Dodaj do ulubionych

DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIELA?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 13:44
MAM PYTANIE DO POLICJI - CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIELA-MORDERCY NA
RATAJACH??? CZY WY WOGÓLE COŚ ROBICIE W TEJ SPRAWIE? DLACZEGO NIE SĄ
PUBLIKOWANE PORTRETY PAMIĘCIOWE, DLACZEGO NIE OSTRZEGA SIĘ LUDZI, NIE PROSI O
ZGŁASZANIE PODEJRZANYCH OSÓB W REJONIE RATAJ? DLACZEGO WRESZCIE POLICJA NIE
STOSUJE PROWOKACJI PODSTAWIAJĄC W MIEJSCACH GDZIE GRASUJE TEN ZBOCZENIEC
SWOICH LUDZI, DLACZEGO TAK MAŁO PATROLI W TYM REJONIE, DLACZEGO BRAK W TYM
REJONIE PATROLI NIEMUNDUROWYCH MONITORUJĄCYCH OKOLICĘ? JAK TO MOZLIWE, ŻE
GWAŁTU DOKONANO POD OKNAMI KOMENDY NA UL. POLANKA? GDZIE WTEDY BYLIŚCIE?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.ppnt.poznan.pl 25.02.04, 14:50
      Mieszkam na ul. Milczańskiej czyli w samym "sercu" terenu GWAŁCICIELA i
      codziennie przeżywam stres wychodząc czy wracając do domu!!!
      Ja wiem doskonale jaki to idealny teran dla takiego typa. Mieszkamy na "wyspie"
      niby chronione osiedle a jak tylko wyjdziemy za ogrodzenie może się stać
      wszystko! Hektary krzków, chaszczy i szałasów -idealne miejsce na takie
      ekscesy, ale to nie koniec. Gdy tylko się ściemni jest tam ciemno jakby to
      zupełnie nie było centrum Poznania. I tu pretensje nie tylko do POLICJI, która
      swoją drogą nawet patroli tam nie puszcza!!!!!
      Pretensje kieruję do: POLICJI, URZĘDNIKÓW URZĘDU MIASTA, RADNYCH, ZARZĄDU DRÓG
      MIEJSKICH I MPK!!!!!! Nikt nie interesuje się naszym bezpieczeństwem, policja
      nie puszcza patroli, zarząd dróg nie założy lamp wzdłuż linii tramwajowej (bo
      za drogo), MPK nie zrobi nam przystanku przy osiedlu bo też za drogo no i po
      co -dla tych kilku tysięcy ludzi??!!!!
      Boże czy muszą się dziać takie tragedie? Czy to wogóle działa na WAS -
      URZĘDASY , bo na razie zmian nie widzę!!!!!
      Czasem idę tam po ciemku i widzę te przestraszone twarze mnie mijające, a one
      widzą ten sam strach na mojej twarzy!
      CZy to jest CENTRUM EUROPY, XXI WIEK??????!!!!!!!!!
      Czy nic nie można zrobić?
      • Gość: tur Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 15:09
        A Rada Osiedla waszego co zrobiła?
        • Gość: Ola Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.ppnt.poznan.pl 25.02.04, 15:14
          wszyscy chodzimy do administracji i błagamy o zrobienie czegoś w tej sprawie.
          Pani w administracji chodzi na posiedzenia radnych, chodzi do Zarządu Dróg i
          wszyscy słuchają i mówią że na to nie ma pieniędzy, MPK nie ma pieniędzy na
          przystanek, Zarząd dróg nie ma pieniędzy na lampy itd. Administracja się stara,
          no nie wiem może za mało....
          W każdym razie niedługo będzie ogólna akcja mieszkańców, każdy napisze pismo do
          Prezydenta Miasta, może to coś da. Ale tak jest od 2 lat ponoć.... Zresztą co
          tu duzo mówić -polska rzeczywistość....
      • Gość: Sandy Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 22:39
        Zgadzam się z Panią całkowicie. Ja również mieszkam przy ul. Milczańskiej. Rok
        temu zostałam napadnięta i zaatakowana. Od tamtej pory, każdego dnia, wychodząc
        z domu i wracając do domu, przeżywam koszmarny stres. Boję się też, że jeśli
        zbokol-gwałciciel zaatakuje mnie ponownie, to mogę już nie mieć tyle szczęścia,
        co rok temu...
        Podpisuję się pod każdą prośbą o pomoc – w imieniu moim i wszystkich kobiet z
        ul. Milczańskiej!
        Pozdrawiam

P.S. A jaki jest koszt zbudowania przystanku tramwajowego? Może my – mieszkańcy
        Milczańskiej – bylibyśmy w stanie złożyć się na budowę tego przystanku. Tyle
        nas tu już mieszka, że może koszt na osobę nie byłby taki wysoki? Przecież
        chodzi o nasze bezpieczeństwo i o nasze życie!
      • Gość: elemeledudek Umiesz liczyć ? Licz na siebie... IP: *.icpnet.pl 06.03.04, 11:40
        Wygląda na to, że te "mądrości ludowe" sprawdzają się. Przed wyborami po kilka patroli pieszych przechadzało się ładnie pod blokami a teraz ? Gdzie oni się podziali ? Raz na 3 godziny jakiś radiowóz gdzieś przejedzie i to wszystko.
        Mnie nie dotyczy bezpośrednio problem tego bandziora ale proponuję Wam jednak porozmawiać w końcu ze znajomymi, zainteresowanymi, zorganizujcie jakieś spotkanie - może przy okazji jakiejś Rady ? Zaproście policjantów. Wtedy dopiero coś ustalicie - może uda Wam się uzyskać od Policji więcej szczegółów a jak nie będą chcieli współpracować to postraszcie, że poskarżycie się o tym wyżej, może ktoś z Was ma jakieś wtyki w lokalnych mediach, może w Komendzie ?
        Może znajdzie się jakiś prawnik, który wystosuje od czasu do czasu jakieś pismo, poprze odpowiednimi przepisami, może trzeba będzie napisać jakąś oficjalną skargę - www.wielkopolska.policja.gov.pl/skargi.html .
        Jeżeli ktoś ma portret pamięciowy, albo uda Wam się go zdobyć - zróbcie zrzute i wykonajcie kilkaset odbitek ksero, rozwieście, jeśli gość zobaczy - może zrezygnuje, przeniesie się, może wykona jakiś krok, który go zdradzi. A jeśli nawet przez przypadek wytypujecie kogoś przez pomyłkę - trudno lepiej więcej niż o tego jednego za mało.
        Pomysł z patrolami prowadzonymi we własnym zakresie też jest niezły. 2 godzinki spaceru wieczornego (robi się ładna pogoda) niektórym panom się przyda a może przy okazji jak nie w tej to w innej sprawie uda się kogoś lub czyjeś mienie uratować (?). No i drogie panie - oczy dookoła głowy. Jak przyjdzie co do czego - nie bać się - krzyczeć, jeśli tylko się da to uciekać, jeśli nie to wbijcie pazurki głęboko w oczy bandziorowi i kopnijcie go wiadomo w co - wiem, że szczególnie to pierwsze brzmi strasznie ale w sytuacjach ostatecznych to bardzo dobra metoda.
    • Gość: wkurzona Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.icpnet.pl 25.02.04, 16:13
      Ja też jestem zbulwersowana, a już najbardziej tym, że gość działa od prawie 2
      lat a policja o tym nie raczyła zawiadomić!!! Parę miesięcy temu zwiał mi kot,
      szukając go obeszłam wszystkie pustkowia w okolicy Oświecenia. To cud, że nic
      mi się nie stało!
    • mr.elwood Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL 25.02.04, 16:56
      Bodajze okolo 20-25 zlotych kosztuje gaz.
      To nie jest rozwiazanie sprawy i nie zwalnia policji z obowiazku zrobienia
      czegos z ta sprawa, ale kazda kobieta ktora mieszka w tamtym rejonie lub czesto
      tam przechodzi - taki gaz powinna ze soba nosic i miec pod reka. I w razie
      czego stosowac...
      • Gość: chłop jak dąb Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.icpnet.pl 25.02.04, 17:18
        A ja mieszkam w pobliżu i chętnie bym z kimś popatrolował wieczorami te rejony
        w ramach czynu społecznego. Bo chyba tylko sami mieszkańcy mogą coś poradzić
        ,żeby ich Panie były bezpieczne.
        • mr.elwood Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL 25.02.04, 18:18
          Dobry pomysl - ale mimo wszystko jesli go zlapiesz to oddaj go policji :-)
          Oczywiscie my juz wiemy ze on Cie napadnie i bedziesz musial zastosowac obrone
          konieczna ;-)
          • Gość: poz Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 21:55
            Sam bym się zrzucił na adwokata gdyby jakiś konkretny gość (lub kobitka) trochę
            przekroczył(a) obronę konieczną. Policja nie może? To może trzeba wziąć sprawy
            w swoje ręce? Może faktycznie najlepszym pomysłem będzie pokrążyć w okolicy
            wieczorem z rozpylaczem? Chyba, że uważacie, że lepiej czekać, aż nam kobity
            jakiś zboczeniec będzie napadał?
            A tymczasem sugeruję zgłaszać na 997 NATYCHMIAST wszystkich podejrzanych gości
            w okolicy Rataj!!! Totalna mobilizacja! Może to coś pomoże, w końcu narzekać na
            Policję możemy cały czas, a tak może coś porzytecznego z tego będzie?
            • Gość: poznaniak Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 22:15
              Szanowni Państwo, w związku z grasowaniem od dłuższego czasu w rejonie Rataj
              niebezpiecznego gwałciciela, który podejrzany jest także o morderstwo i
              usiłowanie morderstwa APELUJĘ DO WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW TEGO REJONU O BACZNE
              OBSERWOWANIE NIEZNAJOMYCH I NIETYPOWO ZACHOWUJĄCYCH SIĘ MĘŻCZYZN NA
              PRZYSTANKACH TRAMWAJOWYCH, AUTOBUSOWYCH W REJONIE PRZYSTANKÓW, PRZEJŚĆ
              PODZIEMNYCH, NA RÓŻNYCH SKRÓTACH I DROGACH DO OSIEDLI. PROSZĘ, BY KAŻDY KTO
              ZAOBSERWUJE DZIWNIE ZACHOWUJĄCYCH SIĘ LUB WYGLĄDAJĄCYCH MĘŻCZYZN ZGŁOSIŁ
              NIEZWŁOCZNIE TEN FAKT POLICJI.
              JEDNOCZEŚNIE PROSZĘ GAZETĘ O WYDRUKOWANIE TEGO APELU WRAZ Z EW. PORTRETAMI
              PAMIĘCIOWYMI ORAZ KONTAKTAMI DO POLICJI PROWADZĄCEJ SPRAWĘ GWAŁCICIELA-
              MORDERCY.
              JEŚLI MY NIE ZAANGAZUJEMY SIĘ NA CAŁEGO W TĄ SPRAWĘ - BĘDĄ KOLEJNE GWAŁTY,
              MORDERSTWA. NIE DAJMY SIĘ ZASTRASZYĆ ZBOCZEŃCOWI - NALEŻY GO JAK NAJSZYBCIEJ
              POWSTRZYMAĆ, A W TYM MOŻEMY BARDZO POMÓC POLICJI PRZEKAZUJĄC WSZELKIE
              INFORMACJE DOT. DZIWNYCH, OBCYCH OSÓB W NASZEJ OKOLICY.
              Apel ten kieruję szczególnie do mieszkańców osiedli przy ul. Polanka oraz
              Milczanowskiej, a także wszystkich osiedli wzdłuż trasy tramwajowej od ul.
              Kórnickiej do Osiedla Lecha. Proszę - potraktujcie to bardzo poważnie,
              przekażcie znajomym, sąsiadom, paniom w sklepie gdzie robicie zakupy, w
              kiosku gdzie kupujecie gazetę, starszym osobom w waszym bloku, które często
              spacerują bądź wiszą w oknie i mogą coś zauważyć, przemailujcie ten apel
              wszystkim znajomym i ...bądźcie czujni. Jeśli wykażemy choć odrobinę wysiłku -
              możemy uratować czyjeś życie. Nie dajmy się terroryzować!!!
        • Gość: Przemo Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 09:58
          Ja również mieszkam w pobliżu i jestem za patrolami mieszkańców. Policja szuka
          go od dwóch lat a on nadal atakuję.
          Trzeba zrobić jakieś zebranie facetów którzy chcą patrolować teren. Chlopów
          chyba u nas nie brakuje. Myślę, że najgorsze co można zrobić to bezczynnie
          czekać aż go złapią. Trzeba zacząć działać.
          Oprócz tego myślę, że trzeba naciskać gdzie się da żeby zrobili przystanek i
          zapewnili oświetlenie. Niech urzędasy ruszą tyłki i coś z tym zrobią.
          Jak sobie sami nie pomożemy to nikt nam nie pomoże.

• Gość: Tomek Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 10:08
            Tak! Jestem za!
            Trzeba go złapać i porządnie wpierdolić zanim zajmie się nim policja!
            Policja jest narazie bezradna.
            Musimy sobie sami pomóc.
          • Gość: poznaniak Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 10:09
            Jestem za. Myślę jednak, iż oprócz mobilizacji mieszkańców potrzebna jest
            determinacja Policji - skoro trwa już to dwa lata powinni wysyłać policjantki w
            cywilu w tą okolicę i próbować prowokacji - taki zboczeniec ujęty na gorącym
            nie miałby szans na obronę inaczej jak go nawet namierzą mogą być problemy z
            udowodnieniem wszystkich czynów. Miejmy nadzieję, że następnym razem trafi na
            kobitkę z paralizatorem lub szklaną butelką w torbie i że ta butelka
            przypadkiem spadnie mu na głowę i wyeliminuje problem raz na zawsze.
            • marioooo Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL 26.02.04, 21:00
              podobno byla prowokacja pod trasa katowicka i dupa(przepraszam) nic to nie dalo:
              ( niestety
              • Gość: jani Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.man.rsk.pl 28.02.04, 23:14
                mimo wszystko lepiej kontyowac te prowokacje az do skutku!
        • Gość: Sandy Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 22:41
          Bardzo się cieszę, że jest Pan taki odważny! Jednak słowa to tylko słowa.
          Proszę udowodnić swą odwagę działaniem! Proszę zebrać kilku kolegów i – na
          zmiany - choć przez kilka godzin po południu i wieczorem patrolować naszą drogę
          od przystanku i Milczańską. Ja będę na pewno bardzo wdzięczna. Inne panie z
          Milczańskiej na pewno też. Może nawet przyczyni się Pan do złapania i ukarania
          tego zwierza.
    • Gość: 1917 Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 22:03
      Ostatnio policja sprawdzała mnie; okazało się, że mam przepaloną żarówkę
      postojową w przednim reflektorze, przeterminowaną gaśnicę, nieczytelną tablicę
      rejestracyjną (odłazi farba)i odprysk w przedniej szybie (spod Kamaza wyleciał
      kamlot). Wyrok brzmiał: WINNY!!! Mandat, punkty... Łaskawie nie zabrano mi
      dowodu. A wy tu o jakimś gwałcicielu... Gwałciciel ma wszystkie żaróweczki w
      porządku.
      • mr.elwood Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL 25.02.04, 23:24
        Tak, zlikwidujmy drogowke i przeniesmy policjantow z drogowki do
        interwencyjnej. O to Ci chodzi ?
        Bo jesli nie to chyba nei zrozumialem Twojego wywodu.

Kazdy wydzial ma swoj zakres dzialania i nie ma co narzekac ze jeden jest
        skuteczny a inny nie, a tym bardziej nie ma co narzekac na ten, ktory dziala
        dobrze. A Ty to chyba wlasnie zrobiles.
        • Gość: 1917 Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 20:19
          Dla mnie policjant to jest stróż porządku; w tej chwili większym "bałaganem"
          jest gwałciciel niż żaróweczka... Dlatego sądzę, że wszystkie siły policyjne
          (straż miejska także) powinny zająć się tą sprawą, a nie parkowaniem, gaśnicami
          itp. Być może rzeczywiście się mylę... A może naoglądałem się zbyt dużo
          amerykańskich filmów...Co, mr.elwood? Jak myślisz?
          • Gość: chris Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.icpnet.pl 02.03.04, 17:19
            > Być może rzeczywiście się mylę...

Mylisz się.
      • Gość: malinka Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.icpnet.pl 25.02.04, 23:53
        Obawiam się, że gwałciciel ma niestety trochę więcej "żaróweczek" nie w
        porządku. Myslę jednak, że drogówka niewiele tu wskóra - zboczeniec
        prawdopodobnie porusza sie mimo wszystko per pedes.
        Nie mam pojęcia jakie są standartowe procedury policyjne jeśli chodzi o
        poszukiwnia zboczeńców. Mam nadzieję, że nie sprowadzają się wyłącznie do
        łapania gości na gorącym /tfu/ uczynku.
        • Gość: zaczarowana Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.icpnet.pl 26.02.04, 10:22
          Podobno juz wczoraj policja go zlapala...
    • Gość: M* Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.icpnet.pl 29.02.04, 09:59
      Mieli chodzić po cywilu. dochodziły Mnie śłuchy, że na osiedlu Orła Białego
      jest ponad 100 patroli, z czego nie widziałam żadnego. dochdzą słuchy, ze niby
      chodzi na osiedlu stare zegrze, przy sklepie Netto. Mało by brakowało zeby
      obok szkoły gdzie codziennie chodzi sporo dzieciaków. One też się boja.
      Spokojnie do domu nie mogą wracac. Zawsze dzwonię po kogoś zeby mnie
      odprowadził. A policji nie widać.
      • Gość: chlopak19 Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.icpnet.pl 29.02.04, 15:16
        chyba o to chodzi, zeby "nie bylo ich widac", bo przeciez na tym polega tajny
        patrol.
        Wracajac do sprawy, to bardzo mnie cieszy deklaracja pomocy ze
        strony "Rutkowski Patrol" - detektyw ze swoja ekipa zaczyna dzialac w przyszlym
        tygodniu. Żalosne sa natomiast deklaracje policji w stylu "od dawna nie bylo
        zadnego zgloszenia"; przypominam, ze ostatnio zaatakowal podobno 27 stycznia w
        przejsciu podziemnym pod ul. Boleslawa Krzywoustego (tym blizej os. lecha), bo
        w czerwcu 2003 "dzialal" w przejsciu ciagu ulicy Pleszewskiej - os. oświecenia.
        Zastanawia mnie fakt znikniecia mieszkanki osiedla lecha. Policja twierdzi, ze
        to tylko zbieg okolicznosci, a kobieta zaginela w środe (zauwazcie, ze daty
        ataku tego kolesia, to zazwyczaj wtorek lub środa; z podanych dat w prasie
        tylko 22 pazdziernik 2003, to czwartek, a reszta to wtorki i środy) Facet ma
        spracowane dlonie i zgrubiale paznokcie, co moze sugerowac prace w rolnictwie -
        mysle, ze przyjezdza do nas z jakiejs wioski podpoznańskiej. Moze podaje
        pretekst rodzinie lub znajomym, ze musi tu cos zalatwic (atakuje albo rano w
        oklicach godziny 9.00, albo wieczorem do okolo godziny 20.00). Jesli bylby stad
        raczej pokusil by sie o nocne ataki, kiedy jest duzo mniej ludzi. Prawdopodobne
        jest, ze pracuje w okolicy i dlatego gwalci tylko w tym rejonie. Mozliwe, ze
        przyjezdza na dworzec MPK przy Rondzie Rataje i ma niewiele czasu, dlatego
        upodobal sobie tereny pomiedzy Boleslawa Krzywoustego (trasa katowicka) i linia
        tramwajowa (1, 5, 11, 16) - sa tam pozostalosci wiosek (za ulica Łacina widac
        bruki, ruiny starych chat - bylem tam w piatek, ale sam mialem stracha, mimo ze
        nie jestem dziewczyną - same chaszcze i ruiny).
        Mysle, ze moje wnioski juz dawno zauwazyla policja i sa raczej oczywiste, ale
        bardzo bym chcial, zeby ten zbok poszedl juz za kratki!
    • Gość: riada Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: 62.29.137.* 01.03.04, 10:11
      Moja koleżanka mieszka na Milczańskiej i również jest osobiście zainteresowana
      złapaniem gwałciciela. Jej sugestia, to to, że jest on robotnikiem budowlanym
      na jednej z okolicznych budów. Najbliżej w okolicy Polanki jest budowa TBS,
      wcześniej Ataner i Budimex. O ile nie wzięto jeszcze tego pod uwagę, proponuję
      przyjrzeć się ludziom tam pracującym.
    • agnros Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL 01.03.04, 13:18
      Wszyscy mówicie Państwo tutaj o Ratajach, a ja z pewnych źródeł wiem iż ten
      gwałciciel teraz grasuje na Dębcu oraz Świerczewie. Może w końcu go ktoś złapie?
    • Gość: Kuzynka Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.crowley.pl 01.03.04, 15:40
      Widziałam trzy portrety pamięciowe w czwartkowej GW - każdy inny. Właściwie
      tylko opis sugeruje, że gość ma duże oczy. Ręce - to nieszczególny trop - że
      szorstkie to niewidać. W tej sytuacji można podejrzewać każdego młodego
      chłopaka...I w tą lekką paranoję popadłam ostatnio wpatrując się w trzeci z
      portretów. Wydał mi się podobny do chłopaka, którego znam z mojego miasta, a
      którego od jakiegoś czasu widuję na osiedlu Lecha. Tyle, że to bardzo miły i
      spokojny facet...Potem skojarzyłam ogłoszenie, które latem któś wywiesił na
      drzwiach kaltek schodowych. Ostrzegało przed zboczeńcem - że rudy, wysoki, i
      podgląda. Wiem,że kilka osób widziało jak włóczy się po klatakach. Gdy ktoś
      akurat wychodził z domu - uciekał.
      Tak czy inaczej mam nadzieję, że go złapią wcześniej niż ja znowu sobie coś
      przypomnę albo wyimaginuję!
      Nie sądzę jednak aby podejrzane zachowanie na przystankach czy podziemiach
      charakteryzowało tego zboczeńca. Gdyby jego osoba była,aż tak wyrazista i
      podejrzana - tyle czasu gliny by się nie bawiły w kotka i myszkę.
      • Gość: mia Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.icpnet.pl 02.03.04, 00:09
        Ja bym sprawdził osoby, które mialy coś już podbnego na sumieniu (policja już
        ponoć to robi) ale chodzi mi o teren : na Południe od Poznania (
        Gądki,Kórnik,Środa)- gwałciciel może dojeżdżać w rejon katowickiej PKSem lub
        komunikacją gminną (KOMBUS) - ataki w rejonie przejść i przystanków tychże
        właśnie linii. Zresztą są także hipotezy, że to student politechniki (ataki w
        październiku). Mam nadzieję,że go złapiecie. Ja już raz z kumplem wybralem się
        na patrol okolicy Polanki ok. godziny 22, ale chyba było za późno bo żywej
        duszy nie spotkaliśmy- wszyscy pewnie się bali...
        • Gość: mieszkanka Rataj Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.icpnet.pl 03.03.04, 14:34
          No właśnie...
          Policjo, co robicie w sprawie gwałciciela??
          Normalnie trzeba na Was jakiegos dobrego bata, żebyście się ruszyli w końcu...
          • Gość: STIG... Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.local / *.man.poznan.pl 03.03.04, 15:46
            Nie ma zwyczaju nigdzie na świecie, żeby w trakcie śledztwa policja informowała
            poprzez media o zdobytych informacjach i krokach podjętych w sprawie poszukiwań
            podejrzanego. Nie zapominajmy że jest on ciągle na wolności, czyta gazety i
            równiez odląda tv. Jak zostanie złapany to wszyscy o tym sią dopiero wtedy
            dowiedzą. I tyle informacji ze źródeł zbliżonych do dobrze poinformowanych...
            • Gość: poznaniak Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 02:04
              No właśnie to jest problem, że on zamiast siedzieć w pierdlu ogląda tv i czyta
              gazety. A Policja powinna dostać po dupie za to, że gówno zrobiła przez dwa
              lata. Po dwóch latach śledztwa powinna podać wszystkie możliwe informacje
              opinii publicznej choćby po to, by ludzie, którzy mogli spotkać tego zboczeńca -
              mogli go rozpoznać czy wręcz ująć jeśli Policja tego nie potrafi... Wstyd i
              hańba, a ja co miesiąc płacę podatki - matko, na co idą te pieniądze jeśli ja
              się boję żonę z domu wypuścić do sklepu, bo Policja ma dwie lewe...
              • Gość: bela Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.icpnet.pl 04.03.04, 17:59
                Paranoja po prostu!!!
                Przecież policja powinna siedzieć za coś takiego za kratkami!!!!!
                Kto decyduje o zatrudnieniu takich bezmózgowców??? Czy im ktoś mierzy jakoś
                inteligencję przed przyjęciem do pracy??!! Albo są jakieś szczególne wymagania,
                żeby móc zostać policjantem w Poznaniu? Bo może tylko sobie piłką lekarską
                rzucają... Coś mnie ostatnio doszły słuchy, że dla wszystkich kandydatów na
                pracowników policji jest na wstępie rzut piłeczką ciężką... Nic dziwnego, że
                takich mamy idiotów... Nic nie umieją chyba, tylko ciężką piłeczkę podrzucać.
                Sprawdzian, qrde blade...
                Żałosne to... normalnie, jak w jakiejś Mongolii czy gdzie..
                • Gość: chlopak19 Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.icpnet.pl 04.03.04, 18:20
                  jakie 2 lata? od czerwca 2003 nie minal nawet rok, a zglosilo o napadzie 7
                  (slownie siedem kobiet).
                  • Gość: riada Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: 62.29.137.* 05.03.04, 09:03
                    Chłopczyku,

czy 7 (słownie siedem), czy 1 (słownie jedna) kobieta została zgwałcona to nie
                    ma znaczenia. Takie przestępstwa wywierają bardzo silny wpływ na życie kobiety.
                    To, że było ich siedem tylko dodaje powagi sytuacji, a jest ona bardzo poważna.
                    Natomiast jeśli chodzi o czas jego działania, to ja natknęłam się na tego
                    zboczeńca w marcu ubiegłego roku. A nie jest powiedziane, że byłam pierwsza,
                    która miała tę przyjemność. Tylko, że mi nic się nie stało, bo od razu uciekłam.
                    • Gość: Zippo Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.local / *.man.poznan.pl 05.03.04, 09:11
                      Wszyscy którzy wiedza kim jest ten zboczek czekaja az zostanie wyznaczona
                      nagroda. Mozna przeziez się obłowic....
                    • Gość: agata JAK ON W KOŃCU WYGLĄDA!? IP: *.icpnet.pl 05.03.04, 12:38
                      Riado, napisz błagam, jak on wyglądał. Co zapamiętałaś? Wyglądał na dresiarza,
                      bandziora, studenta, bezdomnego, psychicznego? Blondyn? Rudzielec?
                      Nie widziałam rysunków /czy są w internecie?/, czytałam tylko opisy na
                      gazecie.pl i przyznam, że co pietnasty facet na ulicy podchodzi mi pod te
                      charakterystyki /granatowy polar, czarna czapka i 170 cm wzrostu.......no
                      comments/.
                      Można zgłupieć...
                      • Gość: riada Re: JAK ON W KOŃCU WYGLĄDA!? IP: 62.29.137.* 05.03.04, 13:21
                        Ja nie mam stuprocentowej pewności, że to był on, bo to było już dawno. Ale
                        jeden z portretów pamieciowych, które pojawiły się w gazecie - ten z ciemnymi
                        brwiami przypominał mi go. Poszukaj w bibliotece archiwalne wydania. Bo opis
                        słowny nic nie da. Jak dla mnie wyglądał niechlujnie i sierotowato, Ja
                        myślałam, że to ekshibicjonista.
                    • Gość: Sandy Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 19:21
                      Riado!
                      Masz rację, nie byłaś pierwsza. Ja jestem „przypadkiem” z lutego ub.r. (pewnie
                      też nie byłam pierwsza). Nie udało mi się uciec, ale i tak miałam szczęście –
                      zbokol nie zdołał mnie zgwałcić; pewnie dlatego, że strasznie krzyczałam.
                      Później przez tydzień mówiłam tylko szeptem, bo tak zdarłam sobie gardło. I
                      masz rację, że nawet taki napad ma straszny wpływ na kobietę. Ja do tej pory
                      nie doszłam do siebie.
                      A co do ilości kobiet: te 7 kobiet to jedynie przypadki zgłoszone i
                      potwierdzone. Jest na pewno wiele kobiet, które nie czują się na siłach, aby o
                      tym mówić, które po prostu chcą o tym zapomnieć.
    • Gość: xxx Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 15:08
      A nasz intelygentna Policja ruszyla jednak doopy i zabrala sie do roboty.
      Chodza po domach na ul. Katowickiej i pytaja czy ktos widzial zaginioną kobietę
      (brawo, nareszcie), ostrzegają przed chodzeniem wieczorem po chaszczach w
      okolicach Polanki na skróty oraz ...tłumaczą, że to nie gwałciciel tylko
      lubieżnik (???!!!).
      Jak można opowiadać takie głupoty? Czy to, że członka wpycha kobiecie na siłę
      do buzi, a nie do pochwy lub pupy, grożąc przy tym śmiercią to oznacza, że nie
      jest gwałcicielem???
      Sorry, ale taka Policja to dla mnie katastrofa. Mam nadzieję,że trafią dziś na
      którąś z napadniętych kobiet, która im da po pysku. Ciekawe co by powiedział
      jeden z drugim jakby go napadł i kazał zrobić laskę? Pewnie by zrobił, bo to
      przecież tylko lubieżnik.
      Tragedia...
    • Gość: Mieszkanka Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.dregis.com 05.03.04, 15:47
      Wlasnie przeczytalam w internecie, ze przyjazd Rutkowskiego (mial szukac
      gwalciciela) opozni sie.Nikt nie chce podpisac z nim umowy, gdyz Policja
      stwierdzila, ze nie ma takiej potrzeby i Urzad Miasta sie wycofal.
      • Gość: chlopak19 Re: DO POLICJI!!! CO ROBICIE W SPRAWIE GWAŁCICIEL IP: *.icpnet.pl 06.03.04, 10:14
        to, ze chcesz zapomniec o tym przykrym napadzie nie oznacza, ze musisz odkladac
        pojscie na policje. jesli rzeczywiscie taki atak mial miejsce, to dlaczego nie
        zglosilas tego? pozniej nawet policja nawet nie wie ile osob zostalo
        napadnietych...
        • Gość: STIG Portrety pamięciowe IP: *.local / *.man.poznan.pl 06.03.04, 18:10
          sa na www.poznan.policja.gov.pl/ Kto go rozpoznaje niech dzwoni. Skończy
          sie wreszcie ten horror...
          • Gość: bela Re: Portrety pamięciowe IP: *.icpnet.pl 06.03.04, 23:09
            super, że są w końcu portrety pamięciowe. Szkoda tylko, że jedynie w internecie.
            Nie wszyscy mają bowiem dostęp do sieci. Proponuję mieszkańcom Rataj
            następujące rozwiązanie : niech każdy z nas, kto ma drukarkę, wydrukuje po
            kilka portretów i rozwiesi w swojej okolicy. Może w końcu uda się złapać tę
            kanalię. Jak będą wisiały jego podobizny (chociaż są dziwnie zróżnicowane...),
            to może będzie się bał atakować ?? Sama już nie wiem, ale może to jest jakiś
            sposób.
            • Gość: ? Do Policji? to nie tedy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 18:52

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka