Dodaj do ulubionych

nowe osiedle Skaland Robakowo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 11:09
Podpytam was co o tym sądzicie. W reklamie wszystko ładnie wygląda ale w praktyce.
Robakowa mała wiocha, nad głową podobno f16 Byłam tam teren zalany jest woda jak jezioro
Może wypowie się ktoś kto tam kupił dom lub mieszka w tej wiosce. Zwłaszcza interesuje mnie informacja a temat uciązliwości dojazdu i f16
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.icpnet.pl 15.01.11, 15:17
      Na temat tej inwestycji jest już kilka tematów na forum - prześledź. Opinie są dość podzielone.
      Ja również byłem zainteresowany tą ofertą ale mi. po wizycie w Kamionkach trochę mi przeszło. Oferta jest bardzo ciekawa, opinie o deweloperze dość słabe, na dodatek potwierdziły się na własnej skórze zanim się zdecydowałem.
      • Gość: mieszkanka Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: 83.238.240.* 13.11.11, 17:33
        Mieszkam w Robakowie od kilku lat i to było to .
        15 min od Ronda Rataje,cisza.spokój .Fakt kilka razy w roku latają F16 i to przeszkadza.
        Latem grill ,leżak i co więcej mo do szczęscia potrzeba.NIC
        • Gość: Robak52 Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.12, 22:26
          Taak.
          F-16 to nie problem w porównaniu z:
          Odległością od szkoły - mając dwójkę dzieci w szkole gimnazjalnej/średnej musisz jeżdzić na dwa samochody. Najbliżsy przystanek do Poznania 2 km!
          Najbliższy sklep 1,5 km.
          Jakość wykonania budynków - patrz tarasy na pierwszym etapie - kpina zinteligencji i pieniedzy klientów. Prawdziwych " oszczedności" i tak dzis już nie widać - zobaczycie (zapłacicie) za kilka lat.
          Rów od Polnej ,bez odpływu zaprzecza wszelkimprawą fizyki - umiecie pływć.
          Miejsce atrakcyjne i ciekawe ale deweloper nabija ludi w b ...
      • Gość: miejscowy Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.ip.netia.com.pl 12.09.12, 12:06
        witam wszystkich

piszecie o tym Robakowie, fajna miejscowosc tylko bez przyszłości.
        Burmistrz i gmina woli inwestować w druga stronę / Borówiec ,kamionki/.
        Jak ludzie nie chodzą na zebrania to tak się kończy a pózniej bzdury na forum piszą.
        Owszem F 16 latają coraz intensywniej i niżej i w nocy .
        O kanalizie możecie zapomnieć.
        A co do parkingu przy kościele to jest robiony z pieniędzy wiejskich /z naszych podatków/ a nie księdza,
        zamiast zrobić więcej oświetlenia i ulic porządnych.
        A co do Skalandu to współczuje mieszkać w tych ciasnych BLOKACH -czworakach,
        jak przyjdzie do remontu / wspólnota/ to skończy się jak na blokowiskach w Poznaniu;
        remont po 30 latach i byle jak.
        Powodzenia zyczę.
      • Gość: miejscowy Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.play-internet.pl 03.06.13, 22:48
        witam przyszłych mieszkańców.
        Właśnie zalało I etap po Świerkowej Polanie.
        Developer nie zadbał o odpływy i drenaże i żle to się skończyło po Bożym ciele
        po dużej ulewie.
        II etap (przy Polnej) zbudowany poniżej ulicy pół metra,
        współczuje nabywcom . Ale na błędach człowiek się uczy- jaka cena taka jakość.
        W Koninku podobnie .
    • Gość: edyta Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 17:55
      ha no info poza tym że inwestor niesolidny niewiele. Więc pojechałam przejechać się po wsi, ot tak obejrzeć. I ... ugrzęzłam. dokładnie na Polnej ulicy a właściwie raczej nie ulicy ale polnej drodze kompletnie zalanej wodą. Ciemno, obok w domu nikogo.
      To dramat jakiś. Wyciągał mnie traktor :( niezłe przeżycie. Przy okazji kilka informacji od tubylców. F16 latają ale oni do hałasu są przyzwyczajeni przynajmniej ci z którymi rozmawiałam . Gorzej z innmi rzeczami. Uwierzyllibyscie, że tu mają problem z prądem a czasami z wodą ( za słabe cisnienie czy coś takiego). No i z odsnieżaniem drogi. Ten człowiek, ktory mi pomagał mówił,że reszta to w sumie ok tylko czasami nie da się wyjechać ze wsi,bo odsnieżą np ok 11-tej.
      Nie wiem wg mnie to nie rokuje dobrze
    • Gość: edyta Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 09:19
      Przestrzegam przed developerem. Nie potrafili odpowiedzieć na żadne moje pytanie dotyczące zabepieczenia terenu( ew. drenaż, itp). Pod koniec pytań Pani się zdenerwowała ( jak zapytałam o zalane Koniko ) i odpaliła,że mogę kupić sobie mieszkanie w mieście.. Wysoki profesjonalizm nie ma co. Na pytanie o konkrety wykręt
      • Gość: mieszkaniec Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 23.01.11, 21:27
        Ja mieszkam w Robakowie od 4 lat i nie narzekam, drogi zawsze odśnieżone, blisko sklepy, szkoła, dojazd do poznania w 10 minut. Jak ktoś nie był to niech nie pisze nieprawdziwych opini, zawsze może zamieszkać w Borówcu lub Kamionkach, a co do f16 to nad Poznaniem i Luboniem też latają i jakoś nikt się nie wyprowadza.
        • Gość: mieszkanka Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 08:24
          baju baju będziesz w raju. Zapraszam na spotkanie sołeckie- będziesz pierwszy, który powie że drgi tu są odśnieżone i w porządku. Może cię na sołtysa wybiorą jako zadowolonego
          • Gość: mieszkaniec Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: 83.238.240.* 13.11.11, 17:36
            baju,baju a w Poznaniu drogi są odśnieżone NIIIIIIIIIIE,A U NAS NIE JEST WCALE ŻLE
        • Gość: mieszkanka 2 Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 08:47
          witam sąsiadkę, no wierzyc mi się nie chce ,ze jest tu ktoś zadowolony z dróg. Ha ha nikt z nowo zamieszkałych tak nie napisze. Mieszkańcu - ciekawe gdzie mieszkasz - może pogadamy jak to jest z tymi drogami. Ośnieżone - zapytaj ile razy dzieci do szkoły nie dojechały bo droga była zasypana. albo odśnieżą ale o 11 -tej a ty muszisz wyjechać do pracy o 8 . Nie mieszkasz tutaj bo bys takich bzdur nie opowiadał. W inwestycjach w gminie ( jakbys był na zebraniach to byś wiedział) nie ma planowanych dróg w Robakowie ( jedynie Leśna za torami) ale za to będziemy mieć wypasiony parking na 48 samochoów pod kościołem. Zadowala cię to ? Bo przyszłych mieszakńców na pewno nie zwłaszc w tym miejscu
          • Gość: mieszkaniec Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 26.01.11, 21:09
            Mieszkam 4 lata i ani razu nie spóźniłem się do pracy z powodu nieodśnieżonej drogi a pracuję od 8:00 i mam do przejechania 35km. Nie napisałem że drogi są super tylko że są przejezdne i nie ma tragedi. Nie wiem czy wiecie jak wyglądają drogi osiedlowe w poznaiu o 7 rano, zapewniam że są mniej przejezdne od tych w robakowie. Parking pod kościołem niech będzie, skoro księdza-parafię na to stać.
            • Gość: gosc Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 08:34
              hmm to mało jeszcze widziałeś , parking pod kościołem jest budowany w całości z publicznych pieniędzy.Wiedziałbys jakbys tu mieszkał :) bo sądząc po twoich wpisach tutaj nie mieszkasz.Podobnie jak o wodzie, prądzie. A drogi nie zawsze są przejezdne i to nie tylko ze względu na śnieg. Kwestia wody też wg niekórych nie istnieje -tylko czemu w lecie mieszkańcy akurat ulicy prowadzącej do nowego osiedla mają z tym problem.Sprawa była wielokrotnie zgłaszana do Aquanetu
              • Gość: zainteresowany Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.11, 09:48
                Zastanawiam się jak to możliwe, że tak niewielka inwestycja w skali całego regionu wywołuje takie kontrowersje. Coś śmierdzi na mile. Z kolei wystarczy spojrzeć na dwie poprzednie inwestycje tego dewelopera... :/
                • Gość: mieszkaniec Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.11, 13:54
                  jak to w naszej polsce bywa, wszyscy tylko narzekają, a dlaczego nikt nie pisze co mu się podoba, czyżby nic takiego nie było? a skoro nie ma, to po co się tutaj przeprowadzacie? ja tam jestem zadowolony i narazie nie zmienię zdania.
                  • Gość: front Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 14:44
                    widzisz bo nie chodzi o to czy na razie ci się tu podoba ale czy ci się będzie podobało tu nadal. Gmina nie powinna pozwalć na zabudowę developerską bez odpowienich warunków.
                    Potem pretensje do samego Pana Boga - bo zalania, bo to, bo tamto. Poza tym soory ale skaland zdecydowanie kłamie na swojej stronie. Nie ma zezwolenia i wszyscy którzy wpłacają tam kasę powinni sprawdzić inwestycj
                    • Gość: if Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 00:32
                      bliskość szkoły - autobus dowożący dzieci do szkoły, zniknęła informacja o przedszkolu , bo poza prywatnym to nie ma, Wyjątkowa bliskość kościoła i 3 sklepików do 21 z piwem
                      osiedla z drogami wewnętrznymi a co z zewnętznymi. Dobry developer zdeklarował aż 60 tys na budowę drogi dojazdowej - raptem starczy na kilka ciężarówek gruzu z gwoździami.
                      Zamknięte osiedle na typowej wsi- też dobre. To normalna społeczność wiejska a zabudowa jest typowa jednorodzinna.
                      I naganne - wycięcie lasu z ostoją gatunków chronionych
                    • Gość: koraliq Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.ue.poznan.pl 17.02.11, 10:09
                      Skaland pozwolenie na budowe mial tylko bylo nieprawomocne, uprawomocnilo sie dokladnie w walentynki ;-) .
                      • Gość: koraliq Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.ue.poznan.pl 17.02.11, 10:10
                        a i podobno 15.02.2011 zaczela sie juz wycinka sosen. Naocznie przekonam sie jutro, gdyz sie tam wybieram.
                        • Gość: zainteresowana Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.centertel.pl 19.04.11, 12:07
                          Witajcie!!!!skoro podobno 15.02 20011 zaczęła się wycinka biednych sosenek to dlaczego, wczoraj jak tam byliśmy z Mężem wyglądało jakby zaczęli kilka dni temu?a nie 2 miesiące temu?Byliśmy zainteresowani kupnem tam mieszkania, ale coraz mniej mi się to podoba, sczególnie, że praktycznie nikt nie zna tej firmy!!!
                          • kurakidwa Re: nowe osiedle Skaland Robakowo 20.04.11, 09:36
                            skoro się nie interesujesz tą inwestycją to się nie wypowiadaj. Szukaj czegoś innego i przestań zawracać d..ę
                            Gość portalu: zainteresowana napisał(a):

> Witajcie!!!!skoro podobno 15.02 20011 zaczęła się wycinka biednych sosenek to d
                            > laczego, wczoraj jak tam byliśmy z Mężem wyglądało jakby zaczęli kilka dni tem
                            > u?a nie 2 miesiące temu?Byliśmy zainteresowani kupnem tam mieszkania, ale coraz
                            > mniej mi się to podoba, sczególnie, że praktycznie nikt nie zna tej firmy!!!
                  • Gość: koraliq Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.ue.poznan.pl 17.02.11, 12:56
                    poki co, to chyba czekamy az ruszy inwestycja :-)
                    • Gość: ja Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.ue.poznan.pl 17.02.11, 13:01
                      jeszcze mala uwaga dla tych, ktorzy beda podpisywac akt do umowy przedwstepnej- otoz nie ma wzmianki o tym, ze deweloper zobowiazuje sie do wybudowania drogi dojazdowej i postawienia latarn na osiedlu.
                      • Gość: f Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.02.11, 21:40
                        F-16 latają tu jak szalone przecież do lotniska w Krzesinach jest 8km to jak nie mają latać!

• Gość: Gość Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.gpsk.am.poznan.pl 18.02.11, 10:39
      mieszkam tutaj od ponad 2lat , fakt jest jeden drogi są odśnieżane późno ale są czego niemożna powiedzieć o wielu drogach osiedlowych w Poznaniu. F-16 latają ,ale przedewszystkim jest nad robakowem tor podejścia do lądowania i chałas nie jest wielki , pozatym ląduje ich kilka sztuk w ciągu dnia , chałas samolotu pasażerskiego jest wiele większy przy podejścu do lądowania . Skaland zaczął wycinke drzew a jakim jest wykonawcą wystarczy poczytać fora . dojazd do poznania jest ok nawet zimą trasa katowicka jest lepiej przejezdna , niż ulice w mieście
      • kurakidwa Re: nowe osiedle Skaland Robakowo 18.02.11, 11:09
        Witam
        Muszę się wypowiedzieć w kwestii Robakowa bo mnie szlag trafia jak to czytam. Więc we wtorek podpisałam umowę z deweloperem, wręczono mi pozwolenie na budowę. Ponadto od 12 lat mieszkam w Borówcu i denerwują mnie wypowiedzi ludzi, którzy całe życie swoje mieszkali w jakimś blokowisku gdzie spółdzielnia wszystko za nich robiła a im było nawet ciężko raz na miesiąc posprzątać klatkę schodową. Teraz szukają mieszkania ale sami nie wiedzą czego chcą. Odśnieżanie: drodzy mieszkańcy blokowisk - wyjazd z Borówca jest łatwiejszy niż poruszanie po osiedlach i ulicach w Poznaniu w czasie gdy spadnie śnieg. Prąd owszem wyłączają przy dużych wichurach, F16 szkodzą tylko tym paniusiom co siedzą w domu i gotują obiadki zamiast wziąć się za pracę no i facetom na zasiłku co siedzą w domu i szukają dziury w całym.
        Problemy wyszukują tylko Ci co zagnieździli się w Poznaniu, inwestycje w Robakowie, Kamionkach im się pewnie podobają ale nie mają odwagi się przenieść bo przyzwyczajenie do tramwajów i autobusów MPK jest tak silne i nierozerwalne, że nie wyobrażają sobie życia bez ścisku latem w komunikacji miejskiej MPK
    • Gość: przyszły robaczek Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.icpnet.pl 23.02.11, 22:32
      Witam,
      na wstępie zaznaczę że jestem po dopisaniu umowy przedwstępnej na tym nieszczęsnym, beznadziejnym osiedlu, a wypowiem się na tym forum tylko dla tego iż jestem poruszona tą dziwna wojna ''starych mieszkańców'' z potencjalnymi przyszłymi.

Ludzie czemu jesteście tak zamknięci w swoim małym świecie, i nie chcą poszerzać horyzontów??
      Mówicie jak tam źle się mieszka, szamba pełne, F16, drogi nie odśnieżone, brak wody, prądu, itp
      Zatem moje pytanie po co wy tam jeszcze mieszkacie i jak możecie mieszkać w takich warunkach?
      Po co się tak męczycie!!!? Sprzedajcie gospodarstwa i do Poznania tu jest cicho i spokojnie, samoloty nie latają, drogi i chodniki odśnieżone, prądu nigdy nie brakuje :) hehehhe

A może to nie w tym problem tylko po prostu ludzka zazdrość, gdyż jak to jest możliwe że ktoś będzie miał lepiej od nas, bo będzie korzystał z naszej drogi którą już zrobiliśmy własnymi środkami i zabierze nam kawałek lasu który uspokajał nam zmysły.

Kochani wydaje mnie się, iż lepiej pomyśleć kategoriami, że w grupie siła, bo przecież im więcej mieszkańców tym łatwiej będzie nam załatwiać sprawy typu budowa drogi, kanalizy, odśnieżania itp

Pozdrawiam

• Gość: ił Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.02.11, 09:49
        Widzę tu dużo wypowiedzi developera który powie i napisze wszystko żeby tylko sprzedać mieszkania. liczy się tylko kasa
        • kurakidwa Re: nowe osiedle Skaland Robakowo 25.02.11, 08:44
          Gość portalu: ił napisał(a):

> Widzę tu dużo wypowiedzi developera który powie i napisze wszystko żeby tylko s
          > przedać mieszkania. liczy się tylko kasa
          bujaj się, ja jakoś jestem wewnętrznie przekonana, że nie jestem deweloperm tylko nabywcą tego mieszkania. A tak w ogóle to mam prawo sądzić, ze Ci którzy wypowiadają się w miarę dobrze to przyszli mieszkańcy, którzy chca się czegoś dowiedzieć a cała reszta tych plujących na skaland to konkurencja dość marna zresztą
      • Gość: mieszkaniec Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 10:14
        witaj przyszły,
        być może uważasz,że mamy ciasne horyzonty. To twoje zdanie. Wolno Ci.I tak drogi nie zrobiliście a zrobiła gmina. Droga zreszta to śmiech na sali patrząc na przewidywane natężenie ruchu. Na terenie lasu jest zbieracz główny melioracji ( jest w mapie ) - jeśli developer go przerwie woda zaleje nie tylko teren lasku ( był już zalany ale to nikogo nie odstrasza ) ale innych działek.
        Ponadto twój agreswyny ton zdecydowanie świadczy o typowym sprzedawcy developera.
        • Gość: nowa Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 13:52
          przyszli mieszkańcy - wypowiedzcie się, mi bardzo się nie podoba kontakt z dewloperem oraz zdecydowanie brak obejrzenia budowy ( może się nie znam ) no i opóźnienia
      • Gość: Mieszkanka Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: 83.238.240.* 13.11.11, 17:42
        Mieszkam w Robakowie od kilku lat i nie żałuje.
        Wszędzie latają samoloty/kilka razy w roku/,wszedzie ulice sa nie odsniezane/w Poznaniu/,na brak wody nie narzekamy,szambo się pompuje w ciągu 2 dni od zadzwobienia.Fakt 5-8 razy w roku wyłaczaja prad na 2-4 godz.ale można i to przeżyć.Zycze Panu miłego mieszkania.Pozdrawiam
    • Gość: alina.garstka Re:Projektant wnętrz IP: *.cable.net-inotel.pl 19.01.12, 19:47
      Zapewniam kompleksową i profesjonalna obsługę wszystkich etapów inwestycji, opierając się na zdobytym doświadczeniu pomagam Inwestorom podejmować właściwe decyzje. Opiekuję się Klientami od momentu zarysowania koncepcji projektowych, poprzez dobór materiałów wykończeniowych i kolorystyki, nadzór autorski, aż do momentu zakończenia realizacji.

Oferuję:

■projekty i aranżację wnętrz mieszkalnych (dużych jak i małych powierzchni)
      ■projekty i aranżację wnętrz użyteczności publicznej
      ■projekty poszczególnych pomieszczeń mieszkalnych np. łazienek, kuchni
      ■projekty przez Internet
      ■konsultacje projektowe-porady w zakresie projektowania
      ■ergonomii i kolorystyki wnętrza oraz oświetlenia pomieszczeń
      Proces projektowy rozpoczyna się od pierwszego spotkania z Klientem (po uprzednim umówieniu się telefonicznym lub za pomocą poczty elektronicznej), na którym wspólnie określamy ogólne wytyczne projektu, środki finansowe jakimi dysponuje inwestor, ustalenie zakresu prac projektowych, terminy. Spotkanie to jest niezobowiązujące i bezpłatne, po nim następuje wycena projektu.

Następnie opracowuję projekt koncepcyjny, przedstawajac Inwestorowi rzuty, przekroje i widoki 3D, mając na celu wybranie jednej koncepcji wnętrz.

Alina Garstka
      tel: 507 239 652
      e-mail: alina.garstka@o2.pl
    • Gość: florka Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.icpnet.pl 04.06.13, 20:37
      pół kilometra obok jest już osied. Tygrysie - jak sobie porównasz Skalad i ardens nie będziesz mieć problemu z wyborem. A okolica - dojazd gites, f16 nie słychać, sklepy blisko, szkoły itp., dla mnie idealna sypialnia Poznania :P
      • Gość: Mati Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.13, 21:50
        No właśnie ja nie miałam problemu z wyborem osiedla w Robakowie Skaland ma dużo lepsza cenę 254 tys i standard wykończenia, nie mówiąc o instalacji inteligentnych Fibaro, które dają w cenie. Nie krytykuje tygrysiego ale nie podoba mi się bo jest zwyczajne, myśle ze każde osiedle ma swoich zwolennikow swierkowa polana jest tym czego szukałam poza tym nie kupiłam kota w worku bo osiedle już stoi i widzisz co kupujesz.
      • Gość: gość Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.105.178.226.serv4web.pl 15.06.13, 22:25
        ?
        • Gość: Józiu Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.icpnet.pl 17.06.13, 21:19
          a mnie się Robakowo jako miejscowość podoba. przynajmniej po ciężkim dniu mam gdzie odsapnąć, chodniki nie są ubazgrane psim gów...em a f-y nie przeszkadzają. Osiedle jest wporzo, nie wiem skąd tyle złych opinii. ja i sąsiedzi jesteśmy mega zadowoleni. co jakiś czas pojawiają się usterki, ale tak jest wszędzie... nie hejtujcie tyle! trochę pozytywnej energii! :)
          • slowik8745 Re: wole Quadro House 24.06.13, 11:11
            dlugo sie rozgladalismy za mieszkaniem i ostatecznie padlo na smardzewska i ouadro house, osiedle tez jest spokojne, blisko szkola i przedszkole, wiec to na czym nam zalezy
            • Gość: Goya Swierkowa Polana II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 22:00
              My w sobotę odebralismy klucze do naszego ukochanego i wyczekanego mieszkania C a w zasadzie małego szeregowca 72m2. Pewnie w quadro house tez jest fajnie bo architektura nowoczesna jak u nas, ale za taki metraż trzeba zapłacić co najmniej 100.000 zł wiecej niż na Swierkowej.
            • Gość: lothaur wolę ardens IP: *.icpnet.pl 13.10.13, 20:52
              A ja z tych co piszecie to wolę ardens
          • Gość: gość Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.ip.netia.com.pl 05.07.13, 10:45
            skąd tyle negatywnych opini, ano z Koninka.
            Powodzenia w Robakowie.
            Szkoda że deweloper nie zadbał o zieleń tylko wszystko betonuje szaroką brzydka kostką.
            Ale jaka cena taki towar.
            Powodzenia
            • Gość: miłosz Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.play-internet.pl 12.07.13, 13:34
              zdecydowanie wybieram Poznań, inwestycja pbg erigo na smardzewskiej jest ok pod wzgledem położenia cisz i spokj, lasek marceliński rzut kamieniem
            • Gość: ? Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.13, 12:19
              no i ta super nowoczesna architektura pasująca jak pięść do nosa do robakowskiej wiochy. Jakkolwiek te okna jak w kurniku pasują - w końcu to kurniki a nie mieszkania.
              • Gość: Zenek Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: 217.153.219.* 14.07.13, 17:07
                Widocznie sie te kurnika podobają, bo zapisy robią już na 3 etap!
                • Gość: duży robal Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.maverick.com.pl 23.07.13, 12:58
                  Chyba najlepiej tu się bawią spece od marketingu różnych deweloperów (łącznie ze Skalandem). Generalnie: co kto lubi - warto ruszyć dupę sprzed kompa, jechać na miejsce, zobaczyć w różnych porach dnia i w różną pogodę, pogadać z mieszkańcami itd. itp. Dla 5 osobowej rodziny może i będzie to kurnik. My z żoną akurat dzieci nie mamy, więc dom na 300 m2 nam niepotrzebny, a znamy kilka fajnych sposobów na wydawanie zaoszczędzonych pieniędzy. Liczy się natomiast cisza po pracy, bliskość lasu, czy jeziora w zasięgu rowerowej wycieczki. Wiedzieć, czego się chce i myśleć przed zakupem, to później nie ma płaczu. Pozdro!
                  • Gość: Szeryf Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 09:33
                    Tylko jak Będziecie przyjeżdżać oglądać domy ,miejsce ,to bardzo proszę o wolną jazdę !! i uważajcie na mieszkańców I etapu!! bo chyba się wstydzą że mieszkają na wsi i żeby ich nikt nie zauważył jeżdżą bardzo szybko !!! bo nie chce mi się wierzyć ,że nie mają rozumu !!!
                    Drogi wiejskie należą do obszaru zabudowanego !!! więc jeździmy poniżej 50 !
    • Gość: ggg Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.173.29.153.tesatnet.pl 16.09.13, 21:46
      dajcie sobie spokoj ze skalandem i panem Swobodnym udaje inteligentnego milego prawnika a jest głupi jak franka pies a do tego obłudny i zakłamany tak jak jego stary
      • Gość: fragles Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.maverick.com.pl 26.09.13, 10:34
        A ty, hejterze, jesteś natomiast rzeczowy i kulturalny. Pozostaje życzyć zdrowia!
      • Gość: mmm Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.icpnet.pl 31.03.14, 14:50
        fakt. właściciel kłamca :) złotousty i nic więcej. nie dajcie się nabrać na jego "umowy gentelmeńskie" ha ha ha śmiechu warte. najpierw obiecał mi inny kolor ram okiennych w mieszkaniu, a potem wycofał się z tego, mówiąc, że nic takiego nie obiecywał. żenada !
    • Gość: termitt Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.icpnet.pl 03.10.13, 00:03
      nie głupia ta wioska :P fajne miejsce, wszystko co trzeba to masz, do poznania blisko, f16 - jak chcesz to słyszysz, ale wszyscy po tygodniu nie zwracają uwagi, za chwile będą inne trasy wiec to olej.Tyle ze lepsze niż skaland jest po 2 stronie praktycznie "pola" :P osiedle Tygrysie - tam jest wyżej, nie zalewa, osiedle większe, domy też, lepszy układ, monitoring itp. Zerknij tam.
      • Gość: hah Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.maverick.com.pl 04.10.13, 13:16
        Za kratami, jak w zoo i ze 100-metrowym dojazdem przez błoto, bo inwestor przeoczył kwestię podłączenia do drogi publicznej... Każda inwestycja ma swoje plusy i minusy, szanowny Naganiaczu! :)
    • Gość: xyz Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.icpnet.pl 12.10.13, 22:22
      nie ma tragedii jak dla mnie z tym f16, przyjedź w weekend na objazdową wycieczke, popytaj ludzi tam na miejscu co o tym sądzą, już trochę osób tam mieszka. ktoś pisał ze blisko jest tez osiedle tygrysie - tez warto tam zajrzeć,przy samej ulicy nowina, głównej chyba w robakowie, tam jedzie autobus i na pewno odśnieżają :P
    • Gość: Ewka Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.46-29-151.tkchopin.pl 11.11.13, 17:20
      Ładnie, ale trzy pokoje to w sumie niewiele. Jeśli szukasz czegoś większego to polecam jednak Tygrysie w Robakowie. Cena za metr nawet mniejsza, a masz tez strych, który można zagospodarować więc jak planuje się założenie licznej rodziny (tak jak ja) to będzie jak znalazł:)
      • Gość: Ola Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.13, 00:01
        ja porównywałam obie oferty i ostatecznie wybrałam Świerkową III po pierwsze cena 259.000zł za 90m2 z poddaszem do adaptacji, podobnie jak na Tygrysim ale za cenę 297.000 zł. Na świerkowej to poddasze ma dwa przestronne okna i wydaje mi się bardziej ustawne po drugie system inteligentnej inst Fibaro-super sprawa widzieliśmy z mężem prezentacje po trzecie mieszkanie jak i całe osiedle jest nam bliższe.
        • Gość: gosc Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.ip.netia.com.pl 29.11.13, 10:53
          Szkoda tylko że zabrakło kasy na asfalt i oświetlenie do os. Skalandu.
          A Tygrysie ma .
          Widocznie lepiej zorganizowany deweloper.
          • Gość: Radny Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.13, 22:20
            Swierkowa ma wszystkie drogi wybrukowane i oświetlone latarniami, a ul polna która jest droga gminna bedzie wybrukowane do końca marca 2014r -przetarg rozstrzygnięty w ubiegłym tygodniu oficjalna informacja wisi na stronie kornik.pl
          • Gość: zameldowany Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.icpnet.pl 05.01.14, 23:05
            no koles z ardensa ma łeb na karku, nawet przy meldowaniu w urzędzie mówili ze tak orgazniuje papiery ze takiego czegos jeszcze nie widzieli.
            • Gość: Gość Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: *.ip.netia.com.pl 18.02.14, 12:59
              No i Ardens ogarnął temat otoczenia , zieleń , szeroka ulica , duży plac zabaw,
              miejsce na grill, oświetlenie.
              Ludzie spojrzcie z ul.Nowina na os . Skalandu wygląda to jak kurniki, napchane jedno na drugim.
              Cena podobna - architektura różna.

Powodzenia kupujący.
              • Gość: Imeonfinance Re: nowe osiedle Skaland Robakowo IP: 91.215.2.* 05.03.14, 22:12
                Kompleksowa obsługa związana z kredytem hipotecznym. 26 banków u jednego doradcy. Skontaktuj się ze mną tel. 506250688.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka