26.04.11, 21:46
Czy ktoś na tym forum może podzielić się doświadczeniem z korzystania z usługi Mobilet? Widziałem dzisiaj na parkometrze informację o możliwości płacenia za parkowanie w strefie za pomocą telefonu- co wydaje się sensowne, bo zazwyczaj gdy nie mam drobnych to na dodatek nie ma w pobliżu sklepu który zechciałby rozmienić pieniądze do automatu. No i denerwowanie się, że albo wykupiłem za zbyt dużą sumę albo za zbyt małą.
Jak to działa?
Obserwuj wątek
    • Gość: geordi Re: Mobilet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.04.11, 22:14
      1. zakladasz konto na ich serwisie
      2. ściągasz aplikacje na telefon (~400kb afair)
      3. przelewasz drobne (szkoda ze nie mozna groszami) na podane w serwisie konto ze swojego banku
      4. czekasz dobe-dwie az sie zaksieguje
      5. viola

Mozna sobie jeszcze wlaczyc polecenie zaplaty, ale w wiekszosci bankow chyba platne to to jest. Przelew elektroniczny blyskawiczny dostepny na stronie, tez jest platny. Stad taniej to robic ręcznie ;)

Przydatna rzecz o tyle, że mając tam ~4zł mozna w spokoju awaryjnie gdzieś mpk podjechać, nie bacząc na doskonałą organizacje sprzedaży biletów.
    • marek.es Re: Mobilet 26.04.11, 22:53
      Nie wiem jak działa takowa usługa, ale polecam prostsze rozwiązanie (stosowane nagminnie przez kierowców np.wzdłuż ul.Powstańców Wlkp. od Towarowej do Al.Niepodległości). Należy zaparkować ZA słupkiem wyznaczającym koniec strefy parkowania. Wtedy strażnicy SPP nic do Ciebie nie mają (zaparkowałeś poza strefą) a interwencji SM bym się nie spodziewał. Jutro mogę zamieścić na moim fotoforum dokumentację zdjęciową potwierdzającą moje spostrzeżenia. Dwie uwagi. Jedna do Ciebie. Jako porządnego poznaniaka (wprawdzie dopiero od 60 lat :-)) ale kto jest doskonały! nie sądzę abyś takie metody zastosował. Druga -versanetom mówimy nie !
      • Gość: Do marek es Re: Mobilet IP: *.versanet.de 26.04.11, 23:20
        Z komuny jeszcze sie nie wyleczyles ? Masz cos ze wzrokiem,skoro widzisz w liczbie mnogiej ! Moge POdeslac szkla kontaktowe w kolorze czerwonym ! Bedziesz wygladal jak rasowy komunista ! Hihihahabuhaha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka