Gość: Uczniowie III LO!! Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.04, 20:25 My uczniowie III LO w Poznaniu prostestowaliśmy z własnej nieprzymuszonej woli. Nie byliśmy przez NIKOGO o to proszeni. Zrobiliśmy to z czystej symapatii i solidarności z człoweikiem który nas uczy i którego zdażyliśmy dobrze poaznać (pewnie lepiej niż p.Dyrektor) Uważamy decyzję dyrekcji za krzywdzącą i nieuzasadnioną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panda Pani Dyrektor ... IP: *.icpnet.pl 29.05.04, 20:57 Tak się akurat składa ze historie o niespodziewanym pojawieniu się pani dyrektor mógłbym opowiedzieć nawet z detalami, ale nie zrobie tego zewzględu na to że nie chce ujawniać nazwisk. Powiem tylko że zamieszana jest w to gruba ryba... Wiem coś o tym ponieważ większość nauczycieli (podobnie jak uczniowie) również nie darzy sympatią pani Białk-Cieślak i co prawda nie chętnie, ale czasami mówią co nieco z tego co wiedzą. Zgadzam się z moimi przedmówcami i uważam, że panią dyrektor możnaby oskarżyć o nepotyzm. Wraz z nią pojawił się np nauczyciel który nie wie nic o swoim przedmiocie, ale mimo to jest jednym z "najleprzych pracowników"... Co do pana Malaczyńskiego to musze powiedzieć że w tej szkole można wyróżnić nauczycieli którzy chcą czegoś nauczyć, potrafią czegoś nauczyć i tych co mają to w nosie, a pan Malaczyński znajduje się w tej drugiej grupie czyli do większości. Wykłada swój przedmiot w sposób profesjonalny i łatwy do przyswojenia co równiez owocuje tym, że uczniowie wynoszą coś z lekcji. Na lekcjach nie wygłasza poglądów politycznych ani nie plotkuje na innych nauczycieli. Dlatego też pytam się: dlaczego szkołe musi opuścić dobry, wartościowy nauczyciel? Jesli to redukcja etatów to może należało by usunąc kogos kto minoł się z powołaniem ... No chyba że to są powody osobiste, ale one chyba nie powinny się mieszać w sprawy zawodowe... Droga pani dyrektor. Czy sprostuje pani coś z tego co powiedziałem?Liczą się dobre intencje więc mam chociaż nadzieje, że robi pani to dla dobra nas - uczniów ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pani Dyrektor ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 22:03 A tam gruba ryba, raczej facet z pałąkowatymi nóżkami, który w szkole za dużo czasu nie spędził (trudności obiektywne). Ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korki down Re: Pani Dyrektor ... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.04, 21:07 pani dyrektor była dzisiaj u nas na pogadance,która była monologiem.nadal nam nic nie wyjaśmiła tylko ciągle mataczyła. to nie jest odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu.ale pani dyrektor ma jedną zaletę-z powodzenie mogła by pracować na PKP i zapowiadać pociągi no... wiecie "ding ding ding pociąg osobowy z..." ale pozatym to do niczego inegp sie nie nadaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń III lo Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.04, 22:23 Zwolnić dyrektorkę i przy okazji niekompetentnego i nie wykształconego informatyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodniq Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.icpnet.pl 30.05.04, 00:00 ten informatyk to mowa o sikorskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Co do informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 00:56 A na kogo innego jak nie na Sikorskiego mozemy tak marudzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodniq Re: Co do informatyka IP: *.icpnet.pl 30.05.04, 11:36 Nooo Sikorski jest poebany. Pytalem bo myslalem ze kogos nowego przyjeli od czasu kiedy istnieje nowa sala informatyczna. Koles nie dosc ze z wyksztalcenia jest biologiem, a nie informatykiem to jest leniem. Lekcji mu sie nie chce prowadzic, uczniowie ja prowadza, bo koles nic nie umie. A na jego kompie jak i na kompie w sekretariacie przegladajac historie w IE mozna zauwazyc na jakis to sie stronach bywa. Koles jest jednym slowem zakrecony. Nie pozdrawiam go z tego miejsca. Pozdrawiam cale III LO i uczniow w niej protestujacych. No i maturzystow pozdrawiam, czyli siebie. HeHe [: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodniq Re: Co do informatyka IP: *.icpnet.pl 30.05.04, 11:42 a i jeszcze chcialem zapytac, bo zapomnialem wczesniej: Jak zwiazek ma Sikorski z Cieslak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayer Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.04, 22:27 zwolnić dyrektorkę i informatyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis żyje Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.04, 22:28 to skandal by w takiej szkole dyrektorka mogła robić bezkarnie to co się Jej podoba!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M DYREKTORKA III L.O. MUSI ODEJŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 22:54 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 23:15 Pan profesor Andrzej nalezy do najlepszych nauczycieli w tej szkole reszta jest pod pantoflem pani dyrektor, a pan profesor Maleczynski jest "ponad" jest poprostu normalny i ma swoj honor. Dzieki niemu III LO w Poznaniu do tej pory roznilo sie od innych tym ze mielismy wspanialego nauczyciela(, a nawet wiecej bo traktowal nas jak rownych sobie a nie podwladnych zwlyklych uczniow jak to robi pani dyrektor) wspanialego nauczyciela, ktory zawsze potrafil w ciekawy sposob uczyc nas ale byle czego i w byle jaki sposob programu nauczania, ale uczyl nas sztuki zycia i przetrwania w tym trudnym swiecie i robil to w wspanialy sposob , bedzie mi go brakowalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka z 1klasy Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 17:47 kurde!!zupełnie tego wszystkiego nie rozumiem!!nie mam pojecia co ta baba robi w tej szkole!!??p.Maleczyński to najlepszy nauczyciel jakiegokolwiek mialam!! uwielbia po i duzo z tych lekcji wyniosłam!!ostatnio bardzo przydała mi sie maseczka która musimy nosic!wracajac do domu z piatkowych zajec pewna osoba upadła i stracila przytomnosc!!potrzebna była szybka reakcja i interwencja.dwoch studentoe pomoglo tej osobie oczywiscie szybko podalam im moja maseczke!!jestem dumna z tego ze moglam pomoc i zawdzieczam to p.Maleczynskiemu.zapamietam to do konca zycia!!ludzie nuscie maseczki i modlcie sie zeby zmienili nam dyrektora!!!!!!!!!!pozdro for 1e:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica II klasy Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 23:16 Pan profesor Andrzej nalezy do najlepszych nauczycieli w tej szkole reszta jest pod pantoflem pani dyrektor, a pan profesor Maleczynski jest "ponad" jest poprostu normalny i ma swoj honor. Dzieki niemu III LO w Poznaniu do tej pory roznilo sie od innych tym ze mielismy wspanialego nauczyciela(, a nawet wiecej bo traktowal nas jak rownych sobie a nie podwladnych zwlyklych uczniow jak to robi pani dyrektor) wspanialego nauczyciela, ktory zawsze potrafil w ciekawy sposob uczyc nas ale byle czego i w byle jaki sposob programu nauczania, ale uczyl nas sztuki zycia i przetrwania w tym trudnym swiecie i robil to w wspanialy sposob , bedzie mi go bardzo brakowalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 23:20 niech dyrektorka sie wali glupia dupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 23:23 Nie da sie ukryć że nasza droga pani dyrektor ma nieźle w dyni poprzestawaine. Zabiera nam najlepszych nauczycieli a tych którzy są do niczego zostawia abyśmy dalej przeżywali z nimi męki. Dlaczego zwalnia p.Maleczyńskiego (który dla mnie osobiście był bardziej przyjacielem niż nauczycielem), a nie nauczyciela informatyki NA KTÓREGO UCZNIOWIE SKARŻĄ SIE JEJ BARDZO CZĘSTO. Takie zachowanie jest kary godne i tylko utwierdza nas w przekonaniu że pani cieślak nie jest właściwą osobą na to stanowisko. Wiemy że być dyrektorką to fajna sprawa. Można za pieniadze podatników nahapać się bez ograniczeń, ale żeby nią zostać trzeba coś sobą reprezentować, a nie robić głupie miny do innych i po łapówie trzymać sie nadal na stołku. W kasie szkolnej ciągle brakuje pieniędzy. Nie możemy uczestniczyć w międzyszkolnych zawodach i ligach sportowych bo nie ma czym zapłacić za wpisowe i transport. Na boisku szkolnym nadal nie ma bramek, chociaz były obiecane już na początku roku. Kiedy się pytamy dlaczego tak jest p. dyrektor głupio się uśmiecha i znika bez śladu. Profesor Maleczyński jest dobrym, sumiennym, honorowym, zabawnym człowiekiem, świetnym pedagogiem i nauczycielem. Zajęcia z nim są zawsze zabawne. Potafi zaciekawić nas swoim przedmiotem co sprawia ze łatwiej nam sie jego uczyć. Jego dowcipy i śmieszne opowiadania urozmaicają nam szare i nudne codzienne szkolne życie. Dziwi mnie to ze musi odejść bo takiego człowieka powinno się szukać. Ciesze się że w tym roku kończe PO bo jakby w przyszłym miał mnie uczyć jakiś sztywny i oschły fiut to kiepsko by było. Znam profesora Maleczyńskiego dosyć dobrze. Chodziłem do niego na strzelnice i brałem udział w każdych zawodach. Czas spędzony z nim nigdy nie był dla nas czasem straconym ponieważ pan profesor mial do nas doskonałe podejście. Nie bede ukrywał ze przez ta decyzje w moich oczach nasza "droga" p. dyrektor ma nieźle prze..bane. Mam nadzieje ze nasz protest cos da. Moze uświadomi p. dyr. że to co robi niby "dla naszego dobra" jest w rzeczywistości nożem wymierzonym w nasze plecy( w co watpie bo takie osoby jak ona są ciężko kapujące). Tak czy inaczej nie przestaniemy bronić Naszego profesora. A pomysł z tym że to on nas nakłania dotego buntu jest idiotyczny, robimy to dlatego że... ...PROFESOR MALECZYŃSKI JEST PRAWDZIWYM NAUCZYCIELEM, KTÓRY WIE JAK MA Z NAMI POSTĘPOWAĆ , KTÓRY W PRZECIWIEŃSTWIE DO PANI DROGA P. DYREKTOR REPREZENTUJE COŚ SOBA I POTRAFI SPRAWIĆ ŻE UCZNIOWIE STANĄ W JEGO OBRONIE CO ZDĄŻYŁA PANI JUŻ ZAUWAŻYĆ... i powinna się pani wstydzić że w ogóle wpadła pani na pomysł jego zwolininia. Mam nadzieje że się pani opamieta i zostawi do w szkola, albo ktoś inny się opamieta i zwolni panią z cieplutkiej posadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica 2 klasy Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 23:27 pan Maleczynski (pozdrawiam:)) ma swoj honor jesli nawet by sie decyzja odwrocila to on i tak juz nie wroci bo zna swoja wartosc, ale walczymy tu o jego godnosc. jest wspanialym nie tylko nauczycielem ale i czlowiekiem jest WSPANIALY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka :-) Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.icpnet.pl 02.06.04, 17:21 po pierwsze sorki za byki ale klawiatura mi nawala!!:-)Co tu wiele pisac!!?? Szkoła jest ogolnie spoko tylko ta głupia dyra...No cóż musimy zrobic wszystko aby profesor od Po z nami został.Jednak wydaje mi sie ze nawet jesli nasz protest cos da p.Maleczyński i tak odejdzie bo zna swoja wartosc i ma honor!!No coz ja zawsze bede pamietac ze mialam okazje poznać tak wspanialego czlowieka!! #majcie sie ludziska!!"damy rade""!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były libero BUNT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 23:28 Cieślak...!!! co?! Ty k....!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były uczeń Bojkot szkoły- Góro otwórz oczy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 15:43 Apeluję do kolejnych pokoleń! Nie składajcie papierów w Trójce! To błąd! Przeczytajcie komentarze, tam niczego nie będziecie pewni! Może was wyrzucić(dyrektorka oczywiście), zmieszać z błotem, obniżać stopnie, zmieniać co chwilę nauczycieli i co tylko zechce, bo Góra narazie nie reaguje! Nie popełniajcie tego błedu co my, co prawda już wyszliśmy i jak my przychodziliśmy jeszcze jej nie było, ale nie warto się użerać. Ci co wiedzieli o skandalach i mimo to przyszli rok temu( bo to już trwa od początku, czyli od ok. 3lat), teraz muszą walczyć, protestować i inne Warto...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.05.04, 23:34 Przede wszystkim, to cieszę się i dziękuję za to, że Gazeta zajęła się tą sprawą. Poza tym, to chciałbym dodać, iż bardzo dobrze, że wyczyny (bo inaczej tego nazwać nie można) p. dyrektor Lucyny Białk-Cieślak zostały nagłośnione. Wreszcie wszyscy, a przynajmniej zainteresowani dowiedzą się co sądzą na jej temat uczniowie. Nie oszukujmy się, jest to kobieta obłudna, która z jednej strony mówi, że zrobiłaby wszystko dla uczniów, a z drugiej usuwa ze szkoły niewygodnych dla niej nauczycieli... Prawdopodobnie boi się, że jej pozycja zostanie nadszarpnięta! I trzeba przyznać, że już została. Mam nadzieję, że jest to początek końca tej p. dyrektor w Naszym liceum. Pominąłem tu wątek niewytłumaczalnego zwolnienia przez nią p. Gronka, a teraz p. Maleczyńskiego. Ludzie! Przecież ta kobieta jest chora, opanowana żądzą władzy - po prostu brakuje mi słów na opisanie tego, co ona "wyczynia". Myślę jednak, iż dzieje się tak dlatego, że ww p. dyr. nie boi się nikogo i niczego, bo ma mocne plecy... ale trzeba położyć temu kres... I w tym momencie nasuwa mi się wiersz Czesława Miłosza pt. "Który skrzywdziłeś..." Poeta w pierwszych dwóch strofach przedstawia jakiegoś despotycznego władcę jako człowieka wyzutego z uczuć, który śmieje się z krzywdy ludzkiej („Śmiechem nad krzywdą (człowieka – przyp. aut.) wybuchając”), a wokół siebie ma gromadę uległych błaznów, wychwalających jego mądrość i cnotę: „Gromadę błaznów koło siebie mając Na pomieszanie dobrego i złego, Choćby przed tobą wszyscy się skłonili Cnotę i mądrość tobie przypisując,” Poeta wyraża jednak przekonanie i głęboką wiarę w to, iż tacy tyrani nigdy nie będą bezpieczni, gdyż poeci czuwają, a ich słowa mają ogromną siłę będącą w stanie zmienić świat: „Nie bądź bezpieczny. Poeta pamięta. Możesz go zabić – narodzi się nowy. Spisane będą czyny i rozmowy”. Myślę, iż więcej komentarza już nie potrzeba... spl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx POKREWIEŃSTWA??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 00:22 Mam istotne pytanie. Moze ktoś z Was zna odpowiedź... Czy P. Dyr jest spokrewniona z P. Kasią z sekretariatu ( z którą nie da się nic załatwić, bo robi wszystko w tempie żółwim ) I może z P. Sikor. ?? Tak mi się wydaje . . . Zgadnijmy kto wejdzie na miejsce P. Maleczyńskiego??? Hmmm.... wujek, bratanek a może szwagier ?! Myślę , że powinna się zastanowiuć porządnie nad innymi zwolnieniami, ale pewnie tego nie zrobi - bo rodzinny budżet by ucierpał ;) PANIE ANDRZEJU - BĘDZIE DOBRZE !!! Trzymamy Pana stronę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombatant Re: POKREWIEŃSTWA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 04:01 Znam panią Lucynkę już od jakiegoś czasu (byłem jej uczniem w jej poprzedniej pracy - XV LO) i przysięgam wam, że od czasu kiedy się dowiedziałem, że ma zostać dyrektorem, codziennie ;-) przeglądam gazety w poszukiwaniu afery z nią związanej. Dziwię się, że musiałem czekać tak długo. Na początku napiszę, że XV LO była jednym z bardziej lubianych nauczycieli i to mimo nienajmniejszych wymagań. Jednak już w piętnastce, mimo, że nie pełniła tam żadnej istotnej funkcji, można było zauważyć jej fatalnie kompetencje interpersonalne - konflikty z dyrektorstwem (choć dyrektorstwo piętnastki jeszcze gorsze) i z wieloma szeregowymi nauczycielami. Zdarzało jej się na lekcjach robić głośne uwagi odnośnie poprawności gramatycznej tematów lekcji wpisywanych do dziennika przez nielubianych przez nią nauczycieli (konkretnie dotyczyło to dyrektora - polonisty). Zdarzało jej się wielokrotnie niesprawiedliwie przypisywać innym złe intencje, obłudę; ma tendencję do wietrzenia spisków, niewiele jej trzeba, żeby znielubić kogoś. Uważa się za osobę z zasadami (co ma tłumaczyć 'niechodzenie na kompromisy' w kontaktach z ludźmi). Mocno prawicowe poglądy polityczne (UPR?). Do tego, jedna z najgorzej zorganizowanych osób, jakie znam. Wycieczka miała być, ale jej nie było, poprawione sprawdziany miały być na poniedziałek, a były na poniedziałek 2 tygodnie później, dodatkowe zajęcia miały się odbyć, ale się nie odbyły (4 razy z rzędu), można tak wymieniać bez końca. Spory bałagan w prowadzeniu zajęć, zaczynaliśmy jakiś temat, ale go nie kończyliśmy, niektóre lekcje grzęzły w ciekawych, ale z każdą minutą coraz mniej związanych z tematem dygresjach. Jednak w roli nauczyciela sprawdzała się nieźle, ocenę podnoszą na prawdę świetne kompetencje merytoryczne, doskonale wie o czym mówi (uczyła historii i WOSu - w III LO chyba nie prowadzi żadnych zajęć?). Do nas, uczniów, miała na prawdę bardzo dobry, ludzki stosunek (choć wiem, że na początku 'kariery' była absolutnym postrachem szkoły). Jeszcze na długo zanim została dyrektorem, śmialiśmy się w związku z jej 'predyspozycjami', że jedyna gorsza rzecz, która może spotkać naszą szkołę jest dyrektorowanie pani Lucynki. Gdyby mnie ktoś zapytał, jakiej funkcji na pewno nie powinna pełnić, to odpowiedziałbym, że takiej która wymaga kierowania i współpracy z dużą ilością ludzi przy realizacji złożonych zadań i takiej która wymaga dyscypliny, dobrej organizacji, uporządkowania, spokoju, nastawionych na współpracę relacji z ludźmi. Plotka o jej dyrektorowaniu rozeszła się wśród absolwentów piętnastki z niesamowitą prędkością, a szyderstwom pod hasłem 'odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu' nie było końca ;-P. Przy całej mojej sympatii dla pani Lucynki (nieco podniszczonej po przeczytaniu artykułu i niniejszego wątku), życzę wam, uczniom III LO, zmiany dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosząca maseczkę drogi kombatancie! IP: *.visp.energis.pl 30.05.04, 14:42 niestety "pani lucynka" prowadzi lekcje histori... biedni uczniowie Ic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: some1 Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.05.04, 09:20 Pani dyrektor powinna się wstydzić tego co powiedziała o "wykorzystaiu młodzieży przez osobę zainteresowaną"... Przecież to jest istna kpina... Jak można wogóle coś takiego powiedzieć... Jeśli ja byłbym na miejscu prof. Maleczyńskiego to oskarżyłbym ją o zniesławienie normalne... Przecież to się nie mieści w głowie. No kto jak kto, ale p. prof. Maleczyński, człowiek wielkiego honoru, nigdy nie postąpiłby w ten sposób! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś z IIILo więc do dzieła! IP: *.echostar.pl 30.05.04, 11:17 tu tylko gadamy, ale trzeba coś zrobić więc licze na was wszystkich jutro! p.Maleczyńskiego już raczej nie "uratujemy", ale dyra musi poczuć się zagrożona! plakaciki, markery, olewanie dyry, ew. co jeszcze wymyślicie... :) jutrzejszy dzień ma zapisać się w histori tej szkoły jako dzień buntu więc DO DZIEŁA!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x pytanie IP: *.visp.energis.pl 30.05.04, 14:44 czy ktoś powiesi coś na dachu ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: pytanie IP: *.visp.energis.pl 30.05.04, 15:17 może w nocy, na dachu sali gimnastycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jgss Re: pytanie IP: *.echostar.pl 30.05.04, 15:23 możesz spróbować i masz moje blogosławieństwo:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andie...maturzysta Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 13:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń trójki Panie Maleczyński jesteśmy z Panem!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 13:52 ja też protestowałem bo w pełni popieram pana Maleczyńskiego.to bardzo dobry pedagog, na jego lekcje przychodzi sie z przyjemnością.Chore ambicje panie dyrektor przysłaniają jej zdrowy rozsądek.Gdyby pan prof.Maleczyński nie był by tak dobrym nauczucielem to napewno w piątek nie protestowalibyśmy w jego obronie.trzeba zwolnic dyrektor cieślak a nie prof.Maleczyńskiego.Panie Andrzeju,pan sie nie boi cała szkoła murem za panie stoji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sds DOBRE TO:] IP: *.echostar.pl 30.05.04, 13:56 niech ktos zrobi z tego plakaty: "Panie Andrzeju, pan się nie boi, cała szkoła murem za panem stoi" ja mam już z 18 i nie chce drukary zameczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosząca maseczkę Re: DOBRE TO:] IP: *.visp.energis.pl 30.05.04, 15:25 krzysiek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsedt Re: DOBRE TO:] IP: *.echostar.pl 30.05.04, 15:29 qrwa myśl! no jasne, mogłaś poprosić to bym sie sam przedstawił!! no walnij sie w łeb kimkolwiek jesteś! nie zdradzaj mojej xywy! a może od razu do białej cieśli z tym polecisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosząca maseczkę droga pani dyrektor, jest pani świnią IP: *.visp.energis.pl 30.05.04, 14:34 sprawy kadrowe też nas dotyczą, to dzieki nam jest kadra, i pani droga pani dyrektor jeżeli pani to czyta to... to dobrze (nie jestem wyjątkiem w takiej opinii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x popieram IP: *.visp.energis.pl 30.05.04, 15:23 może pani zwolni pana sikorskiego który molestował pewną uczennicę , a może to pani znajomy albo krewny ... takich sie nie zwalnia prawda ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosząca maseczkę rodzicu ten list jest do ciebie IP: *.visp.energis.pl 30.05.04, 14:36 w piątek o 16.30 jest zebranie, jezeli szanowna pani dyrektor się pojawi, porusz ten temat, Tobie nie powie "nie wasza sprawa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica 3 LO Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 30.05.04, 16:35 Mam to nieszczescie iz jasnie pani lucynka uczy mnie historii. Gorszej nauczycielki jeszcze nigdy nie spotkalam. Jest chorobliwie zadufana w sobie i traktuje wszystkich z gory. A co do p. prof. Andrzeja Maleczynskiego, to MUSI z nami zostac. Jest najlepszym pedagogiem i nauczycielem jakiego znam. Dlatego wszyscy jutro markery i plakaty w dlon i jazda!! I apeluje do kuratorium o przyjrzenie sie uwaznie naszej "ulubionej" pani dyrektor, ktora z pewnoscia nie jest odpowiednia osoba do pelnienia tej funkcji. PANIE ANDRZEJU JESTESMY Z PANEM!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń III LO Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 17:25 Pani dyrektor wydaje się że jest władczynią szkoły. To się jeszcze zobaczy. :))) Wyrzuca z naszej budy najlepszych nauczycieli (wszyscy pamietają p. prof. Gronka) Przecież to jest głupota zachaczająca o skrajne skretynienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flora Dyra nas jeszcze popamieta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 18:04 Nasza dyrektorka jest strasznie obludną i niekompetentną osobą. Miałam "przyjemność" mieć z nią kilka razy historię i nie poweim zeby mi sie podobalo!!! Mam nadzieje ze ona to czyta i uswiadomi sobie ze nikt jej w naszej szkole nie chce!. Tak czy inaczej od jutro zacznie sie walka z nasza panią dyrektor. jeszcze nas popamnięta. Tak jej damy popalić ze odechce się jej pracy w naszej szkole!!!!! do tej pory jakoś wytrzymywaliśmy jej zybryki ale zwolnienie naszego ukochanego profesora to bylo przegięcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń III LO Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 19:24 Myślę, że dobrym pomysłem byłoby zorganizowanie kolejnego protestu, ale tym razem aby wywalić dyre!!! Choć z tym może być ciężko, bo ta pani ma w kuratorium plecy szersze niż niejeden dresik... Pozdro dla Wicedyrektorek na które żadnego złego słowa powiedzieć nie można! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica co jutro robimy?? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 30.05.04, 19:33 powiedzcie mi prosze co jest w planach na jutro?? jak zaprotestuje,my? o co chodzi z plakatami? napiszcie to sie godnie przygotuje:):) pozdro dla wszystkich ktorzy kochaja prof. Maleczynskiego a nienawidza lucynki kretynki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfcass Re: co jutro robimy?? IP: *.echostar.pl 30.05.04, 19:47 jutro plakaciki, ew. rozwieszanie pasków czarnej krepy. postarajcie sie jednak treściami zawartymi na plakatach nie zniżac do poziomu głupiej lucyndy. chociaz my powinniśmy pozostac na poziomi więc prosze, żeby nie bylo czegoś w stylu"lucynda wiperdalaj" bardziej chodzi o ilość plakatow, zeby był efekt niz o chamskie texty. ma być kulturka, ale też trzeba jej dostadnie powiedzieć co myślimy o niej i jej postepowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanka jawna niesprawiedliwosc IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 30.05.04, 20:35 kazdy moze miec jakies powody, ale mamy prawo wiedziec za co jeden z najlepszych nauczycieli trojki odchodzi !! jesli do p. dyr to nie trzfia, to znaczy ze nie zalezy jej na uczniach tylko na sobie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Wybieralski Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 19:32 Wypowiedź p. dyrektor "Ale ani prawo oświatowe, ani statut szkoły nie przewidują składania wyjaśnień wam (uczniom)." jest dla mnie wyrazem chamstwa i ordynbarnej buty. Może przyzwoitość przewidyuje złożenie wyjaśnień w trak kontrowersyjnej i ważnej sprawie! Uczniowie bardzo lubią tego nauczycielą bornbią go w sposób imponbujący. P. dyrektor nie zważa na to, bo jets przedastawicielem opbenego chyb w każdej szkole nauczycielskiego betonu, który nie rozumnie, że szkoła jest dla uczniów, a nie nauczycieli. Bez uczniów III LO, którzy chodzą do tej szkoły, wybrali ją, i ich rodziców, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azwel Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 19:36 Michał popieram Cię! Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Wybieralski Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 19:40 Azwel a ty z Soplem protestowaleś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Wybieralski Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 19:38 Wypowiedź p. dyrektor "Ale ani prawo oświatowe, ani statut szkoły nie przewidują składania wyjaśnień wam (uczniom)." Jest dla mnie wyrazem chamstwa i ordynarnej buty. Może przyzwoitość przewiduje złożenie wyjaśnień w tak kontrowersyjnej i ważnej sprawie! Uczniowie bardzo lubią tego nauczyciela bronią go w sposób imponujący. P. dyrektor nie zważa na to, bo jest przedstawicielem obecnego chyb w każdej szkole nauczycielskiego betonu, który nie rozumnie, że szkoła jest dla uczniów, a nie nauczycieli. Bez uczniów III LO, którzy chodzą do tej szkoły, wybrali ją, i ich rodziców, Którzy do tej decyzji się przyczynili, te liceum i jego dyrektorka nie mieliby racji bytu. Warto o tym pamiętać i złożyć wyjaśnienia, co popiera też w swojej wypowiedzi Kurator Oświaty – zwierzchnik p. dyrektor. Michał Wybieralski uczeń XI LO Magazyn Młodzieżowy „Przeciąg” Post poprawiony, poprzedni post w wersji niedokończonej, Admin, proszę o jego wykasowanie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen 2 klasy WYWALIC LUCYNE Z NASZEJ SZKOLY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 19:38 Pani Dyrektor! Nikt Cie nie chce w tej szkole! Mamy dosc remontow Twojego gabinetu (dotychczas 2 remonty w ciagu 3 lat, za malo nie?), zwalniania najlepszych nauczycieli, Twojej obludy, chamstwa a przede wszystkim Twojego ryja! Wracaj skad przyszlas i wez przy okazji swojego cudownego laciatego od informy! Nikt Cie tu nie lubi, nikt Cie nie chce! Panie Andrzeju, Pan sie nie boi, cala szkola murem za Panem stoi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystkaIIILO Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.icpnet.pl 30.05.04, 20:47 aż żałuję że jutro na maturkę się uczę bo tak to bym przyszła na te plakaty popatrzeć ;P życzę powodzenia, a jak zerwą plakaty to powieście nowe!! możecie też np na lekcjach z dyrcią (to do tych co z nią mają - współczucia) siedzieć cicho i ani słowem się nie odzywać - żadnej aktywności itp, żadnego notowania, wzrok wbity w ławki - efekt byłby niezły ;P pozdroofka Odpowiedz Link Zgłoś