tsuranni 25.11.10, 11:13 brawo, hołocie powinni teraz ręce i nogi połamać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forumowiecgwna Policja zatrzymała 10 pseudokibiców Lecha Poznań 25.11.10, 11:13 >>>Wśród zatrzymanych jest także 27-letni fotoreporter, który podczas meczu napadł na krakowskiego fotoreportera i operatora kamery. Jednemu zabrał kartę pamięci z aparatu fotograficznego, a drugiemu kasetę video. <<< to juz jest kosmos... To nawet nie jest dzicz, to cos gorszego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt nie marek Re: Policja zatrzymała 10 pseudokibiców Lecha Poz IP: *.ip.netia.com.pl 25.11.10, 11:26 a niby za co mi im policja ręce i nogi połamać?? prawdę powiedziawszy zrobili o wiele więcej dla spokoju na stadionie niż ta wzywana przez ciebie policja. ponadto nie wiem na mocy czego, policja ma uprawnienia do łamania rąk i nóg?? przecież to prosta droga do policyjnego państwa - tak bardzo umiłowanego przez prawicowy beton (24 godzinne sądy, monitoring, paszporty biometryczne, dostęp do bilingów...wszystko to dla naszego dobra). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach.. Re: Policja zatrzymała 10 pseudokibiców Lecha Poz IP: *.icpnet.pl 25.11.10, 11:31 i to jeszcze za tyle kasy wybudowali arenę dla bydła - masakra. Do tego jeszcze na piekarach penery stoją w kolejce i nawet kobiet z wózkami nie przepuszczają. Same ku.., chu... ale co tam wybiorą sobie Prezydenta Rysia G, i będzie git... Odpowiedz Link Zgłoś
bigosonline Re: Policja zatrzymała 10 pseudokibiców Lecha Poz 25.11.10, 12:55 Tobie kolego to chyba rozum odebralo albo jestes psychol.Przeciez na tym meczu nic prawie sie nie stalo pewnie ze sa to rzeczy naganne,ale to naglasnia tylko Pinokio,a ty sie dajesz wciagac cos malo inteligetny jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Policja zatrzymała 10 pseudokibiców Lecha Poz IP: *.171.37.18.static.crowley.pl 25.11.10, 11:36 na hołotę nie ma innego sposobu, choć niestety prawo na to nie pozwala, powinni skończyć w kamieniołomach przecież z nich i tak juz nic nie będzie bo społeczeństwu się nie przydadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
br4k Re: Policja zatrzymała 10 pseudokibiców Lecha Poz 25.11.10, 12:08 Haha! Wszyscy mądrzy w internecie! Jestem kibolem i dobrze mi z tym. Tak samo uważam, że to co zrobili było działaniem w afekcie i odpowiedzią na zachowanie wiślaków. Kto mi powie prosto w oczy, że jestem hołotą i trzeba mi ręce i nogi połamać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita ja ci mowie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 13:02 tez jestem kibicem Lecha ale dymic na swoim nowym stadionie moze tylko troglodyta dla ktorego mecz jest tylko dodatkiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
der-rauber Re: Policja zatrzymała 10 pseudokibiców Lecha Poz 25.11.10, 14:50 działanie w afekcie? pogięło cię? na zachowanie skiślaczków ma reagować Policja a nie grupka smarkaczy której się wydaje że ma prawo dać po ryju każdemu komu ma tylko ochotę. Mieli bilety na konkrety sektor i tylko w nim mogli przebywać. Po co był ten stadion w mieście skoro kultury kibicowania tu nie ma? Strata kasy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13 grudnia prowoka Ale za to jest kasa by Jaruzelski IP: 95.108.3.* 25.11.10, 15:51 agent i morderca mogl uczestniczyc w RBN. Do sadu sle zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
abilh Re: Policja zatrzymała 10 pseudokibiców Lecha Poz 25.11.10, 15:27 Stadiony są dla normalnych, kulturalnych ludzi(czyli nie pijących, nie wulgarnych) a nie dla zwierząt zbliżonych do naczelnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfutbol Po co się kopać z koniem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.10, 15:34 Tępak jesteś i młotek. Odpowiedz Link Zgłoś
br4k Re: Po co się kopać z koniem? 25.11.10, 15:48 Kolejny :) Mógłbym się zniżyć do twojego poziomu i też ci naubliżać, tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
br4k Re: Policja zatrzymała 10 pseudokibiców Lecha Poz 25.11.10, 15:47 Samego zachowania kibiców komentować nie będę, bo to było wszędzie wałkowane dziesiątki razy. Odniosłem się do postów wyżej, które godzą też we mnie, ponieważ regularnie bywam na stadionie, ale słowo "hołota" mnie zwyczajnie obraża. Jestem ciekaw ilu z tak podnoszących głos było na tym, lub chociaż innym meczu? I kto tu mówi o niszczeniu swojego stadionu? Na II trybunie nikt nawet na krzesełku nie stanie, bo w mgnieniu oka ktoś go sprowadzi do porządku. Na owym meczu byli moi staruszkowie, bardzo im się podobało, a jak czytali artykuły i słyszeli wiadomości to pukali się w czoło. Ani oni, ani za patologię się nie poczuwamy. A wy, jeśli wam przez to ulży, wylewajcie swoje żale i napinajcie się dalej. Tak czy inaczej, większą odwagą będzie pójście pod tifo czy pod stadion i osobiste zwrócenie uwagi za takie zachowania. Ciekawe, że futbol tak wygląda na całym świecie (kto widział zachowanie kibiców Man city na meczu u nich?), a was kompleksy cisną. Kibole mają stadion (oczywiście za wasze pieniądze!), a wam ledwo co na bilet starcza. Takie są realia. Stadion to nie opera i odwrotnie. Każdy idzie tam, gdzie jest mu dobrze. Z mojej strony EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
bigosonline Policja zatrzymała 10 pseudokibiców Lecha Poznań 25.11.10, 13:00 PINOKIO bylem widzialem i juz dawno zapomnialem ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
wszechpastor No to się Wybiórcza cieszy... 25.11.10, 14:19 W to Wam graj, że zatrzymali kibiców Lecha. A co z kibolami Wisły? Z tego co się orientuję to oni zaczęli dym... No ale dla GóWnianej najważniejsze, ze dopadli "bandytów Lechitów"... Odpowiedz Link Zgłoś
der-rauber Re: Policja zatrzymała 10 pseudokibiców Lecha Poz 25.11.10, 14:46 dożywotnie zakazy stadionowe wraz z dozorem policyjnym w czasie meczów i przymusowe prace społeczne, 100 godzin przy sprzątaniu miasta, odśnieżaniu i zbieraniu psich kupek Odpowiedz Link Zgłoś
abilh 2 lata 25.11.10, 15:15 Szkoda, że tylko 2 lata. Powinni dać im dożywocie, bo przecież wiadomo, że jak wyjdą to tak dalej będą masakrowali nowe stadiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Do ultrasow z lecha IP: *.icpnet.pl 25.11.10, 18:31 Zebym was tu nie widzial w komentarzach bo podobno macie protest GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Do ultrasow z lecha IP: *.icpnet.pl 25.11.10, 21:16 bojkot nie protest mialem napisac Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_poz @br4k 25.11.10, 18:57 Ale co Ty chcesz powiedzieć, że dobrze Ci z tym, że chodzisz i napierd... ludzi? Piszesz, że jesteś kibolem, a to najczęściej się z nimi kojarzy. Jeśli tak jest, to dlaczego tak jest? co do aktów odwagi: to co proponujesz, to głupota, bo kto przy zdrowych zmysłach, da się obić. Ale przewaga fizyczna, wcale nie oznacza racji. Wszyscy ci kibole, kiedyś się skończą. jedni przestaną, inni zginą, jeszcze inni popadną w izolację przez najbliższych a nawet przez tych, z którymi teraz ramię w ramię walczą. I wtedy stwierdzą, że nie było warto. ciągle policja, pucha, problemy. po co to wszystko? Pytasz, dlaczego tak się wszyscy oburzają na zachowanie na stadione, ale nie może tak być, że ludzie z półświatka, ustalają reguły, do których mają stosowac się inni. I nikt nigdy na to nie pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br4k Re: @br4k IP: 95.108.67.* 25.11.10, 22:28 Trochę popłynąłeś, słowo kibol wywodzi się z gwary poznańskiej i oznacza właśnie kibica. To media nadały mu pejoratywne znaczenie. Z nikim się nie napierniczam, ale potrafię bronić swojego honoru jeśli trzeba. Jeśli ja widzę jakieś zachowanie, które mnie w oczy kłuje to z reguły zwracam na nie uwagę. Najłatwiej jest obejść wszystko bokiem i potem wylewać swoje żale w internecie. Dlaczego uważasz, że to są ludzie półświadka? Poza tym o jakich regułach piszesz? Przedstawicielami kibiców jest Wiara Lecha, czy któryś z jej przedstawicieli ma na koncie jakiś wyrok bądź jest toczone przeciwko niemu postępowanie karne? Ogólnie czytaj mniej wybiórczą i przyjdź kiedyś na mecz to zobaczysz jak się potrafi bawić kilka(naście) tysięcy kiboli Lecha Poznań. Gwarantuję Ci, że wrócisz na stadion nie raz! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_poz Re: @br4k 26.11.10, 10:05 > Trochę popłynąłeś, słowo kibol wywodzi się z gwary poznańskiej i oznacza właśnie kibica. * tak piszę, bo faktycznie 'kibol' w Polsce ma to znaczenie pejoratywne. Może ludzie z WLKP widzą tą różnicę, większość raczej nie. teraz wiemy co kto pod 'kibol' rozumie. > Dlaczego uważasz, że to są ludzie półświadka? Poza tym o jakich regułach piszesz? * Olaf, Rolnik - ksywki znane z mediów. Zatrzymani przez Policję, z zarzutami. Nie byli to jedyni zatrzymani. Stąd piszę o półświatku. Reguły takie, że to oni już od dłuższego czasu trzymaja porządek na stadione. Od tego jest ochrona. Ewentualnie Policja. Po co opuszczali swój sektor? A szef ochrony pomagający sobie nimi, to też o klubie słabo świadczy. > Przedstawicielami kibiców jest Wiara Lecha, czy któryś z jej przedstawicieli ma na koncie jakiś wyrok bądź jest toczone przeciwko niemu postępowanie karne? * tego nie wiem, wspiera ono jednak osoby z postępownaniem na karku, ludzi czynnych w ustawkach, dragach - list do proluratury. Trudno coś takiego tolerować. > Ogólnie czytaj mniej wybiórczą i przyjdź kiedyś na mecz to zobaczysz jak się potrafi bawić kilka(naście) tysięcy kiboli Lecha Poznań. Gwarantuję Ci, że wrócisz na stadion nie raz! * znajomi opowiadali, że faktycznie, atmosfera niesamowita, ciarki na plecach. Na chwilę obecną raczej nie przyjdę, bo sytuacja na meczach jest mało obliczalna: vide sprawa zabranej flagi dzieciom z Wronek, czy choćby zastraszanie ochrony. Ja ślepo gazecie nie wierzę. Dopóki klub i wszyscy inni będą tolerować wybryki garstki ludzi, to trudno będzie pozbyc sie tej łatki bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
poznanczyk1947 Policja zatrzymała pseudokibiców Lecha Poznań 27.11.10, 02:42 "CHwDK" czyli ch... w d... kibolom. Reprezentację tej lepszej społeczności poznańskiej widziałem w minioną sobotę przed Teatrem Wielkim, gdy wykrzykiwali za jakimś "liderem": "NORMALNA RODZINA TO CHŁOPAK I DZIEWCZYNA" oraz coś o tym,że nie będą płacić podatków na homo. Rozbawili mnie, bo z 99% krzykaczy to byli osobnicy płci, powiedzmy męskiej. Chudzi, pryszczaci, roztyci /pewnie po czipsach i braku ruchu/. No i niewielu wyglądało na płatników podatków. Przestaję wierzyć, że obejrzę mecz na żywo, jak przed 40 laty prawie. Z kolegą i jego 5letnim synkiem na stadionie WARTY. No niech jakiś kibol w afekcie przyłoży mi w łeb butelką. CHwDK! Odpowiedz Link Zgłoś