hamster101 22.09.09, 21:33 Malta też należy do czarnych? Zwymiotowac można. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malkontent Fikaliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 21:44 VIII LO się Wam zachciało? To teraz czarny okupant Wam pokaże kto naprawdę rządzi. To jest pstryczek za kwestionowanie pozycji KK w Polsce przez niepokornych. Tylko tym razem kler może się zdziwić, bo Malta to jest naprawdę kultowe miejsce i będą mieli pikietę jaka im się jeszcze nie śniła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prochmarny Re: Fikaliście? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.09.09, 09:11 swoją skrajna postawą możesz zniszczyć resztki rozsadku które możliwe że Kler posiada, nie przesadzaj, możliwe że mozna to załatwić bez głupich emocji, pikieta swoja drogą ale obrażanie drugiej strony nic nie da, wręcz zaszkodzi, drażni mnie Twoja propagandowa stylistyka, bez obrazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: Koniec kultowego poznańskiego kina Malta?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 21:51 Ujął mnie prosty napis wypisany sprayem na Głogowskiej o wymownym przesłaniu Kuria Mać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Koniec kultowego poznańskiego kina Malta?! IP: 79.162.174.* 22.09.09, 22:06 Szkoda, ale tu chyba o kompromis będzie trudno oddali (chyba) VIII LO Władze miasta więc niech myślą, jest była rzeźnia przy Małych Garabarach, nie daleko ma być Stara Gazownia. Niby miejsca są, ale czy ten klimat by tam powrócił? Przyzwyczajenie jest druga natura człowieka. Zmarnowano już kino Wilda, jest tam teraz Biedronka. W byłym kinie Malta pewnie będzie chór... Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Koniec kultowego poznańskiego kina Malta?! 22.09.09, 22:09 Gość portalu: ghost napisał(a): > Szkoda, ale tu chyba o kompromis będzie trudno oddali (chyba) VIII > LO > Władze miasta więc niech myślą, jest była rzeźnia przy Małych > Garabarach, nie daleko ma być Stara Gazownia. Kino w Starej Gazowni mogłoby stać się miejscem magicznym, ale na to trzeba jeszcze długo poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: Koniec kultowego poznańskiego kina Malta?! 23.09.09, 08:36 > Kino w Starej Gazowni mogłoby stać się miejscem magicznym, ale na > to trzeba jeszcze długo poczekać. Jeśli nie weźmie się za to prywatny inwestor i nie zrobi mieszanki komercji i kultury (podobnie do SB), to w naszych realiach gazownia zostanie zaorana. A szkoda, bo architekturą niektóre tamtejsze budynki znacznie przewyższają np. wspomniany browar. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Koniec kultowego poznańskiego kina Malta?! 23.09.09, 12:28 Architektura Starej Gazowni jest bajeczna. To jest coś, co miasto dostaje na tacy, w co trzeba zainwestować duże pieniądze, ale w przyszłości, przy dobrym PR, może zaowocować z nawiązką. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Koniec kultowego poznańskiego kina Malta?! 22.09.09, 22:00 Nie wiedziałeś?? Od lat się o tym pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Mam pytanie do redakcji, choć i tak wiem, 22.09.09, 22:03 że znów nie odpowiecie. Dlaczego nie broniliście Kina Wilda, gdy zamieniano je na badziewiarską Biedronkę??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp Re: Mam pytanie do redakcji, choć i tak wiem, IP: *.pl 22.09.09, 22:13 Ja wiem, ja wiem!! Bo biedronka nie należy do Kurii? :D A tak na poważnie. Co komu do tego co Kuria zrobi ze swoją własnością? Ilu z Was regularnie chodzi to tego kina? Ja byłem raz. Rzeczywiście ma klimat, ale co z tego? To wcale nie jest argument za tym, że ma ciągle istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Mam pytanie do redakcji, choć i tak wiem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 22:16 Zgadzam się. Po za tym dziwi mnie skąd nagle wszyscy sobie o Malcie przypomnieli. O tym, że w tym budynku po remoncie będzie szkoła wiadomo już od kilku łafdnych lat. Także władze kina o tym wiedzą dobrze. Wystarczy poszperać w archiwach i znajdzie się pełno wypowiedzi przedstawicieli kina w których przyznają, że muszą zacząć szukać nowej siedziby! Ciekawe dlaczego nagle dostali zaniku pamięci?????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miq Re: Mam pytanie do redakcji, choć i tak wiem, IP: 95.108.15.* 23.09.09, 19:59 Ciekawe ilu przedstawicieli władz kina masz na myśli:) Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Mam pytanie do redakcji, choć i tak wiem, 22.09.09, 22:16 Dla mnie najważniejsza była Wilda i, z pewnego powodu, Bałtyk. Do Wildy chodziłam często i to było naprawdę fajne kino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksander R. Re: Mam pytanie do redakcji, choć i tak wiem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 22:22 dobrusia_to_ja napisała: > Dla mnie najważniejsza była Wilda i, z pewnego powodu, Bałtyk. Do Wildy > chodziłam często i to było naprawdę fajne kino. Fajne, ale to było dawno, dawno, dawno.......... Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Mam pytanie do redakcji, choć i tak wiem, 22.09.09, 22:27 Dawno, niestety, choć w Wildzie byłam niedługo przed zamknięciem. Ale od tamtej pory też minęło trochę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Mam pytanie do redakcji, choć i tak wiem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 22:40 A ja byłem tam w zeszłym miesiącu. Musli kupiłem. Smaczne. A Malty cholernie szkoda. Pamętam te seanse o 23:59, które zaczynały się kwadrans po północy, kiedy już zebrało się kilku widzów. I tą niepewność - zbierze się kworum, czy nie? Jakoś zawsze przychodziło kilka osób ;) Jak to było? Kuria Mać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek.es Re: Mam pytanie do redakcji, choć i tak wiem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 10:50 Jest takie kino. Nazywa się Apollo.Nie musisz czekać na jakąś wyznaczoną liczbę widzów.Wyświetlają filmy zgodnie z zapowiedziami w prasie i necie.Byłem drugim z widzów (raz trzecim). Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Mam pytanie do redakcji, choć i tak wiem, 29.09.09, 11:56 Jest jeszcze Muza. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina7 Apollo 02.10.09, 12:44 Dla dwóch widzów filmu w Apollo nie wyświetlają. Trzy razy odeszłam z kwitkiem (piątek ok. 16)- więcej prób o tej porze nie będę podejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belmi Re: Mam pytanie do redakcji, choć i tak wiem, IP: *.icpnet.pl 22.09.09, 22:36 A ja w Malcie byłem kilkadziesiąt razy, to pierwsze kino, w którym byłem. Nie wyobrażam sobie szkółki katedralnej dla nielicznych w miejsce ogólnodostępnej instytucji. Za dużo jest takich miejsc w Poznaniu?? Pamiętacie kino Gong? :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Mam pytanie do redakcji, choć i tak wiem, 22.09.09, 22:44 Gość portalu: Belmi napisał(a): > Za dużo jest takich miejsc w Poznaniu?? Pamiętacie kino Gong? :-/ Pamiętam Tęczę i Osiedlowe. Już dawno, dawno ich nie ma. Tęczy było mi trochę żal, ale za Osiedlowym nie tęsknię. Odpowiedz Link Zgłoś
ramolzezdymbca Re: Mam pytanie do redakcji, choć i tak wiem, 22.09.09, 23:38 dobrusia_to_ja napisała: > Pamiętam Tęczę i Osiedlowe. Już dawno, dawno ich nie ma. Tęczy było mi trochę > żal, ale za Osiedlowym nie tęsknię. Dobrusiu, to było kino Osiedle. Z niegdysiejszych warto dodać do wspomnianego Gongu: Warta, Gwiazda, Grunwald, Miniaturka, Jagiellonka ... Ku pamięci: pl.wikipedia.org/wiki/Kina_w_Poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Mam pytanie do redakcji, choć i tak wiem, 22.09.09, 23:49 ramolzezdymbca napisał: > Dobrusiu, to było kino Osiedle. Uuuuu... Cóż... Mówiliśmy na nie: Osiedlowe:) Tam było strasznie niewygodnie. Ostatni film, jaki tam widziałam, to był Saturn 3:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żorż Re: Mam pytanie do redakcji, choć i tak wiem, IP: 95.108.17.