Dodaj do ulubionych

Jakie LO wybrac?

10.01.10, 17:14
Już niedługo muszę wybrać 3 szkoły. Zdecydowanie chcę podjąć naukę w liceum, najlepiej z rozszerzoną geografią. Myślałam nad XII LO, które chciałabym "wziąć" na pierwszy wybór. Ale jakie szkoły na drugi i trzeci?
Przyznam się, że nie liczę na więcej niż 100 pkt na teście gimnazjalnym [ na 200 możliwych, ponieważ obawiam się, że egzaminy pójdą mi źle], ale być może mnie jednak "oświeci" i napisze dobrze[dlatego na pierwszy wybór wybrałam XII LO]
Proszę Was starsi "koledzy" i "koleżanki" o pomoc. Jaką szkołę doradzacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mniodek Re: Jakie LO? Ładne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 18:06
    • l.george.l Re: Jakie LO wybrac? 10.01.10, 18:19
      Każde LO podaje minimalną i maksymalną liczbę punktów, z jaką uczniowie byli
      przyjmowani do poszczególnych klas podczas poprzedniej rekrutacji. Pozostaje
      jedynie rzetelnie ocenić swoje możliwości, oczywiście uwzględniają marzenia i
      pasje. Ze stoma punktami do XII trudno będzie Ci się dostać. Pamiętaj, że 8
      punktów dostaje się za pasek na świadectwie (średnia 4,75). Średnią można
      znacznie poprawić szóstką z religii. Czyli trzeba zacisnąć zęby, pacierze wkuwać
      i katechecie włazić w d***. Powodzenia.
      • Gość: sonne_regen Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 18:41
        tak jak napisałam... do XII chcę złożyć "papiery" z nadzieją, że testy
        pójdą mi dość dobrze. :)
        z średnią ponad 4,75 trudno nie będzie.
      • Gość: belfer Re: Jakie LO wybrac? IP: *.icpnet.pl 11.01.10, 22:00
        jak zwykle piszesz pierdoły, z religii i tak wszyscy mają 5, więc 6 niewiele poprawia :-)
    • Gość: wróż Re: Jakie LO wybrac? IP: *.173.30.154.tesatnet.pl 10.01.10, 18:34
      Jakie? - najlepiej nowoczesne, dobre.

Które? - nie wiem.
    • beatiness Re: Jakie LO wybrac? 10.01.10, 20:37
      skończyłam XII LO ponad 5 lat temu - profil matematyczno-geograficzny. za moich czasów miła atmosfera, poziom średni... (poziom geografii delikatnie mówiąc żenujący...)nie wiem jak jest teraz, kto nadal uczy ze starego grona pedagogicznego.
      na Twoim miejscu wybrałabym XII i jeśli uważasz, że do lepszej szkoły nie masz szans, to złóż do dwóch słabszych. powodzenia
      • elagresto Re: Jakie LO wybrac? 10.01.10, 23:17
        ja skończyłem XII w 2002 też mat-gegr
        Nauczyciele pewnie wciąż ci sami, wiec jak lubisz geografię i/lub
        biologię to odpuść, bo przestaniesz je lubić...
    • Gość: pomocnica admina To nie to forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 15:23
      Sio. Właściwe miejsce jest tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=633
    • Gość: belfer Re: Jakie LO wybrac? IP: *.icpnet.pl 11.01.10, 21:58
      jak masz max 100 punktów, to rozważ też jakąś zawodówkę
      • Gość: Ania Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 10:02
        Żartujesz. 50 % poprawnych odpowiedzi to geniusz! Zapytaj Romana
        Giertycha.
    • Gość: Złośliwizna Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 22:37
      Chyba jakąś dla miernot. Jeżeli tylko na co drugie pytanie (jeszcze
      pewnie testowe) potrafisz udzielić dobrej odpowiedzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka