Dodaj do ulubionych

york miniaturka

12.08.05, 15:39
moja córcia maży o piesku tej rasy i obiecałam jej że dostanie go na urodziny
(pażdziernik)ale nie zdawałam sobie sprawy jak drogie są te cudeńka. Zwracam
się z gorącą prośbą do was. Czy ktoś byłby w stanie oddać szczeniaczka(
najchętniej suczkę) na zasadach hodowlanych? Jestem w stanie spisać umowę
zodną z prawem na mocy której będę zobowiązana do oddania szczeniaka z
każdego miotu owej suczki.

Jest to jedyn sposób na to by nasza rodzina miała nowego członka w postaci
tak wspaniałego towarzysza jak york.

Zawsze miałam psy, ale od dwóch lat nie było zwierzaka w naszym domu i
strasznie nam brakuje takiego towarzysza.
Obserwuj wątek
    • titu_titu Re: york miniaturka 12.08.05, 17:52
      zadzwoń do oddziału Związku Kynologicznego w swoim mieście (właściwie wszystkie
      oddziały mają też swoje strony internetowe) i dowiedz sie o miejscowe hodowle
      tych psów, albo poszukaj ich wprost w necie. Musisz się "dogadać " bezpośrednio
      z hodowcą tych psów, a myślę że tu na forum nie trafisz na kogoś takiego. Pies
      na prawach hodowlanych do dobry pomysł, ale może nie być łatwo, bo to w tej
      chwili niezmiernie popularna rasa. Zdecydowanie zniechęcam do kupna Yorka bez
      rodowodu ale po atrakcyjnej cenie - bo to raczej nie będzie prawdziwy pies tej
      rasy....
      • Gość: dianitra Re: york miniaturka IP: *.chello.pl 15.08.05, 22:51
        Trace nadzieję. Liczyłam raczej na jakąś miłośniczkę yorków, która również
        bardzo długo czekała na to by mieć upragnionego pieska a teraz jej sunia ma
        szczeniaki. Chciałabym spisać prawnie wiążącą umowę i jeżeli nie zależy jej na
        oddaniu przeze mnie szczeniaczka to mogłabym ją spłacić ze sprzedaży szczeniąt.
        Nie zależy mi na hodowaniu ani na osiąganiu zysków ze sprzedaży szczeniąt, ale
        to chyba jedyny sposób. Pozdrawiam i napewno zajrzę do zwiążku krynologicznego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka