Dodaj do ulubionych

SLD skreśliło z list byłego wojewodę Wielkopolski

07.10.10, 10:23
I właśnie przez tego bezczelnego zadufanego w sobie chama nie będę glosować na SLD, które ogólnie popieram. Ten prymitywny mały człowiek nigdy nie potrafił powiedzieć "dzień dobry" pracowniczkom biura, przez które przechodził, wchodząc do kumpla-szefa. Słoma z butów mu wyłazi, a poglądy zmienia jak chorągiewka - idzie tam, gdzie można kasę nachapać.
Jak ktoś nie szanuje ludzi to na ich szacunek też nie zasługuje. I nie powinien ich reprezentować w żaden sposób.
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: SLD skreśliło z list byłego wojewodę Wielkopo IP: *.icpnet.pl 07.10.10, 10:33
      witkowski to największa menda, która dla kasy zrobi wszystko. SLD w Poznaniu właśnie pokazało, że stawia na cwaniaczków, ciągle żywego - jak Lenin - prezesa spółdzielni. Jak obejmował stanowiska w UW czy inne - to fucha prezesika, za kupę kasy na niego czekała w Spółdzielni.
      Przez takie mendy i zagrania SLD zawsze będzie dla mnie Ubeckim stowarzyszeniem.
      Nowakowski, mimo że był z SLD był normalnym i konkretnym facetem - a tak mamy kolejnego cwaniaczka o moralności... szkoda gadać.
      Poruta - komuszki!!!
    • wigaso SLD skreśliło z list byłego wojewodę Wielkopolski 07.10.10, 11:52
      Ludzie którzy maja serce' po lewej stronie nie beda głosowac na PAna WITKOWSKIEGO który jest znany z pazernosci i cwaniactwa.PAN NOWAKOWSKI JEST porzadnym człowiekiem.
      • Gość: inżynier zgadzam się, że p. Nowakowski byłby lepszy IP: 95.108.39.* 07.10.10, 17:15
        Mimo, że nie lubię lewaków, to muszę kultura osobista i kompetencje pana Nowakowskiego są na bardzo wysokim poziomie. A Witkowski, to ze swoim stylem zachowania i cwaniactwem katastrofa PRowa. Cieszy mnie bardzo widmo gigaklęski SLD, choć szczerze mi żal, że Nowakowski został tak potraktowany.
      • Gość: OK Re: SLD skreśliło z list byłego wojewodę Wielkopo IP: 178.56.19.* 09.10.10, 15:56
        Przyłączam się do tej opinii
    • Gość: poznanianka SLD skreśliło z list byłego wojewodę Wielkopolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 14:47
      No to lewico, masz o kilkanascie głosów mniej - ani ja, ani nikt z mojej rodziny i przyjaciół, którzy chcieli na SLD w Poznaniu głosować juz tego nie zrobią. Trzeba postradac rozum, zeby wyrzucic Nowakowskiego i Bittner z list wyborczych, a po co mi partia bez rozumu? PO dostanie dzieki temu znacznie więcej głosów, A juz myślałam, że wreszczie bede głosowac za, a nie przeciw. Robota Napieralskiego w kampanii prezydenckiej została w Poznaniu wyrzucona w błoto. Powinno wam być wstyd. Ale dla Witkowskiego to kompletnie nieznane uczucie. Liczy sie cwaniactwo, wygoda i kasa.
    • Gość: janek SLD skreśliło z list byłego wojewodę Wielkopolski IP: 150.254.126.* 07.10.10, 15:01
      to pan prezes Spółdzielni Mieszkaniowej im.H.Cehielskiego w Poznaniu
    • Gość: Tomasz Lewandowski Sprostowanie IP: *.173.29.214.tesatnet.pl 07.10.10, 16:13
      Wbrew temu co napisano w tekście -Poznański Sojusz, któremu mam przyjemność przewodniczyć, nie podjęło decyzji o "wstawieniu" Waldemara Witkowskiego na 1 miejsce do Sejmiku. Powiem więcej w sposób zdecydowany przeciwko tej decyzji protestowaliśmy. Gdyby Pan redaktor Cylka zadał sobie trud i zadzwonił do mnie poinformowałbym go o tym kogo poznańskie SLD rekomendowało na 1 miejsce; nie musiałby wtedy "tworzyć" komentarzy młodych czy starszych członków SLD pragnących zachować anonimowość.
      Bardzo cenie sobie Andrzeja Nowakowskiego i decyzje władz krajowych SLD o wstawieniu W.Witkowskiego na 1 miejsce oceniam podobnie jak większość komentatorów artykułu.
      Argumenty o zakazie zorganizowania marszu równości jako podstawie podjęcia tej decyzji są bzdurne i nie mają żadnego poparcia w rzeczywistości.

Tomasz Lewandowski
      Przewodniczący SLD w Poznaniu
      • Gość: adiunkt Re: Sprostowanie IP: *.au.poznan.pl 07.10.10, 19:11
        Panie Tomaszu, no ale co z tego, że Pan sprostował tło usunięcia A. Nowakowskiego z I miejsca listy, skoro clue artykułu to jest fakt chamskiego wycięcia byłego wojewody i zastąpienia go facetem o bardzo złych notowaniach. Fakt jest faktem. Wyborcy poczuć się mogą potraktowani jak ciemna masa i zagłosować przeciwko SLD na jakąkolwiek inną listę.
        Beznadziejne są te układy u Was w partii...
        • Gość: Tomasz Lewandowski Re: Sprostowanie IP: *.173.29.214.tesatnet.pl 07.10.10, 19:36
          No nie zgadzam się do końca z Panem -na liście Sojuszu do Sejmiku będzie poza W.Witkowskim 11 osób -z całą pewnością nie będę na niego głosował. Poprę nr 2 na liście -Izabelę Dylewską do czego i Pana gorąco zachęcam.
          A co do tła -wiele wartościowych osób nie jest nr 1 na liście -nie oznacza to że ich nie doceniamy; decyzje o budowie list podejmuje się w uzgodnieniu ze wszystkimi środowiskami reprezentowanymi na listach.... a JEDYNEK jest ograniczona ilość.

pozdrawiam
          • Gość: inżynier Re: Sprostowanie IP: 95.108.39.* 08.10.10, 20:52
            Gość portalu: Tomasz Lewandowski napisał(a):
            > No nie zgadzam się do końca z Panem -na liście Sojuszu do Sejmiku będzie poza W
            > .Witkowskim 11 osób -z całą pewnością nie będę na niego głosował.

Hmm... czy to nie kuriozalne, że szef wielkopolskiego SLD nie będzie głosował na nr I na swojej liście?
            A swoją drogą widać, że ekipa Napieralskiego poczuła się pewnie po "sukcesie" szefa w wyborach parlamentarnych i im palma do głowy uderzyła... Wycinać pewną lokomotywę listy jaka byłby Nowakowski na rzecz takiego gościa - dziwne, nielogiczne, a raczej dowodzące zadufania w sobie...
            I bardzo dobrze - prawica rulez! :)
    • Gość: zniechęcony SLD skreśliło z list byłego wojewodę Wielkopolski IP: *.centertel.pl 07.10.10, 21:39
      WSTYD , wstyd, wstyd!!!! W takiej sytuacji nie ma żadnej listy SLD, skoro na pierwszym miejscu pojawia sie nazwisko człowieka z Unii Pracy (co sądzą o nim poznaniacy wystarczy przeczytać wpisy), a swoją drogą ciekawe, jak łatwo udaje mu sie doklejać do innych, może juz najwyższy czas, by UP przyjęła nazwę SLD lub odrwotnie SLD przyjęło nazwę UP. To kolejna sytuacja, ktora wyraźnie pokazuje, że siła koteryjek jest w dalszym ciągu najważniejsza. Smutne wręcz tlumaczenia p. Lewandowskiego, tego nie zmienią. Szkoda, że silne i rozpoznawalne SLD w Poznaniu przestaje istnieć. Należy brac pod uwagę oceny wystawiane przez wyborców, jesli nie - to sie odwracają. Ta decyzja na pewno zniechęciła wielu!!!
    • spinaker206 To gwóźdź do trumny SLD w Wielkoposce 09.10.10, 10:40
      Nowakowski, a Witkowski to dwa przeciwieństwa.

Poznań to nie aż tak wielkie miasto by nie wiedzieć to jest kim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka