Gość: ja Jak straż miejska poluje na kierowców IP: *.124.c78.petrotel.pl 16.03.09, 13:14 Dziwi mnie dzialalnosc Strazy Miejskiej na granicy miasta i zupelny brak zainteresowania tym co sie dzieje w miescie. Galeria Wisla i parkujace samochody wzdluz dojazdu do parkingu Galerii od strony Wyszogrodzkiej, rozjezdzony trawnik przy drodze rowerowej tamze, parkujace samochody jak popadnie przy Podolance- podwozace swoje pociechy prawie na korytarz szkolny... I tam Strazy Miejskiej nie widac. Nie mowiac o notorycznym przekraczaniu przepisow i przejezdzaniu linii ciaglej na Jana Pawla przy Auchan gdzie powstal dziki parking. Nikt tego nie widzi? Ani Strazy , ani Policji to nie obchodzi! Duzo latwiej zlapac delikwenta, ktory przekroczy predkosc o 5 km na granicy miasta. I forsa w kieszeni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vectra Szajba! IP: *.plock.mm.pl 16.03.09, 13:46 To jest normalne skurw...., ze by w tym miejscu robić pomiary. Przecież w tym miejscu już nie ma żadnego zagrożenia. To zwykła chamska łapanka. Dlaczego te spece nie badają w mieście, tu np. na odcinku od stacji benzynowej do Imielnicy. Kto im dal te radary? Ich używanie wymaga analizy zagrożeń w ruchu drogowyn w nadmiernej szybkości na określonym odcinku trasy przez określone pojazdy i ustalonym zakresie czasu i kierunku oraz jakie to miało skutki. Jest taka anlaiza? Sa jakies wnioski z tej analizy? Istnieje w tym zakresie współpraca w Policją? Powiem tak. Cała ta Miejska Straz jest i działa do d...! Jest przedwuiosnie. Snieg odslonil brudy. Psy sraja gdzie im sie pozwalaja opiekunowie. Na chodnikach i ulicach wp[rzy posesjach i na terenach osiedli panuje zgroza, syf i pietrowy brud. Skandalicznie są warunki sanitarne w klatkach schodowych i windach. Wokół sklepów panuje elkwentny kolejny syf. Jest bałagabn na parkingach. ADM olewaja obowiązki. Tereny szkól sa zaniedbane. Po to jest ta SM powiołana aby bylo czysto. Maja inicjowac kontrole saniterabne i antyspekulacyjne w zakresie wykorczen. Maja wskazywac gdzie jest brud i brak porządku. Czy wszczynają postepowania egzekucyjne w administracji? Pokażcie choc jedno takie. jakie materiały jak wnioski i uwagi przekazan Policji, Sanepidowi, kontroli handlowo antyspekulacyjnej, do Komisji Bezpieczeństwa i Porządku czy innym odpowiedzialnym za stan higieny w mieście vide śmieci, altant i ich okolice. A nadzór nad nielatami na ulicy w czasie lekcji i po nich. dzieciaki chodza po ulicach trzymając puszki z warką strong i pija piwsko na oczach ludzi. Kto rządzi, kto planuje służbę, kto szkoli tych ludzi w SM? To skandal co widzę. SKANDAL!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vectra Re: Szajba! IP: *.plock.mm.pl 16.03.09, 13:57 Sorry za literówki ale mnie trzęsie z nerw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyklista Re: Szajba! IP: *.c152.petrotel.pl 16.03.09, 14:19 Powiedzcie to o braku zagrożenia temu rowerzyśccie co go tam 2 lata temu potrącili. Nazywa się bodaj Jurkiewicz i do dziś się leczy. No i bardzo mi się podoba płockie nowatorskie podejscie do prawa. W tym miejcu przestrzegam a tym osądzilem , że nie potrzeba to nie przestrzegam.Jakie beszczelne te policjanty i strażniki, że myślą inaczej.No nie !! Odpowiedz Link Zgłoś
miki_z_afryki Prawo ma swoje słabości... 16.03.09, 14:50 > W tym miejcu przestrzegam a tym > osądzilem , że nie potrzeba to nie przestrzegam.Jakie beszczelne te policjanty > i > strażniki, że myślą inaczej.No nie !! Prawo ma swoje słabości. Jednym z nich jest pewna "zero-jedynkowość". Tym samym np. na na trzypasmowej (bez przejść i skrzyżowań) ul. Wyszogrodzkiej było do niedawna takie samo ograniczenie prędkości jak na np. ul. Królewieckiej. Czy ktoś widział kiedyś radar na Królewieckiej? Nie? Dlaczego nie? Może dlatego, że policja i SM wie, że ludzie mimo wszystko są dość rozsądni i nie będą przekraczać znacznie tam prędkości. Może jednak zdarzyć im się to na Wyszogrodzkiej, gdzie nie widzą dużego zagrożenia. I dlatego jadąc wedle rozsądku np. 80 km/h byli już 30km/h powyżej normy, a co za tym idzie płacili spory mandat. I tylko o to chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quazar Re: Prawo ma swoje słabości... IP: *.chello.pl 16.03.09, 17:53 > Prawo ma swoje słabości. Jednym z nich jest pewna "zero-jedynkowość". > Tym samym np. na na trzypasmowej (bez przejść i skrzyżowań) ul. Wyszogrodzkiej > było do niedawna takie samo ograniczenie prędkości jak na np. ul. Królewieckiej ? Gdzie na Wyszogrodzkiej jest odcinek bez skrzyżowań i przejść dla pieszych (nie mówiąc o przejazdach kolejowych)? Trochę dłuższy niż kilkaset metrów... Tam akurat podwyższanie prędkości było bez sensu. Jedyną drogą, która kwalifikuje się na 70 km/h jest przejazd przez nowy most. Moim zdaniem, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe quazar buhaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 19:03 Jedyną drogą, która > kwalifikuje się na 70 km/h jest przejazd przez nowy most. > Moim zdaniem, oczywiście. piknie, quswa, piknie, jak ja lubie, jak ktos merytorycznie zabiera glos. a ile ty po nowym moscie jezdzisz? 50?buahaha. chlopie tam obowiazuje dopuszczalna predkosc - powyzej 70km/h. ile dokladnie? odsylam do kodeksu drogowego, moze sie czegos nauczysz, moze zmadrzejesz, zanim zaczniesz pisac bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwiczenia Re: Prawo ma swoje słabości... IP: *.cable.ubr07.sgyl.blueyonder.co.uk 16.03.09, 19:10 wyjedz człowieku z Płocka na chwile i zobacz jak to robia w innych miastach. w Krakowie cała aleja Wieszczów ma 70 km/h a przebiega przez centrum miasta, przejscia sa co chwile i skrzyzowania tez. wybobraz sobie ze ludie mysla, tylko w tym nieszczesnym kraju zwanym Polska władza, władzuchna mysli ze jest inaczej. Ososibie działania SM w Płocku przypomnijaną mi zwykła tyranie, gdzie apaart panstwa skieorwany jest przeciw obywatelom. Taki urzednik, straznik miejski, posel czy mnisiter pownien pracowac dla mnie a nie przeciwko mnie. niestety u nas ciagle pokutuje jais nieszczesny legalizm ktory pozeniony z bardzo zlym prawem frustruje normalnych obywateli. SM ma swoje obowiazki ustawowo na nia nalozone. ide o zakład ze te zadania da sie porangowac wedlug ich istonosci dla mieszkancow miasta (przypomnie ze mieszkancy placa pensje SM). Dla mnie o wiele istoniejsze od tego czy na ostanich 500 m drogi w terenie zabudowanym kots przekracza prekosc o 15 km jest wanzijszecze czy moge przejsc wieczorem przez blokowisko bezpiecznie, czy moge polezec na trawie przed blokiem nie obawiajace sie ze bede wsymarowanym psim gównem, czy przejsc przez miasto i nie napotkac brudu, lumpów czy innych przyjemnosci. jezeli naczelnik strazy miejskiej sadzi ze priorytowym zadaniem strazy miejkiej jest kontorla predkosci na ostanich 500 metrah dorgi w ternie zabudowanym to brak mu podstawowej komentencji w dzidzinie delegowania i zarzadzania zasoboami. takich kompetencji które posiadaja chlopcy w zastepach harcerskich. powtórze jezeli naczenik sm mysli ze priotyem jego sluzby jest kontorla predkosci pojazdów i karanie normalnych obywateli to jest idiota i tepym, złosliwym idiotą. i z milą checią powiedziałbym my to w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
miki_z_afryki Re: Prawo ma swoje słabości... 16.03.09, 19:47 > niestety u nas ciagle pokutuje jais > nieszczesny legalizm ktory pozeniony z bardzo zlym prawem frustruje > normalnych obywateli. Trafiłeś w sedno! > jezeli naczelnik strazy > miejskiej sadzi ze priorytowym zadaniem strazy miejkiej jest > kontorla predkosci na ostanich 500 metrah dorgi w ternie zabudowanym > to brak mu podstawowej komentencji w dzidzinie delegowania i > zarzadzania zasoboami. takich kompetencji które posiadaja chlopcy w > zastepach harcerskich. Myślę, że nie jest to niekompetencja (choć tej pewnie też brakuje). Bardziej myślę, że jest to głupawa, doraźna chęć wykazania się wpływami do budżetu plus prawdopodobnie zapędy wychowawcze. W naszym kraju tak się składa, że każdy niedouczony byle urzędas chciałby wychowywać innych. A "najłatwiej" jest wychowywać poprzez karanie. Stąd też zawsze to protekcjonalne "A dokąd to tak się spieszymy?" ze strony policjanta, który nas złapał na radar. Odpowiedz Link Zgłoś
miki_z_afryki Re: Prawo ma swoje słabości... 16.03.09, 19:35 > ? > Gdzie na Wyszogrodzkiej jest odcinek bez skrzyżowań i przejść dla pieszych (nie > mówiąc o przejazdach kolejowych)? Trochę dłuższy niż kilkaset metrów... Mam na myśli choćby fragment pomiędzy skrzyżowaniami od McD do stacji Bliskiej, który jest pewnie najbezpieczniejszym fragmentem jakichkolwiek ulic w Płocku, ale był z lubością wykorzystywany do łapania "piratów" jadących np. 75 na 50. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Prawo ma swoje słabości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 18:46 Dziś na mieście też widziałam patrole policyjne , pilnujące ruchu. Może Urząd Miasta zbiera pieniądze na cele rozrywkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obojętny Re: Szajba! IP: *.012.c95.petrotel.pl 16.03.09, 16:57 O widzę że specjalista się od ruchu drogowego się znalazł, gdyby ci córkę dwa razy potrącili na podobnej drodze gdzie jest małe zagrożenie to inaczej byś matole śpiewał. Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carington Biuletyn informacyjny PO napisał... IP: 80.48.4.* 16.03.09, 14:43 Nie czytajcie tego co piszą tu pseudo dziennikarze z Gazety. To najbardzie kłamliwa i mało wiarygodna gazeta. Ile jeszcze bedziecie oszukiwać ludzi dla swoich celów politycznych. POpaprańcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legia [...] IP: 89.231.67.* 16.03.09, 15:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Jak straż miejska poluje na kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 21:30 Dlaczego SM poluje na kierowców, odpowiedź jest prosta muszą zarobić na paliwo zakupowane na stacji zakładu energetycznego. Dziś róznica pomiędzy ZE a stacją KM wynosiła kilkanaście groszy na litrze. I kto za to płaci? Pan płaci , Pani płaci , wszyscy płacimy. Gratuluję strażnikom trafnego wyboru. Aby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat Re: Jak straż miejska poluje na kierowców IP: 194.177.100.* 18.03.09, 07:37 Gość portalu: jaga napisał(a): > Dlaczego SM poluje na kierowców, odpowiedź jest prosta muszą zarobić > na paliwo zakupowane na stacji zakładu energetycznego. Dziś róznica > pomiędzy ZE a stacją KM wynosiła kilkanaście groszy na litrze. I kto > za to płaci? Pan płaci , Pani płaci , wszyscy płacimy. Gratuluję > strażnikom trafnego wyboru. Aby tak dalej. Przestań pier...ić i wprowadzać innych w błąd. SM ma wynegocjowane ceny, które są NIŻSZE od cen widniejących w cenniku (cen, po któryc Ty kupujesz paliwo). Zostało to wyjasnione w artykule, który został kilka dni temu opublikowany na łamach GW. Skąd wiesz, po ile SM kupuje paliwo od ZE? Na pewno kupuje taniej, niż zwykły klient. jaga - kłamczucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam Jak straż miejska poluje na kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 11:49 jak to wszystko czytam i słucham znajomych to mi się nie dobrze robi, a czemu już tłumaczę. jedni moi znajomi wkurzają się na SM że dostali jakiś tam mandat za psa i pierniczą że czarnuchy powinni zająć się tymi co źle parkują czy sobie piwko sączą pod chmurką ci zaś co dostali kwitka za parkowanie mówią żeby ścigać tych co psy spuszczają. jak jest 50 km/h to tyle jechać i już. jak mnie policja złapała na trasie do glinojecka gdzie jest super trasa nie ma szkół, zabudowań itp. to nie było gadania a przekroczyłem tylko o 10 km/h i wypisali mandat. przeczytajcie sobie dobrze ten artykuł to przecież przedwyborcze gadanie. zobaczcie jak jest napisany najpierw ostro na czarnuchów a na samym końcu coś o wyborach i polityce to przecież czysta psychologia. dlaczego w Polsce jest tak że jak jest jakiś tam zakaz zatrzymywania to wszyscy tam parkują w innych krajach tego niema, a czarnuchy no cóż muszą wykonywać swoja pracę za to im płacą a ludzie sani dzwonią na siebie wiem bo sąsiadka mi obiecała że zadzwoni na moje złe parkowanie i zadzwoniła i też kwita dostałem (przyznaje się źle parkowałem bo na trawniczku) ale to nie wina SM tylko spółdzielni że tak mało miejsc do parkowania zrobili!!! poczytajcie sobie tez opinie ludzi na tym forum też głupie teksty "bo wieczorem chce przejść przez blokowisko spokojnie żeby nikt mi się nie kręcił" nie można zatrzymać nikogo za to że idzie spokojnie prze osiedle albo że jak idzie w dresie to pałą lać to jest chore. jak napadli moją ciotkę i wyrwali jej torebkę w biały dzień to wszyscy odwrócili głowy nikt nie chciał jej pomóc tacy to obywatele są odważni a SM czy policja (bo oni są od przestępstw a nie SM oni od wykroczeń chyba tak jest) nie mogą być wszędzie i o każdej porze bo by ich musiało pracować chyba z 1000 osób aby każdą ulicę obstawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vo Re: Jak straż miejska poluje na kierowców IP: *.class147.petrotel.pl 18.03.09, 07:44 Ja też na tych cepów jestem wkurzony. Żonę złapał fotoradar, załpała się w przedziale mandatowym od 31-40 km/h za dużo, jechała o 32 za dużo i już mandat najwyższy 300 zł /6 punktów , a można dać 200 zł / 6 punktów, zaraz najwyższy. W ogóle czy wy widzicie az tak często straż spacrującą i pilnującą porządku na przystankach, koło szkół , w parkach ???????? Ja widze tych mądrych ludzi tylko w samochodach stojących na poboczu , a za szybą fotoradar. Ta intytucja została stworzona aby chronić obywateli, ale jednak podpisano regulację dającą prawo korzystania z fotoradaru. Ehhh w Płocku SM poszła w stronę łatwego zarobku, a na ulicach pełno żuli, pijaków plujących i sikających na przystankach, pełno źle zaparkowanych aut, jednym SŁOWEM TOTALNY SYF. Wiadomo, tam gdzie duży zysk to się od tego nie oderwą jak muchy od g.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Jak straż miejska poluje na kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 10:55 po takich komentarzach SM powinna sama wystąpić o rozwiązanie tej formacji heheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [ Re: Jak straż miejska poluje na kierowców IP: 80.48.4.* 27.03.09, 20:34 Straż Miejska potrafi tylko zakładać blokady na parkingach w centrum Płocka -Obok Sądu i tylko patrzą gdzie można jelenia złapać. A może by tak przekazali panu prezydentowi ,że jest mało miejsca do parkowania w centrum Płocka i nie tylko -ale to już dla nich chyba wyższa szkoła jazdy.Stale ich spotykam w tych samych miejscach gdzie polują na jelenia ,a pożniej?! podjeżdza samochód typu bus z blokadami i już maja delikwenta.Smiechu warte.Pozdrawiam Straż Miejską w Płocku. Odpowiedz Link Zgłoś