* 22.09.09, 22:45 Każdy kolejny multipleks dobija takie kina. To nie kuria, ale miasto, budując kolejne 'galerie', doprowadziło do tego, że w takich kinach z dreszczykiem czeka się czy zbierze się kworum. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Mam pytanie do redakcji, choć i tak wiem, 22.09.09, 22:55 Masz rację, że to wina miasta, ale ich to w ogóle nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson No na pewno ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 09:21 akurat malta ze swoim repertuarem nie wchodzi multipleksom w drogę, podobnie jak multipleksy chyba malcie zbytnio nie wadziły. To tak jak powiedzieć, że dyskoteka zagraża filharmonii. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: No na pewno ;) 23.09.09, 12:24 Nie wchodzi w drogę, ale to wina miasta, że w miejsce zamykanych małych, kameralnych kin wyświetlających dobre filmy, nie daje nic w zamian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prochmarny BRUSIA nie widzi róznicy miedzy K Malta a K wilda? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.09.09, 08:58 skoro nie widzi to nie dziwie sie skad takie "mądre" pytanie wiem że kino Wilda było wazne dla mieszkanców dzielnicy ale było to komercyjne kino i zastapiły je komercyjne multikino oddalone o niecałe 1000metrów kino malta jest ważne dla wszystkich którzy chcą oglądać inne filmy niż te które są ciągle reklamowane może zanim zadasz pytanie - pomysl trochę Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: BRUSIA nie widzi róznicy miedzy K Malta a K w 23.09.09, 12:21 W przeciwieństwie do Ciebie, nie porównywałam tych kin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żorż Re: BRUSIA nie widzi róznicy miedzy K Malta a K w IP: *.cs.put.poznan.pl 24.09.09, 08:59 Skoro jest takie ważne, to dlaczego świeciło pustkami? Gdyby to kino przynosiło dochód, to kurii nawet by do głowy nie przyszło, żeby coś zmienić. Nie zabija się kury znoszącej złote jaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezzem Myślałem że to Robotniczy Dom Kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 10:01 tak brzmi napis na górze fasady budynku kina Malta. Jednak szkoda by było gdyby te kino zniknęło. Można tam znaleźć ciekawe filmy w przeciwieństwie do amerykańskich sieczek z multipleksów. Ale jestem dobrej myśli że to kino zostanie w Domu Kultury Odpowiedz Link Zgłoś
jatopier Koniec kultowego poznańskiego kina Malta?! 22.09.09, 22:33 Należy tylko mieć nadzieję, że ew. kurialna szkoła muzyczna , jeśli się uruchomi , szybko padnie "na pysk". Oby nie odnieśli żadnych sukcesów! Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: Koniec kultowego poznańskiego kina Malta?! 23.09.09, 08:40 > Należy tylko mieć nadzieję, że ew. kurialna szkoła muzyczna , jeśli > się uruchomi , szybko padnie "na pysk". Oby nie odnieśli żadnych > sukcesów! Edukacja muzyczna jest w Polsce potrzebna tak samo jak kina studyjne. Niestety jedna mała szkółka (mam nadzieję, że na przyzwoitym poziomie) to kropla w morzu potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyarchitekt Koniec kultowego poznańskiego kina Malta?! 22.09.09, 22:34 O tym, że Kino Malta ma być likwidowane lub przeniesione wiadomo od dawna! A tych, którym wszystko co kościelne widzi się źle pytam, czy mogą zaproponować jakieś lokum dla Szkoły Katedralnej, która mieści się w budynku będącym własnością kościoła ewangelickiego? Który jest mały i nie pomieści wszystkich klas. Ponadto obecna lokalizacja jest już drugą z kolei bo wcześniej była na Tymanieckiego. Szkoda kina ale gdybym miał wybierać jego pozostawienie, a dobro Szkoły Katedralnej to wybieram szkołę, która została stworzona dla Chóru Katedralnego, którego zasługi dla kultury Poznania i Polski są kolosalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 22:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgdd kolosalne zaslugi Wojtka Krolopa i oszutow z Kurii IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.09.09, 23:21 Przeciez Ci czarni oszusci klamali z ambony co do 8 LO, im chodzi tylko o kase! Swoja droga ukłony (aż strach) dla JE Juliusza Paetza - tak tego od molestowania kleryków. Brr rzygać sie chce! Nosz KURIA MAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
epita Koniec kultowego poznańskiego kina Malta?! 22.09.09, 23:15 A za kilka lat, ktoś wspominając Maltę przy okazji przerabiania kultowego wtedy np. Rialto na salon telefonów komórkowych napisze w poście "ale to było dawno, kilka lat temu, już w sumie nie pamiętam tego kina..." A tak na poważnie to wielka szkoda, że takie kino zamiast być otoczone opieką i wspierane, zostanie zmiecione z powierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Koniec kultowego poznańskiego kina Malta?! 22.09.09, 23:25 epita napisała: > np. Rialto na salon telefonów komórkowych napisze w poście "ale to było dawno, > kilka lat temu, już w sumie nie pamiętam tego kina..." Jeśli jakieś miejsce było dla kogoś ważne, nigdy go nie zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
seniorsenior Czy jest coś tu nasze, czy wszystko kuriewnych? 22.09.09, 23:37 A co na to rada miasta? Powinna przeprosić kuriewnych, że tak długo zwlekali z oddaniem "czarnego" czarnym i jeszcze coś dołożyć na udobruchanie. Np. Plac Kolegiacki - cały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Re: Czy jest coś tu nasze, czy wszystko kuriewnyc IP: *.icpnet.pl 22.09.09, 23:47 Własność jest święta, więc nie wiem dlaczego Kościół nie miałby ze SWEGO prawa do tego budynku skorzystać? Precz z antyklerykalizmem na tym forum !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
as1048 Re: Czy jest coś tu nasze, czy wszystko kuriewnyc 23.09.09, 01:10 rzecz w tym, że tylko jakakolwiek i niegdysiejsza własniść Kurii (mać) jest święta - przecież zdobywana z głębokim poniżaniem ludzkiej słabości ... Odpowiedz Link Zgłoś
stz skaranie Boskie z tą Kurią! 22.09.09, 23:52 A tak już zupełnie poważnie: nie wiedziałem, że Kościół Katolicki jest w Poznaniu tak bogaty w nieruchomości. Uwzględnie to w niedzielę przy okazji tacy, a zimą - podczas kolędy. Odpowiedz Link Zgłoś
as1048 Re: skaranie Boskie z tą Kurią! 23.09.09, 01:20 bardzo, bardzo, bardzo bogaty - to nie tylko obiekty tzw. użyteczności publicznej, to też hektary i kamienice -nie do pojęcia, zważywszy na ideologię ubóstwa tej pazernej organizacji zaboru wartości doczesnych. I gdzie tu miłość bliźniego? No ... i jeszcze Bóg zapłać, czyli STAMTOND też płynie dochód ...?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: skaranie Boskie z tą Kurią! 23.09.09, 08:46 > zważywszy na ideologię ubóstwa tej pazernej organizacji Przykazanie ubóstwa dotyczy wybranych zakonów. Kościół jako całość musi posiadać majątek w celu finansowania swojej działalności. Zauważ, że parę lat już minęło i życie wygląda trochę inaczej niż 2000 lat temu, kiedy wyznawcy spotykali się w jaskini i raczyli tym, co kto przyniósł. Na dodatek dochodzą konkretne obowiązki związane z posiadaniem obiektów zabytkowych (fakt, że dotowane przez państwo). Nie są to małe wydatki. Poza tym perspektywa dogadzania pani Strzałko wiąże się z koniecznością posiadania jakichś rezerw na ten cel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson Re: skaranie Boskie z tą Kurią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 09:14 Można pozbyć się uciążliwych obowiązków zrzekając się zabytków Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: skaranie Boskie z tą Kurią! 01.10.09, 12:37 > Można pozbyć się uciążliwych obowiązków zrzekając się zabytków Tak postępowali czerwoni nękając np. drobnych przedsiębiorców. Zabytku można się też pozbyć doprowadzając go do ruiny i konieczności rozbiórki. Ale tak postępują tylko cyniczni biznesmeni, którzy planują np. w miejscu pałacyku wybudować halę albo wieżowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: skaranie Boskie z tą Kurią! IP: *.centertel.pl 23.09.09, 10:05 kosciol zawsze mial kase. zadna instytucja niczego tu nie zastapi. zlikwiduja dobre kino a wsadza szkole katedralna czyli zamiast otwartych horyzontow szerzymy ciemnote i zabobon. Odpowiedz Link Zgłoś
szuszwol Kościół gorszy niż nomenklatura 23.09.09, 01:48 Szczerze mówiąc nie potrafię wymienić towarzysza, który się uwłaszczył po 1989 roku za to bardzo dobrze widzę jak rozpycha się łokciami bezczelnie kościół. Wlazł do szkół i każe jeszcze za to sobie płacić. Na mocy niekonstytucyjnych uprawnień zagarnia szuflą to co uzna za swoją własność. Niech ktoś mi uczciwie powie czy kościół był w PRL prześladowany skoro przejął w Poznaniu wszystkie kościoły po ewangelikach? Wszystkie podkreślam, a były, są one znaczne i w centrum ulokowane. Kto ponadto uposażył kościół w grunty na osiedlach? Jak nie ma partii to i kościoła nie stać na to, żeby się wybudować przy nowo budowanych. Święte krowy. Przysięgam jeżeli nic z tym nie zrobicie to dorwę się kiedyś do władzy tylko po to by dobrać się im do dupy, oskubać podatkami i sądami tak, by zakończyć ich widocznie za długą na tych terenach misję. Anglicy dawno wiedzieli co z nimi należało zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
antyfundamentalista Re: Kościół gorszy niż nomenklatura 23.09.09, 11:35 To dorwij się do władzy! Z takim programem napewno masz mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
as1048 Koniec kultowego poznańskiego kina Malta?! 23.09.09, 01:53 Kino MALTA - chyba pierwsze "normalne', czyli standardowe kino na Nowym Mieście. Pewnie się mylę, ale tak to pamiętam z własnego dzieciństwa. Przestanie istnieć ... ale nie z powodu TV HD czy innych MULTIKIN ... Trochę żal, żal zwłaszcza tym z nas, co za Kościołem w trudnych warunkach świadczyli, gdy okazuje się, że dla szacownego Kościoła Katolickiego afrontem owego komunizmu nie była ideologia tylko pieniądze, a ściślej: utrudnienie posiadania, posiadania i jeszcze raz POSIADANIA!!! Trochę, a może bardzo, dziwi ten rzymskokatolicki kult posiadania ... Rozumiem przetrwanie, ale opływanie we złocie? Doczesne zachłystywanie się utopionego w portmonetce pełnej drobnych ...no bo jak to inaczej nazwać. Brak Wam godności, została Wam tylko ambicja i to Wasz cały sztandar! Chryste Panie! Odpowiedz Link Zgłoś
szuszwol Re: Koniec kultowego poznańskiego kina Malta?! 23.09.09, 02:12 Ale ja właśnie pytam czy tak było w istocie. Czy komunizm rzeczywiście zabrał kościołowi tyle ile się mówi? Zabrał, ale też dawał. Konfiskował szkoły i szpitale bo nie chciał konkurencji. Nie zapominajmy jednak, że PRL uposażył kościół w majątek na Ziemiach Odzyskanych. Przecież tam nic nie było ich. Wszystko niemieckie, protestanckie. I z mocy prawa po 1945 roku państwowe. Nie było też problemu od lat 70. z umiejscawianiem kościołów pośród osiedli. W wolnej Polsce nie stać ich na kupno działki a w komunie represjonującej ich było? Ciekawe... Bardzo ciekawe... Nie ma teraz uczciwych ludzi w tym kraju by to osądzić. Za bardzo są powiązani z nimi. Za bardzo się boją. Chcę mniemać, że żyję w wolnym kraju. Widzę zaś tylko jak kościół kradnie i panoszy się wszędzie otumaniając lud. Durne katolstwo jeszcze krzyczy o świętym prawie własności. Tak i dlatego ja krzyczę jak mnie okradają. Kościół kradnie! Nigdy by tyle nie odzyskał gdyby sprawy była rzetelnie przed niezawisłym sądem prowadzone. Wymyślił sobie "procedurę" która sankcjonuje ich grabież. Złodzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
as1048 Re: Koniec kultowego poznańskiego kina Malta?! 23.09.09, 02:24 Zgadzam się: złodzieje, no może tyko to że ... wielebni złodzieje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marek.es Re: Koniec kultowego poznańskiego kina Malta?! 29.09.09, 11:27 Masz rację. Do tego powołuja się na "prawo historyczne" http://tinyurl.com/yh55ukz Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Setki milionów idą na stadion 23.09.09, 08:33 Setki milionów z kasy miasta idą na stadion, na który chodzi garstka fascynatów i rzesza chuliganów. A instytucja kultury musi sobie radzić z kaprysami właściciela budynku. Oto Poznań — stolica kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żorż Re: Setki milionów idą na stadion IP: *.cs.put.poznan.pl 23.09.09, 09:02 Średnio trafiony argument. Chyba dawno nie byłeś na Bułgarskiej, o ile kiedykolwiek byłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: Setki milionów idą na stadion 24.09.09, 10:13 Nie interesuje mnie półtorej godziny kopania piłki. Wystarczy mi, że przejeżdżam tamtędy z i do pracy i widzę, jakie towarzystwo w większości uczęszcza na mecze. Widać je też w okolicach stacji PKP, a ślady pobytu również w dniach następnych. Nie przypominam sobie, żeby z kina Malta wytoczyła się kiedyś taka grupa chuliganerii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żorż Re: Setki milionów idą na stadion IP: *.cs.put.poznan.pl 25.09.09, 13:08 Ciebie nie interesuje, ale interesuje innych. Na stadion (oczywiście nie teraz w przebudowie) przychodzi średnio co dwa tygodnie kilkanaście tysięcy ludzi. Jaka inna impreza sportowa czy kulturalna ma taką frekwencję? Nawet na koncerty plenerowe rzadko przychodzi więcej ludzi. Kibice są takimi samymi mieszkańcami tego miasta jak Ty, nawet jeżeli bedziesz ich wyzywał od żuli i chuliganów. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: Setki milionów idą na stadion 29.09.09, 09:57 > Na stadion > przychodzi średnio co dwa tygodnie kilkanaście tysięcy ludzi > Jaka inna impreza sportowa czy kulturalna ma taką frekwencję Nie można porównywać imprez kulturalnych i sportowych. Imprezy kulturalne (zwłaszcza z dziedziny tzw. kultury wysokiej, o którą ociera się kino niekomercyjne) z definicji nie są masowe. A jeśli rzeczywiście taka wielka ilość porządnych ludzi chce chodzić na mecze, to dlaczego jakaś prywatna firma nie zainwestuje i nie wybuduje im stadionu, który z pewnością byłby dochodowy? Obawiam się, że niestety większość klienteli Bułgarskiej najchętniej wchodziłaby za darmo. Jeśli ktoś się orientuje, to napiszcie: ile będzie kosztowało bieżące utrzymanie obiektu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Setki milionów idą na stadion IP: 95.108.25.* 24.09.09, 10:32 Ojciec,podejrzewam ,ze jesteś zmeczony bo takie farmazony wypisujesz. Niezła garstka -parenascie tysiecy srednio. Kiedy człowieku byłeś na jakimkolwiek meczu ,że o jakichś chuliganach smęcisz ? Idz sie dotleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W105N4 Re: Koniec kultowego poznańskiego kina Malta?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 16:06 Zniknie powód by tam bywać. ------------------- Kobieta jest jak lodówka. Ma wielkie drzwi, waży 160 kg i przechowuje jedzenie H. Simpson Odpowiedz Link Zgłoś
chouette szkoła przy Filipińskiej 4 czy 5?? 05.03.10, 21:50 Tak swoją drogą to czy ta szkoła muzyczna nie miała czasem mieścić się w dawnym klasztorze filipinów przy Filipińskiej 4, a nie pod numerem 5, tam, gdzie działa(ło?) Kino Malta? Ze strony szkoły się tego nie dowiemy... Dziwi trochę to, że zarówno budynek VIII LO jak i śródeckie kino zakładali przed wojną tamtejsi proboszczowie dla lokalnych społeczności, a teraz to właśnie kuria nie chce utrzymania ich spuścizny! Teraz na Śródkę nie będzie już chyba po co zaglądać:/ Odpowiedz Link Zgłoś
pawellnowak d 12.03.10, 09:34 Nie jestem z poznania,, ale to moje ukochane kino, do którego jeżdże niemal co tydzień. Nie wyobrażam sobie jak mogłoby zniknąć z mapy Poznania Odpowiedz Link Zgłoś