mak0s 15.10.09, 13:24 Leciałem dzis rano na uczelnie i po drodze na Kaponierze minąłem kilka osób w maskach na twarzy, takich przeciwchorobowych. Ktos wie o co chodzi? To jakas większa akcja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lotnikkryjsię Re: Zamaskowani ludzie w centrum IP: *.173.30.154.tesatnet.pl 15.10.09, 13:30 > Leciałem dzis rano na uczelnie Na jakiej wysokości? Odpowiedz Link Zgłoś
jedrasso Re: Zamaskowani ludzie w centrum 15.10.09, 13:39 hm, czyżby dotarła do nas świńskogrypowa panika? na zachodzie maseczki są dość popularne na ulicach... Odpowiedz Link Zgłoś
mak0s Re: Zamaskowani ludzie w centrum 15.10.09, 13:45 No panika dobre słowo, ale jakoś nie wyobrażam sobie naszych ulic wypełnionych ludzmi w maseczkach na twarzy, chociaz kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
jedrasso Re: Zamaskowani ludzie w centrum 15.10.09, 13:47 niektórym by się akurat przydało... Odpowiedz Link Zgłoś
mak0s Re: Zamaskowani ludzie w centrum 15.10.09, 14:07 może i tak, ale epidemii się obawiam...co chwile w mediach strasza róznymi potencjalnymi wirusami:/ Odpowiedz Link Zgłoś
jedrasso Re: Zamaskowani ludzie w centrum 15.10.09, 14:29 kurczę, może masz rację... chyba pójdę się zaszczepić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Zamaskowani ludzie w centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 14:47 epidemia? zawsze się znajdzie jakiś baran co będzie panikował... nie ma się czego bać, ktoś by nam przecież coś powiedział jakby coś nam groziło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nienormalna Re: Zamaskowani ludzie w centrum IP: *.icpnet.pl 16.10.09, 16:59 Myślisz, że nam o wszystkim mówia? Coś tu wyczytałm, że większośc społeczeństwa ma uspionego wirusa HSV w sobie:O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Zamaskowani ludzie w centrum IP: *.icpnet.pl 16.10.09, 17:21 Babo nie siej paniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nienormalna Re: Zamaskowani ludzie w centrum IP: *.icpnet.pl 16.10.09, 17:25 ciekawe czy bedziesz tak samo mowil, jak Twoja Baba bedzie w ciazy, facecie! Latwo mowic jak nas to nie dotyczy bezposrednio Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 profilaktyka 17.10.09, 11:35 Uświadamianie zagrożeń dla zdrowia czy życia to bardzo chwalebna działalność. Tylko obawy budzą niektóre intencje. Najpoważniejsze choroby, powodujące największą liczbę zgonów niestety nie cieszą się takim zainteresowaniem firm farmaceutycznych, jak te które mogą przynieść sporą kasę. Pod warunkiem, że ludzi się odpowiednio wystraszy. Czy słyszeliście kilka lat temu o strasznym zagrożeniu pneumokokami? O potwornej chorobie jaką jest opryszczka? A ile jest zgonów z ich powodu w porównaniu z choćby POChP? Nie słyszeliście o POChP- a to przecież czołowy zabójca mężczyzn na świecie! Co czwarty mężczyzna w USA na nią umiera. Tylko to choroba nieuleczalna i nie można na niej zarobić. Ale można jej zapobiegać. Wystarczy nie palić i unikać przebywania w atmosferze dymu tytoniowego. Ale z tej wiedzy pieniędzy dla firm farmaceutycznych nie będzie więc nie ma kto tego ludziom uświadamiać. I dlatego z mieszanymi uczuciami przyjmuję takie akcje jak tę spod Kaponiery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek.es Re: Zamaskowani ludzie w centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 20:56 Ostatnio jechałem Pestką z zamaskowaną azjatką. Ale u nich ten element stroju wydaje się być popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: Zamaskowani ludzie w centrum IP: *.icpnet.pl 16.10.09, 13:35 Biorac pod uwage to, że wszystkie groźniejsze choroby przenoszone drogą kropelkową sa spotykane w Azji, i na poziom walki z tymi chorobami, to rzeczywiscie maseczki to norma. Ale tez noszą, żeby chronić pluca przed smogiem, spalinami. Jak u nas zacznie sie coś takiego to chyba tylko na Ślasku:) No chyba ze element lansu, hej hej patrzcie mam maseczke. Nie wiem czy ten HSV jest na tyle groźny, no ale widać ich na ulicy, moga nami pomanipulowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurora Re: Zamaskowani ludzie w centrum IP: *.icpnet.pl 18.10.09, 10:55 hsv to poprostu opryszczka... i faktem jest, ze wielu z nas nosi tego wirusa w sobie, ale raczej nie jest to powód do paniki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roni-moroni Re: Zamaskowani ludzie w centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 14:51 forum.gazeta.pl/forum/w,67,101607771,101607771,Wirus_HIV_w_Poznaniu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mak0s Re: Zamaskowani ludzie w centrum 15.10.09, 14:55 No to coś się wyjaśnilo. Szczerze mówiac to pierwsze słysze na temat HSV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roni-moroni Re: Zamaskowani ludzie w centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 15:07 super groźny wirus, który całymi dniami knuje jakby cię tu nie napaść a ochronić cię mogą tylko produkty firmy, które przeprowadza tą akcję :) Odpowiedz Link Zgłoś
mak0s Re: Zamaskowani ludzie w centrum 15.10.09, 16:02 To żeby mnie nie dopadł, musze miec maskę, szczepionke i jeszcze siedzieć w domu :) czy tez wystarczy lecznicza maść :) W sumie z takim czyms na twarzy to chodzić bym nie chciał, wiec może warto się ochronić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaelo Re: Zamaskowani ludzie w centrum IP: *.man.poznan.pl 15.10.09, 15:24 Moze to studenci robili sobie jaja i tyle ?! Odpowiedz Link Zgłoś
mak0s Re: Zamaskowani ludzie w centrum 15.10.09, 16:08 Na studentów robiących sobie jaja, to oni nie wygladali. Raczej zorganizowana akcja. Udało mi się natrafić na takie zdjecia, tej ekipy Okolice kaponiery zdaje sie rondo srodka Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu Re: Zamaskowani ludzie w centrum 15.10.09, 21:02 mak0s napisał: > Na studentów robiących sobie jaja, to oni nie wygladali. Raczej zorganizowana a > kcja. Udało mi się natrafić na takie zdjecia, tej ekipy > > Okolice kapon > iery zdaje sie > > rondo srodka Raczej zorganizowana akcja w której chyba bierzesz udział, takie mam niejasne wrażenie czytając Twoje posty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachullcia Re: Zamaskowani ludzie w centrum IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.09, 22:23 niom, ja dostałam w tramwaju maseczkę z napisem: Ty też możesz być nosicielem wirusa HSV. Akcyja jakaś czyli prozdrowotna. Odpowiedz Link Zgłoś
mak0s Re: Zamaskowani ludzie w centrum 16.10.09, 12:36 Rzeczywiście dotyczy wirusa HSV, i z tego co widziałem to dzisiaj też są mieście i rozdaja maski i ulotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zamaskowani ludzie w centrum IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.09, 14:58 Nie wykluczone także, że służby specjalne przechodzą na tego typu maseczki, kominiarki się już opatrzyły i są nietwarzowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zamaskowani ludzie w centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 16:39 szukam własnie informacji jak leczyc opryszczke najskuteczniej, ktos ma doswiadczenia ktore mi pomoga? chce sie tego jak najszybciej pozbyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znachor Re: Zamaskowani ludzie w centrum IP: *.icpnet.pl 16.10.09, 16:51 Wiesz co Marto, tutaj juz przewijał sie ten link, może jednak najpierw tam zajrzyj, powinnaś znaleźć potrzebe informacje www.niemaskujlecz.pl/ pozdrawiam serdecznie Twoj domowy znachor;) Odpowiedz Link Zgłoś
mak0s Re: Zamaskowani ludzie w centrum 16.10.09, 17:13 Dziś już wiem ze zorganizowana, miałem okazje pogadać chwile z dziewcyzna która rozdawała ulotki i maski:) Calkiem mila:) no i mi opowiedziała jak uchronić się przed opryszczka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurora Re: Zamaskowani ludzie w centrum IP: *.icpnet.pl 18.10.09, 11:05 ten temat to sie na forum-humorum nadaje :P Odpowiedz Link Zgłoś