tsuranni 28.03.10, 21:33 debilizm. W domyśle, wg właścicieli centrum, kobiety są upośledzone. Na ich miejscu bym się obraził. PS: pomijam już jaskrawą dyskryminację płciową mężczyzn - czyli działanie niezgodne z konstytucją RP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
whitenabuchodonozor Parking dla kobiet 28.03.10, 22:23 Współczuję tym kobietom, które potwierdzają szowinistyczne przekonania o ich umiejętnościach prowadzenia samochodów. A sam, jak przypadkiem zajrzę do Malty to zaparkuję akurat na tym szerszym miejscu i nie macie co liczyć na to, że będę dżentelmenem. Po prostu w ruchu ulicznym nie ma dżentelmenów i dam - są bezpłciowi kierowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janbugaj a ja bede dzentelmenem IP: *.rev.numericable.fr 28.03.10, 22:27 bo nie zmieniam swoich wartosci tylko dlatego, ze wsiadlem za kolko. za kierownica jestem mezczyzna, jesli ktos staje sie bezplciowym kierowca, coz. Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz 1m szerszy - ależ oczywiście ża zaparkuję.... 29.03.10, 07:45 Akurat nie ma żadnych prawnych możliwości wyegzekwowania takiego nakazu/zakazu, jak miejsca będą wygodne i wolne - zaparkuję.... wygoda ponad wszystko... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamta Re: 1m szerszy - ależ oczywiście ża zaparkuję.... IP: 83.238.13.* 29.03.10, 08:18 Tak jak i nie ma prawnego sposobu wyegzekwowania takiego nakazu w przypadku uprzywilejowanych miejsc w śrdokach komunikacji miejskiej, ale co bardziej kulturalni rozumieją ;) Nie jestem za takimi "upośledzonumi" miejscami parkingowymi. Ale Twój argument akurat do mnie nie trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Kobieta osobą niepełnosprawną 29.03.10, 09:16 Kobieta osobą niepełnosprawną, której przysługują z tego powodu różne pomoce i przywileje. Taki jest kierunek myślenia o kobietach w Polsce. Nie podoba mi się ten kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lorh Re: Kobieta osobą niepełnosprawną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 10:13 ja bym sie obrazlil jak bym był kobietą... pozatym wszyscy zdają taki sam egzamin na prawo jazdy.. wiec dlaczego w domysle mezczyzni mają miec wieksze umiejetnosci niz kobiety ? :) skoro kobiety nie sa w stanie zaparkowac na normalnym miejscu parkingowym.. to znaczy ze prawo jazdy przeszły za jajka... albo maslo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andriej Szujski Re: Kobieta osobą niepełnosprawną IP: 194.159.99.* 29.03.10, 10:15 Tak, z punktu widzenia Prawdziwego Menszczyzny to jest pomysl rewelacyjny: nie bedom baby za kierownica normalnych miejsc blokowac, a dla siebie znajda na kobiecym pieterku rozne udogodnienia. Na przyklad przyciagajacy kobiety kolor rozowy, ktoremu nie sa w stanie sie oprzec i leca do niego jak muchy. Albo Szersze miejsca, zeby nie rozwalily samochodnow mezom, ktorzy na nie ciezko zapracowali. Albo lusterka, aby sie przejrzaly czy makijaz dobry i grzywka nie zawinela sie. No, tego, czysty feminizm! Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Miejsce dla "ojca z dzieckiem" :) 29.03.10, 10:50 I tak parkuję dla na miejscu dla "Matki z dzieckiem", jako "Ojciec z dzieckiem". Tu jestem czuły, bo Ojcostwo jest w Polsce wystarczająco dyskryminowane.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Jeżeli jesteś gentelmanem to jesteś seksistą /bt IP: 195.20.110.* 29.03.10, 11:10 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: a ja bede dzentelmenem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 11:23 Bo albo jesteś dżentelmenem albo nie, kolega wyżej z wychowaniem miał nie wiele wspólnego i nie zależnie od tego czy w samochodzie, czy ba pieszo kultury nie ma za grosz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 07:01 Tak się akurat składa, że miejszkam naprawde blisko galerii malta i niemal codzień kupuję tam bułki. Do sklepu wchodze przez parking z reguły - jeśli ktoś twierdzi, ze kobiety nie są upośledzone jeśli chodzi o parkowanie to koniecznie powinien zajrzeć na ów parking. Śmiechu co nie miara. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 08:36 Dwa razy miałam to "szczęście", że inny samochód zaparkował niemal na drzwiach od kierowcy mojego. Brakowało może pięciu centymetrów. Raz na Ratajczaka, choć miejsca było wystarczająco dużo, by zrobić to normalnie, drugi raz na pustym(!!) parkingu przy LM w Komornikach. W obu przypadkach kierowcami byli mężczyźni. W pierwszym przypadku cham, który cały czas siedział w środku stwierdził, że mam sobie wsiadać od strony pasażera, bo on się i tak nie ruszy. W drugim kierowca tak się spieszył, że nie miał czasu na myślenie o bzdurach. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 09:19 I z tego powodu Twoje miejsce parkingowe ma być szersze od mojego o 1 m? Poza tym spotkałaś nie mężczyzn, a bezmyślnych kmiotów i płeć jest tu bez znaczenia. Pewna pani omal nie doprowadziła do stłuczki ze mną gdy chciała wepchnąć się przede mną na miejsce parkingowe. A co by było gdybym to ja był na Twoim miejscu. Poparłabyś projekt o 1 m szerszych miejsc parkingowych tylko dla mężczyzn? Szersze miejsca powinny być tylko dla inwalidów (są) i osób z małymi dziećmi (prawie brak). Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 09:33 Trudno czytać ze zrozumieniem?? Mój post był odpowiedzią na poprzedni. Wskaż mi, w którym miejscu popieram tę głupotę, bo nie zauważyłam?? Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Gdybyś nie potrafił poszukać, oto mój wczorajszy 29.03.10, 09:36 wpis: forum.gazeta.pl/forum/w,67,109344420,109348487,Rece_opadaja_.html Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Gdybyś nie potrafił poszukać, oto mój wczoraj 29.03.10, 09:40 Odpowiadałem na ten post: forum.gazeta.pl/forum/w,67,109344420,109354758,Re_Parking_dla_kobiet.html Z jego treści jasno wynika, że uważasz to za świetny pomysł, bo faceci blokują Ci dostęp do drzwi samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Gdybyś nie potrafił poszukać, oto mój wczoraj 29.03.10, 10:18 Przeczytaj jeszcze raz post, na który odpowiadałam. Dawałam przykład, że również faceci potrafią być, jeśli nawet nie bezmyślni, to wyjątkowo chamscy podczas parkowania. Wyłącznie to. Jestem przeciwko jakiemukolwiek generalizowaniu. Zarówno jedna, jak i druga strona popełnia wiele błędów prowadząc samochód. Na temat wydziwiania zawsze mam takie samo zdanie, czy to dotyczy różowych taksówek (od razu skojarzyły mi się z Różową Serią), jak i miejsc do parkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Gdybyś nie potrafił poszukać, oto mój wczoraj 29.03.10, 12:55 OK, nie chwyciłem ironii. Twój przedmówca widocznie jest cieciem parkingowym i WIDZI OSOBIŚCIE, że tylko kobiety źle parkują. Albo bzdurnie uogólnia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorry Re: Parking dla kobiet IP: *.chelmnet.pl 29.03.10, 11:04 A mi dzisiaj przed maskę wjechał samochód. Z podporządkowanej i pod prąd. Kierował mężczyzna. A wczoraj tuż przede mną skręcił z lewego pasa w prawo. Kto? Też mężczyzna. I tak codziennie. Jakieś wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
sveriga Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 11:13 Gość portalu: Dorry napisał(a): > A mi dzisiaj przed maskę wjechał samochód. Z podporządkowanej i pod > prąd. Kierował mężczyzna. A wczoraj tuż przede mną skręcił z lewego > pasa w prawo. Kto? Też mężczyzna. I tak codziennie. Jakieś wnioski? Wniosków nie ma, każdy a pecha do innych ludzi. Taki twój los. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorry Re: Parking dla kobiet IP: *.chelmnet.pl 30.03.10, 11:01 Własnie o to mi chodziło. Ja z tego powodu, nie bedę w kołko lamentować, że mężczyźni to d..y, a nie kierowcy. I wolałabym, żeby w stosunku do kobiet też nie wyciągać takich wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madmax Re: Parking dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 07:46 Zrobię tak samo. Jeżeli kobieta ma trudności z parkowaniem to powinna oddać prawo jazdy!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mufik Re: Parking dla kobiet IP: *.superkabel.de 29.03.10, 08:44 Jestes palant i nie zrozumiales o co chodzi. Sprawa polega na tym zeby matka z dzieckiem miala wiecej miejsca na parkingu (mogla otworzyc szerzej drzwi)i byc blizej wyjscia do sklepu (dzieciak nie musi biegac po calym parkingu) > A sam, jak przypadkiem zajrzę do Malty to zaparkuję akurat na tym szerszym > miejscu i nie macie co liczyć na to, że będę dżentelmenem.Po > prostu w ruchu ulicznym nie ma dżentelmenów i dam - są bezpłciowi > kierowcy. Sam wydajesz opinie o sobie. Nic dziwnego ze takie horrory dzieja sie na polskich drogach jezeli tacy jak Ty to wiekszosc ich uzytkownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 09:18 Gość portalu: mufik napisał(a): > Jestes palant i nie zrozumiales o co chodzi. Sprawa polega na tym zeby matka z > dzieckiem miala wiecej miejsca na parkingu Jesteś palant z Niemiec, gdzie panuje zasada Kinder, Kirche, Küche i dlatego nie rozumiesz, że ojcowie też jeżdżą z dziećmi do sklepu. No tak, w Niemczech nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gorillon Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 10:26 Brawo, Anuszka. Ludziska się wściekli - parytety na liście wyborczej = kobiety są za głupie na normalne uprawianie polityki, "parytety" na parkingu = kobiety są za głupie na parkowanie na zwykłym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 09:20 @mufik: "Sprawa polega na tym zeby matka z dzieckiem miala wiecej miejsca na parkingu (mogla otworzyc szerzej drzwi)i byc blizej wyjscia do sklepu (dzieciak nie musi biegac po calym parkingu)" A dlaczego dla pań z dzieckiem? A ojciec jak przyjedzie z dzieckiem to wg ciebie nie może tam zaparkować? Wiem, że w Niemczech (przynajmniej w Augsburgu) to matki jeżdżą autami z dziećmi i dla nich są miejsca specjalnie wydzielone, jednak ojcowie w Polsce też jeżdżą ze swoimi pociechami do wielkich centrów handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Parking dla kobiet IP: 212.127.95.* 29.03.10, 10:09 "Są też specjalne lustra ułatwiające wykonywanie manewrów" Lustra do manewrów? Nabijacie się panowie czy co? Przecież wszystkie wiemy, że lustra są do poprawienia makijażu. Odpowiedz Link Zgłoś
sveriga Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 09:56 "Sprawa polega na tym zeby matka z > dzieckiem miala wiecej miejsca na parkingu (mogla otworzyc szerzej drzwi)i byc > blizej wyjscia do sklepu (dzieciak nie musi biegac po calym parkingu)" Wtedy JASNO należy zaznaczyć, że są to miejsca dla matek. Jeżeli takie będzie wytłumaczenie GM, to pogratulować tylko wywinięcia się i zmiany myślenia na potrzeby niezadowolonych klientów. (No, to akurat słuszne :D ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andriej Szujski Re: Parking dla kobiet IP: 194.159.99.* 29.03.10, 10:19 A nie lepiej oznaczyc kilka szerszych miejsc "miejsce dla osoby z dzieckiem", jezsli rzeczywiscie chodzilo o wozki? Po co ten cholerny seksistowski belkot z lusterkami dla niby to glupich bab, bo baba nie potrafi jezdzic i potrzebuje lusterka do makijazu w trakcie parkowania? To facet z dzieckiem w sklepie to kuriozum jakies? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www która baba będzie chciała na nim parkować?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.10, 11:05 to tak jakby przyznała się do tego, że jest się sierotą parkingową, będą parkowały na ogólnie dostępnym, a te miejsca będą puste i tak, głupota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Racja, nie chcę byc traktowana jak debil IP: *.xdsl.centertel.pl 28.03.10, 22:29 Zgadzam się. Często odwiedzam GM i jakoś do tej pory radziłam sobie bez specjalnych, dodam że idiotycznych moim zdaniem, "udogodnień". Zamiast robić modernizacje tam gdzie nie są potrzebne, niech lepiej zastanowią się jak ułatwić zjechanie z wyższych poziomów kierowcom długich kombi. W wąskie gardła prowadzące z poziomu na poziom bardzo trudno skręcić - widziałam tam kilku kierowców - o dziwo facetów, którzy zarysowywali sobie boki samochodów. Zdecydowanie za to lubię zielone diody nad stanowiskami. Odpowiedz Link Zgłoś
sveriga Debilizm 28.03.10, 22:30 Zupełnie zbędny pomysł. A jeśli facetowi zachce się zaparkować na poziomie 0 to co? Mandat? Możliwość bliższego zaparkowania samochodu zarezerwowałabym na przykład dla inwalidów. Rozumiem, że wypadało iść z duchem czasu i znowu zwyczajnie zerżnąć coś z pomysłów przyjętych przez inne kraje. Proponuję wydzielić również w sklepach Galerii Malta kasy dla "blondynek" (wolniejszej obsługi) i "reszty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniakin Re: Debilizm IP: *.dhcp.inet.fi 29.03.10, 00:11 sveriga napisała: > Zupełnie zbędny pomysł. A jeśli facetowi zachce się zaparkować na poziomie 0 > to co? Mandat? Ale czytac ze zrozumieniem to juz nie umiesz. To pewnie dla ciebie te parkingi, wiec nie ma co sie tak ciskac. Odpowiedz Link Zgłoś
sveriga Re: Debilizm 29.03.10, 00:21 . Gość portalu: aniakin napisał(a): > sveriga napisała: > > > Zupełnie zbędny pomysł. A jeśli facetowi zachce się zaparkować na > poziomie 0 > > to co? Mandat? no > > Ale czytac ze zrozumieniem to juz nie umiesz. To pewnie dla ciebie te > parkingi, wiec nie ma co sie tak ciskac. no tak, w formie pisemnej niestety trudno i wyrazić i odczytać najcięższy nawet sarkazm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniakin Re: Debilizm IP: *.nokia.com 29.03.10, 09:35 W artykule wyraznie powiedziane jest, ze mezczyzni rowniez tam parkowac moga (i nikt ich za to karac nie bedzie), wiec twoj komentarz jest nie sarkastyczny, a mocno nietrafiony. Odpowiedz Link Zgłoś
sveriga Re: Debilizm 29.03.10, 09:59 A tak, przepraszam, niemniej robi się z tego masło maślane i skoro mężczyźni również mogą parkować na tych miejscach to tym bardziej nie ma większego sensu oznaczania ich. Na uprzejmość panów, którzy akurat sobie TO miejsce uwidzą nie zawsze więc będzie można liczyć. Może jedynie na ich złośliwość... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Ręce opadają. 28.03.10, 22:57 Już od kilku dni o tym gadają. Czy tam jest gorzej, niż pod Placem Wolności?? Nie byłam w GM, ale nie sądzę. Może "politpoprawni" wbiją sobie do głów, że kobiety radzą sobie doskonale w gorszych warunkach, niż głupie parkowanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Ręce opadają. 29.03.10, 10:44 Wierz mi, gorzej. Pod Placem Wolności jest ciasno, ale na wyższych kondygnacjach pięter w galerii Malta jest jeszcze bardziej ciasno. Odpowiedz Link Zgłoś
8pasazer Re: Parking dla kobiet 28.03.10, 23:02 Jestem facetem ale wiem jedno - moje kolezanki jezdza rownie dobrze jak koledzy. Ergo - autorzy tego pomyslu to kretyni. Jedyne sensowne wyjasnienie to zbedne zatrudnienie czesci pracownikow tej galerii: pracuje ich tam za duzo i niektorzy musza na sile udowodnic ze sa do czegos potrzebni. Wiec wymyslaja... Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp Śmieszne i żałosne 28.03.10, 23:09 Zgodnie z prawem nikt nic nie może zrobić facetowi, który sobie tam zaparkuje, bo to nie to samo co miejsca dla inwalidów. Takie inicjatywy tylko niepotrzebnie ośmieszają kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Co jeszcze wymyśłi Malta 28.03.10, 23:19 Pomysł byłby sensowny, gdyby zamiast słowa "dla kobiet" użyto określenia " dla mniej wprawnych kierowców". Podział parkingu wg. kryterium płci kierowcy to oczywisty kretynizm idący pod prąd aktualnych tendencji. Odpowiedz Link Zgłoś
piteror Re: Co jeszcze wymyśłi Malta 29.03.10, 00:00 stety w Poznaniakach tkwi jeden podstawowy problem egzystencjalny. w odróżnieniu od Warszawki, czy Wrocławian nie potrafią docenić pomysłów, które rodzą sie w ich mieście. i to jest niestety smutne. kiedy coś z tym zrobimy. ... Kurczak - Ktoś z Poznania wymyślił fajny pomysł idący z duchem czasu, interesują sie tym media ogólnopolski - idziemy jako pionierskie miasto w tym zakresie w teleekspresise, ale nieeeee - panowie poznaniacy muszą krytykować - bo w większości niestety to mężczyźni zabierają na forum głos w sprawie, która dotyczy kobiet. Normalnie nie chce mi się żyć w mieście, które kocham. czy tu nic sie nie zmieni? wszystko z góry musi być do dupy? napisał: piteror > Pomysł byłby sensowny, gdyby zamiast słowa "dla kobiet" użyto określenia " dla > mniej wprawnych kierowców". Podział parkingu wg. kryterium płci kierowcy to > oczywisty kretynizm idący pod prąd aktualnych tendencji. Nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Co jeszcze wymyśłi Malta IP: *.chello.pl 29.03.10, 00:27 czemu zakładasz, że wypowiadają się tylko poznaniacy? ja osobiście jestem kobietą, do tego z warszawy, i uważam to za jawną dyskryminację kobiet jako kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
watako23 Re: Co jeszcze wymyśłi Malta 29.03.10, 08:47 dyskryminacja by była wtedy jakby ktoś zmuszał kobiety do parkowania tam. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Co jeszcze wymyśłi Malta 29.03.10, 10:45 Jak z Warszawy protestujesz w Poznaniu, to zrób to też w Berlinie. Tam takie parkingi to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: równość? Re: Śmieszne i żałosne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 01:56 Będzie jak na dyskotekach - mężczyźni płacą, kobiety wchodzą za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Śmieszne i żałosne IP: *.chello.pl 29.03.10, 09:24 Tylko że kobiety tam najgorsze interesy robią.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Śmieszne i żałosne IP: *.icpnet.pl 29.03.10, 08:55 HAHAHAHA, a co z równouprawnieniem??? CO ZA BEZSENSOWNY POMYSŁ!!! Naprawdę, proszę feministki o interwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watcher Re: Śmieszne i żałosne IP: 81.219.200.* 29.03.10, 13:17 dziwny jesters-to my sami sie osmieszamy łebku. ale masz racje ogolnie Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Parking dla kobiet 28.03.10, 23:17 Wiwat feministki. To jest cymes. Czy w ramach tych 200 miejsc bedzie też wydzielona część dla blondynek? A czy w ramach tych 200 miejsc będzie też wydzielona część dla brunetek, rudych, łysych, lesbijek itd. Czy w związku z tym na innych miejscach kobiety nie będą mogły parkować? Czy na schodach i innych miejscach do poruszania się w galerii też będą wydzielone odrębne przejścia.. dla kobiet różnej maści, np. do 50 kg, do 70 kg, do 100 kg, powyżej 100 kg, dla blond, dla tej, która ma proste nogi, dla tej, która ma obfity biust...i tak dalej. Oczywiście wychodzi na to, że szefostwo tej galertii znakomicie zdaje sobie sprawe z tego, że kobieta jest gorszym kierowcą i dlatego nalezy jej ulżyć w tym kim chciała by być. Dla mnie jest to poniżające dla kobiet i to nawet dla blondynek. Ciekawe, co na to rzekłby ROP a poza tym kłania sie konstytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
piteror Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 00:04 i znowu wypowiada się facet - bez sensu. lepiej ustąpcie kobietom pierwszeństwa, niż wywlekać płytkie argumenty o prowadzeniu samochodów przez kobiety... żenada dla wszystkich facetów poznaniaków krytykujących ten pomysł - świadczy to tylko o ich małym... ego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurora Re: Parking dla kobiet IP: 217.8.178.* 29.03.10, 08:33 a ja jestem kobietą i podpisze się wszystkimi rękami i nogami pod tym, co ten facet napisał :P tak btw to skoro koboety są wg niektórych z natruy niepełnosprawne za kierownicą, to moze od razu obok ikonki "inwalida" dodac ikonę "kobieta" i po prostu rozszerzyć zakres dostępności miejsc dla inwalidów o kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jejka Re: Parking dla kobiet IP: *.icpnet.pl 29.03.10, 09:14 Wygląda na to, że wszystkich bulwersuje argumentacja, że te miejsca należą się kobietom, gdyż są z zasady gorszymi kierowcami. Na zachodzie miejsca dla kobiet pojawiły się z zupełnie innego powodu, a decydentom w Malcie nie udało się chyba tego zrozumieć. Miejsca dla kobiet, podobnie jak dla osób niepełnosprawnych, są tam umieszczone bliżej wyjść, ponieważ kobiety bywają na takich parkingach ofiarami napadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja.ja222 Re: Parking dla kobiet IP: 62.87.184.* 29.03.10, 11:47 Można jedynie stwierdzić, że cos faktycznie z twoim ego jest nie tak, a w dodatku i z pomyślunkiem. Gdybys uważnie przeczytała, co napisałam, to wychwyciłabyś sens tego. Widocznie jesteś przysłowiową blondynką, której myslenie sprawia wielka trudność. Odpowiedz Link Zgłoś
blatik13 Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 17:05 Ustąp kobietom pierwszeństwa? co z ciebie za feministka? przeciez w ten sposob ponizyl by kobiete, probujac pokazac ze jest gorsza i sama sobie nie poradzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Parking dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.10, 23:17 kobiety radzą sobie za kółkiem świetnie, baby fatalnie, jest ich pół na pół, ale te one baby bradizej rzucaja sie w oczy bo wkur.... niemiłosiernie Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 07:03 Pragnę zauważyć, że GM to centrum handlowe - bab jest tam zatrzęsiesienie, a w weekend bałbym isę na tym parkingu "Rosomaka" postawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filosofa Re: Parking dla kobiet IP: *.xdsl.centertel.pl 30.03.10, 11:03 Najpierw sobie tego Rosomaka kup, a nie teoretyzuj ;) Drobne 10.000.000 złotych (nic mi się z zerami nie pomyliło) Ja też bym się bała, że ktoś zap..... www.militarium.net/viewnews.php?id=1095 Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 09:36 Jeśli te baby radzą sobie za kółkiem tak, jak Ty z językiem polskim, to faktycznie, masakra. Gość portalu: sqro napisał(a): > kobiety radzą sobie za kółkiem świetnie, baby fatalnie, jest ich pół na pół, al > e > te one baby bradizej rzucaja sie w oczy bo wkur.... niemiłosiernie Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Parking dla kobiet 28.03.10, 23:19 Przypuszczam, że debile za kierownicą pod względem płci rozkładają się proporcjonalnie. Moja żona nie potrzebuje udogodnień choćby z tego względu, że jeździ samochodem węższym i krótszym od mojego, poza tym parkuje perfekcyjnie i - w czym jej nigdy nie doścignę - ma cierpliwość i niezwykłą umiejętność wykorzystania do parkowania szczelin, do których wg mnie nic się nie powinno zmieścić. A tak na marginesie - co mi zrobią ciecie z Malty, jeśli stanę na zerowym poziomie? Będą mi do rozporka zaglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
piteror Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 00:06 niestety badanie Press się potwierdzają. czytelnicy Gazety to w większości jakieś szowinistyczne oszołomy ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
sveriga Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 00:22 piteror napisał: > niestety badanie Press się potwierdzają. czytelnicy Gazety to w większości jaki > eś szowinistyczne oszołomy ;(( każdy jest oszołomem na swoim polu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurora Re: Parking dla kobiet IP: 217.8.178.* 29.03.10, 08:35 szowinistyczne oszołomy to ten parking wymyśliły... Odpowiedz Link Zgłoś
der-rauber cytat z kobiety 28.03.10, 23:51 Moja żona mówi że takie coś ją obraża jako kierowcę i jako kobietę, prawo jazdy dostała za to że je zdała a nie na ładne oczy. Parkować też umie i nikt jej nie musi robić łaski szykując szerokie miejsca. Nawet jeżeli za pierwszym razem stanie krzywo to sobie cofnie i się poprawi. Ponadto nie ma tyłka w rozmiarze 46 żeby miała problemy z wyjściem z auta i nie porysowaniem tego obok. Za takie upokorzenie i seksizm kpiący w żywe oczy do Malty już na pewno nie pojedzie i tym bardziej pozostanie wierną klientką Starego Browaru. To coś tak samo ordynarnego jak różowe taksówki. Ciekawe że najwięcej krzywdy i upokorzenia kobietom wyrządzają feministki. ^ nieźle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronkozaurus Re: cytat z kobiety IP: *.aster.pl 29.03.10, 00:01 > Moja żona mówi Najciekawsze jest to, że twoja żona jest taka dziarska, samodzielna, perfekcyjna i w ogóle... i tylko dziwi to, że ty się wypowiadasz ZAMIAST niej. Zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: cytat z kobiety IP: *.spray.net.pl 29.03.10, 16:20 Bo to ja upadłem nisko i szaleję po forach internetowych, jej się już znudziło. I dobrze, jak mi urodzi dziecko to nie będzie miała ciągot do netu :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ................. Re: cytat z kobiety IP: 109.243.18.* 29.03.10, 00:09 Albo jestem ślepa albo czegoś nie doczytałam, ale w artykule nie ma słowa, że za pomysłem agitowały feministki. Wręcz przeciwnie, podejrzewam, ze traktowanie kobiet jako kierowców drugiej kategorii na pewno by im się nie spodobało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suuuper Re: cytat z kobiety IP: *.146.129.163.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.03.10, 01:41 "Ponadto nie ma tyłka w rozmiarze 46 żeby miała problemy z wyjściem z auta i nie porysowaniem tego obok." i ty piszesz, że jesteś przeciw dyskryminacji ze względu na płeć.... szkoda,że waga to już zupełnie coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klamot Re: cytat z kobiety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 08:31 "Ponadto nie ma tyłka w rozmiarze 46 żeby miała problemy z wyjściem z auta i nie porysowaniem tego obok." To były słowa żony a nie jego (powtórzył je tylko) więc co wychodzisz z jakąś dyskryminacją. Eeech, żenada, czytanie ze zrozumieniem się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: cytat z kobiety IP: *.spray.net.pl 06.04.10, 18:35 Dlaczego mamy patrzeć pozytywnie na większą wagę? Grubasy mi się nie podobają. Zgrabne kobiety wyglądają tak że chce się żyć i nabiera się ochotę na seks. A jak się widzi taki rozmiar 44 to odechciewa się tej aktywności fizycznej, 42 i 40 przy pewnym wzroście to już jest za dużo. Zwisające fałdy skórne pełne tłuszczu są odpychające, tyle w temacie grubasek. Zakładam że kobiety też nie przepadają za grubasami bo są nieestetyczni, dla grubasek też są nieprzyjazne. Mojej żonie taka Jabba (ci co oglądali Star Wars wiedzą co to) obiła drzwi auta bo się wyciskała czy racze wylewała ze swojego auta. I co mając obtłuczone drzwi mamy się litować czy wkurzać? Jak ktoś waży tonę to niech porusza się ostrożniej albo niech jeździ MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
droga.zofio Parking dla kobiet 28.03.10, 23:59 Nie ma jak spieprzyć projekt parkingu a teraz się chwalić co to za udogodnienia wprowadzili. Zjazdy i wjazdy miedzy pietrami w galerii malta to chyba najgorsze rozwiazanie jakie widzialam ... a mogli spapugowac spiralę ze starego browaru. A za miejsca dla kobiet się nie obrażam, z chęcią bede parkowac na parterze jak będą wolne miejsca :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość00 Re: Parking dla kobiet IP: *.icpnet.pl 29.03.10, 09:35 Mam kia carnival, zjechać tak dużym autem ze słabym promieniem skrętu z górnych poziomów na tym parkingu to istna gimnastyka. Skręt na zjazd trzeba brać na 2 lub 3 razy. Następna sprawa zjazd, kończy się pochyłość i ściany boczne to natychmiast przecina nam drogę ciąg komunikacyjny dla aut krążących po poziomie w celu poszukania miejsca. Co prawda są tam lustra ale kierowcy przeważnie je zauważają opuszczając takie skrzyżowanie. Z racji zawodowych jeżdżę po takich obiektach w Polsce i za granicą i mogę powiedzieć że ten parking zaprojektował deb...l a zatwierdził jeszcze większy, teraz GM się już oklepała i skończyły się entuzjastyczne wycieczki, to próbują z tego jakoś wybrnąć bo kobiety (główny klient tegoż centrum, same damskie ciuchy) które czują się mniej pewnie za kółkiem boją się wjeżdżać na górne poziomy, zresztą sam jadąc z rodziną wybieram te mniej skomplikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronkozaurus Re: Parking dla kobiet IP: *.aster.pl 28.03.10, 23:59 To ordynarna dyskryminacja mężczyzn. Nasz bezużyteczny RPO mógłby się tym zająć. Wystarczyłoby, jak to ktoś już na forum sugeruje, wydzielić parking "dla mniej wprawnych kierowców". Prawdziwy macho i tak wstydziłby się tam auto postawić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sveriga Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 00:08 Gość portalu: bronkozaurus napisał(a): > To ordynarna dyskryminacja mężczyzn. Nasz bezużyteczny RPO mógłby się tym zająć > . > Wystarczyłoby, jak to ktoś już na forum sugeruje, wydzielić parking "dla mniej > wprawnych kierowców". Prawdziwy macho i tak wstydziłby się tam auto postawić ;- > ) Mężczyzn? A nie przypadkiem kobiet? ;) Nie żebym sama czuła się poniżona, chadzam pieszo, ale rozumiem że straaaasznie zazdrościsz paniom tych jakże "elitarnych miejscówek". Spokojne, twoja duma nie powinna na tym cierpieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronkozaurus Re: Parking dla kobiet IP: *.aster.pl 29.03.10, 01:30 Tak. Zarezerwowanie miejsc dla kobiet jest dyskryminacja mezczyzn, poniewaz to mezczyzni nie beda mogli tam parkowac. Pomijam w tym wypadku praktyczne mozliwosci wyegzekwowania tego przepisu. Odpowiedz Link Zgłoś
blatik13 Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 17:14 jest to tak naprawde dyskryminacja obu plci, kobiet poniewaz wydzielenie dla nich takich miejsc sugeruje, ze w innych nie beda w stanie zaparkowac i mezczyzn bo sugeruje im sie ze nie zasluguja na rownie dobre traktowanie co kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
piteror Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 00:13 wypowiadam się na tym forum już chyba 3 raz w tym samym temacie. i niestety zawsze muszę odpowiadać takim zadufanym, egoistycznym palantom jak Ty. rozumeim, że w Twoim rozumieniu Macho to koleś, który kobiet nie szanuje, pogardza nimi, popycha je w przejściu, a nawet ucieka sie do przemocy.. sorry ale nic innego z Twojej wypowiedzi wysnuć się nie da. dopóki w Poznaniu bedziemy mieli taki pogląd, doputy zawsze bedziemy dostawali w dupe od Wroclawia, Sczecina i Krakowa - nie liczac beznadziejnej, ale jednak europejskiej Warszawy. niestety smutne to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronkozaurus Re: Parking dla kobiet IP: *.aster.pl 29.03.10, 01:33 > że w Twoim rozumieniu Macho to koleś, który kobiet nie szanuje, pogardza nimi, > popycha je w przejściu, a nawet ucieka sie do przemocy.. ??? Skad te wnioski? Ja rozumiem, ze ironia nie dla wszystkich jest czytelna, ale nie wkladaj w moje slowa swoich uprzedzen. To nieuczciwe. Czepilas/es sie slowa "macho" w mojej wypowiedzi - ale po co? Zreszta szkoda czasu na kogos, kto autorytatywnie stwierdza, ze Warszawa jest "beznadziejna". Jestem z Krakowa, w W-wie mieszkam 15. rok i jest, jaka jest. Na pewno najwieksza, ale poza tym? Ani lepsza, ani gorsza od innych duzych polskich miast. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a a mi sie podoba pomysl szerokich miejsc park.:) 29.03.10, 00:06 Nie lubie parkowac na przed/pod 'galeriami' ze wzgledu na ciasne miejsca parkingowe. A lusterkom w samochodzie, jak i na zewnatrz i tak nie ufam. Odpowiedz Link Zgłoś
blatik13 Re: a mi sie podoba pomysl szerokich miejsc park. 29.03.10, 17:18 a nie pytasz tych lusterek czasem: lustereczko, lustereczko powiedz przecie czy da rade tu zaparkowac kobiecie?? taki zart bo dziwne to stwierdzenie ze nie ufasz lusterkom. wedlug lusterek i odrobiny wyczucia i doswiadczenia mozna bardzo dobrze zaparkowac. tylko trzeba sie troche wysilic Odpowiedz Link Zgłoś
km1957 Parking dla kobiet 29.03.10, 00:10 > "Takie rozwiązanie jest z powodzeniem stosowane w wielu krajach, m.in. w Niemczech ..." Bzdura. W Niemczech miejsca parkingowe dla kobiet sa wydzielone po to, zeby kobietom zapewnic bezpieczenstwo - sa lepiej monitorowane, ulokowane w lepiej widocznych miejscach itp. - a nie po to zeby ulatwic parkowanie. Kobiety jako kierowcy maja te przewage nad mezczyznami, ze nie musza uzywac samochodu jako przedluzenia penisa z powodu braku takowego :) Jak zwykle ktos cos gdzies slyszal, ale o co, po co i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wietke-WRZ Re: kin57 jeżdzi kutasem IP: *.chello.pl 29.03.10, 02:55 nio to widzę kim że w tym roku nad morze pojedziemy kutasem ale żeby nam testosteronu starczyło bo będziemy dalij z buta czaskać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet i tu się mylisz IP: *.chello.pl 29.03.10, 08:41 i tu się mylisz - jak kobieta ma kasę, to kupuje potężną brykę, "bo się czuje bezpieczniej" na przykład ja jeżdżę fiatem 500 chociaż stać mnie na nowa terenówkę, a moje koleżanki z roboty pokupowały suvy albo jakieś sześciometrowe potwory, którymi nie potrafią ani jeździć, ani parkować no ale "czują się w nich bezpieczniej" (jeżdżąc po mieście) - świetny argument haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorry Re: i tu się mylisz IP: *.chelmnet.pl 29.03.10, 10:53 Co to znaczy nie umieją jeździć SUVem? Prowadziłeś kiedyś SUVa? Jeździ się tak samo jak każdym innym. Parkuje się też tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alois Re: Parking dla kobiet IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.10, 08:55 masz racje, jednakze o jednym aspekcie zapomniales. Miejsca parkingowe dla kobiet sa zawsze blisko wejscia aby plec slabsza nie musiala targac toreb przez pare kilometrow. Odpowiedz Link Zgłoś
sveriga Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 10:04 "masz racje, jednakze o jednym aspekcie zapomniales. Miejsca parkingowe dla kobiet sa zawsze blisko wejscia aby plec slabsza nie musiala targac toreb przez pare kilometrow." Nie wiem jak to tak wygląda? Ale czy nie można wózkiem podjechać do samochodu w celu wyładowania zakupów? Jeśli kupuje się pojedyncze rzeczy to chyba, nie są one tak tragicznie ciężkie, a wielkie gabaryty zakupów też nie zdarzają się każdego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Parking dla kobiet IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.03.10, 10:47 alois ma racje. Nie wiem jak ten parking w Poznaniu, ale na zachodzie parkingi na kilkaset samochodow sa na porzadku dziennym. A wtedy nawet z wozkiem musisz bardzo daleko go pchac. Odpowiedz Link Zgłoś
blatik13 Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 17:21 jakie bezpieczenstwo? zeby wikingowie ich nie zaatakowali jak beda za daleko od drzwi? w niemczech jest o wiele bezpieczniej niz w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
piteror Parking dla kobiet 29.03.10, 00:17 wypowiadam się na tym forum już chyba 4 raz w tym samym temacie. i niestety zawsze muszę odpowiadać takim zadufanym, egoistycznym palantom jak Ty. rozumiem, że w szowinistycznym rozumieniu Macho to koleś, który kobiet nie szanuje, pogardza nimi, popycha je w przejściu, a nawet ucieka sie do przemocy.. sorry ale nic innego z wypowiedzi na tym forum wysnuć się nie da. dopóki w Poznaniu bedziemy mieli taki pogląd, doputy zawsze bedziemy dostawali w dupe od Wroclawia, Sczecina i Krakowa - nie liczac beznadziejnej, ale jednak europejskiej Warszawy. niestety smutne to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Parking dla kobiet IP: *.chello.pl 29.03.10, 00:32 złotko, powtarzasz się. jak rozumiem, według ciebie macho to koleś, który uważa kobity za zbyt głupie, żeby były w stanie zaparkować na normalnym miejscu parkingowym. smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
piteror Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 00:42 w sensie, ze albo sie zgadzamy w naszych pogladach, albo to ty jestes macho - i mozesz spokojnie parkować na miejscach dla kobiet - i to dopiero jest smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: Parking dla kobiet IP: *.chello.pl 29.03.10, 06:32 W tej sytuacji,kobieta kierowca = kierowca inwalida.Rozumiem jakies oznaczone stanowiska dla rodzicow z malymi dziecmi,osob w pod. wieku,inwalidow.Wychodzi na to,ze kobieta jako kierowca,wymaga szczegolnej troski.Skoro panie sie z tym zgadzaja, to jednoczesnie przyznaja racje wszystkim tym, ktorzy nie maja o nich, jako kierowcach, dobrego zdania.Faceci znowu gora.! :} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja.ja222 Re: Parking dla kobiet IP: 62.87.184.* 29.03.10, 11:54 Może lepiej będzie i ukzy tobie, jak sobie klikniesz na pajacyka, zrób to dla dzieci, to większy pożytek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Parking dla kobiet IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.10, 05:10 Człowieku mama Cię nie kochała? skąd w tobie tyle jadu? Chłopak cię rzucił? Daj se nas luz to tylko miejsca parkingowe a rozpaczasz jakby ci smoczka zabierali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Parking dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 07:54 Zamiast się pluć to może przeczytajcie artykuł jeszcze raz. Wynika z niego jedynie, że cały poziom ma być przeznaczony dla kobiet (a to faktycznie jest dla mężczyzn krzywdzące), natomiast "miejsca dla pań oznaczone są tylko specjalnymi naklejkami", podczas gdy W CHINACH są o cały metr szersze. Czyli całe halo jest o naklejki, oznaczenia i światełka, które dotyczą całego parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Parking dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 08:00 ... i lusterka, a to wszystko w domyśle można odczytywać jako: "kobiety są głupsze" Pomysł większości kobiet pewnie się spodoba, ale jednocześnie w praktyce potwierdza stereotypy. Odpowiedz Link Zgłoś
kowaliska Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 08:09 O lusterkach jest tylko w nagłówku, a w artykule ani słowa. Pewnie się okaże, że lusterka będą przy tych wąskich wyjazdach, o których tu ktoś pisze. Cały artykuł to kij w mrowisko, a Wy się podniecacie. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos dziwne,że teraz feministki siedzą cicho 29.03.10, 08:03 przecież galeria robi z kobiet idiotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: dziwne,że teraz feministki siedzą cicho IP: *.acn.waw.pl 29.03.10, 08:37 czytelnicy wyborczej to albo zakompleksione idiotki (które "gardzą" udogodnieniami, bo "nie są idiotkami") albo szowinistyczne dupki. ja tam z przyjemnością bym zaparkowała na babskim parkingu - super pomysł:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: dziwne,że teraz feministki siedzą cicho 29.03.10, 09:54 A Ty zaliczasz się do zakompleksionych idiotek czy szowinistycznych dupków? Twoje poglądy są najtwojsze, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filosofa Re: dziwne,że teraz feministki siedzą cicho IP: *.xdsl.centertel.pl 29.03.10, 10:01 "przecież galeria robi z kobiet idiotki" Co najwyżej usiłuje traktować jak idiotki. Idiotkę lub idiotę każdy może zrobić z siebie samodzielnie i we własnym zakresie - w tym wypadku autor/autorka pomysłu na argumentację za taką organizacją miejsc parkingowych. Sam pomysł jest użyteczny - dla osób przyjeżdżających na zakupy większymi samochodami, robiących bardzo duże zakupy, muszących zabrać ze sobą dzieci. Jeśli komuś się wydaje, że tylko kobiety spełniają te kryteria - to "epitet" pasujący do takiej osoby jakoś sam się nasuwa na myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
coppermind Pierwszy parking dla kobiet w Malcie 29.03.10, 08:45 taki parking jest niezgodny z prawem, bo mamy równość płci. szkoda, bo kretynki powinny mieć parking dla siebie - obijałyby wtedy tylko swoje auta, zamiast wszystkie jak leci na zwykłym parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filosofa do Arabii Saudyjskiej się przenieś IP: *.xdsl.centertel.pl 30.03.10, 11:53 zamiast marudzić. Tam nie ma kobiet za kierownicą. Raj dla "funsztejników" i innych pobratymczych "polskich potęg światowych" Odpowiedz Link Zgłoś
szymonidesss równouprawnienie - co na to feministki? 29.03.10, 08:54 Co na to feministki? Podobno kobiety w niczym nie ustępują mężczyznom - a tu szersze parkingi!? Czy to nie dyskryminacja??? A tak na marginesie. Feministki itp. walczą o parytety w ławach sejmowych? Dlaczego nie walczą o parytety w zawodzie śmieciarza, grabarza, górnika, hutnika itp.? HIPOKRYZJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filosofa Re: równouprawnienie - co na to feministki? IP: *.xdsl.centertel.pl 29.03.10, 10:18 Im dłużej żyję - tym bardziej jestem przekonana, że tzw.przywileje dla pań skutecznie obracają się przeciwko kobietom. Z parytetem będzie to samo. A skąd ty wiesz, że feministki "jak jedna żona" są za parytetami? Badania jakieś wśród kobiet określających się jako feministki robiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ................. Re: równouprawnienie - co na to feministki? IP: 109.243.237.* 29.03.10, 19:11 A wy panowie dlaczego nie walczycie o parytety w zawodzie kasjera w markecie lub babci klozetowej, tylko pchacie się do polityki i biznesu? pomyśl i sam sobie odpowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś
kim-lan-san Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 09:03 Kobiety wymagają szczególnej troski. Muszą być wożone różowymi taksówkami, mieć specjalne parkingi. W końcu na niczym się nie znają, powinny siedzieć w kuchni i decydować o wyborze kostki rosołowej. Odpowiedz Link Zgłoś
luk_80 Pierwszy parking dla kobiet w Malcie 29.03.10, 09:07 Traktują kobiety jak niepełnosprawne. Lustra, stanowiska szersze o 1m może jeszcze gumowe ściany:) Taki parking pokazuje i z góry zakłada ułomność kobiet w prowadzenu pojazdu. Wprowadza ułatwienie i przywileje tak jakby kobiety nie potrafiły zaparkować na zwykłym parkingu. Ja bym się obraził za coś takiegio no ale widać coś jest na rzeczy skoro wiele mówi "to świetny pomysł". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta z krwi i k Re: Pierwszy parking dla kobiet w Malcie IP: *.icpnet.pl 29.03.10, 16:07 Właśnie! Zgadzam się w 100 %, nie wszystkie kobiety nie potrafią parkować,a nie wszyscy faceci to wybitni kierowcy! A traktowanie kobiet jak niepełnosprawne osoby i twierdzenie że to z myślą o ich komforcie jest absurdem!! A ten parking sam w sobie jest straszny i nieprzemyślany, w Starym Browarze też ma wiele poziomów i nie ma żadnego problemu! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Parking dla kobiet 29.03.10, 09:10 tsuranni napisał: > debilizm. W domyśle, wg właścicieli centrum, kobiety są upośledzone. Na ich > miejscu bym się obraził. > PS: pomijam już jaskrawą dyskryminację płciową mężczyzn - czyli działanie > niezgodne z konstytucją RP zgadzam sie, co to za rownosc jest?????? jak kobiety maja wieksze usprawnienia niz mezzczyzni??????? a moze by tak parkingowych, zeby nawet nie musialy do srodka wjezdzac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filosofa Re: Parking dla kobiet IP: *.xdsl.centertel.pl 30.03.10, 11:10 Tak,tak - koniecznie parkingowych - miłych, uprzejmych, szarmanckich... Jak Cię decydenci tamtego marketu posłuchają, to zostaniesz bożyszczem kobiet ;) Może nawet zacznę trenować "nieradzenie sobie z parkowaniem"? Jonek - podpowiedz jak ma wyglądać taka nieporadność. Odpowiedz Link Zgłoś
orxor Pierwszy parking dla kobiet w Malcie 29.03.10, 09:22 1. Galeria traktuje kobiety jak jakies inwalidki (1 m szerzej) 2. A gdzie konstutucyjna równość? Może iść krok dalej i zrobić miejsca tylko dla białych, Polaków, hetero lub tp? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_porpoise Re: Pierwszy parking dla kobiet w Malcie 29.03.10, 09:34 Oho! Koleżka chyba nie czytał ze zrozumieniem :) 1 Metr szerzej kolego jest w CHINACH na RÓŻOWYM parkingu ;D Tutaj są tylko miejsca dla Kobiet i to tylko jako sugestia. Wiesz, prawdziwy Polak, przepuszcza kobietę w drzwiach, ustępuje miejsca itd. Dlatego że tak nakazują dobre maniery i wychowanie ;) I właśnie przez konstytucyjną równość jest tylko naklejka, która jedynie SUGERUJE i nic nie narzuca. Słuszna inicjatywa, jak widzę co robią niektóre kobiety przy parkowaniu... to zgroza ;D Oczywiście nie wszystkie, np. Moja siostra jest doskonałym kierowcą, dużo lepszym niż większość facetów, ale postrzegam ją jako raczej wyjątek potwierdzający regułę :P Odpowiedz Link Zgłoś
piteror Re: Pierwszy parking dla kobiet w Malcie 29.03.10, 12:44 miejsca nie są szersze, a każda kobieta jak jej takie udogodnienie nie pasuje, albo się z nim nie zgadza, to może parkować na innych poziomach. o co tyle hałasu w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
xandrew2 Pierwszy parking dla kobiet w Malcie 29.03.10, 09:32 Ja w pierwszej chwili tez bylem oburzony jawną dyskryminacją ale z drugiej strony ma to swoje zalety, baby beda sie tloczyc na swoim poziomie i meczyc z zaparkowaniem na powiekszonych miejscach a pozostali uzytkownicy w tym rowniez kobiety:) moga jechac odrazu na drugi poziom gdzie nie beda musieli sie denerwowac ze jakas baba tarasuje droge. Chociaz dla rownosci milo by bylo gdyby oznaczyli rowniez poziom dla facetow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mylink Re: Pierwszy parking dla kobiet w Malcie IP: 217.98.14.* 29.03.10, 09:46 Jeżeli ten pomysł ułatwi niektórym osobom parkowanie - jestem za. Natomiast na nazewnictwo można zwrócić uwagę z uśmiechem a nie koniecznie z doszukiwaniem się ideologii (a każda z nich jest coraz ciekawsza). Parking będzie istniał i będzie służył, a dyskusja o nim zgaśnie - podyskutujemy na forum jeszcze może przez kilka dni i.. zajmiemy się kolejnym tematem - może np. stokrotkami na dachu budynku przypominającego fallusa.. - równie ciekawy będzie temat i można ponownie przypisywać mu te same ideologie ;) Odpowiedz Link Zgłoś