Gość: molinek IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.09, 10:52 Szukam oryginalnego imienia na M dla dziewczynki, pomozcie bo nic nie przychodzi mi do glowy.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Pomóżcie.. 04.09.09, 11:11 Matea Marcelina Malwina Melania Michalina Mirosława, Mira Miriam Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Pomóżcie.. 04.09.09, 13:28 Marta Malina Marcelina Monika Marlena Marzena Melisa Mieczyslawa Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Pomóżcie.. 04.09.09, 17:53 Matea podoba mi się niesamowicie Miriam też ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Pomóżcie.. 04.09.09, 21:42 Mira Manuela Michalina Marcelina Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Pomóżcie.. 04.09.09, 21:51 Maryla Mariola Malina Malwina Matylda Melania Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pomóżcie.. 05.09.09, 00:56 Poważnie myślicie, że Małgorzata czy Monika są oryginalne? Molinek, a szukasz dla dziecka czy np. dla postaci w opowiadaniu? Dorzucam imię Manea. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molinek Re: Pomóżcie.. IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.09, 08:16 Dla dziecka, wybraliśmy Melanie na dzień dzisiejszy.. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Pomóżcie.. 05.09.09, 18:37 Marianna też chyba nie jest zbyt oryginalna ostatnio. Oryginalne czyli rzadko spotykane? O takie ci chodzi? Dorzucam więc Marikę, Mariettę, Mariellę, Marinę. Oryginalne na pewno są, ale zupełnie nie w moim typie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pomóżcie.. 05.09.09, 22:34 A czym się różni oryginalne od rzadko spotykanego? Odpowiedz Link Zgłoś
jut-ra Re: Pomóżcie.. 06.09.09, 12:33 No właśnie - pytanie, co to znaczy oryginalny. Zauważyłam, że to dość "bezpieczne" słowo, które dla jednych oznacza "rzadko spotykany, ciekawy, odkrywczy", a dla innych "nieco wydumany, pretensjonalny". Ci drudzy używają go w sytuacjach, gdy nie chcą bezposrednio krytykować... Z tego, co napisała autorka, chodzi chyba raczej o to pierwsze znaczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pomóżcie.. 06.09.09, 19:40 Zadałaś pytanie: to czy to? Oryginalne czy rzadko spotykane? Chciałam się więc dowiedziec, czym się jedno od drugego różni (IMO niczym). Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: Pomóżcie.. 05.09.09, 21:09 Matylda Miriam Melania Mirosława Malwina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: Pomóżcie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.09, 17:25 Może Manuela, Marcjanna, Marzanna, Michalina, Mira, Mona? Chociaż na Twoim miejscu chyba zostałabym przy Melanii Odpowiedz Link Zgłoś