Dodaj do ulubionych

Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy?

23.02.11, 13:12
Szukam w Poznaniu dobrego miejsca gdzie wykonują pedicure leczniczy.
Mam duży problem z ciągłymi odciskami i z wrastającymi paznokciami dużych palców.
Polećcie jakieś dobre salony, ale nie ze zwykłym pedicure tylko właśnie z leczniczym.
Albo może znacie jeszcze dodatkowo jakieś sposoby domowe ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? IP: *.icpnet.pl 23.02.11, 19:16
      Już dawno zauważyłam że w Polsce brak tego typu salonów.I zastanawiam się dlaczego Nikt jeszcze nie wpadł na pomysł aby pielęgnować nasze stopy.Na zachodzie są to powszechne salony.
    • jarka63 Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? 23.02.11, 20:51
      Grunwaldzka 66, gabinet kosmetyczno-podologiczny Karoliny Jędryczko.
    • bimota Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? 23.02.11, 23:54
      Przestan lazic po kosmetyczkach to problemy znikna...
      • lili_marleen wujek dobra rada 24.02.11, 07:25
        Taaaa...
        Stłucz termometr nie będziesz miał gorączki
      • black_bella80 Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? 24.02.11, 14:40
        no jakoś nie wydaje mi się, że jak nie będę nigdzie chodzić to paznokcie same z siebie przestaną mi wrastać, a odciski magicznym sposobem znikną :/
        • Gość: Do lenia black Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? IP: *.versanet.de 24.02.11, 14:52
          Wiesz co koles !? POwiem ci tak PO chlopsku,jak Kargul Pawlakowi na zagumiu ! Wez se kup dobry zestaw do pedicure i napierdzielaj nim 3 x dziennie PO bani,moze szare komorki rusza z kopyta ! Innego lekarstwa nie widze ! Acha,lenistwo wypierdziel przez okno. :-)))))
    • Gość: gosc Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? IP: 89.174.186.* / *.rejtravel.pl 24.02.11, 19:42
      Na pewno salon kosmetyczny na ul.Sielskiej 10
      • black_bella80 Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? 26.02.11, 12:50
        no własnie na Sielskiej kilka osób już odradzało, na innym wątku.
        • Gość: andzia Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 21:59
          na pewno Pani Magda na Podolanach, ul. Raczyńskiego 69,516 966 885.
    • Gość: gość Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 19:42
      w budynku przychodni na Kasprzaka przyjmuje pani Daria, nie pamiętam nazwiska, wejście z boku.
    • Gość: ja Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? IP: *.man.poznan.pl 25.02.11, 17:46
      Przy ulicy Wilczak . W bloku vis a vis Wilmarktu. Obok fotografa i apteki jest studio kosmetyczne, gdzie ponoć wykonują takie zabiegi. Widziałąm ofertę jak byłam tam kilka dnie temu. Nie pamiętam numeru bloku, ale taki biały, obok ma murowane garaże.
    • ankarl Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? 26.02.11, 21:47
      Witaj. Odciski będą się pojawiać, jeżeli nie zastosuje się (po usunięciu odcisków) ochrony tego miejsca w postaci odciążenia. W zależności od miejsca powstawania przyczyny mogą być różne. I tak jak w każdej dziedzinie medycyny, warto poszukać przyczyny i spróbować ją eliminować. Najważniejsze to odciążyć to miejsce i dać szansę na wygojenie i zniesienie ucisku. Często przyczyną może być np płaskostopie. Podobnie przy wrastających paznokciach, leczymy, ale szukamy też przyczyny, czy to po zabiegu usunięcia płytki paznokciowej przez chirurga, po urazie czy błędnym obcinaniu (najczęściej), lub gdy są halluxy. Najepszą metodą korekcji jest klamra, dobierana w zależności od stopnia wrastania, stanu płytki paznokciowej i kilku innych czynników. Przy dużym stopniu wrastania (a czasem wkręcania) terapia może troszkę potrwać :), ale to praktycznie jedyna metoda prowadząca do wyleczenia.
      Jeżeli masz ochotę przyślij mi zdjęcia z bliska tych paznokci, które wrastają oraz miejsc z odciskami i ogólnie całych stóp :) na maila: postgato@gmail.com. Anna pielęgniarka dyplomowana, Specjalista medycznej pielęgnacji stóp
      • walk-iria Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? 03.03.11, 12:27
        wiesz co, bardzo dobrze pedicure leczniczy wykonuje Ola w salonie na ul.
        Wilczaka 12a. Ja kiedyś dawno miałam problemy z odciskami, ale odkąd
        regularnie chodzę na zabieg to jest ok, i moje stopy wyglądają wreszcie
        ładnie. A już tym bardziej jak zbliża się wiosna i lato i więcej chodzę
        na obcasach i z odkrytymi nogami, to trzeba o stopy zadbać odpowiednio ;)
        poza tym teraz mają też ofertę, że można dostać kupon i mieć -20% zniżki
        na różne zabiegi, więc tym bardziej się opłaca. Kupon można dostać tutaj
        www.poznan.qpony.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=251:image&catid=4:zdrowie&Itemid=13
        • impresona Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? 14.03.11, 16:53
          hehe ja też skorzystałam sobie z tego kuponu forum.obcasy.pl/viewtopic.php?f=29&t=72&p=190910#p190910 i jestem baaardzo zadowolona. salon zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie :)
    • Gość: monia_37 Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? IP: 95.108.86.* 16.03.11, 20:48
      Koleżanka z pracy poleciła mi ostatnio gabinet podologiczny na ulicy Grunwaldziej, Pani Karoliny Jędryczki. Byłam, jestem bardzo zadowolona i śmiało mogę polecić.
    • Gość: gospa Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? IP: *.centertel.pl 10.06.11, 17:01
      bardzo dobra Pani wykonująca pedicure leczniczy to Julia pracująca na ul. Grunwaldzkiej 101 w salonie Deja-Vu usuwa odciski i wrastajace paznokcie i wszystkie bajery które dotyczą problemów ze stopami dla mnie robi to mistrzowsku.
    • Gość: Tomek Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 19:37
      Moim zdaniem najlepszym gabinetem w Poznaniu jeśli chodzi o pedicure leczniczy , posiadającym najnowocześniejszy sprzęt w Polsce do i do tego sterylizację narzędzi w autoclavie jest Salon i Elegancja na ul. Żołnierzy Lenino 3 (oś Wilczy Młyn) Bardzo profesjonalna obsługa pani podolog potrafiąca zdziałać cuda z wrastającymi paznokciami , odciskami itp. Serdecznie polecam
      Ps. Przy poziomie jaki reprezentuje ten gabinet ceny są całkiem przystępne . Gorąco polecam zadowolony klient.
      • Gość: Monika Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 19:45
        Zgadzam się z kolegą Tomkiem miałam wielki problem z wrastającym paznokciem bałam się ze nie obejdzie się bez zrywania płytki paznokciowej. W gabinecie Salon i Elegancja pani podolog założyła mi klamrę drutową niemal bezbolesnie REWELACJA!!! już następnego dnia poczułam wielką ulgę. Jestem pod wrażeniem jakości tego gabinetu i profesjonalizmu jaki prezentuje. Obecnie gabinet nazywa się Instytut Podologii Salon i Elegancja.
        Ps. warto zajrzeć na stronę www.instytutpodologii.pl/
    • bajaczka Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? 27.09.11, 08:52
      Z własnego doświadczenia wiem, że najlepszy pedicure leczniczy robią w salonie Mona Lisa www.monalisa-poznan.pl/oferta/stopy

Miałam takie same problemy co Ty, do tego paskudną płytkę paznokci, nierówną no po prostu było źle, korzystałam z usług aż 3 "klinik" i okazało się, ze Mona Lisa jest najlepszą! Pedikiurzystka zajmuje się stópkami dokładnie, aż w końcu będzie widoczny efekt :) i ja już po 1 zabiegu odczułam lekką zmianę, chociaż trochę to trwało zanim naprawilyśmy moje stopy.
      • heya3 Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? 04.11.11, 23:23
        ja też jeszcze "do wczoraj" bym poleciła Monalizę, zwłaszcza brylowała tam w podologii pani Asia. ale niestety od 1/11/11 salon zmienił adres przenosząc sie ze Złotowskiej na Marcelińską, a wraz z tą przeprowadzką wymieniono nie rozumiem czemu cały zespół kosmetyczek. Nowa dziewczyna przedstawiająca sie jako podolog niestety Asi nei dorównuje. Jeśli któraś z pań poznała panią Asię i może wie gdzie oba teraz pracuje, proszę napisać, bede bardzo wdzięczna.
        • asia_d88 Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? 11.11.11, 21:48
          Serdecznie zapraszam w to samo miejsce (Złotowska) - nowy szyld, nowa jakość.
          Pozdrawiam
          • Gość: tchórzofretka Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? IP: *.173.38.73.tesatnet.pl 11.11.11, 21:55
            byłam, byłam - pazur lśni jak psu jajko na wiosnę - serdecznie polecam!
          • mapo0 Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? 11.11.11, 22:05
            Mówisz o zakładzie dla tchórzofretek i żon borsuków.
          • heya3 Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? 12.11.11, 11:47
            a co głosi nowy szyld na złotowskiej? można trochę więcej informacji??
            • Gość: tchórzofretka Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? IP: *.173.38.73.tesatnet.pl 12.11.11, 13:49
              "Glancuj pazur, włosy skub - bo jak nie to zbierzesz w dziób"
              • mapo0 Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? 12.11.11, 16:54
                Chapeau bas :)
    • Gość: Mariola Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.11, 13:55
      To,że wrastają nam paznokcie to częściowo nasza wina bo źle obcinamy paznokcie.
      Ja odkryłam nowy salon kosmetyczny w centrum Poznania GALIJA. Specjalizują się w manicure leczniczym zwłaszcza p.Monika. Robi to rewelacyjnie.Polecam a zobaczysz jaka ulga po jej zabiegu.
      • Gość: halux Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.11, 22:48
        W Hotelu Włoskim recepcjonistka własnozębowo obgryza paznokcie u nóg wszystkim gościom.
        Jest to, co prawda, extrapłatne, ale warto, bo masz za free "neta", kawkę i herbatkę!
        • mapo0 Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? 11.11.11, 23:06
          Dodam, że recepcjonistka używa również tchórzofretki do obgryzania paznokci gości. Potem obgryzione paznokcie dodawane są do dań w tamtejszej restauracji. Smacznego :)
          • Gość: tchórzofretka Re: Gdzie w Poznaniu pedicure leczniczy? IP: *.173.38.73.tesatnet.pl 12.11.11, 08:21
            Chapeau bas mapo! Ciężko przebić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka