Dodaj do ulubionych

Nożownik ze szpitala im. Raszei już wolny

30.11.11, 19:34
I to jest właśnie kpina prokuratury ze społeczeństwa! Lekarz na dyżurze miał być chroniony jak funkcjonariusz publiczny, tak samo jak np.policjant. Ciekawe jak by się zachowali Panie i Panowie z prokuratury, gdyby to im jakiś naćpany czubek próbował wbić nóż w szyję...
Obserwuj wątek
    • manissa Re: Nożownik ze szpitala im. Raszei już wolny 30.11.11, 21:25
      Brak słów. Kolejne zarzuty w tym jeden bardzo poważny (wcześniejszy za narkotyki), a koleś cieszy się świeżym powietrzem i wolnością, bo to przeciez taki wzór cnót. Pozostaje tylko wyć z bezsilności.
    • hellbert Bo społeczeństwo to bydło dla jaśnie prawników:/ 01.12.11, 08:11
    • emissarius Nożownik ze szpitala im. Raszei już wolny 01.12.11, 10:49
      Generalnie byłbym gotów poprzeć stanowisko prokuratury - jeśli nie ma takiej uzasadnionej potrzeby - tymczasowe aresztowanie przed wyrokiem sądu to środek zdecydowanie na wyrost.

Jednak w tym przypadku mamy do czynienia z poważnymi zarzutami - narażenia lekarza na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia, w wyniku dokonanego z premedytacją brutalnego ataku niebezpiecznym narzędziem. Mam nadzieje, że prokuratura wie co robi.
      • Gość: Wzburzona Re: Nożownik ze szpitala im. Raszei już wolny IP: *.ue.poznan.pl 04.12.11, 12:02
        Nie mam takiej nadziei... wręcz przeciwnie. Czy gdyby ten nóż się otworzył i naćpany Andrzej L. zabił lekarza, to prokuratur też by go wypuścił, bo stwierdziłby na przykład, że drugiego już nie zabije i stawianie się na komisariacie wystarczy?
    • anders76 Nożownik ze szpitala im. Raszei już wolny 01.12.11, 10:55
      Przy takim stanowisku sadu zadne zaostrzanie przepisow nic nie pomoze. Atak na funkcjonariusza publicznego w sposob wskazujacy na celowe i niebezpieczne dzialanie, pod wplywen narkotykow i "wolna soopa" bo noz sie niewlasciwie otworzyl ? Skandal.
    • Gość: junikowo Re: Nożownik ze szpitala im. Raszei już wolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 16:47
      Skandal! to ma być Państwo prawa do cholery! nie rozumiem,jak naćpanemu,pijanemu agresywnemu typowi,który zaatakował w tętnicę nożem lekarza można nie postawić zarzutów !! przecież nie było dla postraszenia tylko chciał mu odebrać życie!
      • emissarius Re: Nożownik ze szpitala im. Raszei już wolny 01.12.11, 16:57
        To krótki artykuł, jednak nie doczytałeś. Tam jest wyraźnie napisane:

"W środę prokuratura postawiła napastnikowi kilka zarzutów: spowodowanie niegroźnych obrażeń ciała, narażenia lekarza na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia oraz posiadania narkotyków."

A więc będzie odpowiadał za swoje zachowanie przed sądem i dostanie wyrok. Jednak prokuratura nie zdecydowała się na tymczasowe aresztowanie. Tylko o to chodzi.
    • Gość: Zrozpaczona Re: Nożownik ze szpitala im. Raszei już wolny IP: *.ue.poznan.pl 04.12.11, 14:03
      Informacja potwierdzona!!!
      Do wszystkich klientów firmy deweloperskiej Hausner!!!
      Informacje o nożowniku ze szpitala im. Raszei w Poznaniu, który będąc pod wpływem narkotyków i alkoholu, zaatakował w dn. 28-11-2011 lekarza, gdy ten chciał mu przeszkodzić w „wyprowadzeniu” jednej z zatrzymanych dzień wcześniej na oddziale toksykologii tej lecznicy pacjentek, wiążą się niestety z firmą deweloperską Hausner sp. z o.o. z Poznania.
      Otóż ów napastnik Andrzej L. to do niedawna, jak można się dowiedzieć m.in. z wpisów w KRS dotycząch firmy Hausner (zamieszczonych w internecie), prezes zarządu tej firmy, natomiast owa biznesmenka zatrzymana w szpitalu im. Raszei po zażyciu kokainy i alkoholu, to właścicielka tej firmy Milena P., teraz także formalnie jej prezes zarządu.
      Szczegóły o tych wydarzeniach można poznać z artykułów w Głosie Wielkopolskim i Gazecie Wyborczej, potwierdziłam je w „nieoficjalnych rozmowach” z ochroniarzami z firmy Sobolewskiego, policjantami i dziennikarzami.
      Jestem totalnie zszokowaną klientką tej firmy oczekującą na mieszkanie… sparaliżowało mnie! Co mam robić?!?!?! Co radzicie?!?!?!
    • Gość: Zrozpaczona Re: Nożownik ze szpitala im. Raszei już wolny IP: *.ue.poznan.pl 04.12.11, 14:06
      Informacja potwierdzona!!!
      Do wszystkich klientów firmy deweloperskiej Hausner!!!
      Informacje o nożowniku ze szpitala im. Raszei w Poznaniu, który będąc pod wpływem narkotyków i alkoholu, zaatakował w dn. 28-11-2011 lekarza, gdy ten chciał mu przeszkodzić w „wyprowadzeniu” jednej z zatrzymanych dzień wcześniej na oddziale toksykologii tej lecznicy pacjentek, wiążą się niestety z firmą deweloperską Hausner sp. z o.o. z Poznania.
      Otóż ów napastnik Andrzej L. to do niedawna, jak można się dowiedzieć m.in. z wpisów w KRS dotycząch firmy Hausner (zamieszczonych w internecie), prezes zarządu tej firmy, natomiast owa biznesmenka zatrzymana w szpitalu im. Raszei po zażyciu kokainy i alkoholu, to właścicielka tej firmy Milena P., teraz także formalnie jej prezes zarządu.
      Szczegóły o tych wydarzeniach można poznać z artykułów w Głosie Wielkopolskim i Gazecie Wyborczej, potwierdziłam je w „nieoficjalnych rozmowach” z ochroniarzami z firmy Sobolewskiego, policjantami i dziennikarzami.
      Jestem totalnie zszokowaną klientką tej firmy oczekującą na mieszkanie… sparaliżowało mnie! Co mam robić?!?!?! Co radzicie?!?!?!
      Szok, wzburzenie, niedowierzanie - świat mi się wali!
      • Gość: mATYLDA Re: Nożownik ze szpitala im. Raszei już wolny IP: *.astornet.eu 04.12.11, 20:10
        SPOKO, nic sie nie martw. Roboty trwaja, mieszaknia sie buduja wiedzie ok. Są pelnomocnicy ktorzy dalej działaja. Mam 100% źrodło wiec naprawde nie ma obaw.
        • Gość: pracownik w czym problem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.11, 12:29
          nie dziwie sie, ze ludzie sie boja bo to w koncu chodzi o mieszkania i kilkaset tysiecy zlotych. ale skoro budowy nadal trwaja to mysle ze ten incydent nie ma wplywu na fimre, bo zreszta jaki moze miec?
          ile "ustawionych" osob bierze narkotyki i wszystko jest oki i dzialaja efektywnie i nikt nie robi z tego tytulu zadnego halo, bo po prostu nikt o tym nie wie. to wolny wybor...pewnie jakby ktos trafil do izby wytrzezwien to nie bylo szumu, bo wodka w tym kraju to standard...
          • Gość: Gość Re: w czym problem? IP: *.centertel.pl 12.06.12, 19:58

Jesteś pracownikiem? To dowód że debili firma zatrudnia- ćpajcie pijcie i bawcie się dalej za pieniądze naiwnych klientów. Potem się upadłość ogłosi i cześć jak czapka a naiwniacy zostaną bez kasy i mieszkania
            • Gość: Zenon Re: w czym problem? IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.12, 20:37
              Młodzi prokuratorzy zapewne nie pamiętają, że w lipcu 1985 roku w tymże szpitalu tyle że na oddziale laryngologicznym psychicznie niezrównoważony pacjent zamordował młodą lekarkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka