kolejorz_nie_ma_szans 13.03.10, 00:16 Wojciech Korbus BOBOLICE PiS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gi34 Re: Radio Merkury dla PIS? IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.10, 06:32 Jak PiS to upolitycznienie jak PO to OK! Obłudnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Radio Merkury dla PIS? IP: *.173.29.214.tesatnet.pl 13.03.10, 10:13 Śmiechu warte -nie pamiętacie już pierwszego projektu ustawy medialnej zgłoszonego przez PO?? Przecież zakałdał on przekazanie całej kontroli na d mediami publicznymi i niepublicznymi urzędnikowi premiera -ten mógłby dowolnie dawać i odbierać częstotliwości decyzją polityczną -taki jednoosobowy radiokomitet!!!! Dlaczego w artykule nikt nie pokusił się o zadanie pytania dlaczego jest tak kiepska sytuacja finansowa radia merkury? PO od dłuższego czasu robi wszystko żeby publiczne chęci odpolitycznienia mediów odrzuciły ostatnio projekt ustawy medialnej zgłoszony przez środowiska twórcze.... dlaczego nikt o tym nie trąbi???? Odpowiedz Link Zgłoś
gall.anonim.pn Radio Merkury dla PIS? 13.03.10, 08:15 Przyznam, że nie rozumiem zupełnie wymowy tego artykuł choć oczywiście nie chciałbym aby jakakolwiek partia decydowała o obsadzie stanowisk. Natomiast w tej jeremiadzie zabrakło mi pytań o eksperyment z MC Radiem (102,7) które wydzielono przed kilkoma laty z Merkurego. I co - eksperyment udał się? Jest to radio finansowo ciągnące Radio Merkury które dzięki niemu lepiej ma sprawować misję kulturotwórczą? Jak ośrodek poznański przygotowuje się do eksperymentów technicznych z DAB+, jakie są prowadzone we Wrocławiu i Warszawie a niebawem w Szczecinie? Przyznam, że jakoś działalność "eterowa" pana Frydryszka nie powaliła mnie na kolana, więc jakakolwiek zmiana na tym stanowisku będzie martwić mnie tak jak zmiana prezydenta Grobelnego na kogoś innego. Zmiany, pomimo nieuniknionego chaosu są lepsze niż marazm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Merkury przez lata było mumi wolności IP: *.icpnet.pl 13.03.10, 09:32 Przez lata Merkury uwielbiało mumie wolności. Szczególnie celowała w tym red Nina Nowakowska. Teraz uni ni ma, cienko w kasie, więc się obrażają Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Radio Merkury dla PIS? 13.03.10, 10:44 Jeśli ktoś nie wie, to wystarczy pójść na pocztę, wypełnić maleńki druczek wyrejestrowujący opłaty abonamentowe i potem takie artykuły wywołują co najwyżej politowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia711 Re: Radio Merkury dla PIS? 13.03.10, 10:48 To może teraz radio przejmie PSL? :) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Radio Merkury dla PIS? 13.03.10, 11:47 To jest bardzo dobre radio, dobrze zarządzane, bardzo Poznańskie i szkoda, że odejdzie w zapomnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni chore 13.03.10, 11:52 i te świnie mają jeszcze czelność żądać płacenia abonamentu Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Radio Merkury dla PIS? 13.03.10, 12:43 Wspaniałe radio lokalne. Oby udało mu się przetrwać w niezmienionym kształcie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.es Radio Merkury dla PIS? 13.03.10, 22:16 Czy to ten sam Piotr Frydryszek, którego "stanem posuiadania" na początku lat 90-tych była gromadka dzieci i stara terenówka? Ten, który zakładał RadioS, potem TVS? A nagle odnalazł się jako restaurator? Dziwne i pokręcone są ludzkie drogi. Radia Merkury słuchałem sporadycznie w soboty, lat temu 20. Tylko dlatego,że audycje prowadził Marek Zgaiński. Wracając do sprawy, nie chcę aby jakikolwiek wpływ na media mieli politycy. To co teraz wypraia PIS z Trójką to jawny sabotaż (może zgłosić do prokuratury?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Radio Merkury dla PIS? IP: *.icpnet.pl 13.03.10, 22:49 mylisz się gdyż piszesz o Janie Babczyszynie... Odpowiedz Link Zgłoś
marek.es Re: Radio Merkury dla PIS? 13.03.10, 23:13 Przepraszam Piotra Frydryszka. Oczywiście pomyliłem osoby. Wiem,że co napisane, pozoatanie. Proszę moderatora, aby wykasował mój post. Chowam się ze wstydu... OBCY są wśród nas! Tabliczki z napisem OBCYM wstęp wzbroniony to dowód na ich istnienie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Radio Merkury dla PIS? IP: *.kalisz.mm.pl 13.03.10, 23:37 tyle czasu na takim stanowisku? Czapki z głów dla prezesa Frydryszka! Nie zmiotła go miotła panów w czerwonych krawatach, ani tych w koloratkach, ani tych w krawatach biało czerwonych. A dlaczego? Bo Piotr Frydryszek, pomimo posiadania swoich sympatii politycznych (co jest prawem każdego obywatela RP) potrafił pozostać bezstronny jako prezes publicznego radia. I chwała mu za to. A PiSowi zguba i zapomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektor Re: Radio Merkury dla PIS? IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.10, 22:56 Marku.es, jesli Twoj post byl rzeczywiscie pytaniem, to odpowiem: to zdecydowanie nie ta osoba, choc domyslam sie o kogo chodzi. Jak latwo puscic w siec niesprawdzone informacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anarcholl Re: Radio Merkury dla PIS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 14:05 Radio publiczne powinno być wolne od polityków. Można ich zapraszać do audycji, żeby sobie pogadali na antenie, ale nie wolno ich dopuszczać do kierowania stacją! Musi być równowaga, jak w naturze: telewizja dla polityków, radio dla zwykłych ludzi, internet dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś