Dodaj do ulubionych

GRUDNIOWE Mamusie

23.09.10, 12:08
Witam!
Czy na forum są może mamusie, które będą rodziły w grudniu?
Ja mam termin na 18-tego..mam nadzieję zobaczyć moją małą przed Świętami:)
Jestem na etapie wybierania szpitala, naczytałam się tyle opinii, że mam mętlik w głowie..chyba pojadę tam, gdzie najbliżej..
Piszcie dziewczyny czy może chodzicie do szkół rodzenia? Uznałam to za zbyteczne, ale może się mylę..
Dodam, że to moja pierwsza ciąża:)
Pozdrawiam grudniowe "położnice";)
Obserwuj wątek
    • joan_majowa Re: GRUDNIOWE Mamusie 23.09.10, 21:15
      Helo helo,
      ja mam termin na 10-tego grudnia... i odliczam powoli już dni do spotkania z naszym maluszkiem ;)
      Będziemy rodzić na Lutyckiej, i mam ogromną nadz., że to dobry wybór. Jeśli chodzi o szkołę rodzenia, to zapisaliśmy się do s.r. Dobry Początek - zaczynamy weekendowo w październiku. Jestem typem zadaniowca, więc nie wyobrażam sobie iść do porodu kompletnie na żywioł - stąd koniecznie chciałam skorzystać z tego typu edukacji ;) Zobaczymy, co z tego wyniesiemy...
      Pozdrawiam przyszłe maminki
      • madziakarolka Re: GRUDNIOWE Mamusie 24.09.10, 11:09
        Słyszałam dobre opinie o tej szkole..i czytałam:)
        My chcielismy iść do szkoły przy szpitalu Raszei, bo chyba tam będziemy rodzić, ale zajęcia już się tam zaczęły, a nie mogłam się dodzwonić od paru tygodni żeby się zapisać, na maile też nikt nie odpowiada..
        A ta szkoła dobry początek to w jakiej jest części Poznania? Może są jeszcze wolne miejsca na ten październik? orientujesz się? jaki jest koszt?
        • joan_majowa Re: GRUDNIOWE Mamusie 24.09.10, 16:10
          Siedziba jest na os. Powstańców Warszawy - koło Winiar i Bonina.
          Wszystkie informacje dot. terminów, cen, itp. są na ich stronie www.dobrypoczatek.pl Warto też tam zadzwonić, czasem jakieś miejsca się zwalniają. My zapisywaliśmy się pod koniec sierpnia na październik.
          Pozdrowionka
          • madziakarolka Re: GRUDNIOWE Mamusie 26.09.10, 15:57
            już sobie wszystko poczytałam..my tak chyba na ostatnia chwilę bo na listopad się zapiszemy:)
            baardzo dobre opinie ma ta szkoła, interesują mnie bardzo te metody łagodzenia bólu porodowego, bo mam zamiar rodzić bez znieczulenia..
            napisz w październiku czy jest fajnie:)
            a apropos Lutyckiej, to myślę, że też dobry wybór, moja koleżanka rodziła tam dwa lata temu i super się nią zajęli (mimo, że miała zagrożoną ciązę, to nie pojechała na Polną). mówi, że nastepne też tam będzie rodzić..ja też długo myślalałam o Lutyckiej, ale do Raszei mam bliżej:)
    • justi1182 Re: GRUDNIOWE Mamusie 29.10.10, 20:22
      hej ja mam termin na 21, ale mam nadzieje ze dzidzia sie pospieszy na bedziemy mieli prezent na swieta, ja sie waham miedzy raszei a polna? tez czytam mnostwo opini i juz sama nie wiem, zalezy mi zeby miec dziecko jak najszybciej przy sobie, a reszta to juz nie taka wazna,
      • madziakarolka Re: GRUDNIOWE Mamusie 03.11.10, 13:46
        Hej..ja rodzę teoretycznie 15..i teoretycznie w Raszei..a co wyjdzie to się okaże..najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa:) o opiniach na temat szpitali wypowiedziałam się obszerniej w drugim wątku o grudniowych porodach;)

boję się porodu..a z drugeij strony jestem go bardzo ciekawa..i nie mogę się doczekać kiedy zobaczę, usłyszę i przytulę moje maleństwo:))
        • madziakarolka Re: GRUDNIOWE Mamusie 21.12.10, 16:46
          no jak grudniowe mamusie?
          ja z małą Hanią od wczoraj w domu..urodziła się 18 grudnia

Rodziłam w Raszei i serdecznnie polecam ten szpital:)
          Zwiedziłam podczas 2 dniowego pobytu wszystkie oddziały - patologie, porodówke i nowiutki oddział poporodowy:) wszędzie super opieka i pomoc..

i nie wierzcie, że poród to coś strasznego, jak dla mnie jedno z najpiękniejszych przezyc w zyciu!

Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka