Dodaj do ulubionych

Pomnik zamordowanych Żydów zbezczeszczony

11.04.12, 11:18
katolickie polactwo i wszystko w temacie.... Kolejny "show" fanów Jarosława co Polskę zbawia i jego pisdzielskiej bandy nieudaczników.....
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Pomnik zamordowanych Żydów zbezczeszczony IP: *.ip.netia.com.pl 11.04.12, 12:03
      raczej któraś z kanapowych organizacji nacjonalistycznych, oni zawsze chętnie podkreślą swój "czysty, biały patriotyzm"

PIS to ich później wyciąga z tarapatów prawnych jak już
      • Gość: oko w akcie niechęci ... IP: *.icpnet.pl 11.04.12, 23:03
        Jak to dzisiaj w tej gazetce pisali własnie w akcie niechęci, żydzi wraz z większym bratem zamierzają napaść na Iran
        • Gość: Żyd 195........ Re: w akcie niechęci ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 23:25
          I chooy z Iranem! Zarządzany od prawie 30 lat przez psycholi, zasługuje na starcie z mapy świata!
          Kiedyś - Persja... mój Boże! Wspaniały kraj, naród, tradycja, honor...
          Ale to prehistoria! Teraz tylko chory, okulawiony fanatyzm... Żal!
    • diego3591 Re: Pomnik zamordowanych Żydów zbezczeszczony 11.04.12, 12:35
      "tsuranni"!Zajmij się sobą i takimi "polaczkami" jak ty,a katolików zostaw w spokoju.
      • Gość: ........... Re: Pomnik zamordowanych Żydów zbezczeszczony IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.12, 13:14
        no tak, ale przecież nie ma w polsce faszyzmu, tylko "lewacy" i "pedały" taki wyimaginowany problem widzą. W Białymstoku też się zaczynało od mazania po żydowskich pomnikach, a w wielkanoc faszyści z blood&honour pocięli nożami i maczetami kilka osób, a jedną zamordowali. Ale nie ma w polsce faszyzmu, ani grama, bo przecież jak POLAK może być faszystą?
      • Gość: Franio Re: Pomnik zamordowanych Żydów zbezczeszczony IP: *.30.47.207.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.04.12, 06:27
        Masz całkowita rację mój ty ukochany polski patrioto. Wszystkich Żydów , masonów i innych zaprzańców należy w imię miłości bliźniego - jak nakazuje nasza wiara katolicka zagazować (bo to wydajny sposób) abyśmy my prawdziwi patrioci mogli żyć jak nam poleca nasz ukochany Wódz i Ojciec Dyrektor, Jak skończymy z tymi zaprzańcami (Antek ich wyszuka - wiadomo fachman)wtedy znajdzie się innych, aż do skutku. A jak przyjdzie na nas kolej to z rozkoszą poddamy się utylizacji w imię miłości bliźniego. Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrego samopoczucia. Pa
    • Gość: gość Re: Pomnik zamordowanych Żydów zbezczeszczony IP: *.ip.netia.com.pl 11.04.12, 13:31
      zapomniałeś chyba zażyć lekarstwo z rana. Oczyszczanie z żydów? Gratuluje
    • Gość: koziołek_fikołek Re: Pomnik zamordowanych Żydów zbezczeszczony IP: *.icpnet.pl 11.04.12, 13:34
      Szkoda,że dziadziuś przeżył powstanie i zdołał spłodzić twoją mamusię a ta ciebie. O jedno ścierwo byłoby mniej .
    • Gość: CHRISTOPHE123 Re: Pomnik zamordowanych Żydów zbezczeszczony IP: *.w90-4.abo.wanadoo.fr 11.04.12, 16:54
      W TAKIM RAZIE PRZEPRASZAM ZA TO CO NAPISALEM I PROSZE UZNAC MOJ WPIS ZA NIE BYLY , JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM
      • a.lojewska Re: Pomnik zamordowanych Żydów zbezczeszczony 11.04.12, 17:39
        Gość portalu: CHRISTOPHE123 napisał(a):

> W TAKIM RAZIE PRZEPRASZAM ZA TO CO NAPISALEM I PROSZE UZNAC MOJ WPIS ZA NIE BYL
        > Y , JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM

Christophe, dzięki- jesteś prawdziwym Mężczyzną.
        • Gość: christophe123 Re: Pomnik zamordowanych Żydów zbezczeszczony IP: *.w90-4.abo.wanadoo.fr 11.04.12, 18:29
          Przepraszam jeszcze raz za to co napisalem, jest mi bardzo przykro , jezeli kogos urazilem .Prosze mi wybaczyc za tak nie przemyslany wpis, to sie juz nigdy nie powtorzy .
    • Gość: N Re: Pomnik zamordowanych Żydów zbezczeszczony IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.12, 17:57
      No i tym wpisem dałeś świadectwo swojej głupoty!
      • a.lojewska Re: Pomnik zamordowanych Żydów zbezczeszczony 11.04.12, 18:50
        Gość portalu: N napisał(a):

> No i tym wpisem dałeś świadectwo swojej głupoty!

Człowieku, zlituj się- w czasie wojny zginęły dzieci, kobiety; piękne, młode, pełne nadziei, miłości do świata. Przeszkadza Ci teraz pomnik upamiętniający ich? Przyjemnie by Ci było, gdyby ktoś skopał, opluł, wyrwał kwiaty spod krzyża upamiętniającego Twego dziadka. Trochę empatii nie zawadzi, a miejsca na tym świecie dla wszystkich starczy. Jeżeli nie- wyjadą do UK na zmywak i będą za takie zachowanie Polaków cięgi dostawac. Zasłużenie!
        • Gość: G.Sommer Kurde molek !! IP: *.pools.arcor-ip.net 11.04.12, 19:10
          W redakcji chyba same Zydy i tna rowno - jak Sobieski PO Wiedniem !! Nie POzdrawiam !!
          • a.lojewska Re: Kurde molek !! 11.04.12, 19:13
            Gość portalu: G.Sommer napisał(a):

> W redakcji chyba same Zydy i tna rowno - jak Sobieski PO Wiedniem !! Nie POzdra
            > wiam !!

Żydy nie, bo znam kilku Polaków tam pracujących i Rosjan, ale faktycznie- jestem niemiło zaskoczona.
            • Gość: G.Sommer Re: Kurde molek !! IP: *.pools.arcor-ip.net 11.04.12, 19:19
              Wasza dzialka Lojewsko - sprawdzic ich Wurzele !! :-))
              • a.lojewska Re: Kurde molek !! 11.04.12, 19:50

> Wasza dzialka Lojewsko - sprawdzic ich Wurzele !! :-))

O Klempererze słyszałeś zapewne. Właśnie przygotowuję nowy tekst o nim! Też Żydzi mieli niewinne początki: konrtrola korespondencji, zakaz trzymania zwierząt domowych, zakaz pracy w zawodach licencjonowanych, etc. Nigdy nie wierzylam, że GW wycina posty, ale co ja tam wiem, jak mawia ktoś z mojego kręgu:(
                • Gość: G.Sommer Re: Kurde molek !! IP: *.pools.arcor-ip.net 11.04.12, 20:05
                  "Ciekawa" i kontrowersyjna POstac z racji swoich korzeni i POgladow.Przezyl pewnie dlatego,ze mial zone Niemke i nazisci nie puscili go dymem.Nie jest w kregu mego zainteresowania. :-))
                  • a.lojewska Re: Kurde molek !! 11.04.12, 20:39

> "Ciekawa" i kontrowersyjna POstac z racji swoich korzeni i POgladow.Przezyl pew
                    > nie dlatego,ze mial zone Niemke i nazisci nie puscili go dymem.Nie jest w kregu
                    > mego zainteresowania. :-))

to tutaj Goździkowo:) nie znajdziemy konsensusu- chociaż pochodzę z okolic Jedwabnego. Piszesz, jakbyś miał pretensję, że przeżył, a nie w stosunku do tych, którzy to haniebne prawo ustalili. Ale miło, że czytałeś- właśnie dostałąm w prezencie- po ponad 10 latach poszukiwań. Pozdrawiam
                    • Gość: G.Sommer Re: Kurde molek !! IP: *.pools.arcor-ip.net 11.04.12, 22:34
                      Nie Aniu ! Blednie logikujesz (he he nowe slowo wymyslilem) i nic z tych rzeczy.Nie jestem rasista,ale wybitnie nie lezy mi ta nacja z racji rzadzenia swiatem !! POnoc ich juz duzo nie ma - troche w rzadzie,troche w sadzie a reszta PO kioskach !! Wiesz,w owych czasach bylem kurduplem i mialem tyle do gadania co moja papuga Jaska - (jak jestem w domu) Bardzo rzadko biore tego typu rzeczy do reki,POniewaz jestem "majster-klepka" PO TU Monachium i raczej w tym kierunku jeszcze sie doksztalcam.PO co mi to - sam nie wiem,ale POnoc kto sie nie doksztalca ten sie cofa. :-)) PS Masz problemy z technika - wal do Georga !! POzdrawiam
                      • a.lojewska Re: Kurde molek !! 12.04.12, 11:02
                        Mity, Jurku, więcej ich po kioskach. W każdej nacji są łajdacy, jak i porządni. Tych drugich trochę więcej:) Owszem, docelowo będę budowac specjalistyczny serwer, ale do temat na ok. połowę lipca. Pozdrawiam:)

> .Nie jestem rasista,ale wybitnie nie lezy mi ta nacja z racji rzadzenia swiatem
                        > !! POnoc ich juz duzo nie ma - troche w rzadzie,troche w sadzie a reszta PO ki
                        > oskach !! Wiesz,w owych czasach bylem kurduplem i mialem tyle do gadania co moj
                        > a papuga Jaska - (jak jestem w domu) Bardzo rzadko biore tego typu rzeczy do re
                        > ki,POniewaz jestem "majster-klepka" PO TU Monachium i raczej w tym kierunku jes
                        > zcze sie doksztalcam.PO co mi to - sam nie wiem,ale POnoc kto sie nie doksztalc
                        > a ten sie cofa. :-)) PS Masz problemy z technika - wal do Georga !! POzdrawiam
                        • Gość: G.Sommer Re: Kurde molek !! IP: *.pools.arcor-ip.net 12.04.12, 11:56
                          Jaki Jurek Aniu ?? Jakie mity ?? Szukaj do kolekcji ksiazeczki Leszka Bubela - POZNAJ ZYDA - czesc 21-sza. Zobaczysz jak naczelny cham Menachen Joskowicz grozi palcem Woytyle !!
                          • a.lojewska Re: Kurde molek !! 12.04.12, 12:45

> Jaki Jurek Aniu ?? Jakie mity ?? Szukaj do kolekcji ksiazeczki Leszka Bubela -
                            > POZNAJ ZYDA - czesc 21-sza. Zobaczysz jak naczelny cham Menachen Joskowicz groz
                            > i palcem Woytyle !!

Skoro George- więc Jurek, czy Gregory? Wojtyła nie groził nikomu. Dopuścił tylko do wzrostu łajdact w KrK: tuszowania pedofilii, prania pieniędzy przez Bank of Vaticana, powstania Komisji Majątkowej. To tylko niewielkie jego i jego przydupasów zasługi. Nie czytam ani Bubla, ani innych bubli- szanuję swój czas:)
                            • Gość: G.Sommer Re: Kurde molek !! IP: *.pools.arcor-ip.net 12.04.12, 17:24
                              Kurde molek kurde molek chyba wyskocze zaraz z Kapci !! Aniu blagam,przeczytaj jeszcze raz moj POst,bez zadnej ekscytacji i zobaczysz,ze to mosiek grozil Woytyle a nie odwrotnie !! Czy ja cos wspomnialem o czarnych stronach Watykanu ?? Georg to nie zaden Jurek jeno Grzegorz - PO POlsku,wiec co tu zaczynasz mieszac "moje" zlotko ?? :-)) POzdrawiam
                              • a.lojewska Re: Kurde molek !! 12.04.12, 21:25

> Kurde molek kurde molek chyba wyskocze zaraz z Kapci !! Aniu blagam,przeczytaj
                                > jeszcze raz moj POst,bez zadnej ekscytacji i zobaczysz,ze to mosiek grozil Woyt
                                > yle a nie odwrotnie !! Czy ja cos wspomnialem o czarnych stronach Watykanu ?? G
                                > eorg to nie zaden Jurek jeno Grzegorz - PO POlsku,wiec co tu zaczynasz mieszac
                                > "moje" zlotko ?? :-)) POzdrawiam
                                Grzesiu, nie po drodze mi z ludźmi, którzy obrażają innych. Ani nie miałabym odwagi nazwac obraźliwie kogoś "mośkiem", ani też Wojtyły "klechą"-a i tak to byłoby grzeczne określenie z mojej strony. Po prostu dla mnie Wojtyła nie jest autorytetem. Już szybciej ów "mosiek". Jako "Goździkowa" byłeś bardziej zabawny:)
                                • Gość: G.Sommer Re: Kurde molek !! IP: *.pools.arcor-ip.net 12.04.12, 22:55
                                  POwiem Ci Aniu nie bez Kozery - za Barke i WYSOKIE OBCASY chyle czola -reszta jest jak w filmie Ewy Pytki "Milczenie jest zlotem" POzdrawiam :-))
                                  • a.lojewska Re: Kurde molek !! 13.04.12, 08:26

> POwiem Ci Aniu nie bez Kozery - za Barke i WYSOKIE OBCASY chyle czola -reszta j
                                    > est jak w filmie Ewy Pytki "Milczenie jest zlotem" POzdrawiam :-))

A już miałam nadzieję, że piwo z imbirem- moje ulubione:), wypijemy. Masz rację- Milczenie jest złotem. Odezwij się kiedyś.
                                    • Gość: G.Sommer Re: Kurde molek !! IP: *.pools.arcor-ip.net 13.04.12, 09:43
                                      Trzeba Aniu prawdzie spojrzec w oczy i jasno sobie POwiedziec,czym my sie tak w zasadzie roznimy.Ano tym,ze dzieli nas dosc duza roznica wiekowa (na Twoja korzysc) jak i systemem ustrojowo - gospodarczym.Wiele rzeczy bedzie niezrozumialych PO obu stronach z racji POdejscia do zycia jak i aktualnego statusu.Tradycyjnie POwiem Ci nie bez Kozery - w duzym stopniu mozesz sama sobie zawdzieczac przebojowe zycie - bedac na niewlasciwym miejscu jak i o niewlasciwej POrze.Takie "osobniczki" jak Ty i z taka wiedza dawno juz zyja POd inna szerokoscia geograficzna i w ludzkich warunkach.Najwidoczniej zle POjelas Schprichwort odnosnie milczenia i zapewniam Cie solennie,ze germanska rasa nigdy nie oddaje walkowerem ! W mysl zasady - padles - POwstan i oddaj z "nawiazka" !! Browary pije bardzo rzadko (tylko w letniej kanikule) co nie zmiena faktu,ze nie wylewam za kolnierz i w zwiazku z tym POlecam swoj "schron" z kilkoma rodzajami wlasnej roboty Rakiji."Trzym" sie zdrowo "sierotko Marysiu" sponiewierana przez los na tym wstretnym padole.POzdrawiam - Opa Georg :-))
                                      • a.lojewska Re: Kurde molek !! 13.04.12, 15:22
                                        Chłopcze, spokojnie, nie pisz elaboratów, bo to nie ten kontekst:) Jednak zdecydowanie wolę Ciebie w roli Goździkowej:)
                                        • Gość: Gozdzikowa Re: Kurde molek !! IP: *.pools.arcor-ip.net 13.04.12, 17:45
                                          Skoro chceta o3mieta Lojesko !! Jo tom byda nie wiela szwargolila i co wom POwim to wom Powim ale POwim : Z womi to i som kusy ni znolozl by konsesusa i bysta mu na zywco wpajoli ze jezd Angelem ! Mowiem wom ni bes kozie-ruchy Lojesko,mom 3 swioty z womi i wola wos jok szrajbujeta Märcheny o manelach nisz Sommera lod chloptysi wyzywacie !! Mowiem wom kumo na seryja - POprafta siem bo bydzie kogiel-mogiel w moglu jak przyjdzieta !! :-))
                                          • a.lojewska Re: Kurde molek !! 13.04.12, 18:18
                                            Gozdzikowo juz Wos lubiem- nawet magla nie trza- a teraz idem autobaniol (to tak z francuska na niemiecki) umyc, bo chcem jechac w niedziela do Breslau na grób rodziców Edyty Stein- ocalał po II wojna. Pozdrawiom Wos serdecznie:)
                                            • Gość: Gozdzikowa Re: Kurde molek !! IP: *.pools.arcor-ip.net 13.04.12, 20:03
                                              Josny gwind M 24 Lojesko ! Czy Wy chceta do Himmela dostac siem lod zachrystyji i juz tyra lapieta ......ty na Friedhofach ?? Jok sie znom na Mobi-lochach toc Ente 2CV ni POlywa Was-serem bo splywo jok PO Encie na gleba ! Z kufera musita wyciungnunc dobrygo mazidla i pucowac pierzoka PO Himmlu oby co ni przypuszczol kranowy ! Szwargole tok Wom,bo znom siem na tym jok Kornacki z TVN-Turbocha i otwierom wrota na Haltestelle na oscierocha !! Jadyjta do tygo Breslaua ni Schneller als die POlizei erlaubt !! PS Trzymta fasun jok na Lojesko przystalo !! :-))
                                              • a.lojewska Re: Kurde molek !! 13.04.12, 20:58
                                                Gość portalu: Gozdzikowa napisał(a):

> Josny gwind M 24 Lojesko ! Czy Wy chceta do Himmela dostac siem lod zachrystyji
                                                > i juz tyra lapieta ......ty na Friedhofach ?? Jok sie znom na Mobi-lochach toc
                                                > Ente 2CV ni POlywa Was-serem bo splywo jok PO Encie na gleba ! Z kufera musita
                                                > wyciungnunc dobrygo mazidla i pucowac pierzoka PO Himmlu oby co ni przypuszczo
                                                > l kranowy ! Szwargole tok Wom,bo znom siem na tym jok Kornacki z TVN-Turbocha
                                                > i otwierom wrota na Haltestelle na oscierocha !! Jadyjta do tygo Breslaua ni Sc
                                                > hneller als die POlizei erlaubt !! PS Trzymta fasun jok na Lojesko przystalo !!
                                                > :-))

Ta, jada do Breslau, na Jaszków, gdzie cała Familia Stein pochowano. Mieli szczeście, przed wojną umarli. Swoja drogą mam seicento, więc nie wiem, czy to turbo, czy nie, ale najeździł się w życiu:)
                                                • Gość: Gozdzikowa Re: Kurde molek !! IP: *.pools.arcor-ip.net 13.04.12, 21:51
                                                  Dlaczygo mieli Glücka,ze umorli ?? Mata Lojesko fura,ze klynkajta narody,skoro to cinko - cinko !! Jok sie znom na mitologyji to to turbocha nimo i jaskow z pirzem tysz !! Pywnie doje jok Z I S - 5 (piac) z Bergu zjadywac i na Berg pychac !! Uwazojta na Dulnych Hanysow, iwaniuja mocno cinko- cinko i szmuglujom do dziupla ! Muwie Wom,te pioruny z Dolnygo Slunska to same Spechty !! POzdrowiom :-))
                • alfalfa Re: Kurde molek !! 12.04.12, 13:00
                  a.lojewska napisała:

> Nigdy nie wierzylam, że
                  > GW wycina posty,

Poważnie? Przecież to widać jak na dłoni. I co charakterystyczne - prawie zawsze posty w wątkach dotyczących Żydów. Dla mnie to oni są antysemici albo do tego takim działaniem zachęcają/prowokują.
                  A.
    • czarnyhs Zniszczony pomnik Żydów pomordowanych w Poznaniu 11.04.12, 20:07
      No cóż - przykre to i hańbiące, że mścimy się na pomnikach - umarli nie potrafią się obronić, bez względu na to jakiej narodowości, koloru skóry, pochodzenia.. . Ja sam żydostwa nie kocham bo i nie mam za co, ale co innego mówić głośno o ich zbrodniach ( których dokonują również i aktualnie - choćby na Palestyńczykach ), a co innego bezcześcić miejsca martyrologii. Wstyd mi za tych sprawców. Moja rodzina wycierpiała zbyt wiele od żydowskich oprawców w mundurach NKWD, MBP czy Informacji Wojskowej - więc i nic dziwnego, że w sprawach żydowskich wykazuję stosowną "czujność proletariacką".
    • nanabun Zniszczony pomnik - podłość 11.04.12, 20:17
      Ktoś się wykazał wyjątkowa podłością i tchórzostwem. Kto mści się, w imię jakiś chorych fobii, na zmarłych? I to zmarłych w wyjątkowo tragicznych okolicznościach. Mieszkam na Wildzie już jako 4 pokolenie więc od rodziców i dziadków sporo się nasłuchałem o koszmarze jaki przeszli Żydzi w obozie na stadionie. Nie wiem do jakiej religii się przyznaje sprawca (nawiązując do dyskusji powyżej), ale na pewno nie jest to żadna z religii głoszących miłość bliźniego.
      • czarnyhs Re: Zniszczony pomnik - podłość 11.04.12, 20:22
        nanabun napisał:

> Ktoś się wykazał wyjątkowa podłością i tchórzostwem. Kto mści się, w imię jakiś
        > chorych fobii, na zmarłych? I to zmarłych w wyjątkowo tragicznych okoliczności
        > ach. Mieszkam na Wildzie już jako 4 pokolenie więc od rodziców i dziadków sporo
        > się nasłuchałem o koszmarze jaki przeszli Żydzi w obozie na stadionie. Nie wie
        > m do jakiej religii się przyznaje sprawca (nawiązując do dyskusji powyżej), ale
        > na pewno nie jest to żadna z religii głoszących miłość bliźniego.

niestety - kanalii nie brakuje. Tak samo jak niejednokrotna już w przeszłości dewastacja grobów żołnierzy radzieckich na Cytadeli - tyle, że tam "przykład" dała "etosowa władza" likwidując rękoma strażaków gwiazdę na obelisku i zapoczątkowując tego typu akty wandalizmu ( wcześniej nie zdarzały się ) , więc jak stare pszczoły mawiały - "ryba śmierdzi od głowy"....
        • a.lojewska Re: Zniszczony pomnik - podłość 11.04.12, 21:04

> niestety - kanalii nie brakuje. Tak samo jak niejednokrotna już w przeszłości d
          > ewastacja grobów żołnierzy radzieckich na Cytadeli - tyle, że tam "przykład" da
          > ła "etosowa władza" likwidując rękoma strażaków gwiazdę na obelisku i zapoczątk
          > owując tego typu akty wandalizmu ( wcześniej nie zdarzały się ) , więc jak star
          > e pszczoły mawiały - "ryba śmierdzi od głowy"....

Nie do końca zgodzę się z Toba- nie "rozbrajaliśmy" gwiazdy, bo baliśmy się odpowiedzialności karnej. Naszym wielkim guru był wtedy, ale tylko wtedy, śp. Maciej Frankiewicz, ktory potrafił kamieniami zaatakowac konsulat ZSRR w rok bodajże po ataku na Afganistan. Byłam wzruszona, gdy 9 maja 2010 szukałam na Cytadeli wolnego rosyjskiego/radzieckiego grobu, aby zapalic tam znicz! Ledwo wolny- bez kwiatów i zniczy w tym dniu, w wolnej alejce znalazłam. I to było piękne, podobnie, jak łzy Rosjan miesiąc wcześniej, czy ogłoszenie przez Miedwiediewa żałoby narodowej specjalnie w intencji ofiar katastrofy pod Smoleńskiem. Takie epizody chciałabym również zapamiętac z owego 10 kwietnia!
          • czarnyhs Re: Zniszczony pomnik - podłość 11.04.12, 21:41
            Maciej - świętej pamięci - był moim kolegą. Nie przyjacielem, ale kolegą - choć staliśmy po obu stronach barykady. Nie wszystkie jego działania popierałem, ale też nie wszystkie ganiłem. I choć mieliśmy różne poglądy - potrafiliśmy się dogadać, bez obelg, pyskówek, znieważania, kłótni - choć nieraz dyskusje były baaaaaaaaaaaardzo gorące. Brakuje Go. A co do gwiazdy na obelisku - to niestety jest smutny fakt. Ówczesny wojewoda dał cichy "prikaz" strażakom i oni na polecenie w nocy podnośnikiem wjechali na górę i zdemontowali tę gwiazdę. Do chwili obecnej wala się w magazynie SP. Przykre to. Natomiast cieszy mnie wdzięczność Poznaniaków za kwiaty i znicze na grobach nie tylko naszych Cytadelowców, lotników, powstańców - ale i żołnierzy radzieckich, którzy w walkach o Poznań dali z siebie największą ofiarę. I smuci mnie każda dewastacja czy to pomnika, czy grobu. Pozdro.
            • alfalfa Re: Zniszczony pomnik - podłość 12.04.12, 13:05
              czarnyhs napisał:

Ówczesny wojewoda dał cichy "prikaz" strażakom i oni na polece
              > nie w nocy podnośnikiem wjechali na górę i zdemontowali tę gwiazdę. Do chwili
              > obecnej wala się w magazynie SP. Przykre to.

Wcale nie, nie "przykre to". Tobie przykro a mnie nie. Zaś sygnałem do zdjęcia takich symboli był wyjazd armii od tej gwiazdy z Polski (gdzie stacjonowała nie dla zabawy), do siebie. Być może to też Ci sprawiło przykrość? Współczuję "szczerze".
              A.
              • Gość: gazeta dla szmat Trybunal w Strassburgu podlosc michnik swietuje IP: 95.108.124.* 12.04.12, 13:25
                Za Katyn nikt nie odpowiada. Zero odszkodowan. Tak samo jak za smierc pocztowcow w Gdansku.

Tak nas wyruchali na II WS. A wy jak cioty jakimis pomnikami dla zdradzieckich zydow sie zajmujecie.

Ale co sie dziwic linia gazety dla szmat jest taka: Niemcom pomnik -pomysl lily i gazety dla szmat.
                A Rosjanom wdziecznosc.

Tak Wam obrzydliw obrzygany redaktor michnik vel szechter( zmienilk naziwsko jak typowy zdradziecki zyd) zalatwil. Niemcom pomnik, Rosjanie niewinni a Jaruzelski bohater.

Pomyslnosci w zyciu szmaty i milego czytania gazety dla szmat.
              • czarnyhs Re: Zniszczony pomnik - podłość 12.04.12, 17:03
                alfalfa napisał:

> czarnyhs napisał:
                >
                > Ówczesny wojewoda dał cichy "prikaz" strażakom i oni na polece
                > > nie w nocy podnośnikiem wjechali na górę i zdemontowali tę gwiazdę. Do ch
                > wili
                > > obecnej wala się w magazynie SP. Przykre to.
                >
                > Wcale nie, nie "przykre to". Tobie przykro a mnie nie. Zaś sygnałem do zdjęcia
                > takich symboli był wyjazd armii od tej gwiazdy z Polski (gdzie stacjonowała nie
                > dla zabawy), do siebie. Być może to też Ci sprawiło przykrość? Współczuję "szc
                > zerze".
                > A.

przeczytaj dokładnie zanim skomentujesz - analfabetów i nawiedzonych ci u nas dostatek!!!!!
                • Gość: czarnhs bezmogz Zolnierze radzieccy to scierwo i gasze im swieczki IP: 95.108.124.* 12.04.12, 17:16
                  Mordercom ktorzy nie dali zadnej ofiary tak niemieckim mordercom trzeba gasic te lampki hanby przy miejscach gdzie padli lub gdzie to mordercze scierwo zostalo wrzucone.

Symbole czerwonej gwiazdy oznaczja to samo w okupowanej Polsce to samo co hitlerowskie swastyki.
                  Widze ze na forum gazety szmaty coraz wiecej szmat z jednej i drugiej strony.

Sa niemcy i ich lizidupy co chca stawiac i upamietniac niemieckich mordercow a teraz pajace co akademie na czesc "Zolnierzy Wolnosci" czyli rosyjskiego scierwa chca stawiac.

Nie oczekuje do ciebie ze przestaniesz byc pajacem ,bo to wybor na cale zycie.

Ale nie pie...synek ze sie z Toba Maciej przyjaznil. Maciej takich ludzi z takim pogladami...

szczegolnie o tej czerwonej gwiezdzie zdjetej...zawsze byl entuzjasta tego ze ten ohydny symbol zostal zdjety ...dzisiaj Zydowska wyborcza by chciala minarety i tablice dla Niemcow Ty dla rosjan.

Ja gasze swieczki upamietnijace gwalcicieli i mordercow. A Maciejem sobie mordy nie wycieraj.
                  • czarnyhs Re: Zolnierze radzieccy to scierwo i gasze im swi 12.04.12, 23:42
                    No cóż - oszołomów i bezmózgowców takich jak ty nie brakuje - ja w przeciwieństwie do ciebie nie boję się tu zalogować, bo JA SIĘ NIE WSTYDZĘ SWOICH POGLĄDÓW i ja wszelkie groby będę szanował - bo tak mnie wychowano, bez względu na to czyje one są. A ty PO prostu zmień lekarza.....
                    • Gość: bosakowska Grob mordercy swojego dziecka tez bys szanowal? IP: 95.108.124.* 13.04.12, 09:22
                      Ja nie szanuje miejsc gdzie leza mordercy z wlasnej woli. Ty jak chcesz sobie wierz ze nas wyzwalali. Chociaz z Zydami niesli niewole gwalt i mordy.

Sam wiesz bo pisales jacy Zydzi byli super dla Twojej rodziny.
                      • czarnyhs Re: Grob mordercy swojego dziecka tez bys szanowa 13.04.12, 21:05
                        Gość portalu: bosakowska napisał(a):

> Ja nie szanuje miejsc gdzie leza mordercy z wlasnej woli. Ty jak chcesz sobie w
                        > ierz ze nas wyzwalali. Chociaz z Zydami niesli niewole gwalt i mordy.
                        >
                        > Sam wiesz bo pisales jacy Zydzi byli super dla Twojej rodziny.

Ale tu leżą żydzi POMORDOWANI A NIE MORDERCY - TO JEDNO , drugie ci Rosjanie nie przyszli tu z własnej woli - za nimi szli NKWD-dzisci i strzelali w plecy, jeśli którykolwiek się zawahał i nie chciał iść "wpieriod". Oni byli zwykłym mięsem armatnim, tak jak nasei Cytadelowcy - też znaczna Ich część była zapędzona jaki mięso armatnie do walk o Cytadelę pod bronią i groźbą strzału w plecy. Nie mówię przecież o grobach Berii czy innej kanalii - mówię z zwykłych, szarych, prostych ludziach których "zgarnięto za szmaty", którym dali PPSz-kę w ręce i dali alternatywę - albo "wpieriod" - albo kula w łeb. I oni mieli za zadanie jedno - tłuc faszystów i zginąć. Dopiero za nimi szły kanalie polityczne - ci nie ginęli na froncie - chyba, że od strzałów naszej partyzantki....
    • pan.nikt Re: Pomnik zamordowanych Żydów zbezczeszczony 13.04.12, 15:29
      Oczywiście.
      POdobnie jak kilkadziesiąt zniszczonych przystanków, tramwajów, autobusów grobów na cmentarzach również katolickich.

Przepraszam za wyrażenie:
      tsuranni

NIE PIERDOL, nie dorabiaj teorii nie bądź głupi

Lubię mądrych, toleruję normalnych, tępię głupców

Pozdrawiam Mądrych i Normalnych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka