Dodaj do ulubionych

Nowe karnety na Termach Maltańskich

29.12.11, 15:49
a na karty Benefitu będą kiedyś wpuszczać?
Obserwuj wątek
    • Gość: ziom No i co mi to da?? IP: *.173.2.23.tesatnet.pl 29.12.11, 16:20
      Powiedzcie mi gdzie tu sens to jasnej choinki.....
      Bardzo chętnie kupiłbym karnet sport 12 czyli 12 wejść... ale
      po co ograniczenie do 90dni?? w 90 dni nie jestem w stanie tego karnetu wykorzystac
      chodze regularnie od kilku lat co 2 tyg, to znaczy ze polowa karnetu mi przepada.
      Zostają zatem bilety zwykłe, 13 zł + koszt dojazdu (min 5zł )
      A basen AWF 2 km ode mnie pusty w niedziele za 15 zł idę z buta.
      Nie ma więc racjonalnego argumentu bym na termy pojechał
      dziękuję.
      • Gość: x dziwne to ograniczenie czasowe ważności, IP: *.unitymediagroup.de 30.12.11, 23:55
        ja korzystam w Niemczech z czegoś podobnego, wykupiłem kartę za 500 €, dopisano mi 22,5% wartości, karta jest ważna do wybuchu wojny atomowej (;)).
        Dla zainteresowanych:
        www.gysenberg.de/inhalt_lago/preise.php4
    • poznanska-pyra Nowe karnety na Termach Maltańskich 29.12.11, 16:35
      Oj biedne te promocje. Za zwyczajny 25-metrowy basen na Batorego biorą 10zł/h. Ale te 50 metrów by się przydało :-)
      • Gość: Ezekiel 25 : 17 Re: Nowe karnety na Termach Maltańskich IP: *.washdc.fios.verizon.net 29.12.11, 17:51
        Wyglada na to , ze Termy Maltanskie nie beda rozrywaka dla tych , ktorzy nie potrafia zarobic wiecej niz 3 000 zlotych miesiecznie. I na forum pojawi sie wiele postow , ze przeciez Termy nie byly budowane dla nieudacznikow !!!
        • lia.13 Re: Nowe karnety na Termach Maltańskich 01.01.12, 16:08
          Tu nie chodzi o bycie nieudacznikiem, a jedynie a niedawanie się nabijać w butelkę. Ja zarabiam więcej niż te Twoje 3000 miesięcznie ale co z tego? Czy to oznacza, że mam wyrzucać pieniądze w błoto? W Niemczech, Holandii czy Szwecji (nie wiem jak jest w innych krajach) za tyle, ile sobie życzą w Termach za godzinę to się płaci za wstęp nieograniczony czasowo. No bo czasowe wstępy to w ogóle chyba tylko jakiś polski wynalazek. Ja jestem kobietą, mam dłuuuugie włosy, które wymagają długiego suszenia, szczególnie zimą, gdy zimno na dworze. Wówczas połowa czasu na basenie upływa mi w szatni na przebieraniu się i suszeniu. Totalnie bez sensu. Wolę iść na Batorego.
      • Gość: Nutter Re: Nowe karnety na Termach Maltańskich IP: *.static.virginmedia.net 29.12.11, 18:39
        poznanska-pyra napisał:

> Oj biedne te promocje. Za zwyczajny

Ale kolego nie martw sie w ogole! Bo ten 50m basen jest zawsze przedzielony na pol. Tylko na zawody jest normalny 50m basen. Chyba, ze cos sie zmienilo od ostatniego razu.
        • poznanska-pyra Re: Nowe karnety na Termach Maltańskich 29.12.11, 20:14
          Chłopie, ale ja ubolewam nad tym, że go podzielili ;-). Jak już dzielić to na WOLNO pływających i SZYBKO pływających.
    • jacek.boczkowski Nowe karnety na Termach Maltańskich 29.12.11, 18:39
      Powinny być karnety czasowe umożliwiające krótsze pobyty na basenie ale więcej razy. Obecny system wymusza pobyt przynajmniej przez godzinę a jak długo można pływać tam i z powrotem na basenie. Z kolei przejście do jacuzzi czy pod "wodospady" to kolejna opłata. System opłat jest zbyt skomplikowany i nastawiony na duży zysk co zniechęca wielu amatorów kąpieli.
    • Gość: lb Bezmyślność IP: *.icpnet.pl 29.12.11, 19:22
      Karnery - śmiechu warte. Ograniczenie czasu obowiązywania danego karnetu zmusza do wizyt o częstotliwości zdecydowanie przekraczającej 'standardowe' potrzeby zwykłego zjadacza chleba.

Wesołowska wraz z ekipą wesołych nieudaczników mogłaby pomyśleć chociażby o zróżnicowaniu stawek za basen w zależności od dnia i godziny. Aktualnie rano i wieczorem na basenie kręci się więcej ratowników niż odwiedzających. Ewidentnie brak też efektywnych działań marketingowych. Dlaczego np. nie organizować dni za pół / 30% ceny dla wszystkich lub z ograniczeniem dla poszczególnych firm. Dlaczego nie wejść we współpracę z GW i zamieścić kupony rabatowe w prasie? Może program premiujący za ilość wejść przy wykorzystaniu karty metropolitarnej? Współpraca z programem benefit? A może program minimum - estetyczna i funkcjonalna strona www i logo, które nie przyprawia o ból zębów?

Sam system opłat jest fatalnie skonstruowany. Mało czytelny, nie umożliwiający racjonalnego wykorzystania wpłaconej kwoty, nastawiony na wyciskanie pieniędzy. Dlaczego płacąc za basen pływacki nie mogę np. przejść do części rekreacyjnej aby w czasie, dajmy na to, 15 min wykorzystać pozostałą kwotę (wyższa kwota naliczania za minutę)? Bzdura!

Dlaczego Wyborcza 'czepia się' Term? Ponieważ za kosmiczną kwotę powstał tandetnie wykończony i zaprojektowany, ale w sumie całkiem sympatyczny i niezbędny punkt na mapie miasta, który zarządzany jest przez absolutnych dyletantów, którzy kompletnie nie znają się na rzeczy.
      • Gość: Ezekiel 25 : 17 Re: Bezmyślność IP: *.washdc.fios.verizon.net 29.12.11, 20:13
        W U.S.A. , w Montgomery County , Maryland , polowa rodzin zarabia powyzej $92 213 rocznie , a polowa rodzin zarabia ponizej tej kwoty. $92 213 rocznie , to 313 524 zlotych rocznie , czyli 26 127 zlotych miesiecznie. Ratownik na basenie zarabia $10-12 za godzine. Wstep na basen na caly dzien kosztuje od $3.75 do $5.00. Czy ktos wie , jak ci glupi amerykanie to robia ? Placa 35 zlotych na godzine ratownikowi , rzemieslnik , ktory ulozyl kafelki w basenie zarobil 80 zlotych na godzine , a oplata za basen jest tansza niz w Poznaniu ?
        • Gość: nygus4588 Re: Bezmyślność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.11, 01:41
          Pani Irenko z Chwaliszewa zapraszam na termy Cyc Numer 7 nareszcie Pani Pokaże je w Saunie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Warta Nadchodzi !!! Pozdro Pani Irenka z Grobli !!!!!!!!!!
        • lia.13 Re: Bezmyślność 01.01.12, 16:13
          no i właśnie Ezekielu. Zatem nie czepiaj się ludzi zarabiających mniej niż 3000 zł miesięcznie, a raczej tego, że ceny za obiekty sportowe są horrendalnie wysokie w porównaniu do zagranicznych.
    • v.i.k.k.a Re: Nowe karnety na Termach Maltańskich 31.12.11, 13:48
      nie, bo nie jest to w interesie benefitu, zeby ludzie korzystali z kart. benefit ma miec umowy na hurtowe ilosci kart w wiekszych firmach, a im mniej ludzi korzysta z uslug tym benefit ponosi mniejsze koszty(placa za faktyczna ilosc wizyt pracownikow w obiektach sportowych).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka