arkadlys 05.10.11, 19:42 [...]Prezydent na wszystko, co w nazwie ma Euro, spogląda przychylnie[...] Może nazwijmy estakadę katowicką im. Euro2012, to Grobel da kasę na remont? Nawet może być imienia "Grobelnego dobroczyńcy miasta" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koles Re: Centrum zyskuje dzięki strefie kibiców IP: *.izacom.pl 05.10.11, 20:58 Fajnie! kibolsko-pisowskie bydlo bedzie mialo co niszczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z po euro będzie demolka IP: *.173.45.123.tesatnet.pl 05.10.11, 21:02 i centrum zdewastowane i tyle pozostanie po cudzie XXI wieku Odpowiedz Link Zgłoś
emissarius Re: Centrum zyskuje dzięki strefie kibiców 05.10.11, 21:03 arkadlys napisał: > [...]Prezydent na wszystko, co w nazwie ma Euro, spogląda przychylnie[...] No i zagadka rozwiązana. Już rozumiem dlaczego nawet zajezdnię tramwajową podpięto pod Euro. W gruncie rzeczy chodzi pewnie tylko o to, by znaleźć dobre uzasadnienie. Szkoda tylko, że dla estakady nie dało się wymyślić jakiegoś argumentu... Ale gdyby trochę pogłówkować, to może dałoby sie to jakoś powiązać z Euro? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 trasa 2012 katowicka 06.10.11, 11:51 > Szkoda tylko, że dla estakady nie dało się wymyślić jakiegoś argumentu > ... Ale gdyby trochę pogłówkować, to może dałoby sie to jakoś powiązać z Euro? Jak by nie patrzeć, trasą katowicką jedzie się w stronę Ukrainy... Odpowiedz Link Zgłoś
pozmigun Centrum zyska dzięki strefie kibiców: nowe przy... 05.10.11, 21:53 A czy - skoro przed Zamkiem mają stanąć ławki - można tam też przy okazji zlikwidować ten straszny parking? To jest dopiero syf i gemyla. Odpowiedz Link Zgłoś
india.wr Re: Centrum zyskuje dzięki strefie kibiców 06.10.11, 07:52 super pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
india.wr Poznań to nie tylko centrum 06.10.11, 07:58 Wałkujecie na okrągło centrum, centrum. A na przedmieściach dziadostwo, dziurawo-błotne ulice, brak oswietlenia, burdel urbanistyczny, nieporządek. Puki ja i kilkudziesięciu sąsiadów (Morasko) będziemy poruszać się po zapuszczonych przedmieściach miasta zawsze będziemy wkurzeni na inwestowanie prawie wyłącznie w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
z_koscielnej Re: Centrum zyskuje dzięki strefie kibiców 06.10.11, 20:59 Drogi Panie Radny Mikuła, mówiąć iż "Prezydent na wszystko co ma w nazwie Euro patrzy przychylnie" i upatrując w tym szansy na realizację postulatów mieszkańców ustawia się Pan w roli, z całym szacunkiem, pachołka Jaśnie Panującego Prezydenta... A przecież to radni mają bardzo duży wpływ na to co robi Prezydent, jego "ugrupowanie" nie ma większości w radzie, a więc możecie go blokować i proponować inne rozwiązania. Pytanie tylko czy Wam się chce??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Mikuła Re: Centrum zyskuje dzięki strefie kibiców IP: 95.108.73.* 06.10.11, 23:48 Droga Pani, Drogi Panie "z_koscielnej", bardzo żałuję, że niestety nie udało mi się w odpowiednim miejscu mojej wypowiedzi wstawić znaczka ":-)", żeby we właściwy sposób podkreślić ironię całego sformułowania. Następnym razem, z pomocą redaktorów GW, spróbuję wyłożyć sprawę bardziej dosadnie. Czy radni mają "bardzo duży wpływ na to co robi Prezydent"? Do 2002 r. z pewnością mieli. Od czasu wprowadzenia bezpośrednich wyborów wójtów, burmistrzów, prezydentów ten wpływ jest zdecydowanie mniejszy. Radni mają przede wszystkim jakieś oddziaływanie na zapisy (niestety, nie realizację) budżetu i tutaj powalczymy o pieniądze na odnowę przestrzeni publicznej w centrum Poznania. Ustawianie mojej skromnej osoby w roli "pachołka Jaśnie Panującego Prezydenta" w dość sympatyczny sposób mnie rozbawiło, gratuluję rozeznania stosunków w Radzie Miasta :-) Pozdrawiam Łukasz Mikuła Odpowiedz Link Zgłoś