Gość: Sylwek IP: *.piastlan.net 19.03.10, 19:58 Czy ktoś z Was zakupił lub planuje kupić mieszkanie w SYPNIEWIE koło Poznania od developera NEOBIS? Jak wygląda płynność finansowa inwestora? Prosze o wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: 109.243.75.* 25.03.10, 09:24 czesc ja rowniez planuje kupić mieszkanie w Sypniewie. Wpadnij na gg 5750153, to pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.icpnet.pl 06.08.10, 00:29 również myślałem o zakupie kawalerki na ul. sypniewo 8. Cena atrakcyjna, deweloper ok. Największym minusem jest lokalizacja. Wynajem jest wręcz niemożliwy (dojazd do najbliższej uczelni zajmuję od 45 min do 1h, a autobusy nocne kursują bardzo rzadko). plus- ul. Sypniewo to jeszcze Poznań:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adziu Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.icpnet.pl 31.08.10, 14:33 Witam Ja też planuje w najbliższej przyszłości zakupić mieszkanie w Sypniewie. Czy ktoś może się podzielić swoimi opiniami na temat tego developera? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sem Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.net.pbthawe.eu 18.09.10, 13:40 Witam. Ja mam w tej chwili jedynie umowę rezerwacyjną, ale w następnym tygodniu jadę by podpisać normalną. Czy są tu jacyś przyszli sąsiedzi?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.centertel.pl 11.10.10, 10:18 Witaj, Możliwe ,iż ja nim będę ;) Odezwij się na gg bo mam kilka pytań :) 3881615 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.182.102.26.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.12.10, 16:24 Witam, czy ktoś z Was zakupił mieszkanie na Sypniewie? Jeśli tak to proszę o kontakt na gg-32246341, pozdrawiam, Maciej Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_budowlany Re: Sypniewo- developer NEOBIS 28.12.10, 21:13 CHCESZ KUPIĆ - KUPIŁEŚ MIESZKANIE LUB DOM W POZNANIU OD DEWELOPERA. NIE WIESZ JAK SPRAWDZIĆ STANDARD - JAKOŚĆ WYKONANIA DOMU, A DEWELOPER WZYWA DO ODBIORU. POPROŚ O POMOC INSPEKTORA Z UPRAWNIENIAMI BUDOWLANYMI I PROFESJONALNYMI NARZĘDZIAMI, KTÓRY WYSZUKA USTERKI, NIEDORÓBKI. OCENI DOM ZGODNIE Z POLSKIMI NORMAMI ORAZ STANDARDEM TECHNICZNO-MATERIAŁOWYM DEWELOPERA. ZADBAJ O ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ I WARTOŚĆ SWOJEGO MIESZKANIA. ZA NIEWIELKIE PIENIĄDZE OSZCZĘDZASZ TYSIĄCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Umów się już teraz aby zarezerwować termin przeglądu. tel. 784 930 185 e-mail: biuro@borabud.pl www.odbiormieszkaniapoznan.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adziullo Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.cable.net-inotel.pl 19.03.11, 16:51 Witam,czy jest tutaj jakiś właściciel lokalu na ul. Sypniewo?chciałbym pogadać na temat budowy...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.147.91.74.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.03.11, 17:26 Witam sąsiadów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 19:10 Witam. O czym dokładnie mielibyśmy porozmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adziu Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: 217.10.24.* 21.03.11, 18:12 Witam wszystkich sąsiadów:)jak myslicie na kiedy możemy spodziewać się oddania budynku?ja póki co nie jestem zadowolony z postępu prac,a Wy jakie macie zdanie na ten temat.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N&M Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.play-internet.pl 21.03.11, 20:32 Witam:) No my też nie jestesmy zbyt zadowoleni z postepu prac a raczej braku postepu. Wszystko jest robione jak najtańszym kosztem i z najtańszych materiałów. Bardzo irytują mnie grzejniki których możliwości grzewcze są niewystarczające na takie powierzchnie. Oszczedności widać na każdym kroku. Klatka schodowa bedzie wyglądać paskudnie przez te rozdzielnie z licznikami. Piszcie co jeszcze przeoczyliśmy i co jeszcze możemy wytknąć wykonawcy. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.147.91.74.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.03.11, 21:16 Witam, do tego co napisał przedmówca to dodam jeszcze to, że jak dla mnie podstawową oszczędnością wykonawcy jest zmiana materiału ociepleniowego na gorszy ale dla niego zdecydowanie tańszy.Ogólnie po wizycie na terenie budowy widać duże oszczędności:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adziu Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: 217.10.24.* 22.03.11, 09:23 A czy ktoś wie dlaczego postanowili w trakcie budowy zmienić materiały na gorsze?mnie najbardziej wkurza że tłumaczą się złą pogodą i dlatego te opóźniena w oddaniu,ale jak podjechałem w ładny dzień po 16 to już nikogo na budowie nie zastałem:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.147.102.93.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.03.11, 10:36 To samo i ja usłyszałem, że mokro, mrozy, sroga zima i takie tam. Dla mnie to mało profesjonalne podejście do sprawy. A co do godzin pracy to panowie tam pracujący są do godziny 16-tej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 15:56 Trochę to śmieszne że pracują do 16 a mają opóźnienie...Czy ktos sie dowiedział jakiej marki będą piece? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.180.101.49.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.03.11, 16:53 Prawdopodobnie De Dietrich MCR 24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adziu Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: 217.10.24.* 22.03.11, 18:50 To właśnie jest wkurw** najbardziej, mają opoźnienie a pracują do 16.Ciekawe czy w każdą sobotę pracują czy np. 1 w miesiącu. Poza tym nikt z firmy nie potrafi mi powiedzieć kiedy będą oddawali lokale..ekipę budowlaną też trzeba zgrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 13:24 W biurze mówieli że lokale będą oddawać na przełomie kwietnia i maja;/ Mam do Was pytanie. Czy deweloper mówił Wam jaki jest koszt aktu notarialnego itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adziu Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: 217.10.24.* 01.04.11, 22:24 Tak ok 3000-3500 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adziu Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: 217.10.24.* 05.04.11, 11:56 Dostalem info od developera ze oddawanie mieszkan bedzie sie odbywalo klatkami a nie calosc za jednym razem. Czy ktos juz z pierwszej klatki dostal informacje na kiedy odbior dokladny?Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 12:19 Mi powiedziano że ostatni tydzień kwietnia (1 klatka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIsiu i Beri Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.icpnet.pl 05.04.11, 16:31 Dziwne bo my mamy odbior w drugiej klatce w tym samym czasie - ostatni tydzien kwietnia. Nam powiedzieli, ze odbior zacznie sie od pierwszej klatki w okolicach 15 kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adziu Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: 217.10.24.* 06.04.11, 11:42 Dokladnie, dziwne bo mi (3 klatka) powiedzieli ze odbior przelom miesiaca...dla mnie jest to zenujacy ze caly czas zmieniaja terminy!!!przeciez juz chyba nie ma mrozow za oknem aby cos sie jeszcze moglo opoznic.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zarowka Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.197-178.cust.bluewin.ch 12.04.11, 21:51 Jakies informacje od developera o oddaniu?pytam sasiadow z pierwszej klatki:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.e-wro.net.pl 29.04.11, 00:50 podobno 9 - 10 maj :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żarówa Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: *.cable.net-inotel.pl 08.05.11, 11:42 A mamy jakieś prawo do odszkodowania w sytuacji takiego opóźnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka Re: Sypniewo- developer NEOBIS IP: 150.254.194.* 10.05.11, 12:06 załatwie pozew - proponuje pozew zbiorowy. Odpowiedz Link Zgłoś