Dodaj do ulubionych

Polecam METEOSPASMYL

21.01.07, 20:35
Witam wszystkich cierpiących na IBS. Wypróbowałam i jestem bardzo zadowolona.
Pełna poprawa. Mam wiele informacji na jego temat, jeżeli ktoś chciałby coś
więcej wiedzieć, piszcie i pytajcie : adelina29@gazeta.pl. Ten lek nie jest
tani, ale skuteczny. Pozdrawiam Adda
Obserwuj wątek
    • tigra110 Re: Polecam METEOSPASMYL 22.01.07, 10:34
      A jak go stosujesz??? Ja brałam doraźnie ze skutkiem zerowym - tak kazała mi
      brać pani doktor, być może trzeba go zażywać systematycznie przez jakiś dłuższy
      czas, zresztą na mnie nie wiele leków już działa wtedy kiedy jest pogorszenie.
      • stanislawski7 Re: Polecam METEOSPASMYL 22.01.07, 12:18
        Witaj.Jeżeli możesz i chcesz to napisz nam wszystkim tu obecnym na forum coś
        bliżej na temat tego leku m.in. jakiej jest produkcji, na co głównie się go
        stosuje ;ile jest w opakowaniu ;jak często należy go zażywać no i oczywiście
        jaka jest jego cena/ mam na myśli całe opakowanie/a takze czy jest dostępny w
        polskich aptekach. Jak długo Ty ten lek zażywasz i czy masz po nim znaczącą
        poprawę, oraz w moim przypadku napisz czy jest skuteczny w usuwaniu wzdęć i
        gazów
        / to dla mnie bardzo ważna informacja/. Dziękuję z góry za te
        informacje ;czekamy na odpis.Pozdrawiam.
        • enterol250 Re: Polecam METEOSPASMYL 22.01.07, 14:33
          z tego co wyczytalam na internecie, meteospasmyl ma sklad zblizony do
          duspatalinu (mebeweryna) czyli jest to srodek rozkurczajacy. obawiam sie, ze
          jego skutecznosc moze byc jedynie okresowa (dopoki organizm sie nie
          przyzwyczai). ale chetni niech probuja (u mnie skutecznosc duspatalinu byla w
          zasadzie zerowa).
          pozdrowienia.
          • darotka1 Re: Polecam METEOSPASMYL 22.01.07, 19:33
            Biorę meteospasmyl doraźnie, w przypadku większych wzdęć, ale aby dobrze ocenić
            jego działanie, musiałabym nie brać go wraz z innymi lekami i stosować
            przynajmniej przez kilka kolejnych dni.
            Meteospasmyl skład (alverini citras + simeticonum = spasmolina + espumisan:)
            Cena : ok 15 - 18 zł za 20 kapsułek
            • enterol250 Re: Polecam METEOSPASMYL 22.01.07, 22:30
              hm, na madrych stronach w necie pisza, ze cytrynian alweryny (alverini citras)
              to zwiazek podobny do drotaweryny (no-spa) i mebeweryny (duspatalin). zatem
              meteospasmyl w zalozeniu mial byc chyba tylko srodkiem doraznym...

do tych, ktorzy maja doswiadczenia z tym preparatem: (oprocz darotki :D) czy
              obserwujecie taka sama jego skutecznosc przy dluzszym stosowaniu?
              pzdr.
    • ruda_a Re: Polecam METEOSPASMYL 23.01.07, 10:17
      Witam! Jestem studentką psychologii i poszukuję osób chorych na zespół jelita
      nadwrażliwego do udziału w wypełnieniu kwestionariuszy do pracy mgr. Praca ma
      dotyczyć ogólnie funkcjonowania psychologicznego tej grupy chorych oraz radzenia
      sobie z chorobą. To trudne w jednym miejscu znaleźć chorujących na tą jednostkę
      chorobową, bo jak wiecie postawienie tej diagnozy nie jest sprawą
      oczywistą...Kwestionariusze są króciutkie, max.na 10-15 minut. Ograniczeniem
      jest tylko Wasz wiek-szukam chorych od 9 do 18 rż oraz potrzebuję udziału
      Waszych mam. Wy i Wasze mamy otzrymujecie ode mnie listownie (tak żeby nikogo
      specjalnie nie fatygować)po 2 kwestionariusze, a następnie wkładacie do
      załączonej koperty i wysyłacie. Wszelkie odpowiedzi i zapytania bardzo proszę
      kierujcie na mail'a, żeby było sprawniej i szybciej. Oto on:
      ania66666@interia.pl. Bedę bardzo wdzięczna za zainteresowanie i pomoc!!!!!!!
      Pozdrawiam-R.
      • truskawkaja Re: Polecam METEOSPASMYL 10.12.16, 13:39
        Witam. Też zmagam się z tą chorobą. Niestety.od wielu lat. Lekarze testują na mnie kolejne kuracje a to i tak mało daje. Ostatnio dostałam 4 opakowania meteospasmyl u i debutir. Kupa kasy na to poszła a te dwa akurat u mnie nie działają. Odstąpię komuś komu te leki pasują. Meteospasmyl zostało 71 kapsułek ważne do 03.2019 roku a debutir 44 kapsułki ważne do 04.2019 roku. Proszę o mail na priv. truskawkowybaron@wp.pl 
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka