Dodaj do ulubionych

Jakość internetu w Poznaniu - Netia czy Inotel?

15.05.10, 00:38
Stoję przed wyborem dostawcy internetu. Macie jakieś doświadczenia z poniższymi ofertami?
* Netia: 20Mbps za 69zł
* Inotel (Trójpak20): 20Mbps za 64zł (+ TV i telefon za 45zł)
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Jakość internetu w Poznaniu - Netia czy Inote IP: 95.108.19.* 15.05.10, 08:34
      Witam,
      niedługo będę miał ten sam dylemat. Z tego co sprawdzałem to:
      - Netia umowa na czas określony 24 miesiące
      - Inotel umowa na czas nieokreślony z jednomiesięcznym okresem wypowiedzenia,
      plus na infolinii, powiedzieli że mają promocję na te zestawy net+tv+telefon i
      pierwszy miesiąc jest promocyjny , nie płaci się za aktywacje i wychodzi tyle
      samo co normalne opłaty. Co w powiązaniu z możliwością rozwiązania umowy w
      każdej chwili da mi maks 2 miesiące jakbym nie był zadowolony. Po wpadce na 12
      miesięcy z telewizją N jest to dla mnie mega zaleta, więc chyba się na Inotel
      zdecyduję najwyżej później zmienię dostawcę.
    • ramolzezdymbca Re: Jakość internetu w Poznaniu - Netia czy Inote 15.05.10, 11:23
      Jak dla mnie, lepszym rozwiązaniem byłby Inotel. Przede wszystkim na większości obszaru działania Netia korzysta z linii i łączy TP SA i wtedy działa tak jak Ne(rw)ostrada, gdzie nikt nie zwraca uwagi na to, iż:
      1. umowa jest zawierana na łącze nie 20 Mbps, a DO 20 Mbps,
      2. parametry transmisji zależą od odległości od centrali, więc mając abonament 'do 20 Mbps' i tak może się okazać, że osiągalne jest tylko 2 Mbps. Jest to DO 20 Mbps? - jest, a więc wszystko O.K.

Sprawdź, czy Inotel w Twoim bloku oferuje Tv cyfrową - jeśli tak, zapewne do budynku dociągnięty jest dobry kabel (światłowód?) i będziesz mógł liczyć na dobre transfery. Zapewne nie musisz kupować Trójpaku20, ale to sprawdzisz na stronach operatora - najprawdopodobniej Trójpak20 jest jednak korzystniej skalkulowany.

Ja wybrałem kablówkę (Tesat) i jestem bardzo zadowolony, w przeciwieństwie do sąsiadów, którzy rzeczywiście miewają Ne(rw)ostradę - u mnie zawsze mam deklarowane parametry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka