Dodaj do ulubionych

Dobra szkoła rodzenia

29.10.09, 08:54
Moglby mi ktos polecic dobra szkole rodzenia w Poznaniu? Oraz
napisac ile bylo zajec, gdzie, jaka cena? Jaki byl program mniej
wiecej - np. czy bylo zwiedzanie porodowek, cwiczenia praktyczne w
pielegnacji niemowlat, cwiczenia dla kobiet w ciazy, porady o
karmieniu i pielegnacji itd.
Obserwuj wątek
    • madziaraaa861 Re: Dobra szkoła rodzenia 29.10.09, 11:06
      Polecam Szkołę Rodzenia położnej Beaty Sobali .Ja właśnie kończe i jestem
      zadowolona:)Zajęcia trwają 2 mć ,koszt to 200zł na 1 miesiąc 2x w tygodniu raz
      to zajęcia teoretyczne i raz zajęcia ruchowe:)Polecam
      • malinkowa81 Re: Dobra szkoła rodzenia 03.07.10, 21:26
        Mnie też się bardzo podobały zajęcia w tej szkole. Nie było co prawda zwiedzania
        porodówki, co obiecano na stronie internetowej, ale dowiedzieliśmy się, że każdy
        może to zrobić we własnym zakresie w świętej rodzinie.
    • prawiemama3 Re: Dobra szkoła rodzenia 29.10.09, 19:43
      Ja chodziłam do szkoły na Podolanach, Grzybkowo. Krótko, zwięźle i na temat.
      Zajęcia trwały 5 tygodni, co tydzień, koszt 350 zł. Na jednym ze spotkań
      zwiedziliśmy salę porodową na Polnej. Była nauka kąpieli dziecka porady o
      laktacji i na temat połogu. Były też ćwiczenia, czyli wszystko to czego
      potrzebujesz. Dla mnie najważniejsze było to, że nie zapraszano żadnych
      przedstawicieli firm. Na ostatnim spotkaniu wszyscy dostali torby z gadżetami i
      certyfikaty.Życzę dobrego wyboru.
      • fifufifu Re: Dobra szkoła rodzenia 29.10.09, 23:18
        Polecam Dobry Poczatek :) www.dobrypoczatek.pl
        • michellekos23 Re: Dobra szkoła rodzenia 03.07.23, 16:03
          Program tej szkoły www.dobrypoczatek.pl/szkola-rodzenia-poznan/ wygląda bardzo ciekawie. A czy ktoś może powiedzieć czy jest różnica między szkołami na NFZ a prywatnymi?
    • uzo14 Re: Dobra szkoła rodzenia 30.10.09, 21:13
      Polecam NasTroje. Szkoła powstała pod patronatem Wyższej szkoły Edukacji i
      Terapii w Poznaniu. Zajęcia prowadzone są przez wysokiej klasy specjalistów,
      którzy z dużym entuzjazmem i determinacja pomagają przyszłym rodzicom jak
      najlepiej przygotować się na przyjęcie maluszka.
      www.nastroje.poznan.pl/
    • nikadwa Re: Dobra szkoła rodzenia 02.11.09, 22:25
      Polecam Szkołę Rodzenia z Elementami Jogi.Bardzo nam pomogła
      przygotować się do porodu i do opieki nad naszym synkiem.
      www.rodzimy-razem.pl
      • marghot Re: Dobra szkoła rodzenia 03.11.09, 08:54
        polecam szkołę pani beaty sobali, a specjalnie dla taty
        tatostacja.pl - przedtsawia 'mesli punkt widzenia' ;)
    • katarina-7 Re: Dobra szkoła rodzenia 07.01.10, 12:58
      Polecam szkołę www.akademiaaktywnejrodziny.pl. Zajęcia prowadziły bardzo sympatyczne i konkretne położne i pani psycholog. Atmosfera sprzyjała aktywnemu uczestniczeniu w zajęciach - swobodnie mogliśmy zadawać "najdziwniejsze" pytania :) W porównaniu z niektórymi poznańskimi szkołami mają też dobrą cenę.. 350 zł. Kurs obejmował 12 godzin (choć za każdym razem przedłużało się i w sumie wyszło chyba 14). Zwiedzania porodówki nie było. Duży plus za zajęcia z pielęgnacji noworodka - każdy ćwiczył na swojej lalce. Ćwiczenia dla ciężarnych i porady na temat karmienia też były.
      • palla3 Re: Dobra szkoła rodzenia 02.06.10, 11:40
        Chciałam polecić Wam szkołę rodzenia na Podolanach. Już wcześniej ktoś o niej
        wspominał. Jak najbardziej zgadzam się z opinią. Mąż długo pracuje więc
        spotkania raz w tygodniu mi, a właściwie nam, odpowiadały. Oczywiście największą
        atrakcją były odwiedziny na sali porodowej. Super.
        • marti-nka3 Re: Dobra szkoła rodzenia 07.08.10, 15:08
          Hej dziewczyny, ja niestety nie mogę uczestniczyć w takiej normalnej szkole
          rodzenia, ale że bardzo zależało nam z mężem na dokształceniu się przed porodem
          zapisaliśmy się do internetowej szkoły rodzenia Alma Matter, dobre tam jest to,
          że nie jest droga bo kosztowała 250zł, mogę zadawać co chwilę pytania
          specjalistom, i opracowane są super wszystkie ważne tematy ale najbardziej co
          nas przekonało to, że mamy dostęp do tego calego materiału do 6 misięcy po
          porodzie. polecam wszystkim rodzicom.
          www.almamatter.edu.pl
          • animyk2 Re: Dobra szkoła rodzenia 18.08.10, 16:50
            Witam, szkoły w poznaniu są rzeczywiście drogie, koszt w tym roku to 450zł, ja
            jestem wstępnie zainteresowana szkołą rodzenia przy szpitalu na ulicy polnej
            • a.dostatek Re: Dobra szkoła rodzenia 02.12.11, 15:58
              Gorąco polecamy udział w szkole ALMA MATTER W POZNANIU (CAŁKOWICIE BEZPŁATNA!!), nie żałujemy ani chwili spędzonej w tak przyjemnym gronie! Żadne pytanie nie pozostało bez odpowiedzi, dzięki luźnej atmosferze nie wstydziliśmy się pytać o wszystko, co związane z tematyką zajęć. Prowadząca podeszła profesjonalnie do swojej roli, trafnie dobrała zagadnienia, niczego nie zabrakło! Nie narzucała swoich opinii, przedstawiała wiele przykładów dając nam jednocześnie możliwość zdecydowania o wielu kwestiach porodu czy zajmowania się Maleństwem. Zaprezentowane pozycje porodowe, sposoby oddychania czy masażu są dla nas wskazówką. Jednak to my jesteśmy „panią naszego porodu” i my zdecydujemy, z czego korzystać i co będzie dla nas najlepsze. Zajęcia wypełniły braki naszej wiedzy, uświadomiły wiele nawet podstawowych kwestii, które dla nas -przyszłych rodziców- były nierzadko wielką nowością teraz czeka nas świadomy poród i świadomość, czego mamy prawo wymagać od personelu medycznego. Prowadząca bowiem często nakreślała nam obecne standardy okołoporodowe.
              I co najważniejsze- zajęcia z mężem pozwoliły nam się jeszcze bardziej zbliżyć do siebie, zrozumieć, że jesteśmy jedną drużyną, która razem przejdzie przez wszelkie trudy porodu!!

• annairam Re: Dobra szkoła rodzenia 07.12.11, 09:21
                Polecam nową szkołę rodzenia - szczególnie jeśli komuś zależy na naturalnym podejściu do ciąży, porodu oraz większym przygotowaniu do tego co potem czyli połogu www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    • zdrowamama Re: Dobra szkoła rodzenia 14.12.11, 00:53
      Cześć, ja ze swojej strony polecam Szkołę Rodzenia dr Jadwigi Łuczak - Wawrzyniak cafebocian.pl/SzkolaRodzenia/ Kolejne zajęcia zaczynają się 20 grudnia. Mają ciekawe zajęcia i przyjazną atmosferę. Dobrze, że zajęcia odbywają się także na oddziale porodowym przy ulicy Polnej; dodatkowo zawsze po zakończonym kursie są chętni do pomocy:) Polecam.
    • sylwia-kleja Re: Dobra szkoła rodzenia 23.04.12, 12:23
      Cześć
      ja chodziłam wraz z mężem do szkoły rodzenia Alma Matter. Zajęcia były prowadzone bardzo profesjonalnie, a zarazem zabawnie (co mi się bardzo podobało). Było dużo wiedzy o ciąży, porodzie, połogu i oczywiście macierzyństwie. Początkowo byłam niechętna aby pójść do Alma MAtter bo jest to szkoła bezpłatna i myślałam, że jak darmowa to kiepsko uczą. Na szczęście moja koleżanka, która rodziła w zeszłym roku namówiła mnie abym poszła do tej szkoły, bo ona sama chodziła i była zachwycona i tak się stało, poszłam. Z biegiem czasu uważam, że była to bardzo dobra decyzja, bo wiedza jaką wyniosłam z zajęć przydaje mi się po dziś dzień :)
      • mieta1982 Re: Dobra szkoła rodzenia 31.07.12, 12:50
        Cześć dziewczyny,

ja osobiście chodziłam również do szkoły rodzenia Alma Matter i jestem zadowolona. Dużo się nauczyłam i zajęcia były bardzo profesjonalnie prowadzone :)
        Co jest fajne, to to, ze szkoła jest bezpłatna :)

Polecam serdecznie Ewa
    • miss_moon Re: Dobra szkoła rodzenia 23.08.12, 20:59
      Ja mieszkam na Naramowicach i chodziłam równolegle do dwóch szkół rodzenia: płatnej "Z brzuszkiem" przy ul. Sarmackiej 9 (7 spotkań, raz w tygodniu, 420 zł.), problematyka ciąży, porodu, połogu, opieki nad dzieckiem (nauka kąpania, nauka pierwszej pomocy, szczepienia, itp.) - i polecam, bo miła atmosfera i grupa max. 5 par. Druga, bezpłatna szkoła rodzenia prowadzona jest przez położną Panią Błażeję Kołcz przy ul. Bogusza i jest absolutną rewelacją, jednakże trzeba się zdeklarować co do opieki okołopołogowej u Pani Błażeji - zatem tylko dziewczyny z Naramowic.
    • 47misiek Re: Dobra szkoła rodzenia 18.09.13, 20:45
      Bardzo polecam BEZPŁATNĄ SZKOŁE RODZENIA "BAMBINO" w Poznaniu,znalazłam tam profesjonalną opiekę na najwyższym poziomie, oferta tej szkoły pozwoliła mi na wybór zajęć tygodniowych lub weekendowych.Program szkoły dostosowany był do potrzeb uczestników kursu .Mogłam skorzystać z bezpłatnych masaży dla mnie a gdy urodzę z bezpłatnych masaży dla mojego maleństwa:)Położna środowiskowa Pani Karolina posiada duże doświadczenie i wiedzę , widać ,ze kocha swoja prace i dzieci:)
    • sciopka Alma Matter 30.09.13, 13:40
      Alma Matter to szkoła rodzenia, który mi pomogła w we wszystkich (nawet tych wymyślonych) problemach w czasie ciąży i po porodzie. Panuje tam wspaniała atmosfera, dowiedziałam się u nich tyle nowych rzeczy (a jestem już matka 3 dzieci). I co najważniejsze całkowicie wyleczyli mój strach przed kolejnym porodem! Polecam
    • natalia709 Re: Dobra szkoła rodzenia 01.10.13, 10:57
      Z całą odpowiedzialnością polecam Bezpłatną Szkołę Rodzenia "Bambino" w Poznaniu.Pracuje tam świetna położna Pani Karolina, to cudowna kobieta pełna empatii,zrozumienia,profesjonalna,doświadczona i kochająca dzieci.Pracowała kiedyś w szkole rodzenia "mamagaja", ja sama zrezygnowałam z tej szkoły gdy dowiedziałam się ,ze P.Karolina już tam nie pracuje. W szkole rodzenia "Bambino" znalazłam wszystko czego oczekiwałam,profesjonalizm, poczucie bezpieczeństwa,gwarancję rzetelnie wykonanej wizyty patronazowej:)
    • vitipl Alma Matter 14.10.13, 12:09
      Polecam szkołe Alma Matter przy Szczepanowskiego, kurs jest darmowy, profesjonalny i nawet mojemu mężowi sie tam podobało. Za opłatą można skorzystac z leczących rak masażystek, którą ukoiły i zwalczyły moje bóle kręgosłupa. Polecam
    • daliaj Alma Matter 18.11.13, 08:55
      Polecam ALma Matter. Jest to bezpłatna szkoła rodzenia a mimo wszystko mają bardzo ciekawą ofertę. Dowiedziałam się dużo na temat ciąży i porodu. Skorzystałam z masażu prenatalnego dzięki któremu poczułam się bardzo dobrze. W dniach 23-24 odbywają się w tej szkole dni otwarte na które można się zapisać. Ciekawy program. Szkola jest godna uwagi.
    • anna.hum Re: Dobra szkoła rodzenia 04.01.14, 16:00
      ja też coś mogę polecić - najlepiej nie szukać opinii na gazeta.pl i innych tego typu forach, bo większość z nich to pseudo-opinie, które szkoły sobie same wypisują.

Ja już wcześniej szukałam informacji na temat szkół rodzenia w Poznaniu i dochodzę do wniosku, że chyba jednak najlepsze są jak zwykle rekomendacje znajomych(jesli ktoś ma wśród znajomych rodziców albo ewentualnie facebook, bo tam przynajmniej można w miarę rozpoznać czy dana osoba jest prawdziwa czy nie).

pozdrawiam
      świadoma przyszła mama
      • larysagrzelak Re: Dobra szkoła rodzenia, 14.03.14, 09:19
        Ja mogę Ci polecić taka szkołę.To bezpłatna rodzenia szkoła Bambino. Właśnie jestem w trakcie uczęszczania na zajęcia przedporodowe,chodzą na ćwiczenia przygotowujące do porodu,które są bezpłatne,miałam bezpłatny masaż prenatalny,brałam udział w bezpłatnych warsztatach pierwszej pomocy dla dzieci (wspaniała sprawa,ratownik medyczny uczył nas jak zachować sie i pomoc dziecku gdyby zakrztusiło się ,zadławiło,miało bezdech nocny itp) i bezpłatnych warsztatach dietetycznych.Przede mną jeszcze bezpłatne warsztaty masażu Shantala i chustonoszenia jeśli będę chciała:)Zajęcia prowadzone przez bardzo fajne położne,które odpowiadają na wszystkie zadawane pytania.Dziękujemy z mężem Pani Karolinie i Pani Ani.Pozdrawiam
    • borowiak8 Re: Dobra szkoła rodzenia 02.05.14, 10:03
      To prawda polecenie lub facebook najlepsze :)Ja szkołę Bambino znalazłam na facebooku, znalazłam tam wiele bardzo dobrych opinii na temat pań położnych,porównałam ofertę szkoły z innymi szkołami i ta szkoła posiada najlepszą.Wszystkie warsztaty jakie oferują są faktycznie bezpłatnie.Szczególnie zwróciłam uwagę na warsztaty pierwszej pomocy i spotkanie z ginekologiem które są bezpłatne, gdzie w innych szkołach albo nie ma takich warsztatów a jeśli są trzeba za nie zapłacić.Byłam na spotkaniu z ginekologiem i jestem bardzo zadowolona, mogłam pytać o rzeczy o które zapomniałam lub nie miałam czasu zapytać swojego ginekologa:) Polecam szkołę rodzenia Bambino:)
      • mamusia70 Re: Dobra szkoła rodzenia 13.02.15, 16:21
        a w fb też nie wierzę. Obecnie firmy kupują zarówno polubienia jak i opinie. Nie od dziś wiadomo, że internet kłamie. Droga "pantoflowa" jest chyba najbardziej wiarygodna. Użytkownicy internetu powinni z dystansem podchodzić do zamieszczanych w nim informacji.
        • szalona_mamuska Re: Dobra szkoła rodzenia 24.02.15, 12:51
          Dokładnie! Wszystko to naciągana reklama szkół. Ja przy pierwszej ciąży chodziłam do takiej szkoły (nie będę podowała nazwy), zapłaciłam i przed porodem byłam zadowolona, ale kompletnie mnie zawiodły już po porodzie (choć obiecywały, że będą mnie prowadziły do 6 tygodnia):/ Szukałam na szybko położnej, która się mną zaopiekuje i trafiłam na Panią Sobkowiak. Starsza (na oko 55 lat) kobitka, ale za to na tyle doświadczona, że dzisiaj jestem jej ogromnie wdzięczna za uratowanie (tak, uratowanie!) mojego Wojtusia.
          W ogóle to się okazało, że położne też prowadzą edukację przedporodową, czyli taką "szkołę rodzenia" w domu. Też za darmo - za to wszystko płaci NFZ o czym się ludziom nie mówi, więc przed drugim porodem spotkałyśmy się tylko omówiliśmy szczegóły i było wszystko ok :)
    • jagienka_8787 Re: Dobra szkoła rodzenia 18.05.16, 21:57
      BTW: Czy to prawda, że jak się wybierze pielęgniarkę środowiskową związaną z konkretną szkołą rodzenia to można mieć darmowo zajęcia w szkole rodzenia? :) bo coś od koleżanek słyszałam
    • smurfmadrala Re: Dobra szkoła rodzenia 04.07.23, 13:40
      Poszukaj multi-kulti szkoły rodzenia, WIELOKROTNIE skuteczniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka