Dodaj do ulubionych

Dni Rudy Śląskiej

16.05.07, 10:50
Pod adresem www.rudaslaska.pl/default.aspx?docId=3437 pojawila sie zajawka tego co zobaczymy / uslyszymy w tym roku. Nie macie wrazenia ze w tym roku chyba osiagnelismy dno. Zeby nie bylo nie mam nic przeciwko Hausowym klimatom, ale program w tym roku jakos chyba nie trafi do zbyt duzego grona sluchaczy / ogladaczy. Co o tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • rudzianka2 Re: Dni Rudy Śląskiej 16.05.07, 13:30
      I to jeszcze do 5 rano. Słyszałam, że to pomysł pani Ewy "pracującej" w Straży
      Miejskiej i Wiadomościach Rudzkich. Gratuluję tak durnego pomysłu.
      • peneplena1 Re: Dni Rudy Śląskiej 17.05.07, 12:17
        atrakcje Dni Rudy Śląskiej mnie zastrzeliły.Tandeta i dno.Ciekawie jak dumni sa
        ludzie z wydzalu kultury.W końcu "pracowali" i zatwierdzili ten szałowy
        repertuar.Z roku na rok gorzej..wstyd
    • w36 Re: Dni Rudy Śląskiej 17.05.07, 17:42
      trebor-adur napisał:

> bylo nie mam nic przeciwko Hausowym klimatom, ale program w tym roku jakos
      chyba > nie trafi do zbyt duzego grona sluchaczy /
      > ogladaczy. Co o tym sadzicie?

Może jednak nie będzie źle. Ooo.. tu już widziałem czworo chętnych:
      www.fotka.pl/imprezy/impreza.php?id=15140

no i przecież sławna pani Ewa. To już pięć...

Ja nie mam raczej nic do szukania w muzycznej ofercie dni Rudy ani w sobotę ani
      w niedzielę. Za to muszę jakoś przeżyć tą weekendową nockę pełną szlachetnych
      dźwięków: umc, umc, umc, umc, umc, umc…. Mieszkańcom Wirku chyba należało by się
      jakieś uznanie za przeżycie czegoś takiego ;)
    • jankolodziej Re: Dni Rudy Śląskiej 17.05.07, 18:18
      Przidźcie tukej:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=61768022
      • w36 Re: Dni Rudy Śląskiej 17.05.07, 18:33
        jankolodziej napisał:

> Przidźcie tukej:

No fakt może być ciekawie. Widziałem już kiedyś dużo wcześniej jakieś Twoje
        fotki modeli i właśnie ratowniczych to myślę że też będziesz startował w
        konkursie. Czy to jest jakaś Twoja specjalność, te ratownicze, czy tak pod kątem
        nadchodzącej imprezy?

• jankolodziej Re: Dni Rudy Śląskiej 17.05.07, 19:56
          Lubię sklejać pojazdy, najbardziej nasze krajowe. A już czerwone szczególnie.
          Drugi mój misio to modele lokomotyw, najchętniej parowozów.
    • w36 Re: Dni Rudy Śląskiej 18.05.07, 15:17
      Ooooo..... Natknąłem się jeszcze na zapowiedź innej ciekawej imprezy dla tych
      którym może nie spasować poziom muzyczny Dni Rudy.

kryptonim2007.republika.pl/miejsce.html

W zeszłym roku mieliśmy przyjemność oglądać zmilitaryzowaną Plazę a to co teraz
      to już prawie manewry wojskowe na klimatycznym terenie koło Tesco.

Szkoda trochę że wszystko dzieje się na raz w różnych miejscach Rudy w ten
      weekend czerwcowy a potem może być posucha w atrakcjach.

• luveroz Re: Dni Rudy Śląskiej 24.05.07, 01:09
      Osobiście nie popieram śmiesznej idei parady równości ale powiem tak: Wreszcie
      coś się pojawiło z nowszej pułki w naszym mieście. Może to zabrzmi dziwnie w
      oczach konserwatystów ale ja jestem ZA i nie mam nic przeciwko temu że wreszcie
      ktoś oficjalnie w naszym mieście zagra takie klimaty. Nawet powiem więcej -
      zamierzam z tej oferty skorzystać. Jak wrzucą na ruszt kawałek transowy tym
      bardziej się nie pogniewam.
      Resztę repertuaru dni można na codzień posłuchać w takiej komercji jak radio
      piekary czy rmf.
      Jak to wygląda - można się przekonać jadąc na przykład na dni Bytomia.
      4 koncerty, 3 dyskoteki i wszędzie się bawią.
      na razie spadam wyluzować się przy chillout session bo to jedynie 3ma mnie w
      spokoju przy pracy na oddziale wydobywczym ;)
      • w36 Re: Dni Rudy Śląskiej 24.05.07, 01:37
        luveroz napisał:

> Osobiście nie popieram śmiesznej idei parady równości ale powiem tak: Wreszcie
        > coś się pojawiło z nowszej pułki w naszym mieście.

O kurcze :) Niewiedziałem że to TE klimaty, myślałem że to zwykłe techno.
        No ale fajnie że Ci to spasuje. Ja tam nie będę, szkoda mi dychy a zresztą będę
        to słyszał bez problemu w domu ;)
        Z innych rzeczy, to klimaty typu radio piekary mnie nie pociągają. Jedynie może
        na VBB zajrzę, choć nie jestem fanem bluesa, to po wysłychaniu empetrójek z ich
        stronki przyznam, nieco mnie zaintrygowali.
        • luveroz Re: Dni Rudy Śląskiej 25.05.07, 14:13
          blues (blus) jest looz;) trochę przybliżę, że pomimo iż maniakalnie tego nie
          słucham, bo na dłuższą metę się nie da i nie potrzebuję stymulantów jak
          niektórzy to jednak dla pewnych potrzeb znam się trochę na tego typu rąbance
          (jak to niektózy nazywają). Ten kto się orientuje w "tekkniawach" to wie jaka
          jest diametralna różnica między house / goa / psy trance / minimal / noise....
          można tak powyliczać kilkadziesiąt rodzajów tego czegoś.

hehe .. zadychy. Większą zadychę miałem na "Hurt" w C.K. Wiatraku ;)
          A zresztą też się zastanawiam czzy tam pójść bo jeśli to będzie waliło na całą
          halę targową to napewno też to będę słyszał. Cóż. Na pewno będzie to lepsze niż
          odgłos zarzynanego Michała Wiśniewskiego.
    • assasini Re: Dni Rudy Śląskiej 24.05.07, 08:22
      Kupuję w ciemno sobotę:) Coś innego, i zapowiada się dosyć ciekawie:)
      Wiem, że nie dla każdego... ale mam zamiar się wybrać i wpaść w ten ..trans;)))

Ale fakt faktem, że oferta tegorocznych Dni Miasta jest nie tyle uboga, co
      raczej ... niewyszukana. I bez sensu... Z roku na rok jest zresztą gorzej.
      Dobrze, że w tym roku przynajmniej fani "transu" będą zadowoleni:)
      • kapioh1 Re: Dni Rudy Śląskiej- chichocik !! 25.05.07, 14:03
        Oferta ?? Wystarczy spojrzeć na plakat, te kolory, toż to kupa a nie oferta.
        Ile procent wyborców to techno- maniacy ? A kto zapłaci odszkodowania
        mieszkańcom, którzy niestety, mają blisko do khe, khe, targowiska ze słynną
        wieża- bez- sensu ? No i zasadnicze pytanie, czy jedyną atrakcją Dni Rudy
        Śląskiej w gmachu MCK będzie jak zwykle obecność Panny Derektór i jej słynnego
        chichotu ?? W tak przeraźliwie puuuusteeej przestrzeni zabrzmi on zapewne
        odpowiednio donośnie, hi hi hi hi hi !!!
        • luveroz Re: Dni Rudy Śląskiej- chichocik !! 25.05.07, 14:24
          Popatrz na to inaczej - plakat to color design albo jak kto woli
          imageprocessing stworzony na skrakowanym Adobe Photoshopie albo Adobe
          PageMaker. Wiesz ile pracy (pluginów, efektów i filtrów) trzeba w to
          wlożyć????? ;)

W ten wieczór nie będzie na pierwszej fali Ojca Rydzyka tylko posłuch krótkiego
          i monotonnego Jep/tss/Jep/tss/Jep/tss :D Babcia da se luz!

Pani dyrektor tam długo nie wytrzyma - daję głowę. Powie swoje i ucieknie.

Wierza nie jest bez sensu - raz się przydała Owsiakowskim.
        • brynio5 Re: Dni Rudy Śląskiej- chichocik !! 25.05.07, 21:11
          to ja już wolę chichocik od DODY!
          Jest wprawdzie też głupi ale za to ona jest sexy!
          • kapioh1 Re: Dni Rudy Śląskiej- Doda na dyrektorkę MCK 25.05.07, 21:53
            No zgadzam się !! Doda to przynajmniej jest sexy !! Doda na derektórkę MCK !
            Panie Prezydencie, czas zacząć działać ! Sexy Doda, MCK- owi pary doda !!
            • assasini Doda na dyrektorkę MCK- Popieram!!!! 26.05.07, 09:34
              Doda do MCK, a doktor Burski do Szpitala!
          • luveroz Re: Dni Rudy Śląskiej- chichocik !! 27.05.07, 00:16
            doda? kurde to dopiero ruda na dno schodzi. Mnie ta sexowność naprawdę nie
            pociąga jak słyszę ten "hasiok z gemby".
    • broneknotgeld Re: Dni Rudy Śląskiej 12.06.07, 16:02
      A Stachursky boł?
      Czy ze kimsik pioł?

Klachy lecom ło tym "cudzie"
      Kery stoł se w naszy Rudzie.
      • broneknotgeld Re: Dni Rudy Śląskiej 06.06.08, 22:43
        Latoś zaś se zabawiymy
        W ty intyncji wypijymy?
    • flashsc Dziwne imprezy macie 12.06.08, 15:47
      Znowu na Dni Rudy impreza jest za płatny wstęp...

Coś dziwne macie te imprezy...wszędzie jest za darmo.
      • luveroz Re: Dziwne imprezy macie 15.06.08, 22:02
        co lepsze.... organizator, niespełna rozumu chyba wprowadził dziwną dyrektywę!
        Przyjechałem sobie po szychcie na techno. Miałem na 18:30 więc na imprezę po
        złożeniu raportów zmianowych zlondowałem około 3:30. Jako że pracuję w kimatach
        industrialnych techno mi nie obce więc chciałem się trochę rozerwać. Droga moja
        skończyła się na bramce wejściowej.
        - 20 złotych - słyszę
        - na 1 godzinę imprezy????
        - zarządzenie organizatora,
        myślę głośno - No kogoś tu chyba poje**ło!!!! Od kiedy to na ostatnią chwię
        imprezy trzeba płacić????? chyba tylko w Rudzie Sl. A poza tym w zeszłym roku
        kosztowao to 10 zeta a teraz 20. Czyżby możliwość WYCIĄGNIĘCIA WIĘKSZEJ KAPUCHY
        OD MIESZKAŃCÓW NA ICH WŁASNE ŚWIĘTO????????

WSADŹCIE SOBIE TE OBCHODY DNI W D U P Ę!!!!
    • broneknotgeld Re: Dni Rudy Śląskiej 03.06.09, 14:14
      Latoś jakby ździybko późni
      Mono bydzie przez to luźni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka