Dodaj do ulubionych

DOBRY deweloper z Poznania

11.02.11, 17:03
O budownictwie nie mam bladego pojęcia a chcę kupić mieszkanie. No i zaczyna się spory problem bo na rynku poznańskim od koloru do wyboru. Którego dewelopera POLECACIE a którego ODRADZACIE?
Ja znam tylko subiektywne opinie kilku znajomych o Pajo (złe) i Prebena (dobre), z chęcią dowiem się czegoś nowego o Skaland i FamilyHouse i innych o których jeszcze nie słyszałam.
Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: tere Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.173.38.33.tesatnet.pl 11.02.11, 18:53
      o skalandzie nie można dowiedzieć się niczego nowego - stary skandal i trzymać się od niego z daleka!
    • Gość: janek_kos Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.dynamic.mm.pl 07.04.13, 10:25
      odświeżam wątek, jest jakiś dobry deweloper w Poznaniu czy nie ma? Kogo unikać?
    • gadseq Re: DOBRY deweloper z Poznania 16.04.13, 11:36
      z Poznania mogę polecić jw construction, mają fajne osiedle Oaza Piątkowo, deweloper jest znany i od 20tu lat buduje mieszkania a chętnych na nie nie brakuje, oprócz Poznania buduje też w łodzi, gdyni i w Warszawie. Myślę, że warto się zapoznać z jego ofertą
    • warzniakowicz Jandach? 16.04.13, 15:53
      A ma ktoś jakieś wiarygodne informacje o firmie Jandach? Nie interesują mnie czarne opinie konkurencji, tylko kogoś, kto tam kupił mieszkanie i już mieszka albo jest w trakcie wykańczania - czy jesteście zadowoleni? Interesuje mnie jedna ich nowa inwestycja i ciekaw jestem opinii z pierwszej ręki, bo miejsce dogodne dla mnie.
      • pugot Re: Jandach? 29.04.13, 23:40
        Ja nie interesowałem się ich pracami z zakresu deweloperki ale od 8 lat mieszkam w domu, który właśnie ta firma mi budowała. Jak dotąd solidnie się trzyma a i jak pamiętam z samego przebiegu współpracy byłem zadowolony. Właściciel to solidny fachowiec wiesz tai u którego słowo i terminy to ważna rzecz. Możesz pisać do mnie jeśli chcesz szczegóły jakieś
      • bortok Re: Jandach? 30.04.13, 12:07
        "prawie" zaczynam mieszkać i mogę naprawdę polecić. Jeżeli chodzi o wszystkie formalności (płatności, akt, negocjacje itd.) wszystko jak najbardziej uczciwie i jestem zadowolony z relacji.
        Jeżeli chodzi o wykonanie to ogólnie ok, można zawsze się przyczepić do pewnych drobnostek ale najważniejsze rzeczy zrobione dobrze. Zresztą kupiłem już zrobione i nie byłem przy budowie więc nie mogę mówić że coś bym chciał inaczej ;)
        • Gość: mieszkanka Poetów polecam Osiedle Poetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 23:40
          ja z kolei kupiłam mieszkanie w lipcu zeszłego roku na Osiedlu Poetów w Komornikach, mimo,że do Poznania jest jakieś 8 km do Górczyna, ja sobie chwale dojazd, poznałam kilka skrótów i wcale nie jest tak źle, a za to po tygodniu harówki, moge sobie odpocząć na tarasiku mojego mieszkania,taras mnie rozwalił na łopatki prawie 34m! no i lokomotywa której jestem fanką przejeżdża regularnie, więc niby jest ruch ale zarazem idealny spokój, kiedy wybierałam mieszkanie, własnie błoga cisza zwróciła moją uwagę, dużo biegam a sąsiadujący wpn ma ścieżki zdrowia :) fajnie, że są jeszcze miejsca w których można odpocząć na powietrzu a jednocześnie mieszkać i szybko trafić do poznania! 3 w jednym!
          wszystkie formalności załatwiłam praktycznie od ręki, znajomi straszyli, że odbiór trwa bardzo długo, a w Librze poszło sprawnie i gładko,
          po przeciwnej stronie w budowie są kolejne mieszkania, więc warto zajrzeć bo wiem, że przyjeżdżają i oglądają osiedle, więc pewnie można sie dowiedzieć i co najważniejsze zobaczyć mieszkanie
          przyjemności
          Zadowolony osiedlowa "mieszkanka" :)
          • Gość: mieszkanka Poetów Re: polecam Osiedle Poetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 23:43
            oczywiście zapomniałam o tym, żebyście tutaj zerknęli, to takie malutkie ułatwienie, bo ja też nie lubie szukać, kiedy ktoś podsunie mi dobry pomysł :)
            www.libra.info.pl/pozdr.
            • Gość: mieszkanka Poetów Re: polecam Osiedle Poetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 23:45
              oczywiście zapomniałam o tym, żebyście tutaj zerknęli, to takie malutkie ułatwienie, bo ja też nie lubie szukać, kiedy ktoś podsunie mi dobry pomysł :)
              www.libra.info.pl
              pozdr.
              • Gość: B. Re: polecam Osiedle Poetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 23:33
                jestem po rozmowach u Libry Developer , szukałem czegoś niewielkiego w Komornikach, często przejeżdżam grajzerówką i w oko wpadło mi osiedle poetów, taki parkowy klimat a jednak w mieście, to mi sie podoba. byłem na osiedlu i fajne mają mieszkania na parterze 3 pokojowe i kawałek swojego ogrodu i taras, wiem, że organizowane będą drzwi otwarte 23 czerwca wiec warto się wybrać, a jeśli będzie pogoda to idealne miejsce na spacer
                miłego długiego weekendu
                B.
                • Gość: Anna Re: polecam Quadro House IP: *.play-internet.pl 17.06.13, 09:52
                  nam akurta zalezało na bdb wykonaniu dlatego wybraliśmy Quadro House
        • warzniakowicz Re: Jandach? 23.05.13, 15:01
          Dzięki panowie za opinie :) Borkot, a zaczynasz mieszkać w ich mieszkaniu czy w domu? Choć z treści rozumiem, że kupiłeś mieszkanie, które Jandach wybudował, dobrze rozumiem? Które osiedle? Na razie słyszę raczej pozytywne opinie, tak że teraz pozostaje samemu obejrzeć upatrzone mieszkanie, ale może przed tym dowiem si,e jeszcze czegoś ciekawego od jego mieszkańca ;)
          • pugot Re: Jandach? 27.05.13, 16:10
            Z tego co wiem, to nie ma problemu, żeby obejrzeć budowę, którą wykonał Jandach, z własnym specem, tak że jak masz jakiegoś znajomego budowlańca, to możesz go wziąć na oględziny, nie trzeba do tego robić specjalnych podchodów i czatować na mieszkańców ;) No ale to chyba tylko deweloper, który ma coś do ukrycia, nie godzi się na takie "inspekcje". Ja z realizacji jestem zadowolony, ale pewnie najbardziej interesuje Cię opinia ludzi z mieszkań?
    • Gość: dominikaaaa3 Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.13, 18:44
      Ostrzegam przed firma JAL a.menke a.jahns . Współpracuja tylko na etapie przed podpisaniem umowy. Po tym fakcie niestety przestaja współpracować.
      Podczas trwania prac mielismy kilka próśb dotyczacych wykończenia wewnątrz budynku, wobec których nie było zadnych przeciwskazań, wystarczyła ich dobra wola, natomiast niestety żadna z naszych próśb nie została przez nich spełniona, przestawali się z nami kontaktować. Nieodbieranie telefonów wtedy, kiedy dochodzi do trudniejszych sytuacji wymagajacych rozwiazania to norma!!!!! Wioekszośc czasu informowalismy mailowo o naszych oczekiwaniach, natomiast rzadko kiedy ustosunkowywali sie do tego. Generalnie współpraca fatalna. Pan, który prowadzi w firmie rozmowy z klientami i sprawia poczatkowo bardzo dobre wrazenie, okazuje się w momencie pojawiania sie problemów osoba, która zaprzecza wszystkiemu, nie bierze za nic odpoiwedzialności, nie dązy do rozwiazywania problemów. Próbowali nas równiez oszukac przy okazji podpisywania drobnych umów (wpisujac zapisy, na które w ogóle sie nie umawialiśmy), generalnie zachowuja się bezczelnie i zostawiaja bardzo bardzo złe wrażenie.

jesli potzrebujecie wiecej informacji o tym deweloperze- mozliwy kontakt na priv.
    • Gość: dominikaaaa3 Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.13, 18:45
      Uwaga, Ostrzegam przed firma JAL a.menke a.jahns . Współpracuja tylko na etapie przed podpisaniem umowy. Po tym fakcie niestety przestaja współpracować.
      Podczas trwania prac mielismy kilka próśb dotyczacych wykończenia wewnątrz budynku, wobec których nie było zadnych przeciwskazań, wystarczyła ich dobra wola, natomiast niestety żadna z naszych próśb nie została przez nich spełniona, przestawali się z nami kontaktować. Nieodbieranie telefonów wtedy, kiedy dochodzi do trudniejszych sytuacji wymagajacych rozwiazania to norma!!!!! Wioekszośc czasu informowalismy mailowo o naszych oczekiwaniach, natomiast rzadko kiedy ustosunkowywali sie do tego. Generalnie współpraca fatalna. Pan, który prowadzi w firmie rozmowy z klientami i sprawia poczatkowo bardzo dobre wrazenie, okazuje się w momencie pojawiania sie problemów osoba, która zaprzecza wszystkiemu, nie bierze za nic odpoiwedzialności, nie dązy do rozwiazywania problemów. Próbowali nas równiez oszukac przy okazji podpisywania drobnych umów (wpisujac zapisy, na które w ogóle sie nie umawialiśmy), generalnie zachowuja się bezczelnie i zostawiaja bardzo bardzo złe wrażenie.

jesli potzrebujecie wiecej informacji o tym deweloperze- mozliwy kontakt na priv.
      • Gość: meg ardens i Osiedle Tygrysie IP: *.icpnet.pl 26.05.13, 22:58
        Wnioskuje, ze szukasz dewelopera, kt stawia domki/szeregowce etc. polecam w/w (www.ardens.pl) i ze względu na podejscie do klienta (całą instalacje skończonej łazienki i kuchni zmienili mi za free, bez zająknięcia, dołożyli gniazdka, udzieli masy porad) i inwestycje - lokalizacja, jakość, funkcjonalność. Jestem mega zadowolona, na razie tylko wstępną umowę podpisałam, nawet jeszcze nie u notariusza a już mi dali klucze :) Młoda ekipa na osiedlu domków, już poznałam czekam na sąsiadów :)
        • Gość: Podpinka Re: ardens i Osiedle Tygrysie IP: *.flatbooster.com 02.06.13, 23:44
          pod pozytywną opiną przystaje, nie z mojej autopsji, ale przyjaciółki. Mieszka już tam i ją odwiedzaliśmy - bardzo fajne lokum, ja dopiero za rok będę mogła brać kredyt... fajnie gdyby się osiedle tam powiększyło.
          • Gość: urocza Re: ardens i Osiedle Tygrysie IP: *.icpnet.pl 17.10.13, 00:25
            no może niech się nie powiększa ale może sobie takie drugie powstać :) przez to, ze jest mniej rodzin jest spokojniej, ciszej, milej, każdy się zna lub pozna. To są właśnie uroki, które odróżniają je od blokowiska. Gratuluje decyzji i zakupu mieszkańcom.
            • Gość: Lips Re: ardens i Osiedle Tygrysie IP: *.46-29-151.tkchopin.pl 16.11.13, 22:31
              Zgadzam się z uroczą, że lepiej żeby się nie powiększało. Nie po to ucieka się z miasta, żeby znów zrobiło się tłoczno. Według mnie Osiedle Tygrysie jest w sam raz. Odludzie to nie jest, bo kilku sąsiadów dobrze mieć, ale też nie ma wojny o miejsca parkingowe.
    • Gość: olek2 Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.204.35.40.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.05.13, 15:36
      Mam informacje ze w Poznaniu na os Piatkowo buduje deweloper z dlugoletnim stazem i inwestuje w wielu miastach ma dobra opinie.Mysle ze warto przesledzic jego dokonania i samemu wybrac sobie wykonawce wowczas bedzie latwiej .
      • Gość: mewa Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 04.06.13, 20:09
        A ja że ardens (ardens.org.pl) :P może jakieś zestawienie zrobimy, tak będzie najobiektywniej :)
    • karaksul Jandach? 28.05.13, 14:32
      A ja mam pytanie o firmę Jandach - czy ktoś miał z nimi do czynienia? Interesują mnie głownie opinie o os. Nowe Podolany, ale też może być o tym os. przy Grunwaldzkiej - jak się tam mieszka, jak przebiegały formalności, czy wszystko było zgodne z umową? Na innych forach jest parę dobrych opinii, ale najbarzdiej interesują mnie te aktualne, tak że będę wdzięczny za pomoc.
      • karaksul my mistake 28.05.13, 14:34
        Sorry za powielenie pytania, już widzę wypowiedzi wyżej!
      • Gość: rakliff Re: Jandach? IP: 216.86.159.* 15.06.13, 14:16
        bywam na grunwaldzkiej dość często bo mieszkam nieopodal. Fajne, przytulne osiedle
        • Gość: debrowski Ardens, os Tygrysie IP: *.icpnet.pl 12.08.13, 02:39
          udana realizacja jak na moje oko, poza tym inspektor budowlany nie miał się czego czepiac jak go zamówiliśmy, tylko kasa poszła na marne :P Szef deweloperki kontaktowy, przyjacielski, żaden naciągacz, ludzi dobiera na osiedle, nie sprzedaje mieszkań jak leci, szacun.
    • Gość: Magik Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 24.06.13, 14:16
      Ja kupiłem mieszkanie od firmy Jandach i firmę jako taką mogę polecić - jej na rynku długo, trzyma się dobrze, buduje solidnie i dba o klientów, co mimo kryzysu w branży nie jest takie oczywiste... Zdarzyło mi się negocjować już z inną firmą, ale brak odpowiedzi na maile, 'zapominanie" o dosłaniu dokumentów i inne tego typu kwiatki mnie zniechęciły i machnąłem na nią ręką. Teraz i z usług jestem zadowolony, i z mieszkania.
      • Gość: jozek Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.204.52.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.13, 19:40
        mam z kolei dobre wrazenie odeweloperze JWC ktory buduje na Piatkowie zostalem potraktowany wzorcowo i cene otrzymalem promocyjna.
        • Gość: Ada Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 14:48
          A czy ktoś jeszcze oprócz IP kończącego się na nat.umts.dynamic.t-mobile.pl ma dobrą opinie o J.W. Construction? Chyba tylko pracownicy dewelopera mają dobrą opinie co aż razi w oczy również w innych wątkach. Czy na prawdę nie znajdzie się zadowolony klient tylko takie prymitywne ściemy?
          • apra_live Re: DOBRY deweloper z Poznania 26.06.13, 16:54
            Zadowolone osoby piszą to nikt im nie wierzy to jak to jest... W sumie firma na brak klientów nie narzeka, ktoś te mieszkania jednak non stop kupuje. Byłam na Dniu Otwartym to tez pusto nie było. Panie krok po kroku tłumaczyły jak przebrnąć przez wszystkie procedury, byłam pod wrażeniem.
            • Gość: wera janka Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.13, 15:03
              Ważne jest jak wszystko dobrze jest powiedziane i wytłumaczone, my też byliśmy u tego developera, i zajęli się nami bardzo profesjonalnie, odpowiedzieli na każde pytanie, dużo doradzili i byliśmy zachwyceni nawet samą obsługą. Żaden inny developer nie poświęcił nam aż tyle czasu.
          • kluberss Re: DOBRY deweloper z Poznania 26.06.13, 23:43
            Powiem Ci jako mieszkaniec osiedla JWC od dwóch lat, są niedociągnięcia pewne, ale który developer ich nie ma? Ja jestem zadowolony bo kupiłem mieszkanie w Warszawie za niecałe 6tys. zł/m2 nie odbiegające wg mnie jakościowo od tych reklamowanych osiedli , czesto 40-50% droższych.
            • Gość: ada Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 10:06
              Gratuluje, widać na tyle zbudowanych mieszkań czasem uda się wypuścić coś bez wad. Mnie jednak i tak zniechęca ilość niezadowolonych ludzi, żaden polski dew nie ma chyba tak złej opini i to nie są tylko słowa, cała sieć zasypana jest zdjęciami fuszerek JWC które nie kłamią a ludzie na prawdę przeżywają dramaty mieszkając w tych budynkach. Polecam lekture www.antyjw.pl zresztą przykładów wygooglować można sporo. Może gdzieś się udało nie spartolić ale ja osobiście nie mam ochoty żyć w stresie czy teraz to będzie ta udana inwestycja czy nie.
              • apra_live Re: DOBRY deweloper z Poznania 27.06.13, 16:00
                Czasami jedna niezadowolona osoba potrafi zaśmiecić wszystkie fora. Ja na przykład szukając dewelopera nie spotkałam ani jednego, który miałby same pozytywne opinie. Najlepiej porozmawiać z mieszkańcami osobiście jak ja to zrobiłam.
                • shibdo Re: DOBRY deweloper z Poznania 27.06.13, 20:51
                  też mi się tak wydaje, zawsze znajdą się negatywne opinie i wiadomo że różnie to bywa, najlepiej popytać mieszkańców, pooglądać dotychczasowe osiedla to jest fakt
      • karaksul Re: DOBRY deweloper z Poznania 01.07.13, 13:57
        A które mieszkanie od Jandach'a kupiłeś? Ja sam sprawdziłem jeszcze opinie na "ranking deweloperów", byłem obejrzeć mieszkania na Nowych Podolanach i na 90% będę kupował je tam, zastanawiam się jeszcze, które z dostępnych wybrać. Też przy oglądaniu nic mnie nie kuło w oczy, całośc wygląda bardzo przyzwoicie, zresztą rozmawiałem z potencjalnym sąsiadem i jego rodzina jest zadowolona z zamieszkania tam - tak że zgadzam się z tymi opiniami, że najbardziej przekonuje zdanie mieszkańców.
        • Gość: Magik Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.69-162-164.static.steadfastdns.net 12.07.13, 11:30
          Ja akurat od Jandach-a mam mieszkanie na Plewiskach (os. Grunwaldzka 589), ale podejrzewam, że jakość wykonania jest podobna. Zresztą skoro byłeś obejrzeć, to sam widziałeś, jak jest. O ile mieszkanie nie zostało oddane wczoraj, to już byłoby widać, gdyby ściany pękały czy coś. I ja tak samo rozpytywałem na forach, bo jednak prawdę Ci powie tylko ten, co wcześniej miał kontakt z deweloperem, dlatego też teraz też opinią chcę się innym przysłużyć, tym bardziej, że jestem zadowolony i mogę polecić.
          • karaksul Re: DOBRY deweloper z Poznania 18.07.13, 11:15
            A powiedz jeszcze, jak wyglądał przebieg formalności? Czy Jandach jest w miarę elastyczny, czy ciężko się dogadać co do warunków? Czy wszystko było oddane na czas?
            • Gość: Magik Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: 69.162.165.* 23.07.13, 13:20
              Ja kupowałem już gotowe mieszkanie i jeśli chodzi o papierologię, to Jandach zawsze wszystko dostarczał mi na czas. Zgrzytów nie było, może dlatego, że trafiłem na kompetentnego pracownika i też wszystko z nim dokładnie obgadałem.
    • Gość: Ilona Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.13, 14:49
      Nie polecam wybierać niesprawdzonych deweloperów, o których nikt nie słyszał. Znajomy do dziś nie odzyskał pieniędzy, nie ma też mieszkania. Dwa lata temu kupiłam mieszkanie od Family House i jestem bardzo zadowolona. Nie było problemów przy podpisaniu umowy, oddanie w terminie, w zasadzie żadnych reklamacji. Teraz z tego co widzę na ich stronie to mieszkania są jeszcze tańsze niż jak ja kupowałam. pozdrawiam
      • shibdo Re: DOBRY deweloper z Poznania 26.06.13, 19:10
        zgadzam się z Tobą, że jak kupować mieszkanie to od kogoś sprawdzonego, bo to naprawdę spore ryzyko i często inwestycja życiowych oszczędności lub długoletni kredyt
        • kluberss Re: DOBRY deweloper z Poznania 26.06.13, 23:45
          Czy to Warszawa, Gdańsk , czy Poznań to pewny sprawdzony developer, który ma na koncie wiele wybudowanych i aktualnie budowanych inwestycji budzi większe zaufanie niż niektóre meteoryty co spadają i później szukaj wiatru wiadomo , a właściwie nie wiadomo gdzie.
        • koralina5 Re: DOBRY deweloper z Poznania 27.06.13, 16:53
          Tez tak uważam, dla mnie deweloper musi mieć co najmniej 20 letni staż na naszym rynku żeby mi nie zniknął raptem, jakąś bazą ziemi i perspektywami.
          • shibdo Re: DOBRY deweloper z Poznania 28.06.13, 21:25
            kumpel z pracy kiedyś mi opowiadał, że chciał kupić mieszkanie od dewelopera jakiegoś początkującego, ale jak miało dojść do finalizacji sprzedaży cena zaczęła gwałtownie rosnąć i ciągle coś było nie tak, w końcu odpuścił ale i tak był w plecy z kasą bo jakąś tam zaliczkę zapłacił a stwierdził, ze szkoda kasy na procesy sądowe
            • agent.ds.nieruchomosci Re: DOBRY deweloper z Poznania 30.06.13, 20:19
              Nie bez powodu klienci tak chętnie wybierają takich developerów jak JWC. Swoją drogą zachęcam do obejrzenia finałowego odcinka Bitwy o Dom, który właśnie się zaczął w TV.
              • Gość: mcinek Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.lublin.mm.pl 09.07.13, 14:14
                widziałem, spoko gest od sponsora, wszyscy na pewno się ucieszyli a już najbardziej ci co wygrali, zasłużenie zresztą moim zdaniem. Sam bym chętnie wziął w takim programie udział
                • agent.ds.nieruchomosci Re: DOBRY deweloper z Poznania 09.07.13, 22:40
                  Nic nie szkodzi na przeszkodzie, bo zapewne wkrótce doczekamy się drugiej edycji.
                  • winko_tom Re: DOBRY deweloper z Poznania 13.07.13, 12:53
                    program wzbudził wiele emocji, to pewna nowość jeśli chodzi o ten typ programów w polskiej tv, czekam na drugą edycję
                    • agent.ds.nieruchomosci Re: DOBRY deweloper z Poznania 14.07.13, 21:26
                      Poznaniacy pewnie chcieliby żeby druga edycja odbyła się właśnie tam, z nagrodą np. w postaci mieszkania na inwestycji Oaza Piątkowo :)
    • Gość: natalia mich Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.13, 14:20
      z Poznania tylko Family House jeśli zalezy Ci na dobrej cenie w odpowiedniej jakości. Reszta ma ceny zaporowe albo odwala fuszerkę.
      • winko_tom Re: DOBRY deweloper z Poznania 20.07.13, 20:45
        przed zakupem to przede wszystkim trzeba najpierw sobie odpowiedzieć jaka dzielnica nas interesuje, które są bezpieczne itd., później już będziemy mieli zawężone pole działania
      • Gość: gość Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 22.07.13, 23:41
        Cena wcale nie jest taka atrakcyjna jak piszesz. Nie wspomnę już o fuszerach jakie występują w każdym budynku.
        • Gość: kolczyczek Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 26.07.13, 00:25
          FH? Proszę... jedz i zobacz, kiedy wybudowane a jak wygląda elewacja, już to mówi samo za siebie. Faktycznie najlepsze to plewiska i Robakowo ale w plewiskach jna jest za drogo i mają np., ciemne kuchnie... a i schody jak będziesz doprowadzać na strych to będą zagracać 1 z małych pokoi. Ardens ergonomicznie przestrzeń wykorzystał, za tę cene no i masz pomieszczenie gospodarcze i kompletną pomoc przy "ogarnianiu wszystkiego".
    • Gość: ebola Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: 95.108.94.* 30.07.13, 20:36
      może ktoś się wypowiedzieć na temat Nickel Development? zastanawiam się nad mieszkaniem właśnie od tego dewelopera, ale ciężko znaleźć jakieś opinie
      • Gość: adek Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.13, 15:28
        jak chcesz mieszkania w dobrej cenie i bez żadnych problemów to z Poznania tylko Family House.
        • agent.ds.nieruchomosci Re: DOBRY deweloper z Poznania 08.08.13, 12:58
          Śmiesznie trochę i mało wiarygodnie brzmi jak piszesz TYLKO ten developer i żaden inny. Ale chętnie poznam Twoje argumenty merytoryczne i zestawienie reklamowanej przez Ciebie inwestycji np. z Osiedlem Oaza Piątkowo. Mam nadzieję, że pisząc TYLKO znasz ofertę konkurencji?
          • Gość: natalii Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 21.09.13, 15:41
            Sprawdź nową ofertę inrea. Proponują całkiem ciekawe rozwiązanie w przystępnej cenie.
    • Gość: MarekBarczyk Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.play-internet.pl 25.09.13, 15:24
      Ja z żoną kupowałem mieszkanie od PBG Erigo i mogę tego dewelopera zarekomendować. Mieszkanie oddano nam w ustalonym czasie i stanie, a mieszka się fajnie.
    • Gość: MirekCzelno Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.play-internet.pl 26.09.13, 10:51
      my z żoną kupowaliśmy mieszkanie od pbg erigo i byliśmy zadowoleni - praktycznie bez większych problemów się obyło.
    • Gość: lubelak Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.lublin.mm.pl 30.09.13, 20:38
      od listopada zaczynam pracę w Poznaniu, miasta nie znam zupełnie. Wiem tylko że to przeprowadzka na dłużej i myślę nad zakupem mieszkania bo przeprowadzamy się całą rodziną. Chciałbym zacząć od wybrania dzielnicy w której będzie się przyjemnie mieszkało? Ktoś może się wypowiedzieć?
      • Gość: omineg Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 03.10.13, 20:30
        Ardens, Robakowo (10 min od Rataj) os. tygrysie. Deweloper super człowiek - życzliwy, pomaga, zero ściem. ardens.org.pl - można zobaczyć sobie inwestycje i poczytać. ja ze swojej strony powiem, ze nie załuje wyboru,
        • Gość: aron Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.play-internet.pl 07.10.13, 14:01
          kupiliśmy mieszkanie od pbg erigo na grunwaldzie i poszło sprawnie, jestesmy zadowolenie i mieszkania i z przebiegu transakcji
          • Gość: majka Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 07.10.13, 23:57
            Ten wspomniany ardens z Tygrysim - bardzo fajnie, na ostatnich targach mieszkan słyszałam opinie jak ktoś znajomy był oglądać. przyszli porównać, cena do metraża podobno nie do doścignięcia, no jak policze to faktycznie..
            • Gość: hela30 Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 12.10.13, 21:58
              te tygrysie jest monitorowane :)
              • Gość: Witek Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.46-29-151.tkchopin.pl 16.11.13, 22:43
                No ten ardens od osiedla tygrysiego jest dobrym deweloperem. Znajomy odebrał już klucze więc wiadomo, że gość jest uczciwy. Tylko czy osoby zakładające ten wątek szukają czegoś w samym Poznaniu czy mogą być obrzeża. Bo jeśli biorą pod uwagę też pobliską lokalizację to ardensa mogę polecić.
      • kojot345 Re: DOBRY deweloper z Poznania 29.08.16, 09:07
        Tylko nie Wilda :D
    • Gość: halina724 Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.13, 14:56
      zdecydowanym numerem jeden w Pń jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości jest Family House. słowni i terminowi!
    • Gość: marti Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.eaw.com.pl 07.01.14, 22:50
      tylko nie TRUST S.A. www.facebook.com/donttrustsa?ref=ts&fref=ts
      • Gość: Mark Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.cable.net-inotel.pl 13.01.14, 20:24
        Witam, jakieś opinie na temat developera BEGER? Dwie inwestycje prowadzi: Osiedle Platanowe w Suchym Lesie, oraz obecnie Osiedle Widokowe w Bogdanowie. Godny polecenia?
        • Gość: Mieszkaniec Platan Re: DOBRY deweloper z Poznania IP: *.play-internet.pl 23.01.14, 19:43
          (do Mark)Chyba już się "spotkaliśmy" na forum dotyczącym Platanowego w Poznaniu. Mój post dotyczący firmy Begier (BGR) został usunięty,a to znaczy że komuś nie był na rękę.

Powtórzę zatem tutaj: jestem mieszkańcem Platanowego i widze od środka czym jest firma BEGIER (BGR). Szanowni Państwo,unikajcie ich jak ognia,nie kupujcie nic na osiedlu Widokowym. Będziecie zgrzytac zębami!!!! To niesolidna firma, która OSZUKUJE, buduje niezgodnie z projektem, uzywa tańszych zamienników i ma głęboko gdzieś normy dotyczące tego,jakim warunkom powinno odpowiadać mieszkanie (normy akustyczne, normy izolacyjne etc). Oczywiście wszystko tak jak w przypadku Platanowego idzie za pośrednictwem Gracjana (pośrednika nieruchomości),a zarządcą będzie pewnie ustanowiony Helwig z osiedla Batorego (Polska Korporacja Nieruchomości). Naprawdę przestrzegam.
          Jak dotąd tylko jedna osoba wymiksowała się o mieszkania tam i wygrała sprawę w sądzie-po wszystkim ten ktoś usłyszał od firmy Begier,"że zdają sobie sprawę z wad,ale nie opłaca im się tego naprawiać bo i tak ludzie mają mieszkania na kredyt więc nikt nie podskoczy".
          I do dzisiaj ci ludzie po każdej ulewie mają wodę w piwnicy po kolana-a to najmniejszy problem.
          Podaję nazwiska: Gośliński (kierownik budowy na Platanowym-chudy,wysoki z zarościkiem pod dolną wargą), Stefański (stara pierdoła,która została zwolniona-był wcześniej kierownikiem na Platanowym),uważac też na wysokiego,zaspanego i naburmuszonego faceta od inwestycji (nie pamiętam nazwiska).
    • horeo33 Re: DOBRY deweloper z Poznania 11.04.16, 14:55
      Ze swojej strony mogę polecić dewelopera pasieki-komorniki.pl z Komornik pod Poznaniem. Bardzo ładne mieszkania w świetnej lokalizacji pod Poznaniem.
    • kojot345 Re: DOBRY deweloper z Poznania 29.08.16, 09:04
      znajomi z pracy kupują właśnie mieszkanie na Strzeszynie od Erigo i najbardziej jak mówili są zadowoleni, że jest jakieś konto które gwarantuje, że nawet jak deweloper upadnie to nie stracą pieniędzy. I też wpłacili tylko jakąś niewielką część a resztę dopiero po otrzymaniu kluczy. O innych nie powiem bo nie wiem.
    • kojot345 Re: DOBRY deweloper z Poznania 29.08.16, 09:05
      znajomi z pracy kupują właśnie albo już kupili mieszkanie na Strzeszynie od Erigo i najbardziej jak mówili są zadowoleni, że jest jakieś konto które gwarantuje, że nawet jak deweloper upadnie to nie stracą pieniędzy. I też wpłacili tylko jakąś niewielką część a resztę dopiero po otrzymaniu kluczy. O innych nie powiem bo nie wiem.
    • poznaniankax89 Re: DOBRY deweloper z Poznania 10.11.16, 13:53
      Jeśli są Państwo zainteresowani budowaniem się, zachęcamy do zapoznania się z ofertą działek budowlanych pod poznaniem www.dzialki-konkret.com działki budowlane nad jeziorem w otoczeniu przepięknego lasu, dogodny dojazd do Poznania, jedyne 12 minut do Ronda Rataje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka