Dodaj do ulubionych

Szef straży miejskiej: Mapa wstydu nas mobilizuje

15.09.10, 08:49
ja też się z tym nie zgadzam, bo strażników miejskich nie widać w żadnej części miasta!!!! to nygusy i nic więcej
Obserwuj wątek
    • Gość: Poznaniak Re: Szef straży miejskiej: Mapa wstydu nas mobili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 09:12
      W poniedziałek ok 18.00 szedłem sobie z moim klientem od Starego Rynku do jednej z restauracji przy ul. Wodnej. Na samym początku Wodnej - w podcieniach - vis a vis Muzeum Archeologicznego jak zawsze jakiś menel sikał sobie w najlepsze. Pisałem już o tym w temacie mapy wstydu. Ja tam jeszcze NIGDY nie widziałem strażników miejskich. A proszę sobie wyobrazić co pomyślał mój gość (z Trójmiasta na marginesie) i setki innych gości targowych, którzy wtedy tamtędy przechodzi - klucząc by nie wdepnąc w stróżkę moczu tego jegomościa.

Z kolei jakimś dziwnym cudem - za każdym razem jak jest wywiadówka w szkole moich dzieci - z podziemi wyskakują strażnicy zakładając blokady rodzicom parkującym pod szkołą. Dodam, że nie ma tam zakazu parkowania, a panowie podpierają się twierdzeniem, że "parkowanie jest dozwolone tylko w miejscach dozwolonych".

Mam głęboko gdzieś takich strażników, którzy boją się interweniować tam gdzie mogliby pobrudzić sobie swoje czyste ubranka, a wyżywają się na ludziach, którzy zapłacą mandat dla świetego spokoju - byle nie spóźnić się na wywiadówkę.
      • Gość: LIS Re: Szef straży miejskiej: Mapa wstydu nas mobili IP: *.centertel.pl 10.12.10, 18:21
        ZA TO GDY TYLKO SPADŁ ŚNIEG RUSZYLI ŻWAWO ROZDAWAC MANDATY ZA NIEODŚNIEŻANIE CHOC NA JEZDNIACH USYPAŁY SIĘ GÓRY A MIEJSKICH PIASKAREK NIE BYŁO WQIDNO
    • mmai Szef straży miejskiej: Mapa wstydu nas mobilizuje 15.09.10, 09:33
      To nie jest żebractwo, w domyśle jest "jak nie dasz, porysuję ci samochód".

- Jest to obiegowa opinia, która nie potwierdza się w praktyce, a dane szczegółowe w tym zakresie ma policja

ręce opadają, nic tylko polecić panu strażnikowi sprawdzenie w praktyce
    • Gość: Art Re: Szef straży miejskiej: Mapa wstydu nas mobili IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.10, 09:42
      No ostatnie zdanie załatwia wszystko... Brak słów... Jakie miasta europejskie pan komendant odwiedzał?!
      • Gość: MM Re: Szef straży miejskiej: Mapa wstydu nas mobili IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.10, 10:38
        Pewnie Wałbrzych (okolice dworca głównego) ;)
    • bb5555 Szef straży miejskiej: Mapa wstydu nas mobilizuje 15.09.10, 09:54
      Szkoda, że Straż Miejska nie wie, gdzie w POZNANIU znajduje się ul. Janikowska 33 i 37. To dziwne adresy, bo trzeba przejechać przez Janikowo (gm. Swarzędz) lub od strony Koziegłów (gmina Czerwonak). Jakiś tydzień temu straciłam ponad 20 min na tłumaczenie, gdzie jakiś ciemny typ pali wrak samolotu - kłęby czarnego trującego dymu widoczne były z daleka. A debil który palił wrak miał w nosie moje uwagi i do palącego się wraku wrzucał butelki z wodą, niby po to, aby gasić 3-metrowe płomienie. Ponieważ zgłoszenie zostało przyjęte, czekałam ok. 45 min na przyjazd patrolu - bez skutku, nikt się nie pojawił. A ze mną czekały dzieci (8 i 10 lat), które dostały lekcję, jak działa SM w Poznaniu.....
      Mieszkam w gminie Swarzędz, gdzie taka ignorancja jest nie do pomyślenia ! Niestety, to było kilkadziesiąt metrów od granicy gminy.
    • zawszeagnesja Śmieszne!!!! 15.09.10, 10:06
      Straż miejską w okolicach Starego Rynku można spotkać rano, kiedy jest mało ludzi i nic się właściwie nie dzieje. Zakładają klamry na dwa, trzy samochody, które stoją źle zaparkowane i znikają. Kiedy zaczyna się noc, ich nie ma. Kiedy nie można przejechać samochodem, bo stoją taksówki, kiedy pijani bałaganią, ich nie ma. Kiedy zastawiło nas BMW i nie mogliśmy wyjechać, a było po północy, przyjechali po godzinie. Co za bzdury w tym wywiadzie, jedno wielkie KŁAMSTWO! Wstyd!!!
    • cfalek mapa wstydu moblizuje- nie mamy sie czego wstydzic 15.09.10, 10:41
      Ja się przeraziłem "- Byłem w niejednej metropolii, uważam, że nie mamy się czego wstydzić. Poznań jest jednym z najczystszych miast Europy." odwołuję wyjazdy.
      • Gość: MM Re: mapa wstydu moblizuje- nie mamy sie czego wst IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.10, 11:27
        Spokojnie, pan komendant zapewne miał na myśli Stambuł :) Do Berlina spokojnie możesz się wybrać, tam jest czysto i nikomu do głowy nie przychodzi wjeżdżać samochodem na chodnik.
    • cegla000 Szczerość pana komendanta jest rozbrajająca... 15.09.10, 11:26
      'ten problem nie jest straży miejskiej obcy...' (młodzież na placu Kolegiackim) 'gdyby kierowcy nie dawali, to problemu by nie było.
      No ja nie moge!!!
      Na tej samej zasadzie można by powiedzieć: gdyby ludzie nie śmiecili, nie trzeba było by sprzątać. Gdyby nie parkowali nieprawidłowo pojazdów, nie trzeba by ich za to karać.
      Czy te tumoki (bo trudno tu znaleźć lżejsze określenie) nigdy nie zrozumieją, że ONI są po to, żeby te PROBLEMY ROZWIĄZYWAĆ??? (mandaty, upomnienia itp.) A nie po to, żeby radzić. I to jeszcze takie oczywistości klepią.
      Ręce opadają.
    • dwabe strażnicy robią to, co im sie opłaca 15.09.10, 12:50
      teraz na przykład zajmuja się zatrzymywaniem aut z pomocą radaru. nowa zabawka a i mandty wyższe. no i nie trzeba łazić, tylko siedzi się w aucie najczęsciej. ja w ogóle nie wiem po co jest ta formacja - powiela obowiązki policji przecież. nie wspomnę już o kwalifikacjach strażników - wielu z nich ma problem z poprawnym sformułowaniem zdania po polsku... może nalezy zlikwidować tę korupcjogenną sytuację i po prostu za te pieniądze zatrudnić więcej policjantów?
    • jaskowiak_0 Szef straży miejskiej: Mapa wstydu nas mobilizuje 15.09.10, 13:11
      Być może mapa wstydu moblilizuje poznańskich strażników miejskich, ale mam wrażenie, że mobilizuje powoli. Może by tak podkręcić tempo? EURO 2012 już blisko i to od was panowie zależy, czy będzie to superpromocja Poznania, czy też megakompromitacja. Proponuję zakasać rękawy i ostro do pracy.
      • Gość: poznanianka Re: Szef straży miejskiej: Mapa wstydu nas mobili IP: *.icpnet.pl 15.09.10, 14:05
        to oni pracują w nocy?
        nigdy nie widziałam strażnika w nocy. Już nie wspomnę o tym jak oni jeżdżą tym swoim czarnym popierdkiem z nr 12 lub 14. Bez kierunkowskazów, zajeżdżają drogę itp.
        Dlaczego koleś z audi, który parkuje na półwiejskiej przy długiej nigdy nie ma zakładanej blokady?
        Osobiście poszłam sprawdzić czy jest inwalidą - nic takiego za szybą nie było. A stoję w oknie i widzę, jak te ciamajdy ściągają akurat komuś obok blokadę i nic, odjeżdżają sobie jakby nic innego tam nie stało.
        Chodnik na Długiej jest od jakieś czasu tak zasrany, że masakra - ale nigdy nie widziałam strażnika wlepiającego mandat.
        W parku na Zielonej pelno chelejących tatusiów - ale tam strażnika nie uświadczysz.

• Gość: dana Re: Szef straży miejskiej: Mapa wstydu nas mobili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 14:25
          ulica szkolna- scisle centrum: taksowkarze to nasza zmora- lamia wszystkie mozliwe przepisy, blokuja chodniki, halasuja (pod szpitalem!!!).
          i info dla pana retmana: centrum poznania rownie czyste jak europa? prosze pana.. niech pan przejdzie sie w niedziele rano ulica szkolna! sterty smieci, zachlapane sosami i olejami taksowek chodniki (bistro roti- tragedia), obrzygane parapety domow na parterze. i wrzeszczace penery albo resztki imprezowiczow tlukace puste butelki na ulicy. wiem, spoleczenstwo jest chamskie. i dlatego straz musi INTERWENIOWAC!!!
          • Gość: gość Re: a propo Roti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 18:05
            co do Roti to najgorsza ta ich chamska obsługa.... stoi taki dryblas co go z rynsztoku wypuścili wytatuowany i aż zygać się chce, kto wie czy czego od siebie do potraw nie dodaje bleeeeeeeeee
    • jarek.wojtowicz Szef straży miejskiej: Mapa wstydu nas mobilizuje 15.09.10, 20:12
      Ten szef straży miejskiej jest po prostu śmieszny 1600 interwencji w roku? Toż to wypada na jeden dzień 4,5 interwencji dla całej SM na terenie tak dużego miasta... Tu trzeba płakać nad lenistwem SM...
      • Gość: CCC Re: Szef straży miejskiej: Mapa wstydu nas mobili IP: *.cable.net-inotel.pl 15.09.10, 22:54
        Wydawało mi się że szef straży mówił o zgłoszonych interwencjach... Widocznie jaerk.wojtowicz nie wie co to jest interwencja zgłoszona a co normalna praca. Normalna czyli to że łażą strażnicy po szkołach, zakładają blokady ( często na życzenie mieszkańców ), gonią pijaków itp itd. Pewno byśmy chcieli by było więcej strażników.... Bo ja aż tak bardzo do niebieskich zaufania nie mam - słyszałem że policja dostaje od miasta kasę z koncesji na sprzedaż alkoholu na patrole mające ścigać pijaków - nie widziałem ani jednego takiego patrolu ani o nim nie czytałem w GW. Miasto policji w dużej mierze wybudowało komendę miejska, a jak byłem na pl. Kolegiackim to smiech mnie ogarnął na komendę strazników. O co tu chodzi ?? Może o to że łatwiej dziennikarzom i anonimowym internautom objeżdżać strażników i prezydenta niż policjantów z zapleczem politycznym, medialnym i parafialnym (vide poznańska drogówka). Mdlosci dostaje jak tak sobie na forum narzekacie. Poprostu sprawdzie jak zadziała policja przy nielegalnym parkowaniu - oni też mają uprawnienia z zakresu ruchu drogowego, albo co zrobi policjant gdy piesek przy nim kupe zrobi. Śmiechu warte - zawołają strażników ( znam z autopsji ). Powodzenia w narzekaniu. Pozdrawiam.
        • Gość: poznaniak Re: Szef straży miejskiej: Mapa wstydu nas mobili IP: 95.108.69.* 16.09.10, 16:42
          Policjantów jest o wiele wiele więcej niż strażników a ich wogóle nie widać na ulicach w przeciwięstwie do straży miejskiej, o której czytamy w GW i innych gazetach, że tylko zakładają blokady i nie dbają o porządek, a w pozostałych odwrotnie - paranoja
          Strażnicy nie są winni że w mieście panuje taki bałagan tylko my mieszkańcy i nasi goście którzy smiecą, sikają i parkują gdzie im się podoba ( oczywiście nie wszyscy)
          Proponuję zacząć od siebie i przestrzegać prawa, a nie wciąż narzekać na SM

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka