Dodaj do ulubionych

Targi motoryzacyjne

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 23:54
Niedawno rozpoczęły się targi motoryzacyjne w Genewie. Jak myślicie, czy POZNAŃ
MOTOR SHOW ma siłę przebicia w Europie obok potentatów takich jak Genewa,
Frankfurt, Paryż?? Ja myślę, że tak, trochę dobrej promocji i efekt niemal
pewny.
Obserwuj wątek
    • Gość: ffmarkus Re: Targi motoryzacyjne IP: *.icpnet.pl 07.03.02, 21:31
      Gość portalu: P.B napisał(a):

> Niedawno rozpoczęły się targi motoryzacyjne w Genewie.

Oj, jak chciałbym tam pojechać...

Jak myślicie, czy POZNAŃ
      >
      > MOTOR SHOW ma siłę przebicia w Europie obok potentatów takich jak Genewa,
      > Frankfurt, Paryż?? Ja myślę, że tak, trochę dobrej promocji i efekt niemal
      > pewny.

Nie sądzę, przynajmniej na razie. Tamte wystawy mają już wieloletnią tradycję,
      mimo wszystko lepsze warunki wystawiennicze i co może dziwić zbliżone ceny
      wynajmu metra kwadratowego. PMS istnieje dopiero od 10 lat, chociaż już
      dorobiliśmy się paru światowych premier(może nie tak spektakularnych, ale zawsze
      coś). Na raziePMS próbuje konkurować z Lipskiem, które ma zbliżony termin
      wystawy, zbliżone położenie oraz tematykę targów.
      Jeszcze jedno. Cieszmy się z tego co mamy gdyż już wiele imprez moto-
      wystawienniczych jest odwoływanych ze względu n kryzys w branży(np.Turyn).PZDR
      • Gość: automan Re: Targi motoryzacyjne IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 21:42
        Gość portalu: ffmarkus napisał(a):

> Gość portalu: P.B napisał(a):
        >
        > > Niedawno rozpoczęły się targi motoryzacyjne w Genewie.
        >
        > Oj, jak chciałbym tam pojechać...
        to na co czekasz ? trwaja jeszcze kilka dni
        >
        > Jak myślicie, czy POZNAŃ
        > >
        > > MOTOR SHOW ma siłę przebicia w Europie obok potentatów takich jak Genewa,
        > > Frankfurt, Paryż?? Ja myślę, że tak, trochę dobrej promocji i efekt niemal
        >
        > > pewny.
        >
        > Nie sądzę, przynajmniej na razie. Tamte wystawy mają już wieloletnią tradycję,
        > mimo wszystko lepsze warunki wystawiennicze i co może dziwić zbliżone ceny
        > wynajmu metra kwadratowego. PMS istnieje dopiero od 10 lat, chociaż już
        > dorobiliśmy się paru światowych premier(może nie tak spektakularnych, ale zawsz
        > e
        jakie spektakularne premiery ???? - chyba ze Syrena z silnikiem Porsche

> coś). Na raziePMS próbuje konkurować z Lipskiem, które ma zbliżony termin
        > wystawy, zbliżone położenie oraz tematykę targów.
        > Jeszcze jedno. Cieszmy się z tego co mamy gdyż już wiele imprez moto-
        > wystawienniczych jest odwoływanych ze względu n kryzys w branży(np.Turyn).PZDR

i z posiadanej przezemnie wiedzy tak samo bedzie w Poznaniu - zalozymy sie?
        popatrz na tegoroczne moto show - stawiam skrzynke piwa gdybym sie mylil
        A wcale sie z tego nie cieszymy bo jest to kolejna zarznieta impreza - tak jak
        INFOSYSTEM - jedna z niewielu prawd to to ze w Poznaniu ceny metra sa prawie
        takie same jak w Genewie
        pozdr

• Gość: P.B Re: Targi motoryzacyjne IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.02, 19:58
          Gość portalu: automan napisał(a):

> i z posiadanej przezemnie wiedzy tak samo bedzie w Poznaniu - zalozymy sie?
          > popatrz na tegoroczne moto show - stawiam skrzynke piwa gdybym sie mylil
          > A wcale sie z tego nie cieszymy bo jest to kolejna zarznieta impreza - tak jak
          > INFOSYSTEM - jedna z niewielu prawd to to ze w Poznaniu ceny metra sa prawie
          > takie same jak w Genewie
          > pozdr
          >
          Tegoroczne PMS będzie ciekawe, zapowiadana jest światowa premiera nowego Seata.
          Co do Infosystem, w porównaniu z warszawskim Expo trzyma się całkiem nieźle.
        • Gość: ffmarkus Re: Targi motoryzacyjne IP: *.icpnet.pl 10.03.02, 13:53
          Gość portalu: automan napisał(a):

> Gość portalu: ffmarkus napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: P.B napisał(a):
          > >
          > > > Niedawno rozpoczęły się targi motoryzacyjne w Genewie.
          > >
          > > Oj, jak chciałbym tam pojechać...
          > to na co czekasz ? trwaja jeszcze kilka dni

Może na trochę wolnego czasu, a może na kasę...

> >
          > > Jak myślicie, czy POZNAŃ
          > > >
          > > > MOTOR SHOW ma siłę przebicia w Europie obok potentatów takich jak Gen
          > ewa,
          > > > Frankfurt, Paryż?? Ja myślę, że tak, trochę dobrej promocji i efekt n
          > iemal
          > >
          > > > pewny.
          > >
          > > Nie sądzę, przynajmniej na razie. Tamte wystawy mają już wieloletnią trady
          > cję,
          > > mimo wszystko lepsze warunki wystawiennicze i co może dziwić zbliżone ceny
          >
          > > wynajmu metra kwadratowego. PMS istnieje dopiero od 10 lat, chociaż już
          > > dorobiliśmy się paru światowych premier(może nie tak spektakularnych, ale
          > zawsz
          > > e
          > jakie spektakularne premiery ???? - chyba ze Syrena z silnikiem Porsche

A o Sienie, Solaricie, Vacanzie nie słyszałeś ? ? ? ? ?

> > coś). Na raziePMS próbuje konkurować z Lipskiem, które ma zbliżony termin
          > > wystawy, zbliżone położenie oraz tematykę targów.
          > > Jeszcze jedno. Cieszmy się z tego co mamy gdyż już wiele imprez moto-
          > > wystawienniczych jest odwoływanych ze względu n kryzys w branży(np.Turyn).
          > PZDR
          >
          > i z posiadanej przezemnie wiedzy tak samo bedzie w Poznaniu - zalozymy sie?
          > popatrz na tegoroczne moto show - stawiam skrzynke piwa gdybym sie mylil
          > A wcale sie z tego nie cieszymy bo jest to kolejna zarznieta impreza - tak jak
          > INFOSYSTEM - jedna z niewielu prawd to to ze w Poznaniu ceny metra sa prawie
          > takie same jak w Genewie
          > pozdr
          >

Czyli, co? Sugerujesz, że PMS niedługo też nie będzie się odbywał? Wątpię w to
          bardzo. Może będzie mniej wystawców, ale odbywać się na pewno będzie.
          Co do Seata i jego światowej premiery to nic nie słyszałem. P.B.-znasz jakieś
          szczegóły??? PZDR
          • Gość: P.B Re: Targi motoryzacyjne IP: *.czerwonak.pl / 10.9.8.* 11.03.02, 15:16
            Gość portalu: ffmarkus napisał(a):

> Gość portalu: automan napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: ffmarkus napisał(a):
            > >
            > > > Gość portalu: P.B napisał(a):
            > > >
            > > > > Niedawno rozpoczęły się targi motoryzacyjne w Genewie.
            > > >
            > > > Oj, jak chciałbym tam pojechać...
            > > to na co czekasz ? trwaja jeszcze kilka dni
            >
            > Może na trochę wolnego czasu, a może na kasę...
            >
            > > >
            > > > Jak myślicie, czy POZNAŃ
            > > > >
            > > > > MOTOR SHOW ma siłę przebicia w Europie obok potentatów takich ja
            > k Gen
            > > ewa,
            > > > > Frankfurt, Paryż?? Ja myślę, że tak, trochę dobrej promocji i ef
            > ekt n
            > > iemal
            > > >
            > > > > pewny.
            > > >
            > > > Nie sądzę, przynajmniej na razie. Tamte wystawy mają już wieloletnią
            > trady
            > > cję,
            > > > mimo wszystko lepsze warunki wystawiennicze i co może dziwić zbliżone
            > ceny
            > >
            > > > wynajmu metra kwadratowego. PMS istnieje dopiero od 10 lat, chociaż j
            > uż
            > > > dorobiliśmy się paru światowych premier(może nie tak spektakularnych,
            > ale
            > > zawsz
            > > > e
            > > jakie spektakularne premiery ???? - chyba ze Syrena z silnikiem Porsche
            >
            > A o Sienie, Solaricie, Vacanzie nie słyszałeś ? ? ? ? ?
            >
            > > > coś). Na raziePMS próbuje konkurować z Lipskiem, które ma zbliżony te
            > rmin
            > > > wystawy, zbliżone położenie oraz tematykę targów.
            > > > Jeszcze jedno. Cieszmy się z tego co mamy gdyż już wiele imprez moto-
            > > > wystawienniczych jest odwoływanych ze względu n kryzys w branży(np.Tu
            > ryn).
            > > PZDR
            > >
            > > i z posiadanej przezemnie wiedzy tak samo bedzie w Poznaniu - zalozymy sie
            > ?
            > > popatrz na tegoroczne moto show - stawiam skrzynke piwa gdybym sie mylil
            > > A wcale sie z tego nie cieszymy bo jest to kolejna zarznieta impreza - tak
            > jak
            > > INFOSYSTEM - jedna z niewielu prawd to to ze w Poznaniu ceny metra sa praw
            > ie
            > > takie same jak w Genewie
            > > pozdr
            > >
            >
            > Czyli, co? Sugerujesz, że PMS niedługo też nie będzie się odbywał? Wątpię w to
            > bardzo. Może będzie mniej wystawców, ale odbywać się na pewno będzie.
            > Co do Seata i jego światowej premiery to nic nie słyszałem. P.B.-znasz jakieś
            > szczegóły??? PZDR

Usłyszałem o tym w programie motoryzacyjnym w TVN.

• Gość: jureczek Re: Targi motoryzacyjne IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 13:20
      Te targi (motoryzacyjne) będą miały sens, jeśli będę mógł "zapoznać" się bliżej
      z takim czy innym modelem autka. Chodzę na te targi od kilku lat i co roku jest
      gorzej. Większość wystawianych aut jest pozamykana i koniec. Mam na myśli auta
      dla normalnych ludzi. Rozumiem, że bejce mogą być zamknięte ale "zwykłe" auta?
      Podobno producentom autek zależy na większej sprzedaży tychże. To niech mnie
      kurna wpuszczą do środka! Z zewnątrz to sobie mogę obejrzeć u dilera. Ja wiem,
      że są też złodzieje na targach, no ale jest to ryzyko (w końcu giną drobiazgi -
      jak są zostawione - samochodem chyba jeszcze nikt nie wyjechał). Zresztą nie
      oszukujmy się - te auta "idą" po targach za śmieszne pieniądze do swoich. W
      zeszłym roku, podobno też kiepskim pod względem sprzedaży - oferta dla
      normalnych była o wiele szczuplejsza niż w 2000r. To o co tu kurcze chodzi?
      A "placowe" dla wystawców? Niedługo nasz rozczochrany prezydent wprowadzi pewno
      tzw. klimatyczne w Poznaniu, byle by ściągnąć więcej kasy. Sumując: targi mają
      sens, gdy mogę obejrzeć i poznać wystawiane auta. Gdy mam zapłacić siano tylko
      za oglądanie, to dla mnie nie ma to sensu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka