Dodaj do ulubionych

Wechta - unikać!!!

01.09.10, 22:56
Chciałbym ostrzec przed developerem poznańskim - WECHTA. Unikać jak ognia.
Kupiłem miesiąc temu od nich mieszkanie przy ul, Matejki. Wady zgodnie
stwierdzone ponad miesiąc temu w protokole odbioru lokalu do dziś nie
usunięte. I zero odpowiedzi na moje oficjalne pismo, zero kontaktu i teksty
pt. "jutro, jutro". Wady usuwam zatem sam i obciążam ich rachunkami (wyjdzie
jakieś 3-4 tysiące). Tak, że pewnie skończy się pozwem.
Obserwuj wątek
    • Gość: TheFisherKing To Ty nie wiesz, jak działa Wechta? IP: *.biz.net-inotel.pl 02.09.10, 08:31
      Trudno znaleźć inwestycję Wechty, przy okazji której sprawa nie otarłaby się o
      sąd. Sam mieszkam w budynku wybudowanym przez tych partaczy i pomimo tego, że
      jako wspólnota wytoczyliśmy mu kilka spraw, i tak uważam, że mieliśmy szczęście.
      Jak czytałem, co się wyrabiało przy okazji innych budynków, to trudno było po
      prostu w to uwierzyć.
      Przy odbiorze mieszkania też miałem szereg uwag i jedyne, co skutkowało, to
      bycie upierdliwym na maksa. Jeździć do nich, drzeć mordę, pisać, robić obciach
      przy innych klientach. Miałem zaprzyjaźnionego majstra przy odbiorze, który
      kilka rzeczy zauważył. Np. zauważył, że wylewka na podłodze jakby cienka (pewien
      czerwononosy budowlaniec, który akurat przychodził na poprawki przyznał, że "no
      by mieli my lać 5cm a lali my 3". Skutkiem tego mogą być ciekawe efekty
      akustyczne - kichniesz, a sąsiad życzy "na zdrowie". Od razu lej beton na
      podłogę. Grubo. I od razu zrób podwieszony, solidnie izolowany akustycznie
      sufit. Sprawdź położenie rur odpływowych. U nas kładli poziomo, trzeba było
      poprawiać. Póki pogoda ładna - uszczelnić futryny okien. itd, itd. Wszystko,
      czego nie widać prawdopodobnie jest spierdzielone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka