Dodaj do ulubionych

Dobry Zarządca w Poznaniu

24.06.10, 12:28
Witajcie,

Czy ktoś z Was może polecić mi dobrego zarządcę kamienicy w Poznaniu?

Zależy mi na:

- prowadzeniu właściwych rozliczeń współwłaścicieli,
- skutecznym egzekwowaniu należności od lokatorów,
- skutecznym poszukiwaniu nowych najemców (lokale mieszkalne i użytkowe - sklepy),
- ewentualnej pomocy w zakończeniu trwającej od dłuższego czasu sprawy w
sądzie przeciwko lokatorowi (kwestia eksmisji lub odszkodowania od miasta za
brak lokalu zastępczego).

Zależy mi na tym, żeby znaleźć kompetentną osobę, mającą doświadczenie w
administrowaniu/zarządzaniu kamienicami.

Czy z Waszego doświadczenia, lepiej sprawdzają się duże firmy, czy pojedyńczy
niezależny zarządca?

Dzięki za wszelkie sugestie,

Pozdrawiam - Robert (robert1000@gazeta.pl)
Obserwuj wątek
    • robert1000 Re: Dobry Zarządca w Poznaniu 09.08.10, 21:24
      A co sądzicie o Admico?
      • Gość: herbatnik Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 08:48
        Admico...wicie, rozumicie...
    • Gość: Ewa J. Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 21:20
      ja mogę napisać kogo zdecydowanie odradzam - totalny bałagan, chaos i bardzo długie terminy załatwienia czegokolwiek ..tzn u nas nie załatwił nic przez 5 lat a przedmiotowy zarządca to MEGADOM w osobie roberta cierechowicza- kpina po prostu! jeszcze panienka przy oddawaniu papierów wspólnoty oświadczyła,że u nich nikt nie zajmował się sprawdzaniem faktur obciążających wspólnotę pod względem merytorycznym,gdyż powinni to robić właściciele ..pozdrawiam idiotkę blondynkę
      • Gość: to.niemozliwe Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: 195.20.110.* 18.05.11, 14:13
        podzielam poglady pani Ewy J. ;jakość administratorek w Megadom poniżej krytyki;
        • Gość: klaudia Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.play-internet.pl 04.06.11, 17:03
          A ja sie nie zgadzam. Uważam, że jakość pracy pań administratorek firmy Megadom jest zadowalająca.
          • Gość: jurek Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 23:26
            ja tez
    • Gość: ZADOWOLONA Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 11:45
      Nie zgadzam sie z Pania, która nade mną... Nami Zarządza firma Megadom i uważam, że jest godna polecenia. Rozliczenia mam terminowo, każda sprawę załatwiaja szybko. Jestem jej klientka od ponad 5 lat.
    • Gość: mamuśka Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 18:05
      MEGADOM- jest to firma, która od paru miesięcy zarządza budynkiem w którym posiadam mieszkania. Mimo iz nie zawsze mamy podobne poglądy na niektóre sprawy uważam, ze jest godna polecenia. Lubie bezkompromisowe i pewne osoby a właściciel tej firmy z pewnościa do nich należy. Czytałam różne opinie ale podejrzewam, ze wynika to z przyczyn prywatnych. Mój sąsiad np dostał pisemko od komornika i sam przyznał mi sie na klatce (i tu cytuję) "skoro nie może nic zrobić, Zarządca długu umożyc nie chce, to chociaż obsmaruję go w necie żeby zleceń nie miał hahaha" No... i własnie tak to działa. Jeżeli szuka Pań kogoś zaufanego to radziłabym sprawdzić referencje firmy, którą zamierza Pan wybrać. To zawsze działa. No i powodzenia.
      • Gość: SANDRA Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 13:29
        Ja również polecam firmę MEGADOM. Mieliśmy problem z poprzednim Zarządcą a Pan Cierechowicz nie tylko odzyskał naszą dokumentacje to jeszcze wyegzekwował od developera szereg napraw gwarancyjnych z którymi Palatyn sobie nie potrafił poradzić.GORĄCO NAMAWIAM
    • Gość: ALA Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 14:55
      NASZA WSPÓLNOTA SZUKAŁA NIEDAWNO ZARZĄDCY WIĘC MOGĘ PODZIELIĆ SIĘ WNIOSKAMI:

- LTG - TO, ZE ZMIENILI NAZWĘ NIE OZNACZA, ŻE ZATARLI CAŁE ZŁO. Odradzam !!!!
      - PALATYN - MAM JEDNO MIESZKANIE W ZARZĄDZANIU PALATYNA I TO KOMPLETNA PORAŻKA.
      - FALO - OSZUŚCI
      - ADMICO - BRAK SŁÓW
      • mantis1 Re: Dobry Zarządca w Poznaniu 09.06.11, 10:16
        wszystkie te wypowiedzi sa z jednego IP

Pan/Pani reklamujace megadom juz lekko przesadza.
        ja polecam niezalzeznych zarzadcow nieruchomosci z doswiadczeniem w komercji i mieszkaniowce. (potrzebne jest biznesowe podejscie a nie odtworcze)

w razie zainteresowania prosze o kontakt
        • Gość: ZEYLANDA Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.play-internet.pl 01.07.11, 13:14
          Jestem mieszkańcem osiedla w Poznaniu. Zarządza nami firma PRESTIŻ. Mimo iż firma istnieje od niedawna i powinna sie postarac by zaistniec na rynku jest NIEPROFESJONALNA. Jest tam zatrudniony Pan, który wczesniej pracował na rzecz MPGM.... Kiedyś miałem z nim do czynienia. Wiele mówi/obiecuje ale generalnie kończy sie to na obietnicach. JESTEM POTWORNIE ZNIESMACZONY!!!!!!!! Poza tym uważam, że ta firma powinna przejść przez jakies szkolenie z zakresu etyki !!!!!! ODRADZAM!!!!!
          • Gość: hihi Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: 195.20.110.* 04.07.11, 15:09
            tego juz nie da sie czytac, wszystkie te komentarze produkuja chyba sami zarzadcy, jeden na drugiego ...
            hihi :D

• Gość: ekspert Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.171.36.210.static.crowley.pl 29.07.11, 21:27
            Nieczysta walka konkurencyjna zarządców zagościła na forach internetowych. Już chyba tylko nieanonimowe opinie są wiarygodne. Rzekoma mieszkanka z Zeylanda nawet nie zadała sobie trudu, żeby sprawdzić, że to nie jest osiedle tylko pojedyncza koamienica. Pozdrawiam Panią M
          • Gość: oburzona Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.centertel.pl 29.10.11, 18:59
            zgadzam się... miałam już do czynienia z wieloma firmami w poznaniu, jednak takich oszustów jak firma PRESTIŻ to jak żyję nie widziałam. Pani, która siedzi w księgowości jest poprostu koszmarem. Na pytanie dlaczego nie wypłacili mi nadpłaty usłyszałam odpowiedź, że Pan Prezes nie dostarczył im kodów do kont i dlatego nie mogą robic przelewów...żenada . Po telefonie bdo właściciela firmy usłyszałam, że nadpłata została dzisiaj przelana ;-) Ludzie, jeeli już kłamiecie to chociaż trzymajcie jedną wersje!!!! Zastanawiam sie tylko jak w takim razie płacą nasze rachunki???? odradzam
            • Gość: oburzona Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.centertel.pl 07.01.12, 23:39
              zgadzam się !!! Firmę Prestiż należaloby zamknąć razem z jej właścicielem!!! ODRADZAM !!!!
              • Gość: x-fighter Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.echostar.pl 12.01.12, 14:17
                PRESTIŻ-WYJEBKA firma kanciarzy i oszustów! NIE POLECAM a na Facebooku NIELUBIĘ:(
                • Gość: qqqq Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.centertel.pl 17.01.12, 23:56
                  NIESTETY WSZYSTKO TO PRAWDA. ODRADZAM. TO NAJGORSZA FIRMA ZARZĄDZAJĄCA W POZNANIU ALBO NAWET W CAŁEJ WIELKOPOLSCE !!! ROZLICZEŃ BRAK, NIETERMINOWO REGULUJĄ NALEŻNOŚCI WZGLĘDEM KONTRAHENTÓW, NIEPRAWIDŁOWE SPRAWOZDANIA. CIĄGLE COŚ SIĘ NIE ZGADZA. KOREKTA GONI KOREKTĘ. WŁAŚCICIEL OLEWA SPRAWĘ A MY OLALIŚMY JEGO !!! JEST TYLE INNYCH FIRM DRODZY PAŃSTWO.
                  • Gość: szukajacy Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: 78.9.79.* 18.01.12, 10:45
                    to jaka firma jest godna polecenia?! O wszystkich firmach ludzie piszą negatywy. Megadom, Admico, LTG, Prestiz, Santer, Falo - wszyscy do D? pierwszy wpis to było pytanie kogo polecacie a z wpisow wynika, ze nikt się nie nadaje. Ciekawe więc, że te firmy mają jeszcze klientów!!!
                    • Gość: klient Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.171.36.210.static.crowley.pl 18.01.12, 22:16
                      zapomniałeś jeszcze dodać o fatalnym Pallatynie i nieudacznym Mastersie!
                      • Gość: poz1 Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 23:14
                        Akurat te dwie firmy są w miarę w porządku..
                        • Gość: ;-) Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.centertel.pl 27.04.12, 20:19
                          zgadzam się. uważam, że te dwie firmy są godne polecenia
                      • Gość: marta z. Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 23:49
                        W mojej wspolnocie masters wyegzekwowal naprawy gwarancyjne od developera o wartosci ok. 400 tys zł.
                    • Gość: GRAŻYNA Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: 31.61.242.* 18.01.12, 23:49
                      Miałam do czynienia z kilkoma firmami, które Pan wymienił i mam ciepłe słowa dla dwóch z nich. Uważam, że firma Admico i Megadom są godne polecenia.
                  • Gość: Klient Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.12, 21:42
                    Moim zdaniem najgorszy zarządca w poznaniu to Asma.
    • Gość: gosc Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 20.03.13, 14:58
      Dobrym Zarządcą nieruchomości jest Pan Grzegorz Krysztafkiewicz - firma P&G Krysztafkiewicz Spółka Jawna.
      • Gość: Klient Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.13, 10:51
        Również polecam firmę P&G Krysztafkiewicz- www.pgknieruchomosci.pl), od kiedy zarządzają naszą wspólnotą mieszkańcy na nic się nie skarżą.
      • Gość: Piotr Re: Dobry Zarządca w Poznaniu IP: *.eaw.com.pl 29.05.14, 17:29
        A ja polecam Update Małgorzata Mazurczyk. Biuro ma na ul. Winogrady.
        Widać duże zaangażowanie. Często bywa na nieruchomości.
    • Gość: zenon_misterski Robert Cierechowicz jest oszustem IP: *.centertel.pl 31.08.13, 13:59
      Robert Cierechowicz jest oszustem, defrauduje pieniądze i unika kontaktu.
      • Gość: ??? Re: Robert Cierechowicz jest oszustem IP: *.centertel.pl 15.02.14, 12:35
        hahaha.... odezwał sie "UCZCIWY"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka