Dodaj do ulubionych

Kredki Majewski

30.01.13, 20:50
Czy ktoś ma doświadczenie z jak sprawdzają się tej firmy cienkie kredki w drewnianej oprawie? Korzystamy z grubych "Bambino" i są w porządku. Czy te zwykłe szkolne też dobrze rysują?
Zamierzam kupić przez internet większą ich ilość i nie chciałabym się naciąć.
Znalazłam np. takie:
trójkątne,
albo najzwyklejsze, będą dobre?
Obserwuj wątek
    • eszulczewska Re: Kredki Majewski 30.01.13, 22:09
      Ja rok temu kupowalam na wyprawke do przedszkola (calej grupie) i zaluje, ze kupilam te zwykle Majewskiego.
      Wszystkie mialy polamane rysiki w srodku - jak dzieci ostrzyly kredki to co chwile odpadaly im kawaleczki rysikow.
      Moze jakas wadliwa partia, moze transport to spowodowal - ja sie jednak zrazilam.
      • dragonia Re: Kredki Majewski 30.01.13, 22:18
        Ja niestety też nie polecam - zwykłe cienkie kredki Majewski łamią się się bardzo, bardzo kruche te rysiki mają, także nawet ciężko zatemperowac, bo nam się w temperówce łamały.

To samo z Alpino- nawet gorsze od Majewski.

Lyra jakoś tak w miarę wypada wg mnie.
        • yantichy Re: Kredki Majewski 30.01.13, 22:37
          Ech, szkoda. Łatwo łamliwe kredki odpadają - mają trafić do dzieciaków w domu dziecka. Nie pożyłyby długo. Chyba pozostanę w takim razie przy Bambino i kredka BIC-a dla najmłodszych. Lyra - przynajmniej według porównywarki cen - wypada drożej.
          Dzięki za ostrzeżenie
          • pln10 Re: Kredki BIC 30.01.13, 23:25
            Mocno poprzeceniane BIC różnorakie są obecnie w Carrefour.
            • yantichy Re: Kredki BIC 30.01.13, 23:31
              oooooo! Dzięki!!!!
          • bunkowa Re: Kredki Majewski 31.01.13, 10:54
            Kupiłam niedawno dzieciakom kredki trójkątne jumbo kidart. Jakościowo jak grube bambino, super malują, miękkie, nasycone kolory. Polecam bo można trafić w dużo lepszej cenie jak bambino.
            • kasiol81 Re: Kredki Majewski 31.01.13, 13:04
              u nas Majewski też się nie sprawdził, za to kupujemy Astry i są super ( fajne kolory,nie zdarzyły nam się jeszcze połamane rysiki) maleńki minus to taki że dość szybko się "zamalowują" wink
    • natalek79 Re: Kredki Majewski 31.01.13, 13:27
      Cienkich nie warto, bambino jednak mają fajne, moje dzieci nie chcą innych.
      • gosjana Re: Kredki Majewski 31.01.13, 18:34
        Z wymienionych powyżej kredek polecam tylko Lyra, piękne kolory, nie łamią się, paczka 24kol wystarcza nam na cały rok szkolny,
        Bic - twarde, brzydkie kolory, beznadzieja!
        Majewski - tylko grube są warte zakupu
        Kooh i nor - piękne kolory, ale szybko się zużyły, miały bardzo kruche rysiki sad
        • yantichy Re: Kredki Majewski 31.01.13, 23:38
          Poza Bambino, będę się zatem rozglądać za Lyrą, Kidartem i Astrą w korzystnej cenie.
          Niestety, w porównywarkach cen są one (poza Majewskim) umiarkowanie obecne, a ja jestem praktycznie skazana na kupowanie w internecie.
          Może z wyjątkiem Carrefoura, do którego zamierzam posłać swojego człowieka z miasta. Mam nadzieję, że w ramach promocji BIC-a uda się kupić kredki świecowe. Używamy ich i są godne polecenie
          • pln10 Re: Kredki Majewski 31.01.13, 23:49
            Mieszkam w Szczecinie, u mnie świecowe na pewno były obniżone ale na ile? nie pamiętam. Poza BIC w dobrych cenach były też opisywane tu na forum artykuły wszelakie Stabilo. Kupiłam zestaw 24 flamastrów - za 10 zł z 38 zł przecenione.
            • yantichy Re: Kredki Majewski 02.02.13, 14:18
              Niestety, Mój Człowiek w Mieście spóźnił się: po promocji w Carrefourze nie zostało śladu.
          • natalek79 Re: Kredki Majewski 01.02.13, 13:42
            Zamiast świecowych można też szukać pasteli - sprawują się podobnie a moim zdaniem nie łamią sie tak łatwo. Fajne kolory daje Astra.
            • yantichy Re: Kredki Majewski 01.02.13, 15:17
              Pastele suche i olejne raczej odpadają. Są świetne, ale brudzące i bardziej podatne na złamanie niż kredki ołówkowe. Myślę, że w domu dziecka sprawiłyby kłopot.
        • katka761 Re: Kredki Majewski 01.02.13, 09:18
          z grubych używamy stabilo, a z cieńszych - bic tropicolors2 i jesteśmy bardzo zadowoleni - kolory ok, nie są twarde.
    • 42andzia Re: Kredki Majewski 02.02.13, 16:04
      Ja tylko bambino, lub sa takie k=grube kredki okrągłe do strugania ale nie wiem jak się nazywają ale są drogie około 16 zł za 12 sztuk.
      • mamaemmy ja polecam Stabilo 02.02.13, 18:31
        są po prostu rewelacyjne.Nie sa tanie,ale nawet jak spadna-nie łamią się,Emka jak je wzieła do szkoły to wszyscy chcieli nimi rysowac wink
        W ogólnym rozrachunku wychodza taniej,bo sa naprawdę niezniszczalne!
        • mamb79 Re: ja polecam Stabilo 02.02.13, 20:29
          A znacie markę Milan? Ja kupiłam cienkie,trójkątne 4-latkowi i wytrzymują jego bazgrołki już sporo czasusmile
          kolory rewelacjasmile
          • yantichy Re: ja polecam Stabilo 04.02.13, 13:58
            Wiecie, bardzo pouczający wątek. Z częścią wymienionych przez Was firm w ogóle się nie zetknęłam , część widywałam, ale trzymałam się znanych sobie marek. Wrzuciłam polecane przez Was nazwy kredek do porównywarki. Najtańsze są te Lyra (zwykłe 6,8/12 szt.) i Kidart (trójkątne cienkie 7,23/12 szt.) i na nie chyba się zdecyduję.

A miał ktoś może do czynienia z kredkami szkolnymi Colorino Kids firmy Patio? Mamy takie cienkie, trójkątne i są dobre, ale boję się że z tymi zwykłymi, które są bardzo tanie (3,8 zł/12 szt.), może być podobny problem jak z Majewskim.

Na droższe marki w tym wypadku się nie zdecyduję. Chciałabym kupić tych kredek możliwie dużo i na droższe nie starczy mi funduszy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka