Dodaj do ulubionych

Po co Poznaniowi reszta Polski?

IP: 211.168.222.* 14.02.02, 16:24
Zastanowmy sie.

Warszawa - wiadomo, okrada Poznan i Wielkopolske na kazdym kroku. Wszystkie
duze inwestycje z kasy centralnej sa wykonywane w Warszawie. Najlepszym
przykladem jest oczywiscie metro. Ile kasy wpakowano w to smieszne metro?
Przeciez za 1/10 tej kwoty Poznan mogl by miec 10 lin szybkiego tramwaju i cala
obwodnice. Ale oczywiscie z poznanskich pieniedzy Warszawa zafundowala sobie
metro. Ale metro to tylko taki maly symbol tego co robi wszawka. Najgorsza jest
centralizacja. na tym traci Lawica. Traci cala Polska. Traci POZNAN! Wszystko
ucieka do wszawki, bo tam jest koryto. Jesli w Polsce nie bedzie prawdziwej
REWOLUCJI, to ta mazowiecka czarna dziura wyssa z Polski, i z Poznania wszystko
co dobre. Wyssa cale zycie.

Reszta kraju to tez lekkie nieporozumienie. Wroclaw i Szczecin to smieszni
partnerzy dla Poznania. Z czym do ludzi? Przeciez ten "wrocek" nie ma nawet
lotniska. A Szczecin? Hah, sledzie siedza sobie nad morzem, maja chyba 50%
bezrobocia, a autostrady im sie zachcialo:) Wybaczcie, ale po co im autostrada?
Kto tam jezdzi? Jako port sie nie licza. A port to ich jedyny atut gospodarczy
heh. Ok, fajnie tam pojecha na wakacje, a tak scisle mowiac to przejechac przez
ta wioche jak najszybcie w drodze nad morze.

Poznan i Wielkopolska musza jak NAJSZYBCIEJ postarac sie o prawdziwa autonomie.
Nie ma innego wyjscia. Poznan obecnie dusi sie w Polsce. Musimy odzyskac
wolnosc, wydostac sie spod jarzma warszawskiego, i oczywiscie postarac sie o
PRAWDZIWYCH partnerow. Ani wrocek ani szczecin, ani Krakow nie sa dla Poznania
zadnym partnerem. To zupelnie inna skala aspiracji. Poznan musi nawiazac
wspolprace z takimi miastami jak Barcelona, stolicami landow ktore tez sa
maltretowane przez swoje "stolice". Barcelona i Poznan sa w identycznej
sytuacji.

Niech Poznan i Wielkopolska sie obudza. Nie utrzymujmy Polski! Dbajmy o dobro
WIELKOpolskie! POZNANSKIE!
Obserwuj wątek
    • Gość: Me Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.icpnet.pl 14.02.02, 16:30
      Zacznij zbierać podpisy pod wnioskiem o zmianę
      Konstytucji...
      • Gość: Lechita Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: 211.168.222.* 14.02.02, 16:32
        Gość portalu: Me napisał(a):

> Zacznij zbierać podpisy pod wnioskiem o zmianę
        > Konstytucji...

Nie chce mi sie zmieniac konstutucji. Wolalbym nowa, WIELKOPOLSKA konstytucje.
        • Gość: Me Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.icpnet.pl 14.02.02, 16:34
          Właśnie w tym celu musisz zmienić istniejącą
    • Gość: P.B Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:40
      Gość portalu: Lechita napisał(a):

> Zastanowmy sie.
      >
      > Warszawa - wiadomo, okrada Poznan i Wielkopolske na kazdym kroku. Wszystkie
      > duze inwestycje z kasy centralnej sa wykonywane w Warszawie. Najlepszym
      > przykladem jest oczywiscie metro. Ile kasy wpakowano w to smieszne metro?
      > Przeciez za 1/10 tej kwoty Poznan mogl by miec 10 lin szybkiego tramwaju i cala
      >
      > obwodnice. Ale oczywiscie z poznanskich pieniedzy Warszawa zafundowala sobie
      > metro. Ale metro to tylko taki maly symbol tego co robi wszawka. Najgorsza jest
      >
      > centralizacja. na tym traci Lawica. Traci cala Polska. Traci POZNAN! Wszystko
      > ucieka do wszawki, bo tam jest koryto. Jesli w Polsce nie bedzie prawdziwej
      > REWOLUCJI, to ta mazowiecka czarna dziura wyssa z Polski, i z Poznania wszystko
      >
      > co dobre. Wyssa cale zycie.
      >
      > Reszta kraju to tez lekkie nieporozumienie. Wroclaw i Szczecin to smieszni
      > partnerzy dla Poznania. Z czym do ludzi? Przeciez ten "wrocek" nie ma nawet
      > lotniska. A Szczecin? Hah, sledzie siedza sobie nad morzem, maja chyba 50%
      > bezrobocia, a autostrady im sie zachcialo:) Wybaczcie, ale po co im autostrada?
      >
      > Kto tam jezdzi? Jako port sie nie licza. A port to ich jedyny atut gospodarczy
      > heh. Ok, fajnie tam pojecha na wakacje, a tak scisle mowiac to przejechac przez
      >
      > ta wioche jak najszybcie w drodze nad morze.
      >
      > Poznan i Wielkopolska musza jak NAJSZYBCIEJ postarac sie o prawdziwa autonomie.
      >
      > Nie ma innego wyjscia. Poznan obecnie dusi sie w Polsce. Musimy odzyskac
      > wolnosc, wydostac sie spod jarzma warszawskiego, i oczywiscie postarac sie o
      > PRAWDZIWYCH partnerow. Ani wrocek ani szczecin, ani Krakow nie sa dla Poznania
      > zadnym partnerem. To zupelnie inna skala aspiracji. Poznan musi nawiazac
      > wspolprace z takimi miastami jak Barcelona, stolicami landow ktore tez sa
      > maltretowane przez swoje "stolice". Barcelona i Poznan sa w identycznej
      > sytuacji.
      >
      > Niech Poznan i Wielkopolska sie obudza. Nie utrzymujmy Polski! Dbajmy o dobro
      > WIELKOpolskie! POZNANSKIE!
      Futuryzm?

• Gość: Kolejorz Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: 193.150.166.* 14.02.02, 17:25
        Gość portalu: P.B napisał(a):

> Gość portalu: Lechita napisał(a):
        >
        > > Zastanowmy sie.
        > >
        > > Warszawa - wiadomo, okrada Poznan i Wielkopolske na kazdym kroku. Wszystki
        > e
        > > duze inwestycje z kasy centralnej sa wykonywane w Warszawie. Najlepszym
        > > przykladem jest oczywiscie metro. Ile kasy wpakowano w to smieszne metro?
        > > Przeciez za 1/10 tej kwoty Poznan mogl by miec 10 lin szybkiego tramwaju i
        > cala
        > >
        > > obwodnice. Ale oczywiscie z poznanskich pieniedzy Warszawa zafundowala sob
        > ie
        > > metro. Ale metro to tylko taki maly symbol tego co robi wszawka. Najgorsza
        > jest
        > >
        > > centralizacja. na tym traci Lawica. Traci cala Polska. Traci POZNAN! Wszys
        > tko
        > > ucieka do wszawki, bo tam jest koryto. Jesli w Polsce nie bedzie prawdziwe
        > j
        > > REWOLUCJI, to ta mazowiecka czarna dziura wyssa z Polski, i z Poznania wsz
        > ystko
        > >
        > > co dobre. Wyssa cale zycie.
        > >
        > > Reszta kraju to tez lekkie nieporozumienie. Wroclaw i Szczecin to smieszni
        >
        > > partnerzy dla Poznania. Z czym do ludzi? Przeciez ten "wrocek" nie ma nawe
        > t
        > > lotniska. A Szczecin? Hah, sledzie siedza sobie nad morzem, maja chyba 50%
        >
        > > bezrobocia, a autostrady im sie zachcialo:) Wybaczcie, ale po co im autost
        > rada?
        > >
        > > Kto tam jezdzi? Jako port sie nie licza. A port to ich jedyny atut gospoda
        > rczy
        > > heh. Ok, fajnie tam pojecha na wakacje, a tak scisle mowiac to przejechac
        > przez
        > >
        > > ta wioche jak najszybcie w drodze nad morze.
        > >
        > > Poznan i Wielkopolska musza jak NAJSZYBCIEJ postarac sie o prawdziwa auton
        > omie.
        > >
        > > Nie ma innego wyjscia. Poznan obecnie dusi sie w Polsce. Musimy odzyskac
        > > wolnosc, wydostac sie spod jarzma warszawskiego, i oczywiscie postarac sie
        > o
        > > PRAWDZIWYCH partnerow. Ani wrocek ani szczecin, ani Krakow nie sa dla Pozn
        > ania
        > > zadnym partnerem. To zupelnie inna skala aspiracji. Poznan musi nawiazac
        > > wspolprace z takimi miastami jak Barcelona, stolicami landow ktore tez sa
        > > maltretowane przez swoje "stolice". Barcelona i Poznan sa w identycznej
        > > sytuacji.
        > >
        > > Niech Poznan i Wielkopolska sie obudza. Nie utrzymujmy Polski! Dbajmy o do
        > bro
        > > WIELKOpolskie! POZNANSKIE!
        > Futuryzm?

Chyba raczej debilizm.
        >

• Gość: spik Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:42
      Jestem z lekka zażenowany,że muszę dyskutowac z idiotami.Zacznijcie od wizyty u
      pożądnego psychiatry.
      PZDR ze Szczecina
      • Gość: Lechita Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: 211.168.222.* 14.02.02, 16:44
        Gość portalu: spik napisał(a):

> Jestem z lekka zażenowany,że muszę dyskutowac z idiotami.Zacznijcie od wizyty u
        >
        > pożądnego psychiatry.
        > PZDR ze Szczecina

W szczecinie macie komputery? WOW, moze Lem o tym cos napisze hehe

• Gość: Me Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.icpnet.pl 14.02.02, 16:51

> W szczecinie macie komputery? WOW, moze Lem o tym cos
          napisze hehe

Jeżeli to ma być jakaś prowokacja, to jest bardzo słaba.
          Jeżeli piszesz to wszystko z pełna powagą, to może
          wstrzymaj się do odebrania dowodu osobistego...

• Gość: Warschau Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.matrix.pl 14.02.02, 16:52

> Jeżeli to ma być jakaś prowokacja, to jest bardzo słaba.
            > Jeżeli piszesz to wszystko z pełna powagą, to może
            > wstrzymaj się do odebrania dowodu osobistego...
            >

Me, on dowód osobisty ponoć ma i pisze wszystko poważnie...Tak to jest jak na
            przepustce ze Szpitala dorwie sie taki Lechita do komputerka...
          • Gość: Lechita Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: 211.168.222.* 14.02.02, 17:00

>
            >
            > > W szczecinie macie komputery? WOW, moze Lem o tym cos
            > napisze hehe
            >
            > Jeżeli to ma być jakaś prowokacja, to jest bardzo słaba.
            > Jeżeli piszesz to wszystko z pełna powagą, to może
            > wstrzymaj się do odebrania dowodu osobistego...
            >

Dowod oczywsicie mam, wiec wsztrsymac sie od odebrania nie moge. Ale chetnie go
            wymienie na wielkopolski jesli tylko bedzie taka mozliwosc.
            • Gość: Me Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.icpnet.pl 14.02.02, 17:02

> Dowod oczywsicie mam, wiec wsztrsymac sie od odebrania
              nie moge. Ale chetnie go
              >
              > wymienie na wielkopolski jesli tylko bedzie taka mozliwosc.

Powinieneś chyba liczyć się z tym, że nie dostaniesz
              obywatelstwa...

• Gość: Mike Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.cnet.iton.pl 14.02.02, 16:53

> Gość portalu: spik napisał(a):
          >
          > > Jestem z lekka zażenowany,że muszę dyskutowac z idiotami.Zacznijcie od wiz
          > yty u
          > >
          > > pożądnego psychiatry.
          > > PZDR ze Szczecina
          >
          > W szczecinie macie komputery? WOW, moze Lem o tym cos napisze hehe

O tobie i twojej terapii juz napisal - "Fiasko".
          Oczywiscie lacze pozdrowienia.
        • Gość: spik Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:58
          Dieta ziemniaczana jak widac na twoim przykładzie prowadzi w linii prostej do
          kretynizmu.Sprawdz może jak smakuje sałata.
          • Gość: Warschau Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.matrix.pl 14.02.02, 17:07

> Dieta ziemniaczana jak widac na twoim przykładzie prowadzi w linii prostej do
            > kretynizmu.Sprawdz może jak smakuje sałata.

Wcześniej to on zasuwał kanadyjskie ziemniaki...i też nie były najlepsze....
        • Gość: spik Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 17:19
          Owszem jest trochę komputerów w Szczecinie.Z tą jedynie różnicą ,że my
          szczecinianie kupujemy je w sklepach a nie na giełdzie samochodowej w Poznaniu
          wraz z całą resztą badziewnia kradzionego przez was wielkopolacy na terenie
          całego kraju.A tak a propos ,czy macie projekt godła przyszłej niezależnej
          Wielkopolski? Co myślicie o ośle z łamakiem do zamków w paszczy na tle pól
          kartoflanych ?
          • Gość: Lechita Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: 211.168.222.* 14.02.02, 17:23

> Owszem jest trochę komputerów w Szczecinie.Z tą jedynie różnicą ,że my
            > szczecinianie kupujemy je w sklepach a nie na giełdzie samochodowej w Poznaniu
            > wraz z całą resztą badziewnia kradzionego przez was wielkopolacy na terenie
            > całego kraju.

Buahaha:) Wy, w sklepach? Przy tym waszym 50% bezrobociu?:) Nie zartuj sobie hehe.

> A tak a propos ,czy macie projekt godła przyszłej niezależnej
            > Wielkopolski? Co myślicie o ośle z łamakiem do zamków w paszczy na tle pól
            > kartoflanych ?

Nie, warto powolac sie na bogata historie Wielkopolski. Wy jednak takiej nie
            macie, moze dla was jakies niemieckie godlo by sie znalazlo?
            • Gość: spik Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 17:31
              Stan twojej psychiki wskazuje na to ,że w twojej rodzinie potrzebny jest
              natychmiast dopływ świeżego materiału genetycznego.Wasza matryca genetyczna
              uległa zdeformowaniu i trwacie w czymś w rodzaju wielkiego związku kazirodczego
              szanowni "wielkopolacy".Zastanawiałeś się nad potomkiem ?Nie rób tego !
    • Gość: Warschau Re: Po co Poznaniowi Lechita? IP: *.matrix.pl 14.02.02, 16:51
      Lechita? Wypuścili cię świrze? Czy może masz przepustkę? Oj trzeba to zgłosić
      do odpowiednich władz...Po tej aferze w pogotowiu...polecą głowy...albo podadzą
      ci pavulon na zwitczenie mięśni mózgu, bo cosik za duże napięcia wewnetrzne
      przeżywasz.
      Adieu świrze!
      • Gość: Lechita Re: Po co Poznaniowi Lechita? IP: 211.168.222.* 14.02.02, 16:58
        Gość portalu: Warschau napisał(a):

> Lechita? Wypuścili cię świrze? Czy może masz przepustkę? Oj trzeba to zgłosić
        > do odpowiednich władz...Po tej aferze w pogotowiu...polecą głowy...albo podadzą
        >
        > ci pavulon na zwitczenie mięśni mózgu, bo cosik za duże napięcia wewnetrzne
        > przeżywasz.
        > Adieu świrze!

No prosze. Wielki arogant Warschau, znowu przedstawia konkretne argumenty
        buahahahaha. Jestes smiesznym czlowieczkiem. A co do mojego postu, nie jest to
        zadna prowokacja, tylko moje (i nie tylko!) poglady! A swirem jestes ty
        cwiechrabio austriacki.
        • Gość: Warschau Re: Po co Poznaniowi Lechita? IP: *.matrix.pl 14.02.02, 17:04

> No prosze. Wielki arogant Warschau, znowu przedstawia konkretne argumenty
          > buahahahaha. Jestes smiesznym czlowieczkiem. A co do mojego postu, nie jest to
          > zadna prowokacja, tylko moje (i nie tylko!) poglady!

Arogancki Lechita zaszczycił mnie odpowiedzią...No proszę...Taaa oczywiście
          wypisując swoje (jak zawsze) bujdy wyciągnął ciężkie działa - swoje śmiechu warte
          argumenty...
          Stary - widać na kilometr - ty nie chcesz dobrego dla Poznania...o nie, ty chcesz
          poklasku dla siebie i swoich bzdur. Bo kim ty jestes? Takim małym kmiotkiem..

>A swirem jestes ty
          > cwiechrabio austriacki.

Widzisz kmiotku - z kmiotków sie wywodzisz i niestety Lechito do kmiotków
          wrócisz. Obys nie spadł jeszcze nizej...
          Pozdrawiam!

• Gość: Lechita Re: Po co Poznaniowi Lechita? IP: 211.168.222.* 14.02.02, 17:09

>
            > > No prosze. Wielki arogant Warschau, znowu przedstawia konkretne argumenty
            > > buahahahaha. Jestes smiesznym czlowieczkiem. A co do mojego postu, nie jes
            > t to
            > > zadna prowokacja, tylko moje (i nie tylko!) poglady!
            >
            > Arogancki Lechita zaszczycił mnie odpowiedzią...No proszę...

No, wreszcie masz racje Warschau. Moja odpowiedz to prawdziwy zaszczyt. Przeciez
            kim jestem JA a kim ty na tym forum?

> Taaa oczywiście
            > wypisując swoje (jak zawsze) bujdy wyciągnął ciężkie działa - swoje śmiechu war
            > te
            > argumenty...

Smiechu warte? Sorry, ale raczej LEZ warte. Dla was w tej wszawce wszystko jest
            smiechu warte, przeciez ta wasza mazowiecka czarna dziura wyssala juz prawie
            wszystko co sie dalo. Tylko ze to co dla was jest powodem do radosci, dla mnie
            jest powodem do smutku.

> Stary - widać na kilometr - ty nie chcesz dobrego dla Poznania...o nie, ty chce
            > sz
            > poklasku dla siebie i swoich bzdur.

Ja chce dobrego dla Poznania. I nie mow mi ze Poznaniowi lepiej jest z wszawka.
            Sorry, ale ja juz w bajki nie wierze.

> Bo kim ty jestes? Takim małym kmiotkiem..
            >

Idz warschau bron warszaw. Moze na forum Zadupia mazowieckiego ktos napisal cos
            zlego o tej twojej wszawce. Wszedzie ciebie pelno, i wszedzie sie z ciebie smieja
            kolego.

> >A swirem jestes ty
            > > cwiechrabio austriacki.
            >
            > Widzisz kmiotku - z kmiotków sie wywodzisz i niestety Lechito do kmiotków
            > wrócisz. Obys nie spadł jeszcze nizej...
            > Pozdrawiam!
            >

Wracaj do Wiednia kmiotku. Wielki hrabia sie znalazl.
            • Gość: Warschau Re: Po co Poznaniowi Lechita? IP: *.matrix.pl 14.02.02, 17:15

> No, wreszcie masz racje Warschau. Moja odpowiedz to prawdziwy zaszczyt. Przecie
              > z kim jestem JA a kim ty na tym forum?

Od tej diety kartoflanej tak cie sie na mózg rzuciło, ze ty nawet aluzji i ironii
              nie wyczuwasz? Oj coraz gorzej z toba. Może za słabe leki ci podawali?

> Smiechu warte? Sorry, ale raczej LEZ warte. Dla was w tej wszawce wszystko jest
              > smiechu warte, przeciez ta wasza mazowiecka czarna dziura wyssala juz prawie
              > wszystko co sie dalo. Tylko ze to co dla was jest powodem do radosci, dla mnie
              > jest powodem do smutku.

Szkoda ze jakaś inna dziura nie wessała ciebie...oj szkoda...

> Ja chce dobrego dla Poznania. I nie mow mi ze Poznaniowi lepiej jest z wszawka.

A kiedy ty się odwszawisz? Widzę, że pospólstwo nie dba o higiene zarówno ducha
              jak i ciała...

> Idz warschau bron warszaw. Moze na forum Zadupia mazowieckiego ktos napisal cos
              > zlego o tej twojej wszawce.

A czasem nie ma dla ciebie jakiegoś forum dla świrów?

> Wszedzie ciebie pelno, i wszedzie sie z ciebie smie
              > ja kolego.

A o tobie i twojej głupocie juz chodzą "świńskie" dowcipy...

> Wracaj do Wiednia kmiotku. Wielki hrabia sie znalazl.

Oj coś to kmiotka Lechitę boli, oj boli...książę od kartofli...

• Gość: Kolejorz Re: Po co Poznaniowi Lechita? IP: 193.150.166.* 14.02.02, 17:32

> Gość portalu: Warschau napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Lechita napisał(a):
              > >
              > > > No prosze. Wielki arogant Warschau, znowu przedstawia konkretne argum
              > enty
              > > > buahahahaha. Jestes smiesznym czlowieczkiem. A co do mojego postu, ni
              > e jes
              > > t to
              > > > zadna prowokacja, tylko moje (i nie tylko!) poglady!
              > >
              > > Arogancki Lechita zaszczycił mnie odpowiedzią...No proszę...
              >
              > No, wreszcie masz racje Warschau. Moja odpowiedz to prawdziwy zaszczyt. Przecie
              > z
              > kim jestem JA a kim ty na tym forum?
              >
              > > Taaa oczywiście
              > > wypisując swoje (jak zawsze) bujdy wyciągnął ciężkie działa - swoje śmiech
              > u war
              > > te
              > > argumenty...
              >
              > Smiechu warte? Sorry, ale raczej LEZ warte. Dla was w tej wszawce wszystko jest
              >
              > smiechu warte, przeciez ta wasza mazowiecka czarna dziura wyssala juz prawie
              > wszystko co sie dalo. Tylko ze to co dla was jest powodem do radosci, dla mnie
              > jest powodem do smutku.
              >
              >
              > > Stary - widać na kilometr - ty nie chcesz dobrego dla Poznania...o nie, ty
              > chce
              > > sz
              > > poklasku dla siebie i swoich bzdur.
              >
              > Ja chce dobrego dla Poznania. I nie mow mi ze Poznaniowi lepiej jest z wszawka.
              >
              > Sorry, ale ja juz w bajki nie wierze.
              >
              >
              > > Bo kim ty jestes? Takim małym kmiotkiem..
              > >
              >
              > Idz warschau bron warszaw. Moze na forum Zadupia mazowieckiego ktos napisal cos
              >
              > zlego o tej twojej wszawce. Wszedzie ciebie pelno, i wszedzie sie z ciebie smie
              > ja
              > kolego.
              >
              >
              > > >A swirem jestes ty
              > > > cwiechrabio austriacki.
              > >
              > > Widzisz kmiotku - z kmiotków sie wywodzisz i niestety Lechito do kmiotków
              > > wrócisz. Obys nie spadł jeszcze nizej...
              > > Pozdrawiam!
              > >
              >
              > Wracaj do Wiednia kmiotku. Wielki hrabia sie znalazl.

Lechita, co ty z tym Cesarstwem Austriackim wyskakujesz, do szkoły nie chodziłeś?
              Zlituj się nad Poznaniem i nie przynoś nam takiego wstydu.
              Czy zdajesz sobie sprawę, że cały świat może twoje bzdety czytać?

• Gość: Lechita Re: Po co Poznaniowi Lechita? IP: 211.168.222.* 16.02.02, 12:13
                Gość portalu: Kolejorz napisał(a):
                >
                > Lechita, co ty z tym Cesarstwem Austriackim wyskakujesz, do szkoły nie chodziłe
                > ś?
                > Zlituj się nad Poznaniem i nie przynoś nam takiego wstydu.
                > Czy zdajesz sobie sprawę, że cały świat może twoje bzdety czytać?
                >

Warschau to wielki hrabia. Nie wiedziales? Tysiac razy sie chwalil jaki z niego
                wielki panicz. Podobno jakas pra-ciotka czyu cos w tym stylu byla baronowa czy
                wielka pania hr. Warschau we Wiedniu.
                • Gość: Warschau Re: Po co Poznaniowi Lechita? IP: *.matrix.pl 19.02.02, 10:33

> Warschau to wielki hrabia. Nie wiedziales? Tysiac razy sie chwalil jaki z niego
                  > wielki panicz.

Nie tysiąc razy a kilka i nie chwaliłem się tylko odpowiadałem na pytania...

> Podobno jakas pra-ciotka czyu cos w tym stylu byla baronowa czy
                  > wielka pania hr. Warschau we Wiedniu.

I nie pra-ciotka a prababka...A Ty ? Czym się pochwalisz? Miesznką krwi
                  kanadyjskiego renifera (twój poziom kultury i intelektu na to wskazuje), misia
                  grizzly, łosia kanadyjskiego, eskimosa i poznanianki?
                  • Gość: Lechita Re: Po co Poznaniowi Lechita? IP: 211.168.222.* 19.02.02, 15:42

>
                    > > Warschau to wielki hrabia. Nie wiedziales? Tysiac razy sie chwalil jaki z
                    > niego
                    > > wielki panicz.
                    >
                    > Nie tysiąc razy a kilka i nie chwaliłem się tylko odpowiadałem na pytania...
                    >
                    > > Podobno jakas pra-ciotka czyu cos w tym stylu byla baronowa czy
                    > > wielka pania hr. Warschau we Wiedniu.
                    >
                    > I nie pra-ciotka a prababka...A Ty ? Czym się pochwalisz? Miesznką krwi
                    > kanadyjskiego renifera (twój poziom kultury i intelektu na to wskazuje), misia
                    > grizzly, łosia kanadyjskiego, eskimosa i poznanianki?

Hahah. Ty sie tym CHWALISZ?:) To TWOJA zasluga?:) BUAHAHAH Masz z czego sie
                    chwalic hehehe. Jestes zalosnym bambrem. Wiem czym sie moge pochwalic: tym ze
                    jako Poznaniak jestem od ciebie poprostu LEPSZY po kazdym wzgledem wszawska
                    glisto. A tera mi spadaj z oczu.

• Gość: Warschau Re: Po co Poznaniowi Lechita? IP: *.matrix.pl 19.02.02, 16:09

> Hahah. Ty sie tym CHWALISZ?:) To TWOJA zasluga?:) BUAHAHAH Masz z czego sie
                      > chwalic hehehe. Jestes zalosnym bambrem. Wiem czym sie moge pochwalic: tym ze
                      > jako Poznaniak jestem od ciebie poprostu LEPSZY po kazdym wzgledem wszawska
                      > glisto. A tera mi spadaj z oczu.

Lepszy to ty jestes w chamstwie i w niczym więcej. Większego palanta niz mieniacy
                      się poznaniaczkiem Lechita ze świeca szukać. To też głąbie nie twoja zasługa, ze
                      jesteś głupkowatym poznaniaczkiem he, he...moze to była zwyczajna wpadka? Wiesz
                      czym się mozesz pochwalić? Chorobą psychiczna i brakiem kultury...Ale to niestety
                      w nielicznych żulerskich poznańskich środowiskach...
                      A terza polecam ci ciekawy link, który opisuje ciebie doskonale!

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=387&wid=1116400&aid=1116400

He, he, he...
    • Gość: anka8009 Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 22:11
      pytanie!
      o czym byśmy tutaj pisali gdyby nie reszta Polski?!
      o wróbelkach?
      • Gość: posener Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 23:16
        chyba raczej po to zeby Lechita z warschau mieli sie o co klocic
      • Gość: Woland Narodowosć wielkopolska???? IP: *.astercity.net / 10.135.129.* 15.02.02, 23:23
        Bravo! Dzięki L. dowiedziałem się, że istnieje coś takiego jak
        narodowość "wielkopolska". Występuję z poważnym pytaniem: a co to takiego?.
        Moja rodzina ze strony ojca to rdzenni Niemcy. Ze strony mamy - Inflanty.
        Jeszcze od strony jednej z babć plątali się w naszej familii Holendrzy.
        Wszyscy, jak widać, mocno spolonizowani. Część rodziny mieszka i mieszkała na
        Mazurach. Część przybyła dawno już temu do Warszawy, gdzie zrobiła najlepszą
        robotę dla tego miasta dostarczając pierwsze kotły do browaru Haberbuscha i
        Schiele'go (obecnie Browary Warszawskie). No to według L. to na już właściwie
        narodowości nie posiadam...Trudno...jakoś przeboleję...gorzej, że w takiej jak
        moja sytuacji jest tak z 1/3 całej Polski, zwłaszcza ta, która została po II
        Wojnie wypędzona z Kresów Wschodnich...Na wielokopolskie obywatelstwo się nie
        załapią, nawet nie wiem czy by chcieli...
        • lechita2 Re: Narodowosć wielkopolska???? 16.02.02, 18:29
          P O Z N A Ń J E S T N A J L E P S Z Y ! ! ! ! !
          Ż Ą D A M Y W O L N O Ś C I ! ! !
          W A R S Z A W Ę S P A L I M Y !!!

PZDR
          • anka9009 Re: Narodowosć wielkopolska???? 16.02.02, 21:21
            nie spalimy Warszawy. nie po to społeczeństwo łoży tyla lat na jej odbudowe
            żeby lechita mógł ją sobie spalić
            • Gość: Woland Re: Narodowosć wielkopolska???? IP: *.astercity.net / 10.135.129.* 16.02.02, 22:23
              Pracuję w dużej firmie teleinformatycznej w Warszawie. Skad pochodzę - wiecie,
              bo napisałem w poprzednim poście. Z moich podwładnych dziewczyna jest z
              Kalisza, chłopak z pod Wrocławia. Są bardzo sympatyczni, mili i w ogóle
              świetnie się z nimi pracuje. Największe buce, "warsiawiaki" (czyli mieszanina
              chamstwa z uniżonością, pogarda dla innych, zadzierania nosa i gadanie "bo u
              nas w Warszawie", piracka jazda samochodem) i kretyni to pracownicy działu
              handlowego. Tylko, że żaden z nich nie jest z Warszawy! Z Kielc,z Radomia, z
              Wrocławia, z Lublina, z Siedlec, ze Szczecina,z Poznania...żadnego warszawiaka.
              Dalej: była sobie w dziale Kontaktów z Partnerami pewna Ania. Ania z Poznania.
              Młodziutka, sympatyczna, fajna...słuchała, uczyła się, pracowita...W ciągu
              trzech miesięcy jej kompletnie odbiło. Stała się WAŻNA, nadęta, chamska,
              wyniosła, protekcjonalna. Nie jest to wpływ firmy, moi koledzy z innych firm
              też o takich mało cudownych przeistoczeniach mówili. Pytanie więc, czy to
              Warszawa, czy moze praca w dużym napieciu i długotrwała wydobywa z nas nasze
              najgorsze cechy???
          • Gość: Warschau Re: Narodowosć wielkopolska???? IP: *.matrix.pl 19.02.02, 10:40
            lechita2 napisał(a):

> P O Z N A Ń J E S T N A J L E P S Z Y ! ! ! ! !
            > Ż Ą D A M Y W O L N O Ś C I ! ! !
            > W A R S Z A W Ę S P A L I M Y !!!
            >
            >
            > PZDR

Czy ty czasem nie jestes spokrewniony z Lechitą? Bo wpływ opuchlizny mózgu daje i
            u ciebie podobne do Lechitowych skutki...
            A na marginesie - spal moze sobie paczke jakis poznańskich fajek (ewentualnie
            przyślę ci "Stołeczne") to może ci przejdzie...

• Gość: Henryk Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.02, 00:52
      Cierpisz na kompleksy. Wylecz sie z nich. Poznan jest prowincja - podobnie jak
      Wroclaw, Szczecin i Krakow. Ciezko jest akceptowac prawde?
      • Gość: Radost Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.02, 10:00
        Gość portalu: Henryk napisał(a):

> Cierpisz na kompleksy. Wylecz sie z nich. Poznan jest prowincja - podobnie jak
        > Wroclaw, Szczecin i Krakow. Ciezko jest akceptowac prawde?

Dla mnie ciezko jest akceptowac Ciebie z twoja wypowiedzia.
        • moler1 Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? 20.02.02, 17:35
          Gość portalu: Radost napisał(a):

> Gość portalu: Henryk napisał(a):
          >
          > > Cierpisz na kompleksy. Wylecz sie z nich. Poznan jest prowincja - podobnie
          > jak
          > > Wroclaw, Szczecin i Krakow. Ciezko jest akceptowac prawde?

Radost, Ty jednak masz kompleksy...

Z całym szacuneczkiem dla Henryka, dzięki swojej wypowiedzi przekonałeś mnie, że z Krakowem jest wszystko
          wporządku...chociaż sądzę, że trochę Gombrowicza się naczytałeś, a jeżeli tak to znaczy, że wiele z tego rozumiesz
          i to się chwali. Należysz już do mniejszości....

Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam Henryku
          >
          > Dla mnie ciezko jest akceptowac Ciebie z twoja wypowiedzia.

• Gość: Radost Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 12:44
            moler1 napisał(a):

> Gość portalu: Radost napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Henryk napisał(a):
            > >
            > > > Cierpisz na kompleksy. Wylecz sie z nich. Poznan jest prowincja - pod
            > obnie
            > > jak
            > > > Wroclaw, Szczecin i Krakow. Ciezko jest akceptowac prawde?
            >
            >
            >
            > Radost, Ty jednak masz kompleksy...

Mam kompleksy ? bo ni uwazam ze Poznan to prowincja??? ciekawe...
    • Gość: Marcin Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.icpnet.pl 21.02.02, 00:18
      Aż przykro słuchać takiego debila jak Lechita. :)
      Jestem Poznańczykiem od urodzenia moja rodzina ten zaścianek zamieszkuje od
      połowy XVIII w. Zawsze moja rodzian była dwu narodowa Polska i Niemiecka co
      bardzo się uwidaczniało w 1918-19 i 1939-45 :) no cóż tak bywa. Moja myśl krąży
      przy wydarzeniu z 1945 miasto zniszczone w 40 %, daleko nam do warszawy, ale
      czy my sami odbudowaliśmy te miasto ? Chyba nie ktoś nam pomógł, kto?
      społeczeństwo naszego pięknego kraju czyli Polacy. Może rzeczywiście mamy
      szczęscie i jest tutaj troche lepiej (prawie tak jak w warszawie 5 %
      bezrobocia) jeśli jest to dlaczego nie mamy pomagać trochę słabszym, mi to nie
      przeszkadza i cholernie lubie ten poznański zaścianek. Bo te miasto jest
      zaściankiem i chyba warszawa też, wie chyba to każdy kto widział troche świata.
      Niepodległość czego? Wielkopolski ? hm ciekawe ale ja na to się nie pisze.
      Dlaczego? Jest kilka punktów które mnie by martwiły :) 1- Musiałbym mieszkać i
      mieć ten sam paszport co Lechita :) smutne prawda (Boże prosze żeby on tylko
      nie wyjeżdzał nigdy z Polski bo debili z naszym paszportem jest tam za dużo) 2-
      Miasto sparaliżowane korkami (było by chyba jeszcze gorzej ) 3- nasza buta
      regionalna by nas chyba zabiła :)
      Proszę tylko los o jedno decentralizacje - to jest piękne słowo a połączone z
      wydajną pracą daje dobre wyniki - jestem dumny z tego że jstem Polakiem i
      Wielkopolaninem będe pracował dla dobra tego miasta i kraju może wystartuje w
      wyborach samorządowych po co ? Po to aby tacy ludzie jak Lechita nie mieli
      czasu pisac takie brednie tylko wzieli się solidnie do pracy. W Poznaniu jest
      pewien ruch społeczny na rzecz rozwoju ekonomicznego i politycznego
      wielkopolski i ziemi lubuskiej i moge obiecac :) że takich debili wśród nas nie
      ma. Lechito przejdz ulicą i podnieś ten cholerny papierek który leży tam od
      tygodnia bycie poznańczykiem to nie znaczy być debilem a co do ciebie mam cień
      wątpliwości. Nie znasz nawet swojego miasta, potrafiłbyś znaleś domy gdzie
      mieszkali wybitni :) mieszkańcy naszego miasta K.Marcinkowski czy bo i tacy
      byli :) Hindenburg ? Potrafisz? Co zrobiłeś dla tego miasta o kraj nawet się
      nie pytam:) Jesteś prosty i to jest przykre mogę tylko przeprosić za debila
      kolegów i koleżanki z innych miast za gościa. Poznań cechuje jedna istotna
      cecha jesteśmy otwarci na innych może też mamy chopla na punkcie regionalizmu
      ale on (Lechita) jest chory (może marzy o wielkim marszu na wschód ale to już
      było kolego 1939 i nikomu to nie wyszło na zdrowie). Mimo że nasz ruch nie
      istnieje legalnie zrzesza ponad 50 młodych studentów (co ciekawe nie tylko z
      wielkopolski pozdrowienia dla Tomka wiem że to będziesz czytać i czeka mnie
      nagana:) i ludzi czynnych zawodowo. Chcemy zmienić to co nas otacza na lepsze,
      aby ten region rozwijał się i dawał ludziom z całej polski przykład że już nie
      trzeba wyjeżdzać zagranice aby zarobić wiem że czeka na długa i żmudna walka o
      tą wspaniłą polske aby w kielcach nie było bezrobocia, aby stocznia w
      szczecinie produkowała najlepsze statki, po co ? Po to abyśmy mogli sprzedać to
      co wyprodukujemy, silniki do statków, może głupie smieszne pyry (ziemniaki,
      kartofle i frytki:)Jesteśmy malutkim trybikiem w wielkiej maszynie która nazywa
      się świat i nic w nim nie zminimy możemy być dumni z tego że urodziliśmy się w
      Krakowie, Szczecinie, Warszawie czy też w Poznaniu i jestem dumny ale to nie
      może być chore ( no nie lechita a tak po za tym co ty robisz ?)Nasza
      organizacja w tym Grodzie Przemyślidów (wiecie że mamy zamek cesarski i
      królewski :) tzn. to co z niego zostało :)postara to zmienić może już jesienią
      w czasie wyborów.
      Czołem Marcin
    • aguja Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? 21.02.02, 11:15
      Tak, najlepiej nakrzyczeń na Warszawe bo to moloch pożerający wszystkie
      fundusze całej Polski!
      To jest stolica i wizytówka kraju, więc powinniśmy sie wszyscy cieszyć że
      wygląda coraz lepiej, a co metra to bardzo rozładowuje korki, na ile jest to
      wogóle możliwe:)

Pełno forsy, tylko obwodnicy jakoś koło Warszawy nie widzę, a wszyscy się tu
      pchają...
      • Gość: couleur3 Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 21.02.02, 12:37
        Stolica , stolica i tak ciągle : nam się należy bo my to stolica a reszta kraju
        niech zdycha , nieważne. Typowe podejscie wa-wy .
        • Gość: Warschau Re: Po co Poznaniowi do colorków trzech... IP: *.matrix.pl 21.02.02, 13:28
          Gość portalu: couleur3 napisał(a):

> Stolica , stolica i tak ciągle : nam się należy bo my to stolica a reszta kraju
          > niech zdycha , nieważne. Typowe podejscie wa-wy.

Wiesz co? Męczące jest to tłumaczenie, zeby rozróżniać Warszawę jako miasto i
          Warszawę jako siedzibę władz centralnych. A jeśli odpowiadałeś na post Aguji to
          chyba nie łapiesz podtekstów.
          Nikt normalny w Warszawie nie twierdzi tego, że "nam się należy bo my to stolica
          a reszta kraju niech zdycha". A jak zauwazyłem, przypisywanie tego warszawiakom
          jest typowe dla poznaniaków. Zwyczajnie - nieudolność swoich włodarzy a przez to
          i swoja najlepiej zwalić na kogoś innego. Dlaczego np. nieudolności władz
          Warszawy, my warszawiacy nie zwalamy na Was poznaniaków? Chociaz to właśnie przez
          sejm i rząd w którym jest wielu poznaniaków dzieją się takie a nie inne rzeczy z
          ustrojem miasta i z budżetem?
          Zastanów sie nad tym!

• Gość: Radost Poznan IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 12:54
        aguja napisał(a):

> Tak, najlepiej nakrzyczeń na Warszawe bo to moloch pożerający wszystkie
        > fundusze całej Polski!
        > To jest stolica i wizytówka kraju, więc powinniśmy sie wszyscy cieszyć że
        > wygląda coraz lepiej, a co metra to bardzo rozładowuje korki, na ile jest to
        > wogóle możliwe:)

Dlaczego powinnyśmy sie cieszyc?? Moze bede sie cieszyl jak nie beda np.
        blokowac LAwicy , jak przestane nisczyc gielde itd. Warszawa nie jest moja
        stolica :) art 29 Konstytucji mnie nie obchodzi ... a tak na marginesie wcale
        nie wyglada lepiej tylko coraz gorzej( a byla kiedys PAryzem Pólnocy)

• Gość: Warschau Re: Poznan IP: *.matrix.pl 21.02.02, 13:32

> Dlaczego powinnyśmy sie cieszyc?? Moze bede sie cieszyl jak nie beda np.
          > blokowac LAwicy , jak przestane nisczyc gielde itd.

Może będę się cieszył...Rany, jaka łaska.

> Warszawa nie jest moja
          > stolica :) art 29 Konstytucji mnie nie obchodzi ...

Nie uznajesz Konstytucji? To nie jesteś Polakiem, obywatelem Rzeczypospolitej
          Polskiej?
          Wy poznaniacy, zeście na tym swoim punkcie poświrowali! Na innych forach juz się
          z Was smieją...

> a tak na marginesie wcale
          > nie wyglada lepiej tylko coraz gorzej( a byla kiedys PAryzem Pólnocy)

Jakby Paryż był w 80% zniszczony a potem przez 40 lat rządzony przez komunistów -
          ciekawe jakby wyglądał...Juz nawet nie pisze o Poznaniu, bo to wogóle żadna
          rewelka...
          • Gość: Radost Re: Poznan IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 14:26

>
            > > Dlaczego powinnyśmy sie cieszyc?? Moze bede sie cieszyl jak nie beda np.
            > > blokowac LAwicy , jak przestane nisczyc gielde itd.
            >
            > Może będę się cieszył...Rany, jaka łaska.
            >
            > > Warszawa nie jest moja
            > > stolica :) art 29 Konstytucji mnie nie obchodzi ...
            >
            > Nie uznajesz Konstytucji? To nie jesteś Polakiem, obywatelem Rzeczypospolitej
            > Polskiej?
            > Wy poznaniacy, zeście na tym swoim punkcie poświrowali! Na innych forach juz si
            > ę
            > z Was smieją...

Smieja sie na innych forach!!??? aaaaaaaaaa tragedia chyba skocze z
            mostu ...smieja sie na innych forach aaaaaaaa

> > a tak na marginesie wcale
            > > nie wyglada lepiej tylko coraz gorzej( a byla kiedys PAryzem Pólnocy)
            >
            > Jakby Paryż był w 80% zniszczony a potem przez 40 lat rządzony przez komunistów
            > -
            > ciekawe jakby wyglądał...Juz nawet nie pisze o Poznaniu, bo to wogóle żadna
            > rewelka...

tak w ogole to nic juz nie pisz..

• Gość: Warschau Re: Poznan IP: *.matrix.pl 21.02.02, 14:31

> tak w ogole to nic juz nie pisz..

A co zabronisz mi? Nie bądź smieszny...Moze wzorem Lechity do Poznania też mnie
              nie wpuścisz i obrzucasz jajami?
          • Gość: Lechita Re: Poznan IP: 211.168.222.* 21.02.02, 14:42

> Nie uznajesz Konstytucji?

Ja rowniez nie uznaje konstytucji. Bo niby dlaczego mam ja uznawac? Warszawa
            nigdy nie byla moja stolica. Dla mnie jest to miasto ktore okupuje moja ojczyzne.

> To nie jesteś Polakiem, obywatelem Rzeczypospolitej
            > Polskiej?

Jestem. Mam paszport, jestem wiec obywatelem. Ale w sercu jestem Wielkopolaninem.
            A wogole to Wielkopolanie zbudowali ten kraj, Mazowsze mialo strasznie maly wklad
            w historie Polski. A wszystko zaczelo sie sypac jak stolica zostala przeniesiona
            do tego mazowieckiego burdla.

> Wy poznaniacy, zeście na tym swoim punkcie poświrowali! Na innych forach juz si
            > ę
            > z Was smieją...

O jejku, strasznie sie przejmuje ze na jakims kretynskim forum ktos sie smieje.
            Ale to straszne cwierchrabio.

>
            > > a tak na marginesie wcale
            > > nie wyglada lepiej tylko coraz gorzej( a byla kiedys PAryzem Pólnocy)
            >
            > Jakby Paryż był w 80% zniszczony a potem przez 40 lat rządzony przez komunistów
            > -
            > ciekawe jakby wyglądał...Juz nawet nie pisze o Poznaniu, bo to wogóle żadna
            > rewelka...

Poznan tez byl rzadzony przez komuchow, wszawskich nawet. A Poznania nie budowala
            cala Polska, tak jak bylo z ta twoja wszawka. Wy przez 50 lat mieliscie
            najlepiej, bo dla was bylo pelno pieniedzy na wszytsko. Ile dostawal Poznan? A
            obecnie, to wlasnie Poznan wyglada lepiej niz wszawka. Nie ma tego smrodu i
            brudu, miasto ma swoj styl, i nie ma tu tandetnych "wiezowcow" ktore wogole nie
            pasuja do otoczenia. Starowka wyglada jak starowka. A wasza? Przeciez macie
            malutka starowke ktora wogole nie wyglada jak zadna starowka tylko jak jakas
            tandetna podrobka miasta europejskiego z wieku XVIII "made by Disney".
            A na waszym ryneczku (o polowe chyba mniejszy niz poznanski) wogole nic sie nie
            dzieje.
            • Gość: Warschau Re: Poznan IP: *.matrix.pl 21.02.02, 14:55

> Ja rowniez nie uznaje konstytucji. Bo niby dlaczego mam ja uznawac? Warszawa
              > nigdy nie byla moja stolica. Dla mnie jest to miasto ktore okupuje moja ojczyzn
              > e.

Ty naprawdę powinieneś się leczyć...

> Jestem. Mam paszport, jestem wiec obywatelem. Ale w sercu jestem Wielkopolanine
              > m. A wogole to Wielkopolanie zbudowali ten kraj, Mazowsze mialo strasznie maly
              > wklad
              > w historie Polski. A wszystko zaczelo sie sypac jak stolica zostala przeniesion
              > a
              > do tego mazowieckiego burdla.

Taa...najpierw stolice przeniesiono do Krakowa...niedouku...A burdelu to zdaje
              się Ty mieszkasz...

> O jejku, strasznie sie przejmuje ze na jakims kretynskim forum ktos sie smieje.
              > Ale to straszne cwierchrabio.

Coś cie cały czas boli, oj boli z tym moim pochodzeniem...Igiełka zazdrości kłuje
              i kłuje...

> Poznan tez byl rzadzony przez komuchow, wszawskich nawet.

Tyle, że wszawy Poznań był w znikomym stopniu zniszczony. Niemcy swoich
              wazeliniarzy oszczędzili...

> A Poznania nie budowa
              > la cala Polska, tak jak bylo z ta twoja wszawka. Wy przez 50 lat mieliscie
              > najlepiej, bo dla was bylo pelno pieniedzy na wszytsko. Ile dostawal Poznan?

Tego to juz nie chce mi się komentować...

> A
              > obecnie, to wlasnie Poznan wyglada lepiej niz wszawka. Nie ma tego smrodu i
              > brudu, miasto ma swoj styl,

Poznań i styl? Żarty się ciebie trzymają? To jest taki styl jaki ma ToyToy gdzieś
              na dworcu PKS...

> i nie ma tu tandetnych "wiezowcow" ktore wogole nie
              > pasuja do otoczenia.

Taa oczywiście w Poznaniu jest wszystko dopasowane...Taa jak w puzzle dla
              blondynki...

> Starowka wyglada jak starowka.

He, he...Oprócz paru objektów (np. Ratusza Poznańskiego) jest tandetna..

> A wasza? Przeciez macie
              > malutka starowke ktora wogole nie wyglada jak zadna starowka tylko jak jakas
              > tandetna podrobka miasta europejskiego z wieku XVIII "made by Disney".
              > A na waszym ryneczku (o polowe chyba mniejszy niz poznanski) wogole nic sie nie
              > dzieje.

Tak..za to na poznańskim rynku...WOW ile imprez, ile festynów, ile żebrających
              dzieci...

• Gość: RAdost Warszawa- miastem syfilisu! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 15:06

>
                > > Ja rowniez nie uznaje konstytucji. Bo niby dlaczego mam ja uznawac? Warsza
                > wa
                > > nigdy nie byla moja stolica. Dla mnie jest to miasto ktore okupuje moja oj
                > czyzn
                > > e.
                >
                > Ty naprawdę powinieneś się leczyć...
                >
                > > Jestem. Mam paszport, jestem wiec obywatelem. Ale w sercu jestem Wielkopol
                > anine
                > > m. A wogole to Wielkopolanie zbudowali ten kraj, Mazowsze mialo strasznie
                > maly
                > > wklad
                > > w historie Polski. A wszystko zaczelo sie sypac jak stolica zostala przeni
                > esion
                > > a
                > > do tego mazowieckiego burdla.
                >
                > Taa...najpierw stolice przeniesiono do Krakowa...niedouku...A burdelu to zdaje
                > się Ty mieszkasz...

Stosunek syfilisu ma sie do pozostalych chorob jak 6:10 tak bardzo
                rozpowszechnione jest to ogolne panujace zlo./ Nie ma stanu ani wieku ktory nie
                byl objety choroba . Na 100 mieszkancow 60 jest chorych wenerycznie!
                Choryby weneryczne zwane sa warszwskimi.... tak pisano o Warszwie w czasach SAP
                (tej woskowej kukly ktora jest tak holubiona za obiadki czwartkowe) Tak na dobra
                sprawe jestescie - potomkami prostytutek hehehh 60 osob na 100 bylo chorych..
                W owych czasach mosci hrabio Warschau Warszawa byla najbardziej "skurwiona"
                stolica...zaiste trza byc dumnym z tego miasta!
                >
                >
                >
                > Tyle, że wszawy Poznań był w znikomym stopniu zniszczony. Niemcy swoich
                > wazeliniarzy oszczędzili...

wazeliniarzy?? i kto to mowi?

• Gość: Warschau Re: Poznań- miastem psychopatów?! IP: *.matrix.pl 21.02.02, 15:15
                  Gość portalu: RAdost napisał(a):

> Stosunek syfilisu ma sie do pozostalych chorob jak 6:10 tak bardzo
                  > rozpowszechnione jest to ogolne panujace zlo./ Nie ma stanu ani wieku ktory nie
                  > byl objety choroba . Na 100 mieszkancow 60 jest chorych wenerycznie!
                  > Choryby weneryczne zwane sa warszwskimi.... tak pisano o Warszwie w czasach SAP
                  > (tej woskowej kukly ktora jest tak holubiona za obiadki czwartkowe)

Taa..gdzieś ty to Radost wyczytał?

> Tak na dobr
                  > a sprawe jestescie - potomkami prostytutek hehehh 60 osob na 100 bylo chorych..

Taa...Obserwując psychiczne zaburzenia twojej osobowości należy pomysleć o twoim
                  pochodzeniu Radost...Bo to zdaje sie, ze ma to zwiazek z jakimś choróbskiem
                  uwarunkowanym genetycznie...

> W owych czasach mosci hrabio Warschau

Jakos sie do tego szczególnie nie poczuwam...ale ciebie i Lechite najwyraźniej
                  cos na tym punkcie boli...

> Warszawa byla najbardziej "skurwiona"
                  > stolica...zaiste trza byc dumnym z tego miasta!

Jeśli już to najbardziej "s......" był Paryż...A o Warszawie gdzie żes to
                  wyczytał?

> > Tyle, że wszawy Poznań był w znikomym stopniu zniszczony. Niemcy swoich
                  > > wazeliniarzy oszczędzili...
                  >
                  > wazeliniarzy?? i kto to mowi?

A kto na to odpowiada?

• Gość: Radost Re: Poznań IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 15:34

> Gość portalu: RAdost napisał(a):
                    >
                    > > Stosunek syfilisu ma sie do pozostalych chorob jak 6:10 tak bardzo
                    > > rozpowszechnione jest to ogolne panujace zlo./ Nie ma stanu ani wieku ktor
                    > y nie
                    > > byl objety choroba . Na 100 mieszkancow 60 jest chorych wenerycznie!
                    > > Choryby weneryczne zwane sa warszwskimi.... tak pisano o Warszwie w czasac
                    > h SAP
                    > > (tej woskowej kukly ktora jest tak holubiona za obiadki czwartkowe)
                    >
                    > Taa..gdzieś ty to Radost wyczytał?
                    >

W madrych ksiazkach i textach zrodlowych(prace profesora Lojka czy J.J Kauscha)

> > Tak na dobr
                    > > a sprawe jestescie - potomkami prostytutek hehehh 60 osob na 100 bylo chor
                    > ych..
                    >
                    > >
                    > > W owych czasach mosci hrabio Warschau
                    >
                    > Jakos sie do tego szczególnie nie poczuwam...ale ciebie i Lechite najwyraźniej
                    > cos na tym punkcie boli...

>
                    > > Warszawa byla najbardziej "skurwiona"
                    > > stolica...zaiste trza byc dumnym z tego miasta!
                    >
                    > Jeśli już to najbardziej "s......" był Paryż...A o Warszawie gdzie żes to
                    > wyczytał?

o skurwionej stolicy Polski pisal nawet Casanova:) heh

>
                    > > > Tyle, że wszawy Poznań był w znikomym stopniu zniszczony. Niemcy swoi
                    > ch
                    > > > wazeliniarzy oszczędzili...
                    > >
                    > > wazeliniarzy?? i kto to mowi?
                    >
                    > A kto na to odpowiada?

Potomek prostytutek i na dodatek odpowiada pytaniem na pytanie!

Boli Cie Warschau ze mieszkasz w miescie ktore jest splugawione zdrada jak zadne
                    inne?? Wiek 18 to dominacja Warszawy jako "Kurwy Europy" - i to dzieki Stasiowi
                    Poniatowskiemu ktorego tak Wy warszawiacy lubicie! LAzienki i inne gowna....
                    • Gość: Warschau Re: Poznań IP: *.matrix.pl 21.02.02, 15:43

> W madrych ksiazkach i textach zrodlowych(prace profesora Lojka czy J.J Kauscha)

To prosze podac dokładniejsze dane, np. tytuł.

> Potomek prostytutek i na dodatek odpowiada pytaniem na pytanie!

A skąd wiesz? Może to własnie wśród tych 40% zdrowych byli moi przodkowie? Wiesz
                      co poznański chamie? To juz kwalfikuje się jako zwykłe pomówienie i obraza moich
                      przodków. Jako poznański kmiotek lubisz kogoś poobrażac co a jak nie macie
                      argumentów to najchętniej naskakujecie na rodzine i przodków.. Ale to jest u was
                      normalne, bo cham chamem się urodzi i chamem umrze. Nie wiem kogo ty jestes
                      potomkiem,moze poznańskiej prostytutki, może poznańskiego koniokrada lubiacego
                      sobiie umilac chwile sam na sam z końmi...Nie wiem i nie wnikam w to, bo to jest
                      mało ważne. Wazne jest natomiast jaki poziom kultury i obycia społecznego
                      reprezentujesz ty. A jest on niemal zerowy...

> Boli Cie Warschau ze mieszkasz w miescie ktore jest splugawione zdrada jak zadn
                      > e inne?? Wiek 18 to dominacja Warszawy jako "Kurwy Europy" - i to dzieki
                      > Stasiow
                      > i Poniatowskiemu ktorego tak Wy warszawiacy lubicie! LAzienki i inne gowna....

A w twojej łazience jest czyje g....?

• Gość: Radost Re: Poznań IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 16:08

>
                        > > W madrych ksiazkach i textach zrodlowych(prace profesora Lojka czy J.J Kau
                        > scha)
                        >
                        > To prosze podac dokładniejsze dane, np. tytuł.

J. Łojek "Sejm Wielki" "Hetmani Rzeczpospolitej" poszukaj w ksiegarniach lub
                        bibliotekach. Zajrzyj tez do Konarskiego "Warszawa saskich czasow" , poszukaj
                        wspomnieni Casanovy a co do Kauscha tj. problem - dostpne jest tylko po
                        niemiecku i nie widzialem tego w Polsce.

>
                        > > Potomek prostytutek i na dodatek odpowiada pytaniem na pytanie!
                        >
                        > A skąd wiesz? Może to własnie wśród tych 40% zdrowych byli moi przodkowie? Wies
                        > z
                        > co poznański chamie? To juz kwalfikuje się jako zwykłe pomówienie i obraza moi
                        > ch
                        > przodków. Jako poznański kmiotek lubisz kogoś poobrażac co a jak nie macie
                        > argumentów to najchętniej naskakujecie na rodzine i przodków.. Ale to jest u wa
                        > s
                        > normalne, bo cham chamem się urodzi i chamem umrze.

Nie wiem kogo ty jestes
                        > potomkiem,moze poznańskiej prostytutki, może poznańskiego koniokrada lubiacego
                        > sobiie umilac chwile sam na sam z końmi...Nie wiem i nie wnikam w to, bo to jes
                        > t
                        > mało ważne. Wazne jest natomiast jaki poziom kultury i obycia społecznego
                        > reprezentujesz ty. A jest on niemal zerowy...

Tak reagujesz na czasy saskie? Moja wina ze takie sa fakty?? Moja wina ze Stasiu
                        skurwil stolice i Polske? Moja wina ze z warszawskimi magantami sprzedal kraj??

Stolica powinna by przykladem , wzorem cnot i tradycji...a czego jest wzorem??
                        Ustanowil ja krol(ktory na drugie mial Zboczony) - mial blizej do Szwecji...
                        CZasy to Stasia to totalana wyprzedaz Polski...

• Gość: Warschau Re: Poznań IP: *.matrix.pl 21.02.02, 16:27

> J. Łojek "Sejm Wielki" "Hetmani Rzeczpospolitej" poszukaj w ksiegarniach lub
                          > bibliotekach. Zajrzyj tez do Konarskiego "Warszawa saskich czasow" , poszukaj
                          > wspomnieni Casanovy a co do Kauscha tj. problem - dostpne jest tylko po
                          > niemiecku i nie widzialem tego w Polsce.

Poszukam, poczytam...Dzięki za informacje...

> Nie wiem kogo ty jestes

A widzisz a nazwałes mnie nie mając zadnych dowodów potomkiem prostytutki...

> Tak reagujesz na czasy saskie? Moja wina ze takie sa fakty?? Moja wina ze Stasi
                          > u skurwil stolice i Polske? Moja wina ze z warszawskimi magantami sprzedal
                          > kraj??

To nie była reakcja na czasy saskie a na twoje chamstwo, brak kultury i
                          poszanowania drugiego człowieka kimkolwiek on by był. Ale to zdaje sie typowe w
                          Poznaniu i wśród poznańskich forumowiczów...I temu chyba nie zaprzeczysz. To tak
                          krytykowane a nieczęste warszawskie wywyzszanie się a ponizanie innych to "mały
                          pikuś" w porównaniu z tym co reprezentuja soba poznaniacy na forum.

> Stolica powinna by przykladem , wzorem cnot i tradycji...a czego jest wzorem??
                          > Ustanowil ja krol(ktory na drugie mial Zboczony) - mial blizej do Szwecji...

Polacy jako "naród" tez powinni byc wzorem cnót, solidarności i konsolidacji...i
                          wiele innych. Jaki naród taka stolica...Niestety, szczególnie teraz, kiedy
                          własnie w Warszawie zyje mnóstwo "narodu"...

• Gość: Lechita Re: Poznan IP: 211.168.222.* 21.02.02, 15:14

>
                > > Ja rowniez nie uznaje konstytucji. Bo niby dlaczego mam ja uznawac? Warsza
                > wa
                > > nigdy nie byla moja stolica. Dla mnie jest to miasto ktore okupuje moja oj
                > czyzn
                > > e.
                >
                > Ty naprawdę powinieneś się leczyć...

Raczej ty. Ta kosntytucja jest poprostu do kitu.

>
                > > Jestem. Mam paszport, jestem wiec obywatelem. Ale w sercu jestem Wielkopol
                > anine
                > > m. A wogole to Wielkopolanie zbudowali ten kraj, Mazowsze mialo strasznie
                > maly
                > > wklad
                > > w historie Polski. A wszystko zaczelo sie sypac jak stolica zostala przeni
                > esion
                > > a
                > > do tego mazowieckiego burdla.
                >
                > Taa...najpierw stolice przeniesiono do Krakowa...niedouku...A burdelu to zdaje
                > się Ty mieszkasz...
                >

Ty czytac nie potrafisz nieuku. Nigdzie nie pisalem ze przeniesiono do wszawy z
                Poznania. Napisalem ze zaczelo sie wszystko sypac jak przeniesiono do tego
                burdla. I wlasnie tak bylo chlopcze. Wszawka nie wniosla NICZEGO pozytywnego do
                historii Polski. Niczego. Chyba ze targowica jest dla ciebie pozytywna. pamietaj
                ze wlasnie w twojej wszawce poswtal klimat kompletnego dna jaki zapanowal w
                sejmie. A zupelny absurd, to wiek XVIII. Pamietaj ze wasz ukochany wszawiak,
                ostatni krol(ik) cwel cpun Poniatowski, najpierw wstapil do Targowicy, a zamiast
                bronic Polski to ten typek buddowal dla wszawki rozne palacyki i parki. Wtedy
                zaczela sie ta wasza wielka tradycja: niech reszta Polski idzie sobie do piekla,
                my bedziemy budowac rozna cuda. Dalej bedziesz pisale o wazelinie. Wazeliniarzem
                wszechczasow byl wlasnie ten "wielki" warszawiak. Brawo.

> > Poznan tez byl rzadzony przez komuchow, wszawskich nawet.
                >
                > Tyle, że wszawy Poznań był w znikomym stopniu zniszczony. Niemcy swoich
                > wazeliniarzy oszczędzili...
                >

Oj oj. Swoich wazeliniarzy? Moze ci przypomne ze tylko w Poznaniu udalo sie
                wygrac powstanie. U was jakos marno. Moze za duzo wazeliny dla ruskich i za malo
                bohaterstwa i mestwa? Przypomne ci ze nie udalo wam sie ani jedno powstanie.
                Brawo.

> > A Poznania nie budowa
                > > la cala Polska, tak jak bylo z ta twoja wszawka. Wy przez 50 lat mieliscie
                >
                > > najlepiej, bo dla was bylo pelno pieniedzy na wszytsko. Ile dostawal Pozna
                > n?
                >
                > Tego to juz nie chce mi się komentować...

Jasne. Prawda boli, co synku? Bylo takie haslo: Cala Polska buduje swoja
                Ojczyzne. Zapomnieli dopisac: Cala Polska okrada, rozbiera, dewastuje ziemie
                zachodnie aby zbudowac swoja Stolice. Ale cala prawda nigdy wam nie pasowala. A
                Poznania juz cala Polska nie budowala.

>
                > > A
                > > obecnie, to wlasnie Poznan wyglada lepiej niz wszawka. Nie ma tego smrodu
                > i
                > > brudu, miasto ma swoj styl,
                >
                > Poznań i styl? Żarty się ciebie trzymają? To jest taki styl jaki ma ToyToy gdzi
                > eś
                > na dworcu PKS...
                >

Jaki styl ma wszawka. No powiedz mi. Nie macie ani odrobiny secesji, baroku. Co
                wy tam macie? Starowka z 1960 roku i bloki z tej samej epoki.

> > i nie ma tu tandetnych "wiezowcow" ktore wogole nie
                > > pasuja do otoczenia.
                >
                > Taa oczywiście w Poznaniu jest wszystko dopasowane...Taa jak w puzzle dla
                > blondynki...
                >
                > > Starowka wyglada jak starowka.
                >
                > He, he...Oprócz paru objektów (np. Ratusza Poznańskiego) jest tandetna..
                >

Tak? Ale jest PRAWDZIWA. A wasza, nie tylko ze tandetna i pozbawiona
                wartosciowych obiektow, to nawet nie jest prawdziwa.

> > A wasza? Przeciez macie
                > > malutka starowke ktora wogole nie wyglada jak zadna starowka tylko jak jak
                > as
                > > tandetna podrobka miasta europejskiego z wieku XVIII "made by Disney".
                > > A na waszym ryneczku (o polowe chyba mniejszy niz poznanski) wogole nic si
                > e nie
                > > dzieje.
                >
                > Tak..za to na poznańskim rynku...WOW ile imprez, ile festynów, ile żebrających
                > dzieci...
                >
                >
                Zebrakow, w tym i dzieci widzialem u was. Byla jakas rodzinka ktora zebrala i za
                grosze grala jakies cyganskie melodyjki. A zebrakow to wy macie wiecej niz w
                calej Polsce razem wzietej.

>

• Gość: Warschau Re: Poznan IP: *.matrix.pl 21.02.02, 15:27

> Ty czytac nie potrafisz nieuku. Nigdzie nie pisalem ze przeniesiono do wszawy z
                  > Poznania. Napisalem ze zaczelo sie wszystko sypac jak przeniesiono do tego
                  > burdla. I wlasnie tak bylo chlopcze.

Chłopcze to mozesz mówic do swoich kolegów lub (o zgrozo!) ewentualnych
                  potomków...

> Wszawka nie wniosla NICZEGO pozytywnego do
                  > historii Polski. Niczego.

Za to wszawy Poznań...

> Chyba ze targowica jest dla ciebie pozytywna. pamieta
                  > j ze wlasnie w twojej wszawce poswtal klimat kompletnego dna jaki zapanowal w
                  > sejmie. A zupelny absurd, to wiek XVIII. Pamietaj ze wasz ukochany wszawiak,
                  > ostatni krol(ik) cwel cpun Poniatowski,

Tyle, ze Poniatowski nie był warszawiakiem...

> najpierw wstapil do Targowicy, a zamias
                  > tbronic Polski to ten typek buddowal dla wszawki rozne palacyki i parki. Wtedy
                  > zaczela sie ta wasza wielka tradycja: niech reszta Polski idzie sobie do piekla
                  > , my bedziemy budowac rozna cuda. Dalej bedziesz pisale o wazelinie.
                  > Wazeliniarze
                  > m wszechczasow byl wlasnie ten "wielki" warszawiak. Brawo.

Bez komentarza...bo takich wypocin poznańskiego idioty sie nie komentuje..

> Oj oj. Swoich wazeliniarzy? Moze ci przypomne ze tylko w Poznaniu udalo sie
                  > wygrac powstanie.

Jedno małe powstanko...bo Niemcy byli osłabieni i nie zabardzo chciało im juz się
                  po I wojnie walczyć...

> Jasne. Prawda boli, co synku? Bylo takie haslo: Cala Polska buduje swoja
                  > Ojczyzne. Zapomnieli dopisac: Cala Polska okrada, rozbiera, dewastuje ziemie
                  > zachodnie aby zbudowac swoja Stolice. Ale cala prawda nigdy wam nie pasowala. A
                  > Poznania juz cala Polska nie budowala.

Bo Poznań nie był zburzony idioto..."Ale cała prawda nigdy wam nie
                  pasowała"...Komu? Władzu Ludowej czy zwykłym warszawiakom?

> Jaki styl ma wszawka. No powiedz mi. Nie macie ani odrobiny secesji, baroku. Co
                  > wy tam macie? Starowka z 1960 roku i bloki z tej samej epoki.

Taa a Poznań to typowo secesyjne i barokowe miasto - takie Drezno Europy
                  Wschodniej...

> Tak? Ale jest PRAWDZIWA. A wasza, nie tylko ze tandetna i pozbawiona
                  > wartosciowych obiektow, to nawet nie jest prawdziwa.

Prawdziwa jest faktem, bo nigdy nie zrównana z ziemią, ale przy tym niczym
                  szczególnym nie zachwycająca...

> Zebrakow, w tym i dzieci widzialem u was. Byla jakas rodzinka ktora zebrala i z
                  > a grosze grala jakies cyganskie melodyjki.

Bo to są cyganie a nie warszawiacy...A w Poznaniu na rynku żebrzą polskie
                  dzieci...A niby taki dobrobyt...

> A zebrakow to wy macie wiecej niz w
                  > calej Polsce razem wzietej.

Pewnie, ze więcej niz w Poznaiu...Skala miast też jest inna...

• Gość: Lechita Re: Poznan IP: 211.168.222.* 21.02.02, 15:36

>
                    > > Ty czytac nie potrafisz nieuku. Nigdzie nie pisalem ze przeniesiono do wsz
                    > awy z
                    > > Poznania. Napisalem ze zaczelo sie wszystko sypac jak przeniesiono do tego
                    >
                    > > burdla. I wlasnie tak bylo chlopcze.
                    >
                    > Chłopcze to mozesz mówic do swoich kolegów lub (o zgrozo!) ewentualnych
                    > potomków...
                    >
                    > > Wszawka nie wniosla NICZEGO pozytywnego do
                    > > historii Polski. Niczego.
                    >
                    > Za to wszawy Poznań...

Hmm. Mieszko I, Chrobry, cala dynastia Piastow powstala u nas. U was? Targowica i
                    Poniatowski. Brawo.

>
                    > > Chyba ze targowica jest dla ciebie pozytywna. pamieta
                    > > j ze wlasnie w twojej wszawce poswtal klimat kompletnego dna jaki zapanowa
                    > l w
                    > > sejmie. A zupelny absurd, to wiek XVIII. Pamietaj ze wasz ukochany wszawia
                    > k,
                    > > ostatni krol(ik) cwel cpun Poniatowski,
                    >
                    > Tyle, ze Poniatowski nie był warszawiakiem...

Byl.

>
                    > > najpierw wstapil do Targowicy, a zamias
                    > > tbronic Polski to ten typek buddowal dla wszawki rozne palacyki i parki. W
                    > tedy
                    > > zaczela sie ta wasza wielka tradycja: niech reszta Polski idzie sobie do p
                    > iekla
                    > > , my bedziemy budowac rozna cuda. Dalej bedziesz pisale o wazelinie.
                    > > Wazeliniarze
                    > > m wszechczasow byl wlasnie ten "wielki" warszawiak. Brawo.
                    >
                    > Bez komentarza...bo takich wypocin poznańskiego idioty sie nie komentuje..

Nie komentuj bo wiem ze prawda boli.

>
                    > > Oj oj. Swoich wazeliniarzy? Moze ci przypomne ze tylko w Poznaniu udalo si
                    > e
                    > > wygrac powstanie.
                    >
                    > Jedno małe powstanko...bo Niemcy byli osłabieni i nie zabardzo chciało im juz s
                    > ię
                    > po I wojnie walczyć...
                    >
                    > > Jasne. Prawda boli, co synku? Bylo takie haslo: Cala Polska buduje swoja
                    > > Ojczyzne. Zapomnieli dopisac: Cala Polska okrada, rozbiera, dewastuje ziem
                    > ie
                    > > zachodnie aby zbudowac swoja Stolice. Ale cala prawda nigdy wam nie pasowa
                    > la. A
                    > > Poznania juz cala Polska nie budowala.
                    >
                    > Bo Poznań nie był zburzony idioto..."Ale cała prawda nigdy wam nie
                    > pasowała"...Komu? Władzu Ludowej czy zwykłym warszawiakom?
                    >

Wam. zwykly wszwiak i wlada ludowa niczym sie nie roznia.

> > Jaki styl ma wszawka. No powiedz mi. Nie macie ani odrobiny secesji, barok
                    > u. Co
                    > > wy tam macie? Starowka z 1960 roku i bloki z tej samej epoki.
                    >
                    > Taa a Poznań to typowo secesyjne i barokowe miasto - takie Drezno Europy
                    > Wschodniej...
                    >

Baroku u nas jest wiecej niz w wszawce. Fara to cos dla was nieosiagalnego.

> > Tak? Ale jest PRAWDZIWA. A wasza, nie tylko ze tandetna i pozbawiona
                    > > wartosciowych obiektow, to nawet nie jest prawdziwa.
                    >
                    > Prawdziwa jest faktem, bo nigdy nie zrównana z ziemią, ale przy tym niczym
                    > szczególnym nie zachwycająca...
                    >
                    > > Zebrakow, w tym i dzieci widzialem u was. Byla jakas rodzinka ktora zebral
                    > a i z
                    > > a grosze grala jakies cyganskie melodyjki.
                    >
                    > Bo to są cyganie a nie warszawiacy...A w Poznaniu na rynku żebrzą polskie
                    > dzieci...A niby taki dobrobyt...
                    >
                    >
                    > > A zebrakow to wy macie wiecej niz w
                    > > calej Polsce razem wzietej.
                    >
                    > Pewnie, ze więcej niz w Poznaiu...Skala miast też jest inna...
                    >

Tak. Skala chamstwa i smrodu tez.
                    >

• Gość: Warschau Re: Poznan IP: *.matrix.pl 21.02.02, 15:50

> Hmm. Mieszko I, Chrobry, cala dynastia Piastow powstala u nas.

Czyżby cała?

> > Tyle, ze Poniatowski nie był warszawiakiem...
                      >
                      > Byl.

Był urodzony w Warszawie...a to nie to samo...
                      > Nie komentuj bo wiem ze prawda boli.

Nie boli skoro prawda jest w ułamku a reszta to badziewne wypociny wieśniaczka
                      poznaniaczka....

> Wam. zwykly wszwiak i wlada ludowa niczym sie nie roznia.

Juz któryś raz piszę...Wszawy to jestes ty antykomunisto od siedmiu
                      boleści...Niestety chamem sie urodziłeś i chamem umrzesz. A zwykły warszawiak
                      jest o stokroć porządniejszy niz ty...

> Baroku u nas jest wiecej niz w wszawce. Fara to cos dla was nieosiagalnego.

Taa...wojan zrobiła swoje...Poznańska fara..wielkie mi co...Kazimierz Dolny tez
                      ma Kościł Farny i to ładniejszy...

> Tak. Skala chamstwa i smrodu tez.

Widać to szcególnie po forum...Większego chamstwa i smrodu nie ma na żadnym innym
                      forum...tylko na poznańskim :(

> >
                      >

• Gość: Me Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.icpnet.pl 21.02.02, 17:20
        aguja napisał(a):

> To jest stolica i wizytówka kraju, więc powinniśmy sie
        wszyscy cieszyć że
        > wygląda coraz lepiej, a co metra to bardzo rozładowuje
        korki, na ile jest to
        > wogóle możliwe:)

Sorry, ale mi się już niedobrze robi robi od słuchania o
        tym, że Warszawa to wizytówka... Okęcie to wizytówka...
        Dworzec Centralny to wizytówka... Stadion to wizytówka...
        Jestem w Warszawie przynajmniej 2 razy w miesiącu i nie
        podoba mi się ta wizytówka, bo jest brzydka, brudna i
        nieuprzejma. Wolałbym inną. I nikogo nie prosiłem, żeby
        pokazywał warszawski (albo jakikolwiek inny) syf i mówił,
        że to moja wizytówka.
    • Gość: reinhard Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.02, 15:11
      jestes chyba na tyle oszolomiony swoim pseudopatriotyzmem poznanskim, ze
      wszystkie argumenty sa dobre, nawet bzdury. To Wroclaw oczywiscie ma lotnisko,
      starczyloby zobaczyc na mapie.
      • Gość: Lechita Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: 211.168.222.* 21.02.02, 15:16
        Gość portalu: reinhard napisał(a):

> jestes chyba na tyle oszolomiony swoim pseudopatriotyzmem poznanskim, ze
        > wszystkie argumenty sa dobre, nawet bzdury. To Wroclaw oczywiscie ma lotnisko,
        > starczyloby zobaczyc na mapie.

Tak. Wroclaw ma "lotnisko". Tylko ze nadaje sie do aeroklubu.

• Gość: Me Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.icpnet.pl 21.02.02, 17:56

> Tak. Wroclaw ma "lotnisko". Tylko ze nadaje sie do
          aeroklubu.
          >

Przykro mi to napisać, ale jesteś głupi. Strachowice mają
          całkiem nowy terminal, nową wieżę i n o r m a l n e
          drogi kołowania.
          W ogóle po co zresztą ja to tłumaczę jakiemuś gówniarzowi?!
    • Gość: VSS Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.investbank.pl 21.02.02, 15:33
      Ma chłop rację, Europa sie kończy w Strzałkowie, dalej to juz tylko stepowa
      Azja. Jak zostaję zmuszony do wyjazdu do Warszawy to zabieram paszport i
      szczepię się na choroby tropikalne.

Pozdrówka
      • Gość: Warschau Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.matrix.pl 21.02.02, 15:52
        Gość portalu: VSS napisał(a):

> Ma chłop rację, Europa sie kończy w Strzałkowie, dalej to juz tylko stepowa
        > Azja. Jak zostaję zmuszony do wyjazdu do Warszawy to zabieram paszport i
        > szczepię się na choroby tropikalne.
        >
        > Pozdrówka

Następny idiota z Poznania...Gratuluję poziomu rozwoju intelektualnego i
        kulturalnego...

• Gość: VSS Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.investbank.pl 21.02.02, 16:04
          > Następny idiota z Poznania...Gratuluję poziomu rozwoju intelektualnego i
          > kulturalnego...
          >

Prawda w oczy kole....

• Gość: Warschau Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.matrix.pl 21.02.02, 16:06

> Prawda w oczy kole....

Jaka prawda? Ta wymyslona przez zakompleksionych a zadufanych w sobie cynicznych
            poznaniaczków?
          • moler1 Re: VSS hipokryta 22.02.02, 16:13
            Czy wszyscy w Poznaniu tacy? na pewno nie, ale Poznań chyba nie może być dumny z takiego hipokryty jakim
            jest VSS rzucający bluzgi na Warszawę pracując w warszawskim banku...
            fuj, nie ładnie, zupełnie straciłeś wiarygodność.
      • andrzej12345 Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? 22.02.02, 09:19

> Ma chłop rację, Europa sie kończy w Strzałkowie, dalej to juz tylko stepowa
        > Azja. Jak zostaję zmuszony do wyjazdu do Warszawy to zabieram paszport i
        > szczepię się na choroby tropikalne.
        >
        > Pozdrówka

Gryziesz rękę, która cię karmi, poznański kmiotku? Ciekawe czy powiedziałbyś to
        panu Solorzowi, który jest właścicielem tego badziewiastego banku, w którym
        pracujesz? Może wtedy nie musiałbyś jeździć do Warszawy z tej
        swojej "europejskiej" zabitej dechami wioski, co byłoby z korzyścią dla
        wszystkich!
        • Gość: RAdost Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 16:22
          andrzej12345 napisał(a):

> Gość portalu: VSS napisał(a):
          >
          > > Ma chłop rację, Europa sie kończy w Strzałkowie, dalej to juz tylko stepow
          > a
          > > Azja. Jak zostaję zmuszony do wyjazdu do Warszawy to zabieram paszport i
          > > szczepię się na choroby tropikalne.
          > >
          > > Pozdrówka
          >
          > Gryziesz rękę, która cię karmi, poznański kmiotku? Ciekawe czy powiedziałbyś to
          >
          > panu Solorzowi, który jest właścicielem tego badziewiastego banku, w którym
          > pracujesz? Może wtedy nie musiałbyś jeździć do Warszawy z tej
          > swojej "europejskiej" zabitej dechami wioski, co byłoby z korzyścią dla
          > wszystkich!

Po pierwsze Investbank ma glowna siedzibe w Poznaniu. A po drugie co to za
          texty "reka ktora nas karmi"?? Jestesmy zmuszeni placic "haracz" do stolicy i
          dostajemy "co łaska" - ta raczke trzeba by zlamac a glowke odrabac! Z korzyscia
          dla wszystkich bylo by gdyby stolica nie blokowala rozwoju innych miast ...
          • Gość: Warschau Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.matrix.pl 22.02.02, 16:31

> ta raczke trzeba by zlamac a glowke odrabac!

Tak czasem myślę, czy nie warto by było postąpic tak z Lechitą i z Tobą...

Z pozdrowieniami...
            • Gość: RAdost Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 16:38

>
              > > ta raczke trzeba by zlamac a glowke odrabac!
              >
              > Tak czasem myślę, czy nie warto by było postąpic tak z Lechitą i z Tobą...
              >
              > Z pozdrowieniami...

Mysl dalej! wyraznie Tobie to szkodzi - co mnie cieszy:) zlaczam pozdrowienia

• Gość: Warschau Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.matrix.pl 22.02.02, 17:02

> Mysl dalej! wyraznie Tobie to szkodzi - co mnie cieszy:) zlaczam pozdrowienia

Widzisz...najciekawszesze jest to, ze mi nie szkodzi myślenie...
                Za to Lechicie i tobie najwyraźniej tak.
                Nie wiadomo czy wy udajecie tylko takich idiotów, czy naprawdę nimi jesteście...
                Pozdro!
                • Gość: Radost Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 17:16

>
                  > > Mysl dalej! wyraznie Tobie to szkodzi - co mnie cieszy:) zlaczam pozdrowie
                  > nia
                  >
                  > Widzisz...najciekawszesze jest to, ze mi nie szkodzi myślenie...

rzecz w tym ze "cos" co dotyczy Ciebie wcale nie jest ciekawe i nigdy takie nie
                  bedzie...
                  • Gość: Warschau Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.matrix.pl 25.02.02, 10:07

> rzecz w tym ze "cos" co dotyczy Ciebie wcale nie jest ciekawe i nigdy takie nie
                    > bedzie...

To samo można powiedzieć o Tobie...

Ukłony...

• Gość: Radost Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 11:42

>
                      > > rzecz w tym ze "cos" co dotyczy Ciebie wcale nie jest ciekawe i nigdy taki
                      > e nie
                      > > bedzie...
                      >
                      > To samo można powiedzieć o Tobie...

Mozna , ale sie nie mowi - bo to nieprawda
                      > Ukłony...

Uklon przyjmuje

• andrzej12345 Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? 22.02.02, 16:43

> andrzej12345 napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: VSS napisał(a):
            > >
            > > > Ma chłop rację, Europa sie kończy w Strzałkowie, dalej to juz tylko s
            > tepow
            > > a
            > > > Azja. Jak zostaję zmuszony do wyjazdu do Warszawy to zabieram paszpor
            > t i
            > > > szczepię się na choroby tropikalne.
            > > >
            > > > Pozdrówka
            > >
            > > Gryziesz rękę, która cię karmi, poznański kmiotku? Ciekawe czy powiedziałb
            > yś to
            > >
            > > panu Solorzowi, który jest właścicielem tego badziewiastego banku, w który
            > m
            > > pracujesz? Może wtedy nie musiałbyś jeździć do Warszawy z tej
            > > swojej "europejskiej" zabitej dechami wioski, co byłoby z korzyścią dla
            > > wszystkich!
            >
            > Po pierwsze Investbank ma glowna siedzibe w Poznaniu. A po drugie co to za
            > texty "reka ktora nas karmi"?? Jestesmy zmuszeni placic "haracz" do stolicy i
            > dostajemy "co łaska" - ta raczke trzeba by zlamac a glowke odrabac! Z korzysci
            > a
            > dla wszystkich bylo by gdyby stolica nie blokowala rozwoju innych miast ...
            Invest Bank ma oczywiście siedzibę w Poznaniu, chodziło mi o to, że właścicielem
            większości akcji jest pan Solorz.
            Z tym haraczem, przecież chyba nie muszę Ci tłumaczyć, bo sam dobrze wiesz, że
            nie płacicie go do stolicy, ale do budżetu państwa, i tego samego rodzaju haracz
            płaci Warszawa, tylko jeszcze większy.
            Dobra, jak spotkam Stolicę, to jej, bestii powiem, żeby nie blokowała rozwoju
            innych miast. Przecież macie poznaniaka w rządzie na stanowisku ministra
            infrastruktury! Już moglibyście skończyć z tym narzekaniem, biadoleniem i
            zwalaniem niepowodzeń na innych, bo zamiast gospodarności właśnie to staje się
            Waszą specjalnością.

• Gość: Radost Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 16:48
              andrzej12345 napisał(a):

>
              > > andrzej12345 napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: VSS napisał(a):
              > > >
              > > > > Ma chłop rację, Europa sie kończy w Strzałkowie, dalej to juz ty
              > lko s
              > > tepow
              > > > a
              > > > > Azja. Jak zostaję zmuszony do wyjazdu do Warszawy to zabieram pa
              > szpor
              > > t i
              > > > > szczepię się na choroby tropikalne.
              > > > >
              > > > > Pozdrówka
              > > >
              > > > Gryziesz rękę, która cię karmi, poznański kmiotku? Ciekawe czy powied
              > ziałb
              > > yś to
              > > >
              > > > panu Solorzowi, który jest właścicielem tego badziewiastego banku, w
              > który
              > > m
              > > > pracujesz? Może wtedy nie musiałbyś jeździć do Warszawy z tej
              > > > swojej "europejskiej" zabitej dechami wioski, co byłoby z korzyścią d
              > la
              > > > wszystkich!
              > >
              > > Po pierwsze Investbank ma glowna siedzibe w Poznaniu. A po drugie co to za
              >
              > > texty "reka ktora nas karmi"?? Jestesmy zmuszeni placic "haracz" do stolic
              > y i
              > > dostajemy "co łaska" - ta raczke trzeba by zlamac a glowke odrabac! Z kor
              > zysci
              > > a
              > > dla wszystkich bylo by gdyby stolica nie blokowala rozwoju innych miast ..
              > .
              > Invest Bank ma oczywiście siedzibę w Poznaniu, chodziło mi o to, że właściciele
              > m
              > większości akcji jest pan Solorz.
              > Z tym haraczem, przecież chyba nie muszę Ci tłumaczyć, bo sam dobrze wiesz, że
              > nie płacicie go do stolicy, ale do budżetu państwa, i tego samego rodzaju harac
              > z
              > płaci Warszawa, tylko jeszcze większy.
              > Dobra, jak spotkam Stolicę, to jej, bestii powiem, żeby nie blokowała rozwoju
              > innych miast. Przecież macie poznaniaka w rządzie na stanowisku ministra
              > infrastruktury! Już moglibyście skończyć z tym narzekaniem, biadoleniem i
              > zwalaniem niepowodzeń na innych, bo zamiast gospodarności właśnie to staje się
              > Waszą specjalnością.
              >

Trudno nie biadolic gdy Poznan nie moze uzyskac polaczen lotnuiczych ( nie bo
              nie!) gdy zostaje likwidowana gielda( w Warszawie sa lepsze warunki rozwoju!-jak
              glosi komunikat! ) i trudno sie z nim nie zgodzic skoro inne sie likwiduje....
              A Pol to taki poznaniak ze szkoda postow...
              • Gość: asd Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.de.deuba.com 25.02.02, 18:09

> Trudno nie biadolic gdy Poznan nie moze uzyskac polaczen lotnuiczych ( nie bo
                > nie!) gdy zostaje likwidowana gielda( w Warszawie sa lepsze warunki rozwoju!-ja
                > k
                > glosi komunikat! ) i trudno sie z nim nie zgodzic skoro inne sie likwiduje....
                > A Pol to taki poznaniak ze szkoda postow...

Radost, głupoty bez (prawie) przerwy gadasz, że aż przykro słuchać/czytać. Dziwię się, bo czasami
                sprawiasz wrażenie człowieka edukowalnego (w przeciwieńsytwie do "kolegi" Lechity) i tylko dlatego nie
                prównuję Was do siebie nawzajem....
                Radost, daj spokój, nie masz racji w swoich teoriach, ale nie mam już ani siły, ani ochoty wchodzić w tak
                głupie dyskusje (Warschaw się w tym specjalizuje....hahaha).
                Pozdrawiam

• gosia-s Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? 21.02.02, 15:57
      Oszczędzę tu swoich komentarzy, ale przyjrzyj się dobrze mapie Polski i zobacz
      gdzie Szczecin, a gdzie Bałtyk. Żegnam i wolna od wszelkich kompleksów idę na
      rodzinne świnoujskie forum.
      • Gość: REKIN Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.vx.pl / 10.10.10.* 24.02.02, 12:51
        Zakompleksione pyraki nie mające szacunku nawet dla Powstania Warszawskiego,
        lechicie i innego typu imbecylom polecam wizytę u psychiatry.
        • Gość: hack Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: 62.233.139.* 24.02.02, 12:54
          bo bez niej bylibyście wiochą, zresztą ...
          • Gość: Radost Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 13:22
            Gość portalu: hack napisał(a):

> bo bez niej bylibyście wiochą, zresztą ...

Przygody Hucka Finna? zreszta...
        • Gość: RAdost Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 13:15
          Gość portalu: REKIN napisał(a):

> Zakompleksione pyraki nie mające szacunku nawet dla Powstania Warszawskiego,
          > lechicie i innego typu imbecylom polecam wizytę u psychiatry.

Czesc żulu! jedz żłop warke w brudnej koszulce do Krakowa ,a od internetu wara!
          A tobie polecam wizyte w porzadnej restuaracji i zupke z pletwy rekina.
          • Gość: REKIN Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.vx.pl / 10.10.10.* 24.02.02, 21:59
            Żulem prędzej nazwałbym twojeo starego.
            • Gość: Radost Re: Po co Poznaniowi reszta Polski? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 22:04
              Gość portalu: REKIN napisał(a):

> Żulem prędzej nazwałbym twojeo starego.

takich zuli jak ty zdanie sie nie liczy! wiec bujaj sie!
        • Gość: Flajszer W Poznaniu wszystko sie udaje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 22:53
          Poznaniacy wszystko robia porzadnie...
          nawet powstania - jedyne udane w naszej historii to
          powstanie Wielkopolskie.

Za Koninem postawic rogatki zamknac kordonem sanitarnym
          tych gosci z Polski B...
          • Gość: asd Re: W Poznaniu wszystko sie udaje IP: 193.150.166.* 25.02.02, 11:55
            Gość portalu: Flajszer napisał(a):

> Poznaniacy wszystko robia porzadnie...
            > nawet powstania - jedyne udane w naszej historii to
            > powstanie Wielkopolskie.
            >
            > Za Koninem postawic rogatki zamknac kordonem sanitarnym
            > tych gosci z Polski B...

Zgadzam sie, nich ta Polska B bedzie oddzielona od Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Gdańska i całej
            reszty normalnej Polski.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka