david35 21.11.11, 23:14 Jaaa--rooo--sław!! Wszystkie żule jednym głooosem! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
good_vibrations Atak na telewizję. Kto pobił pracownika Polsatu? 21.11.11, 23:55 Wspaniały artykuł! Jak dobrze się go czytało! Trzeba nam tutaj w Poznaniu więcej wynalazków z Zielonej Góry, bo tutaj są strasznie nieobiektywni! Zajmij się wreszcie czymś pożytecznym człowieku... Każdy menel i każdy chuligan w tym mieście to od razu kibol? Używasz czasem mózgu?? Całe miasto jest za tym klubem i nie ważne, że takie psy jak Ty szczekają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steff Re: Atak na telewizję. Kto pobił pracownika Polsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 00:07 Co de meritum masz rację. Fakt, że ktoś nosi szalik Lecha i wrzeszczy Kolejorz niekoniecznie coś znaczy, można być kibicem i mieć rózne poglądy, być bandytą lub przykładnym obywatelem itd. Faktem jest jednak, że to sami kibice chcą aby postrzegano ich przez pryzmat bycia kibicami, posiadający jakieś interesy polityczne itd. Teraz więc każdy kto nosi emblemat drużyny postrzegany jest jako reprezentant tej zbiorowości - niestety to tak nie działa, że jest je reprezentantem tylko wtedy gdy robi coś dobrego, ale także złego. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: Atak na telewizję. Kto pobił pracownika Polsa 22.11.11, 07:33 Ja na przykład słyszałem, że krzyczeli "gay pride",albo "giewu, giewu". I co z tego wynika? Nic, tak samo jak z tego "Lech Poznań". Sądzę, że Żytnicki ciężko się w swej walce zagubił. Szkoda, że w gazecie nikt dorosły nie wytłumaczy mu, że pójście na wojnę z całym miastem nie jest drogą do zostania szanowanym dziennikarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psp Re: Atak na telewizję. Kto pobił pracownika Polsa IP: *.196.129.57.threembb.co.uk 22.11.11, 11:36 Kibice Lecha to chyba nie cale miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Re: Atak na telewizję. Kto pobił pracownika Polsa 22.11.11, 12:32 Nie całe;-) Ale ich liczba znacznie wykracza poza grupki chuliganów, ONRowców, czy stowarzyszenie WL, do których próbuje się ich zaszufladkować. Poznań to nie jest miasto łobuzów, narodowców, ksenofobów i homofobów, to nie jest miasto PiS, PO, czy Grobelnego. To nie jest jedynie miasto stadionu i remontów na Euro 2012. To również nie jest tylko miasto Lecha jak słusznie zauważasz. To również miasto wielu fantastycznych ludzi, normalnych i nienormalnych zjadaczy chleba. Tylko trzeba chcieć to widzieć i nie sprowadzać nas wszystkich do Najgorszego Wspólnego Mianownika, niezależnie czy jako poznaniaków, czy kibiców piłkarskich, czy dziennikarzy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Niedlugo przyjda zwolnienia do GW IP: *.icpnet.pl 22.11.11, 00:12 I taki nieuk jak Zytnicki pewnie poleci. Jego niechec do Poznania, Lecha i WLKP jest wrecz porazajaca. Pewnie w nastepnym artykule dowiemy sie, ze Adam z Leszna zostal pobity przez Litara. Nie rozumiem dlaczego "michnikowszczyzna" jeszcze go trzyma skoro rok do roku dzieki pz ma coraz wiecej zwrotow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tej Re: Niedlugo przyjda zwolnienia do GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 01:29 I co? jestem z poznania ale o takich pi...ch jak ta grupa powinno się pisać w kółko..To że byli z poznania jest faktem i tego nie zmienisz, to że krzyczeli Lech też pewnie jest faktem..Nie zamierzam nosić barw lecha dopóki lecha będzie reprezentować taka chołota. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Re: Niedlugo przyjda zwolnienia do GW 22.11.11, 11:28 Pewnie ci badnyci są też Polakami. Przestan nosić dowód osobisty i używać wszelkich przedmiotów, gdzie pojawiają się barwy narodowe i symbolika. Hm... są też obywatelami UE. Więc przestań używać czegokolwiek, gdzie pojawiają się gwiazdki. Jeśli jesteś rolnikiem - nie bierz dopłat, jeśli nie rolnikiem - uważaj, żeby nie używać żadnych polskich i unijnych dokumentów itd. (mogą być loga, pieczątki i inne takie tam symbole, czy kolory). Są również, przynajmniej biologicznie, przedstawicielami gatunku ludzkiego... Oczywiście, że powinno się ich ścigac i piętnować, ale nie powinno się ich utożsamiać z innymi ludźmi, którzy podobnie wyglądają. To tak jakby PŻ pisał - "na przedmieściu Paryża grupa Arabusów spaliła samochód", a Srakozy by odpowiedział, "Arabusy - zajmiemy się wami". Odpowiedzialność zbiorowa (w przypadku PŻ można traktować tak sposób w jaki emblematyzuje kibiców Lecha) jest sprzeczna z kartą praw człowieka. Nie podejrzewam wszystkich kibiców Lecha, którym nie podoba się brak subtelności i namolność PŻ o sympatyzowanie z badytami, czy nawet o członkostwo w WL. Po prostu raz na jakiś czas PŻ palnie coś takiego, że czujemy się urażeni. On nawet nie musi już nic insynuować, że np. ja jestem obojętny na wyskoki chuliganów, bo kibicuję Lechowi. Po prostu nadużywa słowa "kibol", czy "Lech Poznań" w negatywnych kontekstach. Już sam fakt, że PŻ coś pisze, pozwala zakładać, że będzie o Lechu i kibicach. To klasyczna monokultura dziennikarska. Czujemy się jakby GW skonstruowała "cyngiel" do smarowania o Lechu, a sam PŻ godzi się na takie postrzeganie swej osoby. Ma z tego indeks publikacji i cytowań. Kilka razy widziałem jego teksty na inne tematy - rzadko kiedy nie były one napisane w manierze "zgorzkniałej". Wiem, że uważa się za dziennikarza śledczego, ale rozmienia się na drobne. Może kiedyś przeprowadziłby jakieś "śledztwo" od A do Z, zamiast zamieszczać setki pięciozdaniówek dot. przyczynków, ale nie pozostawiających wrażenia sensownej, zweryfikowanej w oparciu o dokumenty i wywiady, spójnej narracji. Odpowiedz Link Zgłoś
maxelpe Atak na telewizję. Krzyczeli: "Gazeta Wybiórcza!" 22.11.11, 00:07 Żytnicki skończ pisać na prochach.. ja słyszałem, że to co z Rozbratu wołali...bo ich na live nie chcieli puścić. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceloth Lech - tak, Wiara Lecha - nie 22.11.11, 00:14 to pewnie patrioci z Wiary Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Atak na telewizję. Krzyczeli: "Lech Poznań!" 22.11.11, 00:37 > Na razie wiadomo tylko, że jeden z nich był notowany za jazdę po pijanemu rowerem. Intuicja podpowiadała mi, że to któryś z tych fanatycznych rowerzystów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwardan Re: Atak na telewizję. Krzyczeli: "Lech Poznań!" IP: *.echostar.pl 22.11.11, 08:16 > > > Na razie wiadomo tylko, że jeden z nich był notowany za jazdę po pijan > emu rowerem. > > > Intuicja podpowiadała mi, że to któryś z tych fanatycznych rowerzystów... > kretyn Odpowiedz Link Zgłoś
pozwin Atak na telewizję. Krzyczeli: "Lech Poznań!" 22.11.11, 06:59 Wydane na stadion miliony procentują, jeszcze wielu młodych, dzielnych bandytów wychowa ta "duma Poznania" Odpowiedz Link Zgłoś
mclion Atak na telewizję. Krzyczeli: "Lech Poznań!" 22.11.11, 08:18 Smutne wydarzenie, żal mi tego pobitego człowieka. Żal mi też poznańskich kibiców (tych prawdziwych, a nie tych debili którzy dra ryja u mnie pod blokiem i malują sprayem "Lech rulez" na świeżo wyremontowanym i odmalowanym bloku") - przez tego typu teksty, "podkręcane" jak niemal wszystkie teksty w wyborczej, cała masa normalnych, uczciwych ludzi traktowana jest potem jak grupa bandytów. Mimo, że dla mnie piłka nożna w sensie rozrywki komercyjnej mogła by nie istnieć, przykro mi z tego powodu. Ale naszła mnie refleksja: kiedyś dziennikarze byli "nietykalni", zdarzały się incydenty, ale ogólnie było soft. Być może gdyby media systematycznie nie przekraczały kolejnych granic w stosunku do ludzi, ludzie nie przekraczali by granic w stosunku do mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Atak na telewizję. Krzyczeli: "Lech Poznań!" IP: 213.156.125.* 22.11.11, 08:24 Czyli że lepiej nie pisać o takich sytuacjach? albo nie pisać, że krzyczeli ”Lech Poznań”, bo to podkręcanie? To może informując o gościu z BMW, który przejechał rowerzystkę, też media nie powinny pisać, że się BMW ścigało z innym samochodem (bo to podkręcanie) i powinny się tylko ograniczyć do informacji, że samochód przejechał, ot, tak sobie, po prostu? Odpowiedz Link Zgłoś
warsz-awka Re: Atak na telewizję. Krzyczeli: "Lech Poznań!" 22.11.11, 10:10 "powinny się tylko ograniczyć do informac > ji, że samochód przejechał, ot, tak sobie, po prostu?" A może jednak informacja, że kierowca BMW ścigał się z innym kierowcą jest istotna, podobnie jak ta, że wcześniej zbluzgał innego kierowcę bo: 1) pokazuje, że kierowca BMW to cham i raptus 2) pokazuje innym kierowcom, że ruszenie z piskiem opon spod światem może być groźne i można w jego wyniku zabić człowieka "ot tak sobie po prostu" Odpowiedz Link Zgłoś
mclion Re: Atak na telewizję. Krzyczeli: "Lech Poznań!" 22.11.11, 18:20 Jasne, że pisać, czemu nie. Tylko zwróć uwagę, jak jest sklecona informacja. Co jest ważne? To, że centrum miasta, banda trzech pijanych debili-bandytów skopała człowieka. Ważne jest, że sku...eli złapano i mam nadzieję, że poniosą karę. Ważne jest, że ofiara żyje i generalnie wyszła z tego cało. Najmniej istotne jest to, że krzyczeli "Lech Poznań". Co pisze dziennikarzyna? Oczywiście nacisk jest postawiony na "kibole Lecha skopali niewinnego dziennikarza". I to jest właśnie nakręcanie o którym mówię i celuje w tym właśnie Gazeta i wiele mediów komercyjnych. Jakby polsatowcowi się nic nie stało, to by pewnie napisano, że "pracownik Polsatu będzie musiał prawdopodobnie być jakiś czas pod pieką psychologa a policja zastanowi się nad sprawdzeniem powiązań z wydarzeniami w Warszawie" Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni efekt poblażania zwierzetom i nazywania ich ludźmi 22.11.11, 08:32 te wszystkie patronaty honorowe sił politycznych (po kolei LPRu, Młodzieży Wszechpolskiej, Kaczyńskiego i Grobelnego) odbijaja się czkawką. I odbijać się będą jeśli coś z tym nie zrobimy. Na początek powinno się zdelagalizowac wszystkie organizacje faszyzujące: ONR, MW, PiS itp., zakaz działalności medialnej Rydzykowi i postawić tego cżłowieka przed sądem za podżeganie do nienawiści i wyłudzenia finansowe. Państwo, które nie potrafi trzasnąć w stół jest słabym, żałosnym państwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-paliko Re: efekt poblażania zwierzetom i nazywania ich l IP: *.cm.umk.pl 22.11.11, 09:27 tsurrani, ty to jednak tępy osioł jesteś, ale skoro takim się urodziłeś to takim pewnie umrzesz (choć pewnie bez żalu dla nikogo). Ciekawe czy zytnicki tak ochoczo by opisywał ową sytuację gdyby atakujący krzyczeli "biedroń, biedroń", albo "rozbrat, rozbrat"? póki co to do dużo większej nienawiści i podziału społeczeństwa nawołuja różnego rodzaju blumsztajny, szczuki, biedronie itp freaki których na pęczki dookoła. Tylko że jakoś ich lansowana we wszystkich mediach wizja kolorowego "tolerancyjnego" (podobno) społeczeństwa się nie sprawdza, na tej smiesznej kolorowej podległej zgromadzili może 2 tys ludzi, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszerna klamie Re: efekt poblażania zwierzetom i nazywania ich l IP: *.itelligence.pl 22.11.11, 09:36 Zakazac pajacu to sie powinno wszystkim organizacjom komunistycznym, zaczynajac od Rozbratu, FA, Palikmiota, koszernego scierwa, WSI24 itd. Odpowiedz Link Zgłoś
papinka80 Atak na telewizję. Krzyczeli: "Lech Poznań!" 22.11.11, 08:53 [Całe miasto jest za tym klubem i nie ważne, że takie psy jak Ty szczekają... ] Przepraszam, nie całe. ja nie jestem. Stadion, klub, Wiara Lecha i banda chuliganów niszczy Poznań. Niedobrze mi się robi, gdy przechodzę ulicami koło ogolonych na łyso kiboli w szalikach Lecha, albo bez - bo taki model młodego 'mężczyzny' kształtuje się na ulicy naszego miasta. Stadion jest największą boleścią Poznania, Grobelny najgorszym prezydentem, ale jaka większość /kibice/ taki prezydent, takie miasto. nawet w Warszawie nie ma takiego chuligaństwa jak w nas. Odpowiedz Link Zgłoś
kontemplator07 Atak na telewizję. Krzyczeli: "Lech Poznań!" 22.11.11, 08:57 "Ale widzę też winę mediów. Pokazując non-stop podpalony wóz transmisyjny, dają inspirację, jak wyrażać złość przeciwko mediom." Problemem jest nie to, ze media "inspirują" ale ci, których inspirują. Problemem socjologicznym - Panie Socjologu, zatem do roboty. Świat trzeba opisać aby go zmieniać. Media robią swoje a i Pan rób swoje. Na początku przyznaj się Pan, że się Panu wypsnęło. Więcej... poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,10684851,Atak_na_telewizje__Krzyczeli___Lech_Poznan__.html#ixzz1eQ0RFvhE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Atak na telewizję. Krzyczeli: "Lech Poznań!" IP: 80.87.36.* 22.11.11, 09:06 kwiat wartosciowej patriotycznej mlodziezy kultywujacy poznanskosc! ja proponuje ich kandydatrury na radnych do rad osiedlowych tam beda mogli krzewic etos kibica tak bliskii Wiarze Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow1978 Atak na telewizję. Krzyczeli: "Lech Poznań!" 22.11.11, 09:10 Bandyci do pierdla, też jestem kibicem tylko nie kibicem-bandytą - to bydło opanowało Poznań, na forach też ich coraz więcej, już paru nauczyło się czytać a niektórzy nawet pisać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pislamista Re: Atak na telewizję. Kto pobił pracownika Polsa IP: *.static.dsl.as9105.com 22.11.11, 09:21 Nie "Lech Poznań", tylko Lech Kaczyński! Sznycla z glancem dla młodego aktywu! Odpowiedz Link Zgłoś
jim19 Atak na telewizję. Krzyczeli: "Lech Poznań!" 22.11.11, 09:32 Właśnie takie relacje jak ta w artykule napędzają te spiralę nienawiści. Media powinny skończyć z używaniem określenia kibice to czy tamto złego zrobili, to nie kibice tylko zwykli chuligani, bandyci. I co z tego, że krzyczeli Lech Poznań równie dobrze mogli krzyczeć cokolwiek innego. O kwalifikacji tych typów nie okrzyk ale czyn stanowi - fizyczna napaść a nie towarzyszące jej okrzyki. Napadli człowieka a co za tym to przysłowiowi "bandyci" , "chuligani" . To ciągle używanie dla tego typu działań określeń "kibice" czy też "pseudo kibice" to nie tylko prosty błąd językowy ale i zła kwalifikacja przyczyn tej niebywałej agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz To sedno (jedno z kilku) 22.11.11, 11:07 PŻ wybrał/dostał temat "kibole", więc gdziekolwiek może się odnieść do tego słowa kluczowego - robi to. Demonstranci z 11.11, czy zadymiarze stadionowi mają, jak każdy z nas, wielopłaszczyznowe desygnaty tożsamości. Te "emblematy identyfikacyjne" możliwe do wykorzystania przez dziennikarzy, czy innych obserwatorów zewnętrznych, skupiających się na zachowaniach, tym co ci ludzie komunikują mową, strojem czy transparentami, to np. "Polacy", "Niemcy", "poznaniacy", czy "warszawiacy", "mieszkańcy Brudna/Wildy", "miłośnicy Chopina/hiphopu", "demonstranci", "zadymiarze", "uczestnicy manifestacji", "chuligani", "badnyci", "mężczyźni", "kobiety", "nieletni", "pijani", "fani Lecha/Legii/Dtrutexu Bytów" i parę innych. Skoro PŻ specjalizuje się w "kibolstwie", to można przewidzieć, na których z tych desygnatów się skupi. To jednak faktycznie prowadzi do tego o czym piszesz. W krajach wieloetnicznych, dopisałby jeszcze "młodzi imigranci", "czarnoskórzy", "członkowie gangów", "związani z handlarzami narkotyków", gdzieniegdzie dopisując "prawdopodobnie". Rzeczywiście takie "bycie na celowniku" prowadzi do postrzegania np. mediów, czy polityków jako wspólnego wroga, który "się uwziął" i do rodzaju integracji wokół tej afiliacji, która jest atakowana. Przecież wiele z tych osób nie należy do "elit intelektualnych" i nie potrafi "zracjonalizować", że politycy i media szukają głośnych tematów, że wcale nie są naprawdę wrogo nastawieni do np. kibiców, tylko muszą okazywać swoją "bezkompromisowość", ponieważ zdaje im się, że tego oczekują od nich wyborcy, czy czytelnicy. Politycy i dziennikarze wiedzą, że nie mogą "przynudzać", wdawać się w skomplikowane analizy stanu rzeczy, szukać subtelnych recept, bo ich zdaniem "to nudzi coraz bardziej osadzonych w konwencji obrazków/tabloidów" odbiorców, których, jak dalej sądzą, jest więcej. I tyle. Narzucają w ten sposób treść dyskursu. "Atakowani" wchodzą w uszyte im buty, a politycy i dziennikarze mają dalszy ciąg tematu. Sądzę, że jeszcze miesiąc temu żaden pijany bandyta nie zainteresowałby się pracownikami i wozem Polsatu. W tym kontekście jeden z profesorów w artykule ma rację. Można zakładać, że teraz będzie dochodziło do ataków fizycznych na pracowników mediów uznawanych za "wrogie". Dziennikarze mogliby temu przeciwdziałać starając się wykonywać swoją robotę w sposób bardziej zniuansowany i mniej emocjonalny, unikający emblematyzacji całych grup. Mogliby przestać budować np. w kibicach "mentalność oblęzonych w twierdzy" i zacząć ich portretować nie jako grupę-wspólnotę, a jako zbiorowość zróżnicowaną, którą są. Nie koncentrować się wyłącznie na negatywnych przejawach zachowań osób w szalikach, a zauważyć, że np. wielu normalnych kierowców wożących emblematy Lecha Poznań przepuszcza staruszki na pasach, wozi dzieci, zatrzymuje się na czerwonym, wpuszcza do ruchu innych kierowców;-) Oczywiście do czegoś takiego trzeba by użyć innego języka, bo jakby to brzmiało w uszach nie-poznaniaków, że "kibol okazał się być uprzejmym kierowcą". Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu Dobrze, że nie krzyczeli Gazeta Wyborcza 22.11.11, 10:37 bo by Redakcja miała zagwozdkę, jak to zakwalifikować :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.europa A co takie pustaki mialy krzyczec? 22.11.11, 10:52 Szukali w tych pustych lbach i pustka... Nagle swiatelko w tunelu i jest! "Lech Poznan". Ta czlekoksztaltna rasa tak juz ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszerna klamie gwalciciele, zlodzieje, bandycie - apeluje do Was IP: *.itelligence.pl 22.11.11, 10:54 Zanim popelnicie przestepstwo, zalozcie na siebie T-shirt GWna i wezcie egzemplarz szmatlawca pod pache. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszerna klamie Re: Atak na telewizję. Kto pobił pracownika Polsa IP: *.itelligence.pl 22.11.11, 10:55 > Dziennikarza "Gazety" przeciwnicy marszu obrzucili obelgami. Piotrus, troche odwagi trzeba miec i napisac, ze to Ciebie obrzucili. I nie obelgami, a ocenili Twe wystepki. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Atak na telewizję. Kto pobił pracownika Polsa 22.11.11, 11:09 Atakując "niepolskie" media chłopcy wyraźnie inspirowali się działaniami krewkich wyznawców taty doktora dyrektora w trójcy jedynego. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Atak na telewizję. Krzyczeli: "Lech Poznań!" 22.11.11, 12:15 Slusynie sie identzfikowali y Lechem. Ale jakie to ma znaczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kamraabc Lech - be, Śląsk - cacy 22.11.11, 12:44 www.sport.pl/sport/1,65025,10685325,Barcelona__Real__Slask__Wroclaw_szokuje_frekwencja_.html Nie bronię bandytów, ale jakoś tak dziwnym trafem tylko Lech ma złą prasę w GW i wszelkie przejawy jakiegokolwiek powszechnego bandytyzmy w Poznaniu na siłę są wiązane z Lechem. Jakoś we Wrocławiu nikt z punktu nie kojarzy każdego obszczymurka ze Śląskiem Wrocław. Przypadek? A może komuś zależy na czarnym PR dla Lecha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plz Re: Lech - be, Śląsk - cacy IP: *.man.poznan.pl 22.11.11, 13:59 Tylko Lech ma swojego Żytnickiego. Szadkowski, czyli koleś, który finezyjnie wywołał swymi publikacjami bojkot GW już nie pisze o Lechu, ale znalazł godnego kontynuatora. Inna sprawa, że mam wrażenie, iż nasi sportowi dziennikarze np. GW i Głosu mają mental "Starucha" - oczekują, że Lech będzie jadł im z ręki, a także poczuwają się w obowiązku prać po twarzy trenera, zawodników i zarząd, gdy drużyna nie osiąga zakładanych wyników sportowych. Nie mówiąc już o rozbuchanych ambicjach i oczekiwaniu, że Lech wygra każdy mecz i będzie już zawsze mistrzem Polski. Podobnie można też odbierać publicystykę na tematy miejskie, stadionowe i społeczne. Faktycznie w innych miastach tego nie ma, ale chyba już wolę ten nasz wszechobecny i często uzasadniony naiwnością krytycyzm, niż nieustające peany równie naiwnych kolegów naszych redaktorów z innych miast na temat "galaktycznej Legii", czy "Śląska, który dorósł do mistrzostwa" oraz "super Dutkiewicza";-) Co więcej - cieszę się, że poznańska GW piętnuje patologie, ale dałbym wiele, żeby robiła to w inteligentniejszy sposób;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epox Re: Lech - be, Śląsk - cacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 22:10 żeby nie było ... nie popieram kibolstwa ...... ale jestem kibicem .... mam jedno zasadnicze pytanie czy bycie kibicem .... tutaj Kolejorza czyli Lecha Poznań to znak żę mam przypiętą łatkę, cokolwiek bym nie robił przy nazwisku pojawi się kibic Lecha Poznań , czy jak redakcja przeprowadza wywiady z ludźmi z miasta dotyczących spraw odbiegających od futbolu to w podpisie znajdzie się zawsze adnotacja Stefan Kowalski ślusarz, kibic Lecha Poznań ? Czy jak będzie wywiad np. z posłanką X to obok nazwiska pojawi się dopisek prof. wykładowca na Uniwersytecie XYZ, hodowca mrówek O co tu biega ? Czy zawsze dla podkolorowania (zawsze złych wiadomości) trzeba dodać kibic, kibol Lecha Poznań ? Tu wytyk w stronę dziadów z zarządu Lecha Poznań ... dbajcie o dobre imię tego klubu ... za ten tekst powinna być reakcja ze strony klubu. To nie był mecz, to nawet nie był dzień meczu .... rozbój, pobicie owszem...... ale nie wolno w to mieszać w jakikolwiek sposób klubu ........ co klub tu zawinił ? Czasami obrót sprawy jest dziwny i tu masz babo placek poturbowany pracownik Polsatu też jest kibicem Lecha .... idąc tym tropem i błędnym rozumowaniem gazety należało wysnuć błędny wniosek że to bijatyka kiboli ...... Odpowiedz Link Zgłoś