Dodaj do ulubionych

Jeśli nie ma cię na Facebooku...

18.01.11, 20:42
Ot, kretyństwo dni dzisiejszych!
"Jeśli nie ma cię na Facebooku...
... to nie istniejesz."

Szanowni "młodzi"! Gorąco Was zapewniam, że nie mam konta na Facebooku i ... istnieję!
Komórka, mail, ew. GG i chwatit!
Ekshibicjonizm takich "portali społecznościowych", do których tak Was zachęcają, jest zły.
I tyle.

Obserwuj wątek
    • Gość: zenek Kogo nie ma w Google IP: 95.108.69.* 18.01.11, 22:44
      tego nie ma wogle...
      • Gość: Heya Re: Kogo nie ma w Google IP: *.man.poznan.pl 19.01.11, 09:32
        dobre xD
    • agpagp Jeśli nie ma cię na Facebooku... 18.01.11, 23:20
      macam się macam ... qrde... a jednak jestem :)
      • Gość: pantulipan Re: Jeśli nie ma cię na Facebooku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 20:38
        agpagp napisała:

> macam się macam ... qrde... a jednak jestem :)

Meta, metafora :)

metafora zob. przenośnia

przenośnia «figura stylistyczna występująca zwykle w poezji, oparta na skojarzeniu dwóch zjawisk i przeniesieniu nazwy jednego zjawiska na drugie, np. stalowe nerwy»

pTp
    • Gość: Mr Re: Jeśli nie ma cię na Facebooku... IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 01:51
      Michał, nie wpuszczaj młodych w maliny, bo dobrze wiesz, że za jakiś czas te portale społecznościowe czkawką zaczną się odbijać (już niektórym się dobijają).

• Gość: pantulipan Re: Jeśli nie ma cię na Facebooku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 20:36
        > Michał, nie wpuszczaj młodych w maliny, bo dobrze wiesz, że za jakiś czas te po
        > rtale społecznościowe czkawką zaczną się odbijać (już niektórym się dobijają).

Facebook to powoli taki internet w internecie. Wiele instytucji, organizacji, firm, osób prywatnych, które mają coś do zakomunikowania światu, przestało prowadzić klasyczne strony internetowe. Facebook to coś więcej niż znana i kochana przez miliony Polaków/Polek nk.pl. I Facebook jest takim jakim sobie go stworzysz. Można rzec, że w zależności od tego jakie dobierzesz do niego komponenty, taki wyjdzie z niego portal społecznościowy.

Jeśli sam jesteś debilem, masz znajomych debili, to raczej nie ma się co spodziewać, że z posiadania konta coś wyniknie. Można też nie mieć potrzeby posiadania konta na Facebooku. I tu należy się wyrozumiałość dla takich decyzji.

W problemie nie posiadania konta na Facebooku tkwi problem wykluczenia z pewnego obiegu informacji. I jeśli poskładasz sobie tak konto na w/w serwisie, że stanie się ono źródłem wartościowych informacji, to ja nie widzę powodów aby wieszać psy na wspomnianym serwisie.

Mi Facebook służy do pozyskiwania bieżących informacji o tym co dzieje się po stronie organizacji, miejsc, ludzi związanych z kulturą. System wymiany wiadomości na Facebooku traktuje jako zamiennik poczty elektronicznej, itp.

Zatem jeśli czyimś pomysłem na istnienie w świecie Facebooka jest wymiana wirtualnych serduszek, granie w Farmville, czy zamieszczanie nagich zdjęć byłej dziewczyny, czy obrażanie znajomych, to jest to jego wybór i jest to jego, słabo wykreowany świat serwisu Facebook. Za to już nie odpowiada twórca, czy też ktoś inny.

Amen.

Pozdrawiam
        pTp
    • Gość: kulfon hakator Re: Jeśli nie ma cię na Facebooku... IP: *.karolin.pl 19.01.11, 09:05
      już fb lepszy niż nt czyli nasz trojan z nk... i paranoiczno-kościelne podglądanie kto wczoraj ściągał gacie przed wejściem do łózka...
      • Gość: aya Re: Jeśli nie ma cię na Facebooku... IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 19.01.11, 09:22
        a w czym fb jest lepszy od nk?
        chyba jedynie w tym, ze miedzynarodowy i jeżlei ktoś ma znajomych za granicą to moze sie z nimi kontaktowac na fb
        tak poza tym to jeden i ten sam shit...
        • Gość: azgad Re: Jeśli nie ma cię na Facebooku... IP: *.icpnet.pl 19.01.11, 09:52
          W tym jest lepszy, że na FB swoje profile mają różne czasopisma naukowe, firmy, instytucje itd. Przy sensownym wyborze tych, które się lubi można ze swojej tablicy uczynić bardzo ciekawy czytnik RSS z możliwością komentowania i dyskutowania z ludźmi z różnych państw.
        • Gość: pantulipan Re: Jeśli nie ma cię na Facebooku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 20:42
          Gość portalu: aya napisał(a):

> a w czym fb jest lepszy od nk?

Jeśli na stronach nk.pl ambitne teatry i kina prowadzą swoje profile informacyjne, to pewnie facebook.com nie jest lepszy od nk.pl. Tyle w skrócie. Reszty poszukaj sam. Dużo zostało napisane w kilku mądrzejszych komentarzach pod tym artykułem.

> chyba jedynie w tym, ze miedzynarodowy i jeżlei ktoś ma znajomych za granicą to
          > moze sie z nimi kontaktowac na fb

To jest jego przewaga ale nie jedyna zaleta.

> tak poza tym to jeden i ten sam shit...

Jak sobie go stworzysz taki masz. Jeśli na nk.pl masz średnio rozgarniętych przyjaciół, to nie spodziewaj się ambitnych wpisów, komentarzy, informacji. :)

pTp
    • bimota Jeśli nie ma cię na Facebooku... 19.01.11, 11:02
      Nie ma mnie na FB, ale tez nie jestem licealista... I co mam teraz z soba zrobic ??
      • alfalfa Re: Jeśli nie ma cię na Facebooku... 19.01.11, 17:05
        Jedno co warto to...
        A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka