07.05.26, 07:42
www.youtube.com/shorts/Dbp0hcpt3dw
A czemu cie chłopcze tak interesuje PKB? PKB dzis jest głównie o rośnieciu gigantycznych majątków. Kiedyś zachód miał mniejsze i miał wieksze poczucie dobrobytu niż obecnie. Przetrwamy bez pietnastej zabki sprzedającej aalkohol na osiedlu. NIemała część pKB wrecz powinna być zakazana i byśmy przetrwali jeszcze lepiej.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: PKB 07.05.26, 07:44
      NIe mam ambicji mocarstwowych , bo nie usmiecha mi się wojna pod flagą biało czerwoną składającą się brygad z ludzi z całego świata.
      • dotera Re: PKB 07.05.26, 07:46
        Ups. Tu się wygłupiłem. Na Ukrainie biorą tylko Ukraińców jako mięso armatnie. I sprowadzają imigrantów do pracy na tyłach bo mezczyzn trzeba.
    • dotera Re: PKB 07.05.26, 07:59
      Ci sami ludzie z lewicy krzyczą o złym pronatalizmie, i jednoczesnie krzyczą ze trzeba sprowadzac imigrantów bo PKB padnie. To jest czysta logika pronatalistyczna tylko ze z podziałem pracy. Rodzić mają gdzie indziej , ale po dorośnieciu przyjezdzać tutaj. A Nie przyszło ci do głowy ze tamte kraje okradasz w ten sposob z elit potencjalnych i dlatego nigdy się nie rozwiną? Okradasz ich systemy edukacyjne? Bo musisz ratować swoje PKB. Gospodarka jest dla ludzi, a nie ludzie dla gospodarki.
      • dotera Re: PKB 07.05.26, 08:01
        Wzrost pKB nie rozwiązał jakoś strukturalnych odwiecznych problemów Polaków jak na przykład brak mieszkań. WYż demograficzny idzie do piachu a ceny mieszkań rosną w kosmos.
    • dotera Re: PKB 07.05.26, 08:10
      paradoksalnie jak PKB będzie mniejsze może się okazać ze jesteś bardziej potrzebny społeczeństwu do poważnych zadań, a nie pracy o niczym. Nie będziesz wtedy musiał się zalić na lewicy tylko będziesz dumnym obywatelem swojego kraju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka