Dodaj do ulubionych

Plaża z przystanią nad Wartą. KontenerArt już o...

01.05.12, 22:23
Kto robił te zdjęcia? Małolat z komórką? Przecież tego nie da sie oglądać! Brak ładu i składu,jakiejkolwiek kompozycji,logiki o informacji nie wspominając. Schodzicie już kompletnie na psy choć zastanawiam się czy to określenie nie jest obrazą dla psów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zaloguj się Re: Plaża z przystanią nad Wartą. KontenerArt już IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.12, 23:16
      Widać fajny sprzęt i legitymacja prasowa to jeszcze za mało żeby robić dobre zdjęcia
    • xagona Plaża z przystanią nad Wartą. KontenerArt już o... 01.05.12, 23:27
      Mnie osobiście wkurza brak ładu i składu w tym obiekcie. Pod nogami piach sypiący się do butów i syf dookoła. Nie wiem komu przeszkadza trawa i tylko wydzielony fragment z piachem i z leżakami. Druga sprawa: siedzenia. Litości, skrzynki kiepskiej jakości z drzazgami włażącymi w 4 litery do najwygodniejszych nie należą. Niby to ma być stylowe....ale nie jest. Moim pijanym znajomym się podoba. Im nawet nie przeszkadza łazić boso po piachu, na który ktoś wcześniej strzepał popiół i wylał piwo...niewygodne siedziska też im się wydają wygodne. Osoby niepijące, kierowcy, ludzie z małymi dziećmi i ciężarne nie mają czego tam szukać. Ewidentnie nastawiony jest ten obiekt na "światowych i kreatywnych" w ich mniemaniu małolatów i wiecznych studentów nie stroniących od procentów. Za każdym razem jak mi się ktoś pyta czy idę z nimi do kontenerów to jest to wyjście w stylu "biforowym" czyli zachlać się przed imprezą. Z kulturą to niewiele ma wspólnego.

Ps. należę do tych młodszych przedstawicieli rodowitych poznaniaków i jakoś nie widzę świetności tego miejsca. Dla nas mieszkańców tam miejsca nie ma. Jest dla przyjezdnych nawalonych studentów. Gratuluję Poznaniowi rozwoju kulturalnego.
      • Gość: hahahaha Re: Plaża z przystanią nad Wartą. KontenerArt już IP: *.echostar.pl 01.05.12, 23:31
        > Ps. należę do tych młodszych przedstawicieli rodowitych poznaniaków i jakoś nie
        > widzę świetności tego miejsca. Dla nas mieszkańców tam miejsca nie ma. Jest dl
        > a przyjezdnych nawalonych studentów. Gratuluję Poznaniowi rozwoju kulturalnego.
        >
        a pisz sobie te bzdury. wszystko źle, wszystko niedobrze, ojej, no i na pewno młodzi tam tylko chleją i ćpają i w ogóle żaden prawdziwy poznaniak tam się nie bawi, tylko pijani przyjezdni studenci... od razu widać, żeś niedowartościowany i z kompleksami :)
        • lukask73 Re: Plaża z przystanią nad Wartą. KontenerArt już 02.05.12, 10:40
          Można się spierać na argumenty albo na (jak widać) brak argumentów, ale coś jest na rzeczy. Miejsce urządzone chyba jako obejście przepisu, który zabrania spożywać alkohol na dworze.
      • Gość: lobus Re: Plaża z przystanią nad Wartą. KontenerArt już IP: *.icpnet.pl 02.05.12, 03:32
        xagona: Jak chcesz luksusów to poczekaj do strefy kibica. Tam se wygodnie usiądziesz. I chyba nie zrozumiałeś tego co tam się dzieje i raczej posiedz sobie w Plazy albo innym centrum handlowym stworzonym specjalnie dla ciebie. Uwijają sie ludzie, zeby było coś fajnego w tym mieście a ty prawdziwy poznaniaczek tylko umiesz narzekać że brzydko i drzazgi
      • Gość: zenek Re: Plaża z przystanią nad Wartą. KontenerArt już IP: 95.108.88.* 02.05.12, 09:49
        LOL
        Podczas imprezy, która ma w nazwie KONTENER powinny być mahoniowe krzesła obite suknem i wywoskowana posadzka z marmuru, coby drzazgi nie wchodziły w 4 litery a piasek nie dostawał się do mokasynów :)
        Myślę że dla ciebie idealne byłyby imprezy robione w centrach handlowych - czysto i schludnie a trzeźwy pan konferansjer co chwilę zachęca do zakupu proszku Persil (co jeszcze bardziej wzmaga poczucie czystości).
      • Gość: dzwon_nik Re: Plaża z przystanią nad Wartą. KontenerArt IP: 81.219.166.* 02.05.12, 10:54
        kontenery są, "plaża" jest, ale kto tam widział przystań ???
    • gooral43 ile kasy z miasta 02.05.12, 07:59
      tak sie składa że wiem że miasto do prywatnej knajpki na warta dołożyło 150 tys (kolejne 150 ministerstwo kultury). ja też mam knajpe i robie fajne koncerty z tym że za swoje i z ryzykiem ze nie sprzedam biletów, tu pan Ł ma kaske z góry i wszystko w D...... a tak na marginesie uważam kontenery za super miejsce, pytam tylko czemu za nasza kase?
      • Gość: fan kontenerów Re: ile kasy z miasta IP: *.icpnet.pl 02.05.12, 09:41
        pan Ł mówił w jakimś wywiadzie, że miasto i ministerstwo dokładają sie głównie do programu edukacyjnego i pracowni. Warsztatów różnorakich tam naprawdę dużo. Koncerty chyba tylko Sponsor zewnętrzny opłaca i bar. Na festiwalu malta czy na innym Etno są olbrzymie ogródki piwne więc nie zazdrość tak człowieku tylko wymyśl sam coś ciekawego. Ten poznański jad zewsząd się wylewa
        • Gość: fan kontenerów Re: ile kasy z miasta IP: *.icpnet.pl 02.05.12, 09:45
          zresztą sam robiłem tam artystycznego, miejsce jest przygotowane do różnych działań artystycznych i w porównaniu z olbrzymią kasa jaką miasto wyrzuca na różnorakie domy kultury z Centrum Kultury Zamek na czele z których my środowisko nic nie mamy to sory, ale pieniądze wydane na kontenery to super ekonomia i oby się kontenery dalej rozwijały!
          • Gość: qwerty kontener IP: *.icpnet.pl 02.05.12, 09:52
            a gdzie dokładnie jest ten kontener.....??????
            • Gość: zenek Re: kontener IP: 95.108.88.* 02.05.12, 10:07
              A tutaj:
              www.kontenerart.pl/kontakt
          • lukask73 Re: ile kasy z miasta 02.05.12, 10:45
            > miasto wyrzuca na różnorakie domy kultury
            > z których my środowisko nic nie mamy

Przez przypadek wymsknęła ci się prawda. O pieniądze z podatków walczą różne cwaniaczki blisko koryta (politycy i „biznesmeni”). Cel w ogóle się nie liczy, tylko żeby odpowiednie osoby coś z tego miały.

ZAORAĆ TO WSZYSTKO.

Gdyby te kontenery były potrzebne, dawno ktoś by je postawił za swoje.
      • Gość: gość portalu Re: miasto dołożyło do knajpki nad Wartą IP: *.icpnet.pl 19.06.15, 16:36

Lepiej dołożyć do knajpki - niż za bezdurno płacić katabasom za kolejkę.
    • poznan1978 Plaża z przystanią nad Wartą. KontenerArt już o... 02.05.12, 14:35
      mnie szczerze mówiąc zszokowało jak wczoraj jakiś maksymalnie 10-letni dzieciak "rapował", leciały bycze i madafaki i tym podobne...
      • Gość: fan kontenerów Re: Plaża z przystanią nad Wartą. KontenerArt już IP: *.icpnet.pl 02.05.12, 14:53
        Jezu, chłopak przyszedł z ojcem. Śpiewał w konwencji hiphopu. Co wy tacy wszyscy kurna święci, drzazgi źle, za darmo źle, kontenery źle, chłopak rapujący źle i teorie spiskowe jątrzycie zamiast zająć się czymś pożytecznym dla innych. Kto z was tutaj hejterzy coś ostatnio zrobił co by innym sprawiło radość? Ja wczoraj dobrze się bawiłem jak tysiące innych młodych ludzi. A wy se poczekajcie na Dni Pyry to się zabawicie na swoim poziomie
        • alfalfa Re: Plaża z przystanią nad Wartą. KontenerArt już 27.06.13, 12:31
          Coś pożytecznego? Proszę bardzo - wczoraj wywaliłem całą hałdę sumaków. Łapami wyrywałem z ziemi. Mam nadzieję, że nie będą się tak rozrastać na moim i okolicznych ogródkach. Taki sumak to jak perz. Do kontenerów raczej się nie wybieram bo za daleko mi z Junikowa ale do Jarocina 19-21.07 się wybiorę, dzieciom trzeba pokazać jak się tata bawił:)
          A.
    • v.i.k.k.a Plaża z przystanią nad Wartą. KontenerArt już o... 02.05.12, 17:45
      jak sie chce jechac nad wode to sie pakuej dupe w samochod/samolot i jedzie/leci. Dwie wywrotki piasku i skrzynki po pyrach....wieje bieda i blokami.
    • v.i.k.k.a Plaża z przystanią nad Wartą. KontenerArt już o... 02.05.12, 18:09
      1. czy reklama budki z piwem jest zafakturowana czy GW robi darmowa reklame?
      2. widze jedna budke z piwem, czy bedzie ich wiecej?
      czy kazdy moze wystawic stragan z piwem?
      czy byl tam jakis konkurs/przetarg na wystawienie budki?
      czy wyniki przetargu na zagospodarowanie tego wygryzionego trawnika sa opublikowane na stronie BIP UM Poznan?jakos nie moge sie doszukac....
    • Gość: Pali Kmiot Mam wrażenie ,że tu chodzi o trzepanie kasy. IP: *.uk2net.com 02.05.12, 18:42
      Byłem w zeszłym roku tam zobaczyć, ale może od początku. Idąc od starego rynku przy (chyba mostowej) W drodze do "kontenerów" byłem wraz z koleżanką świadkiem zbesztania starszej kobiety która wyprowadzała psa, przez jakiegoś "hippstera" i jego towarzyszy gdy zwróciła im uwagę ,że nie sika się na mur kościoła. Co ciekawe "hipsterki" również nie żałowały sobie epitetów pod adresem starszej pani, trochę ugasiłem ich temperamenty, jednak nie jestem wodzirejem czy strażnikiem miejskim aby pilnować porządku. Poszliśmy dalej, mniej więcej w połowie drogi idąc od garbar miejscowa żulernia wyłudza kasę /papierosy itd. od przechodniów, droga ciemna, nierówna i dość kręta, ale idę dalej. Widać już jakieś światła, z boku słychać krzyki i dźwięk tłuczonego szkła. Zaledwie 20 m przed samymi kontenerami bójka kilku osób i wyzwiska, jeden z atakujących /atakowanych trzyma w ręce jakiś niebezpieczny przedmiot (pałka czy też pręt). Koleżanka chce zawracać, ale już jest jaśniej więc dochodzimy do kontenerów.

Docieram do miejsca i moje zdziwienie czy to na pewno to? Spodziewałem się zobaczyć poznańską bohemę, inteligencję, a widzę spęd przypadkowych ludzi i żulerni poznańskiej. Trochę tanich lanserów (tanich bo nie mają kasy na wyjazdy i gniją w mieście), trochę urzędasów i pseudo artystów, trochę ujaranego trawą gó...arstwa i główny punkt programu: stragan z piwem. W tle gra jakaś nieprzyjemna muzyka, co drugie słowo wśród zebranych "artystów" to wulgaryzm i rozmowy toczą się wokół tego kto się kiedy szybciej skończył. W środku kontenerów leżeli pijani czy też w inny sposób odurzeni młodzi ludzie i nie działo się nic ciekawego.

Pierwsze skojarzenie to festyn na wsi, dni Szamotuł itp. Natomiast po chwili zrozumiałem ,że to chyba chodzi o ten stragan z piwem bo nic tam się nie działo i to było jedyne miejsce które skupiało zainteresowanie. Zacząłem się zastanawiać o co tu chodzi? Czy to aby to nie jest tak ,że znów jakieś bananowe dzieci "z kliki" wpadły na pomysł jak zarbić sobie kasę na sprzedaży browarów i przy okazji uprzykrzają życie okolicznym mieszkańcom. Zacząłem się pytać o jakiegoś organizatora czy animatora, bo w końcu podobno miasto współfinansuje (czy współorganizuje?) ten cyrk. Niestety nikogo takiego nie było i skierowano mnie do dziewczyny która sprzedawała browar która miała być najlepiej poinformowana. Niestety była zbyt zajęta nalewaniem piwa i rozmową ze znajomymi aby zwrócić na mnie uwagę i w zasadzie rozmowa ograniczała się do tego co podać a jak nie podać to iść bo przeszkadza podawać a interes się musi kręcić.

Zastanawiałem się ,że być może trafiłem na "zły moment" jednak dobrych momentów tam chyba nie ma lub są rzadko, ponieważ znajoma która odwiedziła wraz z grupą obcokrajowców zachęcona artykułami z GW kilkanaście dni później dokładnie miała takie same wrażenia i podobne przygody.
      • Gość: kate Re: Mam wrażenie ,że tu chodzi o trzepanie kasy. IP: 37.130.224.* 03.05.12, 11:26
        'stragan z piwem' buahahaha

A tak naprawdę to kto jest właścicielem straganu? Miasto? W końcu jak współfinansuje to przedsięwzięcie z naszych pieniędzy, to powinno chociaż w jakimś stopniu odzyskać wyłożony kapitał mieszkańców Poznania. Jeśli tak to bardzo dobrze. Jeśli nie to znów mamy typowy dla polskiego cwaniactwa model oparty na tym ,że za publiczne pieniądze robimy infrastrukturę ale zarabia już na tym jakiś "wybraniec".
        • Gość: mieszkanka Re: Mam wrażenie ,że tu chodzi o trzepanie kasy. IP: 67.213.218.* 03.05.12, 14:10
          Od czasu gdy władze miasta nie pytając o zgodę mieszkańców zwiozło kontenery rozpoczęła się droga przez mękę okolicznych mieszkańców. Obsikane wszystkie okoliczne mury i budynki, potłuczone butelki, hałas, awantury! Kontenery są uciążliwe dla okolicznych mieszkańców i z ich zdaniem nikt się nie liczy.Płacimy podatki tak samo jak wszyscy inni poznaniacy a nie mamy prawa głosu.Rozumiem ,że młodzi muszą się wyszumieć ale dlaczego nie zrobiono tych kontenerów w okolicy łęg Dębińskich czy innego miejsca gdzie nie ma w pobliżu budynków zamieszkanych przez ludzi którzy po tygodniu pracy chcą sobie pospać!
          • Gość: frank Re: Mam wrażenie ,że tu chodzi o trzepanie kasy. IP: *.icpnet.pl 03.05.12, 16:34
            Marudy, to jest świetne miejsce dla mlodych duchem. Dla was tylko PYRLANDIA i inne buraczane imprezy za MOJE pieniądze! Nie życzę sobie finansować tego kiczu na Cytadeli na wielkanoc, nie chcę finansować milionami piłki nożnej dla małpiarni z bułgarskiej. Wielu obrzydliwych rzeczy nie chcę finansować, ale niestety jestem w mniejszości bo tacy jak wy lubią gów...niane impry i na wszystko inne nie w ich stylu marudzą
            • Gość: Domino Re: Mam wrażenie ,że tu chodzi o trzepanie kasy. IP: 67.213.218.* 05.05.12, 11:21
              Mieszkam niedaleko kontenerów i pracuję od poniedziałku do soboty w banku. Noc z soboty na niedziele to jedyna noc kiedy mogę pospać dłużej. Niestety od maja do września jestem zmuszony wyprowadzić się do rodziców, ponieważ we własnym mieszkaniu nie mogę spać z powodu hałasu jaki niesie się z kontenerów!!

A może zrobić te kontenery w północnej części miasta pod oknem Grobelnego, to może wtedy zrozumie co to znaczy uciążliwość imprezy masowej dla okolicznych mieszkańców. Nie interesuje mnie czy tam jest budka z piwem i kto na tym zarabia, interesuje mnie spokój i cisza. Według przepisów od godziny 22 do 6 obowiązuje cisza nocna i chcę aby była przestrzegana!!
              • Gość: mm Re: Mam wrażenie ,że tu chodzi o trzepanie kasy. IP: 83.238.58.* 05.05.12, 19:04
                hałas doskonale niesie się rzeką i uprzykrza życie nawet mieszkającym znacznie dalej.
                • Gość: nn Re: Mam wrażenie ,że tu chodzi o trzepanie kasy. IP: *.icpnet.pl 25.07.13, 18:44
                  .
    • Gość: kdf Re: Plaża z przystanią nad Wartą. KontenerArt już IP: *.icpnet.pl 03.05.12, 23:29
      Trochę o organizatorach "moblinej pijalni", ktorzy kamufluja (kufluja racze wypada powiedziec) sie jako artysci:

Mobilne centrum kultury KontenerART funkcjonuje w Poznaniu od maja do października2010. Organizatorem KontenerART jest Fundacja Vox-Artis Promocja Polskiej Sztuki Współczesnej, a partnerem głównym tegorocznej edycji projektu jest Fundacja All For Planet.
      Incjator: Ewa Łowżył
      A teraz troche o wspoltworczyni:
      OFERTA PRZETARGU
      NazwaBOF.II.272.4.1.2011MiejscowośćPoznańNumer ogłoszenia31498Data zamieszczenia2011-02-28Typ ogłoszenia Ogłoszenie o wyniku konkursu Zamieszczanie ogłoszeniaobowiązkowe.Ogłoszenie powiązane12634 z 2011-01-25
      ZAMAWIAJĄCY
      NazwaUrząd Marszałkowski Województwa WielkopolskiegoAdresAl. Niepodległości 18 18 , 61-713 Poznań, woj. wielkopolskieOgólny adres internetowy zamawiającegowww.umww.plTelefon061 6475320Fax061 8517562Rodzaj zamawiajacegoAdministracja samorządowa
      PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
      Nazwa nadana konkursowi przez zamawiającego:BOF.II.272.4.1.2011Określenie przedmiotu konkursu:Przedmiotem Konkursu jest opracowanie koncepcji wystawy/wystaw, warsztatów, eventów oraz sposobów promocji miejsca i wydarzeń, które realizowane będą w specjalnej przestrzeni kontenerowej zlokalizowanej na terenie Centrum Wyszkolenia Jeździeckiego Hipodrom Wola w PoznaniuWspólny Słownik Zamówień (CPV)79930000-2 - Specjalne usługi projektowe
      PROCEDURA
      Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii EuropejskiejNie.
      WYNIKI KONKURSU
      Liczba uczestników:2
      Miejsce: 1 - zaproszenie do negocjacji w trybie zamówienia z wolnej ręki Nazwa i adres autora(ów) wybranej pracy konkursowej: Ewa Łowżył i Zbigniew Łowżył, ul. Sienkiewicza 10 m. 13, 60-817 Poznań, woj. wielkopolskie
      źródło: Urząd Zamówień Publicznych
      • Gość: mosze.rozenkranc Re: Plaża z przystanią nad Wartą. KontenerArt już IP: 85.12.8.* 27.06.13, 11:46
        Tekst pochodzi z facebook'owej grupy: Imprezy w Poznaniu

"Marcin Mokry
        - (klub) możecie u nas zagrać nie płacąc nam, ba może nawet otrzymacie darmowy alk!
        - (Mokry) czy chodzi o granie charytatywne, zbiórkę kasy, czy nagłośnienie jakiegoś problemu społecznego?
        - (klub) nie! dajemy wam naszą scenę i możliwość promocji wśród naszych klientów!
        - (Mokry) nie dziękujemy; a właściwie- spie...j koleś (kolesiówo)!
        w tym roku nie zobaczycie nas nie tylko w poznańskim blaszaku nad Wartą, ale także w kilku innych miejscach- gdzie Mokrofonu można posłuchać szukajcie na profilu FB Zespołu.,"

Wynika z powyższego ,że chyba organizacja imprez nie wypada zbyt drogo.
    • Gość: nata #brtualne #pobicie #kontenerart IP: *.rdns.100tb.com 27.06.13, 11:58
      "Poznańska policja szuka sprawców pobicia młodego mężczyzny w nocy z piątku na sobotę.
      Do pobicia doszło na Chwaliszewie, w pobliżu miejskiej plaży i KontenerArtu, gdzie można napić się piwa, posiedzieć na piasku, posłuchać koncertów. W piątek wieczorem tysiące poznaniaków zebrały się tam, by obserwować puszczanie w niebo chińskich lampionów. Młody mężczyzna został zaatakowany przez nieustalonych sprawców około północy. Z naszych informacji wynika, że sprawcy byli brutalni, a ofiara ma m.in. wieloodłamowe złamanie nosa.

- Pokrzywdzony trafił do szpitala. Nie złożył jeszcze zeznań, bo nie pozwala na to stan jego zdrowia. Mimo to policjanci kryminalni starają się ustalić przebieg zdarzenia - mówi rzecznik wielkopolskiej policji Andrzej Borowiak.

O pobiciu powiadomił policję ojciec mężczyzny..."

poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,14167182,Brutalne_pobicie_w_poblizu_KonterArtu__Jest_sledztwo.html
      • alfalfa Re: #brtualne #pobicie #kontenerart 27.06.13, 12:39
        Zorganizowanie nocnej imprezy plenerowej w okolicach Chwaliszewa to najlepszy przepis na takie zdarzenia. Będzie ich więcej.
        A.
    • Gość: piekarnik Spęd IP: 85.12.8.* 28.06.13, 21:40
      Co ma wspólnego z kulturą ten kontener? Przecież tam nic poza puszczaniem muzyki z płyt i chlaniem wódy nie widziałem.
      • Gość: nicker Re: Spęd IP: *.centertel.pl 30.12.14, 16:31
        i dziwia się ze centrum się wyludnia ... wlasciwie caly poznan .... zostawcie grobelnemu studentow bo jeśli chcecie bawic się w rodzine to poszli jak najdalej!
        • Gość: gość portalu Re: zostawcie grobelnemu IP: *.icpnet.pl 11.08.15, 17:03

Za późno ;)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka