podolach i teraz nie wiem czy nowe czy uzywane ceny sa podobne ale mysle ze jednak bloki budowane wczesniej sa lepszej konstrukcji i nie stawiane "na szybko"doradzcie cos bo juz sami nie wiemy
    • Gość: ada Re: Deweloperzy IP: *.cdma.centertel.pl 29.01.14, 10:22
      • Gość: marek Re: Deweloperzy IP: *.c157.petrotel.pl 13.04.14, 18:48
        Podobno developer PIK ma budować na Podolszycach na Jana Pawła II koło kościoła. Czy coś wiadomo kiedy zapisy i po ile metr? Proszę o jakieś informacje.
    • Gość: Ania K. Re: Deweloperzy IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.05.14, 20:01
      Może jakieś nowe wieści w tym temacie, bo akurat zaczynamy poszukiwania mieszkanka z rynku pierwotnego. Rozważamy nową lokalizację Invest Budu przy Armii Krajowej, Omega Developer przy Kolegialnej i PIK przy Kazimierza Wielkiego. Myśleliśmy również o inwestycji Młodzieżowej SM na Jachowicza, tylko zniechęca nas to, że to właśnie spółdzielnia. Czy macie jakieś doświadczenia z tymi deweloperami, może orientujecie się jaka jest jakość budynków przez nich do tej pory wybudowanych? Chcielibyśmy dobrze przygotować się do rozmów i negocjacji dlatego każde uwagi są mile widziane, w tym również co do możliwości i skłonności tych deweloperów do negocjacji ceny. Pozdrawiam, Ania
      • ksiulka32 Re: Deweloperzy 25.06.14, 19:54
        Aniu, moja kolezanka kupila w PIKu mieszkanie przy Kazimierza Wielkiego 37.
        Byłam u niej, mieszkanie super położone i dobrze wykończony blok. Nawet trochę jej zazdroszczę ;)
        Powiedziała mi, że spokojnie można próbować się targować i zawsze coś spuszczą z ceny.
        Z tego co mówiła to największym minusem było to, że blok był cały czas w budowie i sobotę nie można było dłużej pospać przez hałas. Ale chyba już go wykańczają, więc nie powinno to być dłużej problemem.
        Ja w sumie też się przymierzam do kupna nowego mieszkanka, ale pracuje na podolu, więc Kazimierza mi nie pasuje..
        Z tego co wiem ten sam deweloper zaczyna budować na podolszycach, bo jest info na stronie. Nawet byłam w biurze i mają już projekty, więc trzymajcie kciuki :)
        Pani w biurze mówiła, że mieszkania będą w cenie z mdm, to jeśli się dobrze orientuję jakieś 3715
        Mam nadzieję, że Ci pomogłam, powodzenia! :)
        • Gość: bbvb Re: Deweloperzy IP: 185.9.125.* 03.07.14, 17:50
          PIK podobno rusza ze sprzedażą mieszkań na Podolszycach. Pierwszy blok mają oddać w grudniu 2015 roku. Czy ktoś może powiedzieć czy to solidny developer? Jak z negocjacjami w sprawie ceny za metr?

Czy Wixdeveloper cos teraz buduje? Czy ewentualnie coś planuje?
          • lolekanabolek Re: Deweloperzy 23.07.14, 11:02
            Gość portalu: bbvb napisał(a):

> PIK podobno rusza ze sprzedażą mieszkań na Podolszycach. Pierwszy blok mają odd
            > ać w grudniu 2015 roku. Czy ktoś może powiedzieć czy to solidny developer? Jak
            > z negocjacjami w sprawie ceny za metr?
            >
            > Czy Wixdeveloper cos teraz buduje? Czy ewentualnie coś planuje?

na żyznej coś budują
            • Gość: bbvb Re: Deweloperzy IP: *.c155.petrotel.pl 29.07.14, 22:24
              A możesz napisać coś więcej o tej budowie na Żyznej? Na stronie internetowej WixDev... nie ma żadnych informacji na ten temat,
              • Gość: bbvb Re: Deweloperzy IP: *.class96.petrotel.pl 01.08.14, 17:43
                Szkoda ze nikt nic nie wie
                • Gość: Tomasz Re: Deweloperzy IP: *.free.aero2.net.pl 20.09.14, 12:12
                  Mam na sprzedanie 3 letnie mieszkanie na Osiedlu Saperska.
                  Ogłoszenie:
                  www.gieldaplocka.pl/oferta_112903.html
    • zabakow Re: Deweloperzy 15.09.16, 14:24
      polecić mogę omega-developer.pl , siostra kupiła od nich mieszkanko i jest ładne, a widac, że firma starała się , bo na klatkach gres, kamień.. Mieszkanie ładnie wykończone. a dobrą opcją była mozliwośc domówienia indywidualnego spłacania rat. i nie słyszelismy negatywnych opinii, więc potwierdza sie to z naszym doświadczeniem .
    • anulapo16 Re: Deweloperzy 21.10.16, 11:38
      w Płocku mamy Omegę, i budynki ładnie się nie tylko prezentują ,ale jak mogłaby brzmieć reklama- tu mieszka się dobrze. A to szczera prawda. Przy Kolegialnej- bosko wręcz, mieszkanie ciepłe, przestronne, jasne. Meble łatwo ustawić, czynsze przyzwoite. Teraz budują przy 3 Maja, więc warto się zorientowac jak wygląda dostępnośc tych mieszkań, bo spodziewam się podobnego podejscia jak przy wcześniejszych inwestycjach. Bardzo dogodnie mieliśmy rozłożone płatności. Developer ma w tej kwestii elastyczne podejście.
    • takaty Re: Deweloperzy 29.10.16, 16:24
      Kolegialna albo 3 maja, - to drugie w budowie, a na tym pierwszym może jeszcze znajdziesz coś wolne. Buduje Omega i ma doswiadczenie, budynki nie tylko mają wygląd łady, ale są solidne i dobrze sie tam mieszka.. sprawdz, popytaj i negocjuj cenę.. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka