Dodaj do ulubionych

Osiedle Wiśniowe - Fabianowska / Plewiska

IP: *.icpnet.pl 13.02.11, 18:11
Witam, myślimy nad mieszkaniem w Plewiskach. Zauważyliśmy dość mocną promocję dewelopera Twoje M przy ul. Fabianowskiej 12. To nowy deweloper, więc mamy trochę obaw co do jakości inwestycji oraz wiarygodności dewelopera. Czy ktoś już może kupił u nich mieszkanie? Warto? Niewarto? A jak obsługa? Są dla ludzi? (Pan z Prebeny olewa wszystkich ciepłym moczem, jest arogancji, bezczelny i myśli, że zjadł wszystkie rozumy, bo wybudowali już kilka mieszkań, więc chcielibyśmy wiedzieć, czy ludzie w Twoje M są po "pogadania").
Obserwuj wątek
    • Gość: kj Re: Osiedle Wiśniowe - Fabianowska / Plewiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 09:34
      Ja już jestem po umowie przedwstępnej.
      Jak do tej pory, z całą pewnością mogę ich polecić, jeśli chodzi o podejście do klienta, warunki, kontakt i wszelkie kwestie związane z formalnościami. Co do jakości wykonania wypowiedzieć się jeszcze nie mogę, bo to wyjdzie w praniu, jednak budowa idzie sprawnie i, jak mówią, starają się o certyfikaty jakości na tę inwestycję, bo to będzie ich wzorcowa. Stąd muszą dołożyć starań, żeby wszystko było jak należy, bo jednak po pierwszej inwestycji fama pójdzie w świat.

Ogólnie pierwszy developer, który traktuje potencjalnych klientów, jak kontrahentów, czy partnerów, a nie jak śmiecia, zło konieczne, czy pana, który przyszedł wysępić flaszkę wina na kredyt w GSie :)
      • Gość: Cenzor Re: Osiedle Wiśniowe - Fabianowska / Plewiska IP: *.icpnet.pl 05.03.11, 07:28
        To w takim układzie witam sąsiada :) Postępowanie kredytowe trwało nieco dłużej niż to obiecywała pani z zaprzyjaźnionego developerowi banku, ale finał jest pozytywny. Z pewnością Twoje M może wygrać tym, że pomagają w formalnościach. Nie ma też żadnego problemu z ewentualnymi zmianami w umowie na wypadek przedłużającej się procedury kredytowej. Ludzie zachwycają się Prebeną, ale gdyby spojrzeć, to poziom obsługi klienta prebena ma na poziomie obsługi sklepu GS w Pcimiu Dolnym. Facio ze sprzedaży sprzedał kilkadziesiąt mieszkań w życiu i jest święcie przekonany, że będzie tak dalej. Prostak i bufon... Na szkolenie sprzedażowe do pani Doroty :)
        • Gość: kj Re: Osiedle Wiśniowe - Fabianowska / Plewiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 12:30
          :) To gratuluje i rowniez witam!

Fakt, jesli chodzi o elastycznosc przy przeciagajacych sie formalnosciach, gigantyczny plus.
          Wspolpraca z takimi ludzmi, jak Twoje M, to naprawde przyjemnosc. Przede wszystkim czuje sie, ze przedstawiciele developera sa zainteresowani glownie tym, aby pomoc Klientowi, a nie ubic interes na nim.

Tak swoja droga, kolega Sąsiad z ktorego lokalu? :)
          • Gość: Cenzor Re: Osiedle Wiśniowe - Fabianowska / Plewiska IP: *.icpnet.pl 16.03.11, 20:12
            Budynek B, a sąsiad?
            • Gość: kj Re: Osiedle Wiśniowe - Fabianowska / Plewiska IP: *.ip.netia.com.pl 17.03.11, 11:21
              rowniez :)

pierwszy z brzegu :)
    • Gość: Anonim Re: Osiedle Wiśniowe - Fabianowska / Plewiska IP: *.173.11.237.tesatnet.pl 26.03.11, 20:29
      prosze zasiegnąc informacji o doplatach do ogrodow, jakości materiałow i technologii - cena przestaje być taka super:-) Blacha na dachu ....trochę wiocha
      • Gość: kj Re: Osiedle Wiśniowe - Fabianowska / Plewiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 11:24
        Dopłaty do ogrodów są moim zdaniem na sensownym poziomie. Na pewno tańszy jest tutaj 100m ogród, niż u innych developerów 10m miejsca w hali garażowej (ceny za taką przyjemność są na poziomie 20-25 tys.). Jeśli chodzi o technologię, to jest ona standardowa: pustaki ceramiczne 25 + 12cm ocieplenia. Fakt, mogłoby być 15, ale to wiele nie zmienia. Co do dachu to się zgodzę, że można było zainwestować w coś bardziej eleganckiego, ale swoją drogą słyszałem dobre opinie o tej blachodachówce, którą oferuje Twoje M.

Moim zdaniem na razie oferta bezkonkurencyjna zważywszy na lokalizację.
      • Gość: Cenzor Re: Osiedle Wiśniowe - Fabianowska / Plewiska IP: *.icpnet.pl 09.04.11, 13:03
        W końcu na wsi będziemy mieszkać, więc wiocha mus być :)
        • Gość: TC Oddanie kluczy IP: *.icpnet.pl 20.06.11, 11:16
          Hej hej sąsiedzi:)
          Zbliża się koniec czerwca, więc niedługo oddanie kluczy do mieszkań. Coś nas jednak niepokoi. Mam wrażenie, ze deweloper jest w czarnej dziurze i nie zdąży z oddaniem w terminie. Wiadomo coś komuś?
          • Gość: anq Re: Oddanie kluczy IP: 95.108.114.* 20.06.11, 20:15
            A wiadomo, wiadomo termin został przesunięty na późniejszy z uwagi na problemy z ENEĄ... jeszcze nie wiadomo o ile to się opóźni, mają się kontaktować z wszystkimi, który kupili mieszkania. Czas pokaże ile to może potrwać.
            Jeśli mogę zapytać, które mieszkanko kupiliście?
            • Gość: Amur Re: Oddanie kluczy IP: *.icpnet.pl 21.06.11, 10:31
              Szkoda, myśleliśmy, że na jakiegoś grilla się latem załapiemy, ale będzie chyba poczekać do następnego roku. Ciekawe czy będzie to kilka dni czy kilka tygodni opóźnienia. Nic nie można przez to zaplanować.
          • Gość: anq Re: Oddanie kluczy IP: 195.20.110.* 01.07.11, 12:21
            Czy już coś, ktoś wie na kiedy przewiduje Deweloper rozwiązanie problemów z ENEĄ?
            • Gość: Odżi Re: Oddanie kluczy IP: *.static.icpnet.pl 01.07.11, 13:01
              ENEA "ponoć" dała termin na połowę sierpnia, (więc lekko kaplica), a to dlatego że dużo inwestycji się zgłasza, a to że taki termin urlopowy, przez to napięte terminarze itd. itd. wiadomo ENEA jak to ENEA może se robić co im się żywnie podoba, jednak "ponoć" i "z tego co zasłyszane" to nasza pani Dorota robi co może, aby wszystko udało się dopiąć i oddać klucze przed końcem lipca.
              Oby.
              Liczymy na Panią :)
              Pzdr.
              • Gość: kj Re: Oddanie kluczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.11, 14:47
                Ja z kolei uslyszalem, ze Enea ma to jeszcze przed ostatecznym terminem przyjac, a termin ten przypada na koniec lipca.
                Tak pomyslalem, ze moze gdyby zorganizowac jakas zmasowana akcje telefonowania do enei, moze by w koncu dla swietego spokoju wrzucili to z wyzszym priorytetem? :D
                • Gość: TC Re: Oddanie kluczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 09:37
                  Enea, eneą, ale deweloper też jeszcze w szarym polu. Może i mieszkania skończone, ale cała reszta jeszcze nietknięta. Nie ma płotu, tarasy nieskończone, wokół mieszkań błoto i glina. To chyba nie tak miało wyglądać...
                • Gość: nejt Re: Oddanie kluczy IP: *.static.icpnet.pl 04.07.11, 12:46
                  Z telefonem jakiś pomysł to jest, ale nie wiem jak bardzo zmasowana musiałaby być to akcja żeby coś to pomogło, to jest enea, jak to mówią państwo w państwie, oni mają wszystko w d...
                  Generalnie bez jakiejś solidniejszej wtyki cienko widzę to przyspieszenie.
                  Nie macie kogoś kto ma kogoś kto ma kogoś a ten ma kogoś kto zna tam kogoś i po znajomości mogłby tam cos przyspieszyć?
                  Co do płotu i ogródka, to sam już mnie wiem jak to miało być, najpierw słyszałem że nie będzie płotu, a będzie nawieziona ziemia, potem słyszałem na odwrót że płot "tak" a ziemia "nie", potem że płot "tak" i ziemia "tak", w międzyczasie że nic nie będzie, a teraz Ty że miało być wszystko, to ja już sam nie wiem.
                  • Gość: TC Re: Oddanie kluczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 13:48
                    My dostaliśmy informację, że mieszkania zostaną oddane, jak będzie już całość - czyli bruk, płot no i oczywiście drzewka wiśni (w końcu nazwa zobowiązuje). Ale cienko to widzę...
                    Cóż, poczekamy, zobaczymy
                    • Gość: kj Re: Oddanie kluczy IP: *.magsoft.pl 05.07.11, 12:07
                      No faktycznie, cos mi sie wydaje, ze ta Enea to tylko pretekst, bo tarasy na razie tylko przygotowane pod wylewanie, balkony wylane tylko w bud. A, o drodze, to w ogole lepiej nie wspominac, ogrodzenie w sumie jest - siatka budowlana :P
                      Na poczatku mialo byc tak, ze bedzie ogrodzone, ostatnio tez slyszalem deklaracje, ze jednak ziemie tez nawioza. Na chwile obecna zamiast ziemi jest woda (i to calkiem sporo - stoi miedzy bud. A i B).
                      Miejmy nadzieje, ze ten lipiec bedzie realny...
                      • Gość: Zenek Re: Oddanie kluczy IP: *.ip.netia.com.pl 05.07.11, 12:17
                        Mi powiedzieli że kostki nie będzie póki co bo jak się ludziki bądą wprowadzać to dużo transportu bedzie, cięzkich samochodów i wszystko zepsują - nie wiem może to taka ściema.
                        • Gość: kj Re: Oddanie kluczy IP: *.magsoft.pl 05.07.11, 12:35
                          Z drugiej strony, to calkiem sensowne, zeby sie z takimi dorobkami wstrzymac jeszcze chwile. Tylko obawiam sie, ze ta chwila doczeka jeszcze realizacji ostatniego etapu, czyli bud. E... Bo najpierw to przeprowadzki beda, potem sie jednak okaze, ze jeszcze z jakichs wzgledow nie warto robic, potem to sie juz nie oplaci, bo i tak za pol roku bedzie robiona kostka dla ostatnich budynkow, wiec lepiej razem. I tak nam zejdzie rok wiecej.
                          Wazne, zeby sie uporali jak najszybciej z budynkami i otoczeniem typu ogrodzenie, ziemia, jakies sensowne dojscie itd.
                          • Gość: TC Re: Oddanie kluczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 12:59
                            No dokładnie. Żeby już można było zamieszkać, to byłoby dobrze. Reszta może ewentualnie poczekać, choć jesienią i wiosną to chyba w kombinezonach do nurkowania będzie trzeba z domu wychodzić. Skoro dziś jest tyle wody, to co będzie za kilka miesięcy... No chyba że zrobią bruk na czas
      • Gość: PM Okna wspoczunnik U=0,6 W/(m²K)??? oraz piec IP: *.icpnet.pl 10.04.11, 13:53
        Twoje M chwali się tym iż ich okna firmy FORIS mają U = 0,6 W/(m²K). Tymczasem na stronie producenta profile 601 (bo takie oferowane są) mają U=1,2 W/m2xK. (www.foris.eu/go.live.php/PL-H1330/foris-601-szczegoly-2.html)
        Czy ktoś może wyjaśnić mi tą zagadkę?
        Dodatkowo poinformowano mnie, że Polska Norma mówi, iż w mieszkaniach U musi być równe/mniejsze od 1,0.
        I pytanie dodatkowe, co sądzicie o piecach montowanych w tych mieszkaniach. Na necie opinie są "takie sobie" (główna wado jest to, że głośne i dość długo grzeją wodę), ale to tylko net, więc może ktoś z autopsji wie jak się one sprawują.
        • mol78 Re: Okna wspoczunnik U=0,6 W/(m²K)??? oraz p 18.04.11, 14:31
          Twoje M chwali się oknami Foris i moim zdaniem bardzo słusznie. Na stronie producenta w tabeli parametrów jest współczynnik przenikania ciepła dotyczący profilu czyli ramy okna. Co innego rama okna a co innego szyba, która ma większą powierzchnię. A szyba jak się dowiedziałem ma bardzo dobry współczynnik bo U=0,6 czyli w normie.
        • mol78 Re: Okna wspoczunnik U=0,6 W/(m²K)??? oraz 18.04.11, 14:32
          Twoje M chwali się oknami Foris i moim zdaniem bardzo słusznie. Na stronie producenta w tabeli parametrów jest współczynnik przenikania ciepła dotyczący profilu czyli ramy okna. Co innego rama okna a co innego szyba, która ma większą powierzchnię. A szyba jak się dowiedziałem ma bardzo dobry współczynnik bo U=0,6 czyli w normie.
        • Gość: PM Re: Okna wspoczunnik U=0,6 W/(m²K)??? oraz p IP: *.icpnet.pl 20.04.11, 19:32
          Z oknami wszystko wyjaśnione, jest tak jak mol78 napisał.
          Dzisiaj jeszcze na budowę wpadłem, instalacje elektryczne założone, okna wstawione, zaczyna się tynkowanie, dachy są robione innymi słowy praca wre :).
          Tynki równiutkie i gładziutki jak pupa niemowlaka, nic tylko od razu malować.
          Panie Adrianie przepraszam za zamieszanie :).
          • Gość: Cenzor Re: Okna wspoczunnik U=0,6 W/(m²K)??? oraz p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.11, 09:48
            Hej, Hej:) wiadomo coś o ewentualnym wcześniejszym przekazaniu kluczy? Jak wyglądają prace na budowie? Był ktoś ostatnio?
            Pozdrowienia dla sąsiadów :)
            • Gość: KS Re: Okna wspoczunnik U=0,6 W/(m²K)??? oraz p IP: *.icpnet.pl 08.05.11, 12:20
              Dach powoli się stawia, budynek B ma go prawie w całości, w środku zaczęło się tynkowanie, stawiają rusztowanie by kłaść elewacje. To tak z grubsza. Jeszcze troszkę im zostało więc osobiście chyba bym na 1.06 się nie nastawiał. Raczej 31.06 ale to chłopaki muszą turbo włączyć.
              • Gość: kj Re: Okna wspoczunnik U=0,6 W/(m²K)??? oraz p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 13:07
                Ponoc maja tydzien wyprzedzenia, ale to informacja od developera, wiec nie wiadomo, czy to
                taki chwyt marketingowy, czy naprawde tak jest. Z zewnatrz faktycznie zostały im elewacje, a biorac pod uwage tempo prac, niewykluczone, ze sie uwina sprawnie. Mam tylko obawy, co do srodka - zdaje sie, ze oprocz nakladania tynkow zostana im wylewki, a to troche czasu musi chyba poschnac zanim oddadza.
                Ale badzmy dobrej mysli :) Moze w lipcu jakiegos grilla uda sie zorganizowac ;)
                • Gość: Cenzor Re: Okna wspoczunnik U=0,6 W/(m²K)??? oraz p IP: *.icpnet.pl 27.05.11, 19:29
                  Ja już nawet wiem, jaką kiełbasę na tego grilla położę :)
                  Ktoś widział mieszkanie w pełni pokryte tynkiem? Ja widziałem tylko część.
                  • Gość: kj Re: Okna wspoczunnik U=0,6 W/(m²K)??? oraz p IP: *.magsoft.pl 30.05.11, 15:08
                    Widziałem w ub. tygodniu: świeże tynki, dopiero co schły. Ładnie się to prezentuje no i od razu jaśniej w mieszkaniach się zrobiło :)
                    • Gość: TC Re: Okna wspoczunnik U=0,6 W/(m²K)??? oraz p IP: *.icpnet.pl 31.05.11, 14:23
                      A jak z pomiarami mebli kuchennych? Czy już można wchodzić?
                      • Gość: Aro Re: Okna wspoczunnik U=0,6 W/(m²K)??? oraz p IP: *.visnet.pl 31.05.11, 18:04
                        Można, trzeba tylko się wcześniej zapowiedzieć
    • Gość: Odżi Re: Osiedle Wiśniowe - Forum IP: *.static.icpnet.pl 01.07.11, 13:13
      Witam, naszła mnie myśl, na podsunięcie pomysłu założenia osiedlowego forum.
      Forum Osiedla Wiśniowego na Plewiskach.
      Zrobiłbym, ale się nie znam jak :/
      Takie tradycyjne, z postami, tematami, shoutboxem, no wiecie, wiem że to forum też ma wiele, ale może takie "normalne" będzie bardziej wygodne, pozwoli na lepsze tematowanie dyskusji i może przyciągnie więcej sąsiadów :)
      Ktoś umie?
      Ktoś się na to pisze?
      A może już jest, tylko ja nie umiem znaleźć?
      Pzdr.
      Sąsiad z budynku A :)
      • Gość: kj FORUM - Adres IP: *.magsoft.pl 05.07.11, 14:21
        To ja zapraszam na www.impressit.pl/plewiska/
        Taki tymczasowy adres i na szybko postawione forum.
        Jak się przyjmie, to pomyślimy co dalej zrobić :)
        • Gość: Odżi Re: FORUM - Adres IP: *.static.icpnet.pl 06.07.11, 08:43
          Elegancko.
          Forum jest po tym adresem powierdzam impressit.pl/plewiska/
          Proponuję teraz tam się wypowiadać i opiniować.
          Pozdro
    • Gość: nejt Re: Osiedle Wiśniowe - Fabianowska / Plewiska IP: *.static.icpnet.pl 01.07.11, 13:49
      Witam.
      Będę mieszkał w budynku A na parterze.
      Pozdrawiam sąsiadów :)
      Wiecie coś może o tarasach na ogródkach?
      Czy finalnie będą, czy nie będą?
      Według planów, miały być.
      Ale kiedy tydzień temu przejeżdżałem obok budowy, niczego takiego tam nie było, a zastanowiło mnie to, bo budowa skłania się już chyba ku końcowi.
      • Gość: kornel Re: Osiedle Wiśniowe - Fabianowska / Plewiska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.11, 22:48
        Witam serdecznie! Co do tarasów to ja przejeżdżałem obok budowy w piątek (1.07) i juz było je widać, także spokojnie na pewno będą:)
        Pozdrawiam!
        sąsiad z bud. A - parter
    • Gość: Odżi FORUM - Osiedle Wiśniowe - Fabianowska / Plewiska IP: *.static.icpnet.pl 11.07.11, 09:44
      Witam.
      Tematy z tego forum prezeniesiono już do bardziej przejrzystego NOWEGO FORUM, istniejącego od bodajże tygodnia.
      plewiska.impressit.pl/index.php
      • Gość: cenzor Osiedle Wiśniowe - po półrocznym doświadczeniu IP: 213.76.149.* 28.03.12, 10:44
        Myślę, że warto wrócić do tematu na tym forum, gdyż deweloper umiejętnie przezucił mieszkańców na stworzone forum, co by nie było za wiele szumu.

Mieszkam już ponad pół roku i mogę powiedzieć wiele na temat tego dewelopera.
        W pierwszej kolejności to ostrzegam wszystkich potencjalnych nabywców przed dawaniem wiary w gadanie dewelopera - wszystko ładnie i pięknie jest tylko w gadaniu. W rzeczywistości to są niestety ludzie, którzy jeszcze muszą się wiele nauczyć w tej branży, a noszą głowę tak wysyoko, jakby już byli na najwyższych szczeblach.

Wszystko jest ładnie do momentu podpisania umowy. Potem trzeba się o wszytko 20 razy dopominac. Deweloper oszukuje na powierzchni tłumacząc to niejasnymi normami mierzenia powierzchni. To pokazuje, że to jest czysta amatorka. Grzyby na ścianach u sąsiadów to po prostu masakra!

• Gość: Mieszkaniec Re: Osiedle Wiśniowe - po półrocznym doświadczeni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.12, 10:55
          Dołączam się do opinii poprzednika. Z początku byliśmy bardzo zadowoleni, bo obsługa przedsprzedażowa baaardzo profesjonalna. Niestety na tym się kończy, bo po podpisaniu umowy jest wszystko pod górkę. Pracuję w sprzedaży i wiem, jak ważna jest relacja z klientem, który nam zaufał. Deweloper chyba nie jest świadomy zasady, że zadowolony klient poleci trzem osobom, niezadowolony odradzi dziesięciu.
          Do przyszłych klientów - nie dajcie sobie zamydlić oczu pięknym gadaniem!. Pytajcie o wszystko, a ważne rzeczy ustalajcie pisemnie, bo później to tylko słowo przeciwko słowu. Obiecują gratisy, rabaty na jakieś sklepy, darmowe porady, a potem o wszystkim zapominają. Szkoda gadać
        • Gość: Ja Re: Osiedle Wiśniowe - po półrocznym doświadczeni IP: *.static.icpnet.pl 08.05.12, 13:06
          Deweloper nikogo nigdzie nie przerzucił. To my mieszkańcy stworzyliśmy nowe forum. Jest tam po prostu bardziej przejrzyście, wszystko w swoich tematach, a nie dlatego żeby szumu nie było. Ale internet jest wolny dla każdego i oczywiście można pisać gdzie się chce. Nikt nikogo nie zmusza do korzystania z nowego forum. Jest to propozycja stworzona z inicjatywy mieszkańców i przez mieszkańców. Oczywiście każdy, nawet deweloper, może przeglądać forum i po rejestracji dokonywać wpisów (normalka).

Co do samego dewelopera, to po części macie rację. Nowym potencjalnym nabywcom proponuję żądać zapisywania wszystkich obiecywanych rzeczy w umowie. Inaczej na 100% obiecanki zostaną zapomniane.
        • Gość: Aga Re: Osiedle Wiśniowe - po półrocznym doświadczeni IP: *.icpnet.pl 31.03.14, 13:32
          A co konkretnie było nie tak? Bo takie ogólniki nic nie mówią. Może przez te dwa lata coś się zmieniło? Prosiłabym o więcej szczegółów bo zastanawiam się nad kupnem mieszkania u nich i przynajmniej bym wiedziała o co pytać i co mieć na piśmie. Z góry dzięki za odpowiedź:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka