Dodaj do ulubionych

Gdzie uciekli radni, gdy przemawiał Szynkowski?

02.07.11, 14:40
Oto jak pracują radni. Jak wam płacą, to siedzieć tam i słuchać - łaski nie robicie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jajo Ja pitolę! Gdzie ja żyję? To jakaś groteska. IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.11, 14:56
      Kiedy odpowiednie służby i organa Państwa zaczną normalnie funkcjonować?
      To co się dzieje w Poznaniu to jakaś farsa.
      Gdzie są światli, uczciwi obywatele?
      Pochowali się i milczą? Boją się?
      • Gość: Sławomir Smól Re: Ja pitolę! Gdzie ja żyję? To jakaś groteska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 15:26
        Radni nie uciekają Panie Redaktorze. Jedynym, który tak zrobił był radny Dziuba, który wybrał mityng partyjny zamiast pracę na rzecz samorządu. Ocenę merytoryczną pracy Szynkowskiego vel Sęka wystawiła cała Rada, gdy za Jego wnioskiem głosowało 6 z 37 Radnych Poznania. Zabrakło również poparcia Jego partyjnego (PiS) Klubu. Komisja Rewizyjna powinna służyć poznanianiakom, do tego została powołana, a nie partyjnym, wyborczym przepychankom.
        Pozdrawiam - S. Smól
        P.S. "Zdolności oratorskie" to zdecydowana przesada. Swoją drogą nie widziałem Pana "w kuluarach" - skąd więc ta wiedza dotycząca Radnego Napieraja?
        • Gość: KIBIC Re: Ja pitolę! Gdzie ja żyję? To jakaś groteska. IP: *.icpnet.pl 02.07.11, 23:10
          Od dłuższego czasu obserwujemy radnego Smóla. Wiemy,że ma liczne obowiązki zawodowe. Z etatu na etat ,z czegoś trzeba żyć. Ale po co w tej sytuacji była mu fucha radnego. Często spóżnia się na Sesje i na Komisje Rady,ale za to wcześniej wychodzi. Jest ostatnią osobą która może kogokolwiek krytykować!!Czy można by było podać do wiadomości podatników frekwencję radnych na Komisjach i Sesjach. Opisywała to m.in Justyna Suchecka w GW. Brakuje nam bardzo bezpośredniego przekazu WTK z obrad Urzedu Miasta.Ządamy ponownego ich uruchomienia.
          • Gość: abc Re: Ja pitolę! Gdzie ja żyję? To jakaś groteska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 01:36
            bezpośrednia transmisja jest zawsze w internecie. Możesz to sobie oglądać na żywo ile zechcesz. Wiedziałbyś wtedy, że Szynkowski ględził przez półtorej godziny bez sensu i trudno się dziwić, że radni wychodzili, albo innych zajęć szukali. Poza tym nie żołądkujcie się tak strasznie na tym forum, więcej humoru proszę. Tekst w GW jest żartobliwy (przynajmniej ja tak go odbieram).
            • Gość: geordi Re: Ja pitolę! Gdzie ja żyję? To jakaś groteska. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.11, 02:11
              a jakis elementarny szacunek do mówcy?
              Skoro nie mozna bylo w planie sesji przeznaczyc np. 45minut na to i uprzedzic przewodniczacego, zeby dluzej nie gadał, to dlaczego nie przerwać wnioskiem o przerwe?

Zamiast tego jak studenci szkoly gotowania na gazie - olewanie mowcy zajmujac sie pie...mi na "fejsbuku", albo cmiki za drzwiami.
              • Gość: abc Re: Ja pitolę! Gdzie ja żyję? To jakaś groteska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 09:40
                kwestia szacunku jest ważna, ale to powinno być wzajemne. Mówca powinien też okazywać szacunek słuchaczom. Tego nie było
    • tsuranni i dlatego wszystkie kolejne wybory pie... 02.07.11, 19:41
      i innym radzę to samo. Może jak któregoś pięknego dnia nikt nie pójdzie do wyborów, to w końcu coś się zmieni...
      • emkaja Re: i dlatego wszystkie kolejne wybory pie... 02.07.11, 23:26
        Polecam Facebooka np radnego G Ganowicza - widać co się porabia podczas sesji.
        • Gość: poznaniok Re: i dlatego wszystkie kolejne wybory pie... IP: *.icpnet.pl 02.07.11, 23:37
          jaja sobie robią te nygusy, a w mieście klęska.
        • Gość: xyz Re: i dlatego wszystkie kolejne wybory pie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 01:40
          @emkaja: sprawdziłam, przejrzałam, o sesjach tam niewiele, tym bardziej w czasie sesji, więc nie wiem co masz na myśli. Ostatnio było tylko trochę o uroczystej sesji - przed sesją i potem sprawozdanie - w sumie ciekawie.
          • emkaja Re: i dlatego wszystkie kolejne wybory pie... 03.07.11, 08:25
            No właśnie o to mi chodzi - o sesjach niewiele, a wpisy na FB robione podczas sesji pewnie z komórki:)
      • piter_wlkp A nie zauważyłeś że o to właśnie chodzi aby 03.07.11, 00:41
        jak najmniej ludzi chodziło na wybory, a wtedy zgodnie z ordynacją i prawem koledzy wybiorą się sami. Już większy sens ma chodzenie na wybory i oddawanie głosów nieważnych ...
        • Gość: abc Re: A nie zauważyłeś że o to właśnie chodzi aby IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 10:45
          Dokładnie tak jak mówisz. Jak nikt nie będzie chodził na wybory to ONI będą się sami wybierać między sobą i już całkiem ludzi będą mieli w d....
          Niestety nie ma czegoś takiego jak dolna granica frekwencji, żeby wybory były ważne - jak np. podczas referendum.
          Wg mnie udział w wyborach powinien być obowiązkowy pod karą grzywny. Wtedy dopiero wszelkim urzędasom i politykom stołek pod tyłkiem zacząłby się palić, a wszyscy musieli by zacząć myśleć o ludziach, a nie tylko o kolesiowskich układzikach.
    • czarnyhs Gdzie uciekli radni, gdy przemawiał Szynkowski? 03.07.11, 00:42
      biorą przykład z (P)Osłów - "ryba śmierdzi od głowy"
    • piter_wlkp Więcej takich jak Ganowicz 03.07.11, 00:49
      Niedoszły prezydent i nieudolny przewodniczący. Dzięki takim ludziom PO w końcu padnie
      • Gość: xyz Re: Więcej takich jak Ganowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 01:42
        a ty piter to chyba po prostu ludzi nie lubisz i wątroba Ci nawala :)
      • czarnyhs Re: Więcej takich jak Ganowicz 03.07.11, 20:45
        piter_wlkp napisał:

> Niedoszły prezydent i nieudolny przewodniczący. Dzięki takim ludziom PO w końcu
        > padnie

oby jak najprędzej....
    • Gość: www Dokąd uciekli radni.... IP: 79.173.45.* 03.07.11, 11:17
      Gdzie ... ? to wiemy - w Poznaniu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka