Dodaj do ulubionych

Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2012

04.06.12, 12:54
Kim są anarchiści? To grupa istot człekokształtnych nie mająca żadnego celu i żadnego programu na życie, lub nawet bezmyślną wegetację. Jedyna rzecz jaka ich łączy ze społeczeństwem to dowód osobisty i prawo wyborcze z którego i tak nie korzystają. Taka wegetacja z dnia na dzień z ciągłą negacją otaczającej rzeczywistości i ciągłą negacją chęci i prób zmiany tej rzeczywistości. Całkowite zaprzeczenie istoty człowieczeństwa. Anarchiści negują wszystko, nie ważne jakie ma korzenie i co robi. Anarchistami wszyscy się brzydzą, bo nie mają ochoty zadawać się z nierobami i leniami. Jak nazywają się jednostki nic nie wnoszące (chaos i zniszczenie nie liczą się) do społeczeństwa? Bo tak można nazwać anarchistów. To jedne ich łączy - chaos i zniszczenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Alek Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: 194.181.111.* 04.06.12, 13:07
      Bzdury gadasz panie!!!
    • szmytmarek Chleba Zamiast Igrzysk 04.06.12, 13:13
      www.facebook.com/events/394296860612128/
      Chleba Zamiast Igrzysk- 10 czerwca w Poznaniu. Dołączajcie do wydarzenia!
      • Gość: Ktoś Wszystko fajnie tylko kilka lat za późno... IP: *.tktelekom.pl 04.06.12, 13:40
        Na tydzień przed euro takie protesty są całkowicie bez sensu :)
        • Gość: herbatnik Re: Wszystko fajnie tylko kilka lat za późno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 14:01
          Ale to nie chodzi o to, żeby miały sens. Chodzi o to, żeby protestować :)
          • Gość: Ezekiel 25 : 17 Re: Wszystko fajnie tylko kilka lat za późno... IP: *.washdc.fios.verizon.net 04.06.12, 14:33
            W Grecji przed Olimpiada sytuacja byla zupelnie podobna do tej w Polsce. Dzis wladze rezimowe objecuja krociowe zyski dla miast , gdy rodziny czlonkow rezimu oraz oligarchia zagarnely setki milionow zlotych utopiionych w przygotowaniach do Juro. Chwila otrzezwienia nastapi bardzo szybko , natychmiast po zakonczeniu cyrku. Smutne jest to , ze spoleczenstwo zostanie obarczone kosztami tej szopki : zlobki zostana zamkniete , a oligarchia i czlonkowie rezimu zarobili na juro wystarczajaco , aby wysylac swoje dzieci na zimowe ferie do Austrlii.......
            • Gość: lillesult Wspomnij to co napisales za dwa miesiace IP: *.dynamic.kbtelecom.net 04.06.12, 17:34
              jadac z Katowic do Gdanska autostrada............
              • Gość: Kumpel Re: Wspomnij to co napisales za dwa miesiace IP: *.ghnet.pl 04.06.12, 19:51
                Nie poniosło cię? Brudasy jeżdżą co najwyżej radiowozem na komendę gdzie po paru klapsach z ochotą współpracują z systemem. :)))
                • Gość: szamanizta Re: Wspomnij to co napisales za dwa miesiace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.12, 14:43
                  Pardon. Od kiedy to zamykają za brak higieny osobistej ??
          • Gość: szamanizta Re: Wszystko fajnie tylko kilka lat za późno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.12, 15:03
            A podoba Ci się Herbatnik reforma emerytalna, która oznacza dla większości prace do śmierci. Ustawa refundacyjna likwidująca zniżki na wiele leków dla osób chorych przewlekle ? Podoba Ci się, że tzw. "system" nie chroni praw podwykonawców, czy zwykłych obywateli, tylko w przeciwieństwie do dojrzałych demokracji, chroni interesy korporacji. Podobają Ci się praktyki ZUS-u wznoszącego sobie pałace, odmawiającego na potęgę rent, bo przecież tylko kadłubek pracować nie może. Podobają Ci się próby przepchnięcia po cichu ACTA? Znajdzie się parę powodów, żeby protestować. Nawet jeśli jeszcze nie poczułeś efektów tych reform, jest spora szansa, że poczujesz. Nie odbieram tych plakatów jako jakiś bojkot euro, tylko protest przeciwko nierozsądnym działaniom polityków. Państwo i naród trzeba traktować jako żywy organizm, nie jako mrowisko. W mrowisku tragedia mrówki nie jest problemem, dopóki mrowisko się nie rozleci. To krótkowzroczne.
        • zojek2 Re: Wszystko fajnie tylko kilka lat za późno... 05.06.12, 13:17
          Sa bez sensu w wymiarze praktycznym, bo oczywiscie juz nie zahamuja tego EURO. Ale merytorycznie sa w kazdej chwili jak najbardziej na miejscu. Czarna pyre zreszta dla idiotycznego napisu redakcji. "Pod oslona nocy atakuja" - jak gdyby zaklejono zamki do stadionu czy cos podobnego. Ale tu: merytoryczne argumenty, których slusznosc niestety niedlugo juz sie okaze.
    • celio Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2012 04.06.12, 13:38
      taki mały szczegół:
      dlaczego anarchiści używają terminu "opieka społeczna", skoro od wielu już lat w PL i nie tylko mówi się o "pomocy społecznej".
      normalnie bym się nie czepiał, ale kto jak nie anarchiści powinni to wiedzieć.

poza tym świetna akcja!
      • Gość: pandada Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 04.06.12, 22:42
        Pomoc społeczna to określona instytucja państwowa, a tu może chodzić o coś szerszego, a samą ideę wspomagania potrzebujących, niekoniecznie w taki sposób jak OPSy
    • zielona-mila Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 04.06.12, 14:09
      Wypisz wymaluj - oprócz może czynnej aktywności wyborczej - definicja miejskiego urzędnika.
      Pasuje jak ulał.
      I nie pisz w imieniu wszystkich, ok ?
      • mrarm Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 04.06.12, 16:08
        Hehe. No - dobre! W sumie absolutna racja. Nierobami i ludźmi wprowadzającymi chaos są raczej urzędnicy. Anarchiści to ludzie deklarujący bycie mocno społecznymi istotami (działanie wolół siebie bez myślenia o zyskach) a po prostu negujący pewne założenia kapitalizmu. I dobrze, kapitalizm ma dużo wynaturzeń, jak każdy system. Dobrze, że ktoś o tym mówi i żyje w zgodzie z takimi założeniami - np. ja - nie posiadam samochodu i nie zamierzam posiadać (jeżeli będę zmuszony, to będę gio używał tylko wtedy, gdy będę musiał). Tak samo nie podoba mi się finansowanie idiotycznych,. nierozwijających (i nieopłacalnych dla Polaków, opłacalnych za to koncernom i rodzinie UEFA) igrzysk.
        • Gość: pandada chaotyczny jest kapitalizstyczny konsumpcjonizm IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 04.06.12, 22:48
          dziś człowiek oddałby życie za iphone'a 4s , a za rok uzna to za śmieć, a jego życie będzie się kręciło wokół kolejnych mód sterowany, a może pojutrze "polecą indeksy" i będzie to gorsze niż tsunami.
          • mrarm Re: chaotyczny jest kapitalizstyczny konsumpcjoni 05.06.12, 11:36
            No nie wiem, jak ktoś jest debilem, to bardzo dobrze, że ogranicza swoje szanse na przeżycie. Jak dla mnie mogą oddać nawet 2 nerki, ich sprawa.
    • te_rence Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 04.06.12, 14:51
      i najlepiej gdy tłuszcza żre pracuje i śpi... i jeszcze sie rozmnoży czasem, wtedy żadnej myśli nie ma czasu pomyśleć, tylko słucha i patrzy co mu przygotują mendy w swoim teatrze
    • Gość: kuballa Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: 192.92.94.* 04.06.12, 15:11
      fajnie jest negowac wszystko i nie musiec odpowiadac - dlaczego. ciekawe czy wasza punkowska pozalsieboze propaganda juz wie o co walczy?

"rezim oraz oligarchia" - slowa jak z bolszewickiej propagandy
      • sinzapatos Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 04.06.12, 15:21
        > "rezim oraz oligarchia" - slowa jak z bolszewickiej propagandy
        Niektórym wszystko się z dupą kojarzy, innym z bolszewizmem. To twój problem.
    • sinzapatos Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 04.06.12, 15:19
      A ty zajmujesz się czymś pożytecznym? Czy tylko debilizmy na forach wypisujesz?
      • Gość: kuballa Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: 192.92.94.* 04.06.12, 15:30
        sinzapatos - jesli chciales mnie obrazic to musisz sie troche bardziej postarac. Ciekaw jestem jakie materialy mozesz mi polecic zeby mnie przekonac do swojego punktu widzenia?

Czekam na odpowiedz
        • Gość: Sinzapatos Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: *.pool62-37-14.static.orange.es 04.06.12, 16:40
          Nie chciałem cię obrazić.
          A jakie materiały ci proponuję? Ja ci proponuję odrobić lekcje.
          • Gość: kuballa Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: 192.92.94.* 04.06.12, 17:01
            jesli podasz mi zakres co powinienem wiedziec to obiecuje odrobic lekcje

PS: oszczedz sobie informacji o muzyce bo to akurat mam gdzies.
            • Gość: pandada Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 04.06.12, 19:01
              Anarchiści nierobami? Nie dość, że robią, to sensownie, prospołecznie i bez wypłaty.
              • Gość: Kumpel Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: *.ghnet.pl 04.06.12, 19:54
                Co robią prospołecznie i pożytecznie? Zajmują czyjąś własność? Wbijają kompot na dworcach? Czy robią zadymy pod hasłem walki z faszyzmem?
                • Gość: pandada walka z faszyzmem to ciężka i niewdzięczna praca IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 04.06.12, 22:17
                  zajmowanie "cudzej własności" czyli opuszczonych ruder i czynienie z nich centrów życia. Własność niczego nie generuje, chaotyczna praca też nie. Tylko ukierunkowany i sensowny wysiłek przynosi jakieś dobro.
    • Gość: franek Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: 178.73.44.* 04.06.12, 15:51
      klawo-egon-jak-cholera napisał:

> Kim są anarchiści? To grupa istot człekokształtnych nie mająca żadnego celu i ż
      > adnego programu na życie, lub nawet bezmyślną wegetację. Jedyna rzecz jaka ich
      > łączy ze społeczeństwem to dowód osobisty ....

długo nad tym myślałeś półanalfabeto? z ciebie jest na pewno wielki pożytek,ty zmanipulowany baranie...
      • kret_w_butach Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 04.06.12, 15:59
        Anarchista to ktoś:
        - przeważnie stanu wolnego, choć prawi o równych związkach
        - bez dzieci, choć domaga się obniżenia podatków, ale nie wyjaśnia, skąd państwo ma wziąć kasę
        - nie przejmuje się cudzą własnością - pusty budynek? Hop, robimy squat
        - ubóstwia Che, Lenina i zioło
        - rzadko się myje

Ponieważ zasadniczo normalny człowiek anarchistę zlewa, najbardziej szkodliwy jest punkt ostatni, bo - niestety - zapach się zawsze roznosi.
        • sinzapatos [...] 04.06.12, 16:45
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: franek Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: 178.73.44.* 04.06.12, 16:58

> Anarchista to ktoś:
          > - przeważnie stanu wolnego, choć prawi o równych związkach
          > - bez dzieci, choć domaga się obniżenia podatków, ale nie wyjaśnia, skąd państw
          > o ma wziąć kasę
          > - nie przejmuje się cudzą własnością - pusty budynek? Hop, robimy squat
          > - ubóstwia Che, Lenina i zioło
          > - rzadko się myj

kolejny posrany ignorant "wyedukowany" na reżimowych mediach i kato-talibańskiej szkółce prawi o czymś o czym nie ma bladego pojęcia....Anarchiści mają głęboko w dupie takie kreatury jak Lenin,przykuku!!
          • sinzapatos Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 04.06.12, 17:05
            Daj spokój, on i tak nie zrozumie.
        • Gość: pandada Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 04.06.12, 22:34
          własność to często marnotrawstwo,., Czym jest bowiem własność? Ograniczeniem korzystania własności dla niwewłaściocieli, Im więcej zatem właqsności, tym mniej wolności i mniejsze pole działania. Jeżeli sobie stoi "cudza własność" i ganiają się poo niej szczuty, a raz na miesiąc poluzuje się cegła i sobie zleci, to pokazuje jak sztywna własność prowadzi to zawężania możliwości i ogranicza ludzi.
          Działania anarchistów pokazują, że kapitał, własność - nie mają monopolu na motywowanie działań ludzkich. Co więcej działania podejmowane dla dobra społecznego nie są moralnie niekreślone jak te podejmowane dla zysku (np. stręczycielstwo czy akwizycja szajsu przynoszą jednostkom zysk, ale społecznie dają wynik ujemny).
    • mrarm Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 04.06.12, 16:05
      Brednie. Anarchizm w założeniu oznacza brak ustalonego odgórnie rządu, ale i samoorganizację - akurat anarchiści potrafią się organizować, często działają społecznie. Myślę, że działają społecznie trochę więcej niż tylko piszą na forach. A nie żaden chaos.
      • Gość: Kuballa Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: 192.92.94.* 04.06.12, 16:10
        Mram! - dziekuje ze dolaczyles do tego forum bo jestes pierwszym ktory pisze rzeczowo zamiast obrazac. Czy bylbys w stanie podac mi jakies zrodla? zebym mogl spojrzec na problem w "punkowskiej perspektywy"?

Dzieki
        • Gość: kuballa Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: 192.92.94.* 04.06.12, 16:12
          Mrarm -sorry za mistajpa
        • mrarm Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 04.06.12, 16:13
          Ależ oczywiście! JEżeli chcesz spojrzeć na "problem" z punkowskiej perspektywy, użyj google!
          • mrarm Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 04.06.12, 16:25
            Zresztą.. let me google it for you!

www.rozbrat.org/publicystyka/sprawy-lokalne/2986-podsumowanie-2011-dzialalnosc-spoleczno-polityczna-poznanskiej-sekcji-federacji-anarchistycznej
            Na przykład. Ja w sumie przejdę się na jakiś skłot chętnie niedługo. Był kiedyś fantastyczny w Gdańsku na Stoczni - Kolonia Artystów. Dziś jego twórcy działają społecznie (głównie świetlica dla dzieci, organizacja wydarzeń w CSW Łaźnia - Sylwester i Mikołaj). To było najpiękniejsze i najbardziej magiczne miejsce w jakim byłem - nowy wystrój co tydzień, niesamowite koncerty, ludzie, przyjaźnie trwające do dziś. Kultura robiona za pieniądze uczestników, a nie marnowanie publicznych pieniędzy. Zresztą - teraz publiczne pieniądze dostają i raczej ich nie marnują. W każdym razie, to raczej skłoty kulturalne.. więc trochę nie o to chodzi. Ale jeżeli chodzi o moje podejście do tematu "ludzie mieszkający na skłotach" to raczej znam dużo artystów, którzy są znani w Europie, a nie tylko w Polsce (Iwona Zając, Waras) - nie jestem znawcą, ale po prostu piszę, jak widzę tego typu klimaty.
            • mrarm Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 04.06.12, 16:28
              Wystarczy trochę wyjść ze swojego małego świata, żeby zobaczyć, że ludzie miewają różne poglądy, ale o ich zangażowaniu mówi to, co stworzyli - miejsca, gdzie ludzie przychodza dalej coś tworzyć, pokazując kolejnym, że mozna coś tworzyć, są dla mnie godne polecenia i popierania. I za takie będę uważał nawet jakiś brudny skłot, gdzie ludzie grają na bębnach i robią brudne punk party - o ile nie kradną prądu.. i wynoszą się, gdy znajdzie się właściciel, bo na tym polega skłoting. W sumie szkoda, że w PL nie ma prawa jak nigdyś w Holandii - mamy TAK DUŻo nieużywanych pustostanów i takie rozwarstwienie społeczne, ze nie widziałbym większego problemu, gdyby trochę zmieniło się podejście do tych strasznych brudasów anarchistów.:)
              • maleate Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 04.06.12, 23:55
                Nie do konca rozumiem anarchistow uzywajacych pieniedzy i zyjacych w miastach w spoleczenstwie i w systemie.
                Kultura - fajnie. Rozumiem, ze to ich karmi i ogrzewa?
                Podstawowe fizjologiczne potrzeby musi sobie zapewnic kazdy - jedzenie, schronienie... czy oni to hoduja? Czy tylko pasozytuja na systemie zjadajac odpadki?
                Nie mam nic przeciw prawdziwemu anarchiscie, ale o takim jeszcze nie slyszalam. Wiekszosc tych naglasnianych (nawet w pro wyborczej) to po prostu roszczeniowi dranie(czy system nazwiemy komunizmem, pseudo-anarchizmem, socjalizmem, czy innym marksizmem, to ciagle opiera sie na roszczeniowych draniach).
                To tacy wspaniali ludzie wiele wnoszacy do spoleczenstwa - pilnuja dzieci, naprawiaja rowery, a w zamian chca tylko by zostawic ich w spokoju i dotowac ta kulture, obiadki vege i w skrajnych przypadkach internet do ipada.
                Moze problem w tym, ze w gimnazjach kiepsko uczyli o zaleznosciach wszelakich i oni ich nie widza... Euro jest czescia systemu i nic im do tego.
            • Gość: kuballa Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: 192.92.94.* 04.06.12, 16:30
              dzieki. O to wlasnie mi chodzilo.

daj mi to przetrawic
          • Gość: kuballa Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: 192.92.94.* 04.06.12, 16:26
            Googla mowisz..... hmmm za duzo nie pomogles niestety. Nie chce czytac jak to ruch punk powstawal, jakie to zaspoly muzyczne mialy wplyw bo to mnie akurat g.... obchodzi. Daj mi jednego linka gdzie moge przeczytac dlaczego to anarchisci w naszym kraju chca przeprowadzic ta demonstracje? Co chcecie osiagnac i jakimi dysponujecie argumentami (poza nozami i lancuchami)?

Ja wcale was nie neguje ja chce tylko zrozumiec. jesli nie potraficie dac mi odpowiedzi na podstawowe pytania to po co checie robic demonstracje - demonstarcja dla samej demonstracji?

• Gość: panpeter Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: *.adsl.alicedsl.de 04.06.12, 20:28
              cia.media.pl/
            • Gość: kosmo Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: *.31-7-46.tkchopin.pl 04.06.12, 20:40
              Anarchizm powstał w XIX wieku, to odłam tworzącego się wtedy ruchu robotniczego (pracowniczego). Mylisz anarchizm z subkulturą pankową.

pl.wikipedia.org/wiki/Anarchizm
              Głównym argumentem przeciw organizacji euro, który podnoszony jest nie tylko przez anarchistów, że są to ogromne pieniądze wyrzucone w błoto, w kraju z palącymi potrzebami społecznymi. Zabawa elit politycznych i ekonomicznych, mająca na celu skanalizowanie emocji społecznychm finansowy szwindel na którym zarobią krewni i znajomi królika, a za które zapłacimy wszyscy bez wyjątku. Naprawdę nie trzeba być typem spod ciemnej gwiazdy (jeden z symboli anarchistów), by nie widzieć oczywistych spraw.
              • maleate Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 04.06.12, 23:56
                placi system(podatnicy, pracownicy, pracodawcy, beneficjenci) a nie anarchista, ktory z definicji powinien miec to gdzies.
    • Gość: Mark Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 16:22
      Nie przepadam za tą czerwoną hołotą, ale tu akurat mają rację...
      • sinzapatos Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 04.06.12, 16:48
        Następny ignorant. Anarchizm "czerwony"? A słyszałeś, bucu, o anarchokapitalistach? Oni tez są czerwoni?
        • Gość: pandada Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 04.06.12, 22:26
          anarchokapiotalizm to coś jak narodowy socjalizm, narodowa demokracja i tym podobne zbitki zapoożyczonych terminów, które oznaczają ruchy ideowo odległe od anarchizmu, socjalizmu czy demokracji.
          Oryginalny anarchizm to nic innego jak wolnościowy (libertariański) socjalizm. Anarchizm stawiał sobie za cel uwolnienie człowieka od władzy - w tym władzy kapitału. Tradycyjnym kolorem anarchizmu nie jest jednak czerwony lecz czarny - ewentualnie kombinacja obu barw.
    • Gość: de Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: *.bynqu1.dynamic.dsl.tele.dk 04.06.12, 16:32
      Wiesz skąd pochodzi Twój nick? Z Danii. Przyjedź i zobacz sam, czy w normalnym kraju możnaby zorganizować taką mafijnie uwikłaną imprezę jak Euro bez zgody społeczestwa i kosztem cięć socjalnych. Polska to bardzo dziki kraj, gdzie władza nie szanuje ludzi z których żyje. I zanim obszczekasz jak mały piesek ludzi z większą wyobraźnią zastanów się, czy naprawdę nie dotkną Cię w przyszłości konsekwencje rozpasanej polityki pro mafijnej państwa. Zadłużenie na obywatela do tej pory urosło do jakichś 19 tys. zł. Twoje wnuki będą to jeszcze spłacać, o ile wcześniej ten polski bajzel nie rozpie...rzy się w cholerę.
    • 33qq Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 04.06.12, 16:36
      klawo-egon-jak-cholera. Jak widać ci człekokształtni anarchiści potrafią lepiej oceniać sytuację niż takie człekokształtne bydło, jak ty
    • anasz Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2012 04.06.12, 17:22
      A może staną w kolejce pod bankiem po złote monety jak inni rodacy?
    • mikan11 Mają rachę. Euro to typowe igrzyska 04.06.12, 17:24
      dla proletów.
    • Gość: Peeseegma ale jak to służba zdrowia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 19:23
      za nich to się nikt uczciwie jeszcze nie brał - święte krowy, szare eminencje, worki na kasę bez dna....
    • p8 Anarchiści... 04.06.12, 21:09
      Anarchia. Anachronizm, kolejne zdewaluowane słowo które oznacza wszystko i nic. Czyli bez metafor: pies was wszystkich grzmocił :)
      • Gość: pandada Re: Anarchiści... IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 04.06.12, 22:38
        to , że prawicowe, ale i liberalne media robią zamęt wokół pojęcia i ruchu, dla własnych celów propagandowych, to nie oznacza, że nie istnieje właściwe pojęcie anarchizmu
        • p8 Re: Anarchiści... 04.06.12, 23:58
          Pojęcie istnieje, jest jak wiele innych puste i bez znaczenia. Prawica? Lewica? W Polsce? Dla mojego światopoglądu najlepszy był moment w którym zrozumiałem, że w tym kraju nie ma czegoś takiego:), a wszystko jest li tylko naciągane pod piękne słówka. A może to ja jestem prawdziwym anarchistą ponieważ chcę wymieść was z lewa i prawa, godnych siebie pojebów?

Człowiekiem trzeba przede wszystkim być. A potem możesz być sobie lewicowy, prawicowy czy w inny sposób upośledzony...
          • 33qq Re: Anarchiści... 05.06.12, 09:47
            i tylko ty masz rację?
    • Gość: bleble Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: *.aster.pl 04.06.12, 21:54
      To niech sobie kupią.
    • kkastr Ani chleba ani igrzysk! 04.06.12, 22:55
      Kiedy anarchiści i inni ludzie w końcu pojmą, że cokolwiek dostajemy od państwa, to sami za to płacimy??? Nie ważne czy to będzie chleb czy igrzyska. Jeśli cokolwiek pochodzi od państwa, to jest tylko wydatek zabranych wcześniej ludziom pieniędzy. Finalnie na tym tracimy! Bo nie potrzebnie utrzymujemy państwowego molocha.
      • Gość: Przegrany Ryj Re: Ani chleba ani igrzysk! IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 23:16
        Więc "anarchiści" proszą o chleb...
      • maleate Re: Ani chleba ani igrzysk! 05.06.12, 00:19
        zabranych... oczywiscie. Bierze sobie takie "panstwo" daje ci w twarz i wyciaga z kieszeni pieniadze... ale zaraz! jak te pieniadze tam sie znalazly? 1 - bez panstwa to tylko bezwartosciowy papier/plastik. System finansowy opiera sie na "panstwie". To mityczne panstwo, to jednostka podowujaca, ze wlasciwie mozliwe jest zycie w czyms poza wlasnorecznie zbudowana chata. Wszelkie wieksze przedsiewziecia musza byc zorganizowane i miec strukture. Tak, strukture oplacamy, ale to jest tez czesc spoleczenstwa(sama tez za siebie placi). Znienawidzony urzednik wychodzi do domu i przestaje byc wrogiem ludu i staje sie pania Jadzia robiaca zakupy w biedronce, bo to nie sa dobrze oplacani ludzie. Szeregowy urzednik ma male szanse awansu, a ten awans nie wiaze sie z duza podwyzka - zarabiaja sporo ponizej sredniej krajowej. Masz mozg - idz do pracy albo zaloz biznes i nie jecz, ze panstwo cisnie. Panstwo cisnie, bo "okradaja" je ludzie, ktorym sie nie chce, ktorzy nie moga, ktorzy uwazaja, ze panstwo jest po to, by im dawac kase. System nie jest idealny, ale pozwala stworzyc infrastrukture - cos, na co prywaciarzy nie stac, lub jest dla nich nieoplacalne. W systemie funkcjonuja rzeczy nieoplacalne(jak panstwowa opieka medyczna lub emerytura albo euro), bo spoleczenstwo(patrz - ludzie w wiekszosci lub szczegole) ich potrzebuje lub wymaga.
        • megasceptyk Re: Ani chleba ani igrzysk! 05.06.12, 10:58
          Czy nie zauważyłeś, że ludzie urabiają sobie ręce po łokcie, zapie...ją po kilkanaście godzin dziennie a tymczasem nasze kochane państwo podnosi nam podatki i buduje stadiony?
          Za moje się bawią,
          za moje sobie milionowe premie przyznają między sobą!

To państwo jest bandycką organizacją, którą natychmiast należy zlikwidować.
          Najlepiej przez noc długich noży.
    • simonvdh Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2012 04.06.12, 23:07
      Ja nie wiem, czy anarchiści zdają sobie sprawę, że sprzeciw wobec Euro to sprzeciw wobec milionów Polaków i Europejczyków, którzy się z tego Euro cieszą i na nie czekają od ponad dwóch lat. Każdy ma prawo protestować, ale nikt nie ma prawa zakłócać Euro, tylko dlatego, że nie pasuje ono jemu do jego wizji świata. Argumenty, że wydaje się ogromne pieniądze na "igrzyska", a brakuje żłobków i nie ma pieniędzy na służbę zdrowia są skrajną naiwnością i ignorancją. Na tej zasadzie nie powinno organizować się niczego, żadnych targów międzynarodowych, festiwali, koncertów, nie budować teatrów, kin, hal sportowych, dopóki będzie chociaż jeden głodny, jeden bezdomny, jedna sierota. Świat tak nie działa i nigdy nie będzie działać. Nie podoba się nam, że są głodni, chorzy i bezdomni - pomagajmy im, sami, w grupach, stowarzyszeniach. Państwo nie jest wszechwładną, nieomylną instytucją, nie zajmie się wszystkim i wszystkimi. Na tym między innymi polega wolność.
      • Gość: swiadomy Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: *.tktelekom.pl 05.06.12, 14:39
        I co z tego, że sprzeciw? Skoro większość ludzi woli igrzyska to proszę bardzo!
        Może tobie się podoba, jak ktoś organizuje impreze u ciebie w domu, za twoje pieniadze i jeszcze zmusza cie do poniesienia kosztow jej organizacji.
        Nie kazdy jest tak zaslepiony. Ja kocham pilke i na pewno bede ogladal mistrzostwa, ale UEFA uwazam za organizacje zlodziejska i mafijna.
    • anasz Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2012 04.06.12, 23:10
      Co rano na bramce do mojego śmietnika ludzie wieszają woreczki z całkiem świeżym chlebem z wczoraj, może więc ci anarchiści by se je wzięli?
      • Gość: koko Re: Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2 IP: *.ip.netia.com.pl 05.06.12, 11:08
        Żebyś sam kiedyś nie musiał po taki chleb sięgnąć, a życie bywa przewrotne.
    • arturpio Chleba zamiast igrzysk 05.06.12, 00:58
      Maja racje.

W polskich tzw. "szpitalach" ludzie umieraja bo nie ma lekarstw (podobno "brak pieniedzy") a politykierzy wydaja miliardy z kredytow na kopanine i kiboli...

skandal !

• arturpio Re: "grupa istot człekokształtnych" 05.06.12, 00:59
      patrzyles sie w lustro ?
    • bronimir Anarchiści nie uznają państwa ni prawa. 05.06.12, 01:22
      Czas chyba by przekonali się co to znaczy.
      Tylko nich nie biegną potem ze skargą do prokuratora.
      • Gość: aron Re: Anarchiści nie uznają państwa ni prawa. IP: *.paradowski.pl 05.06.12, 07:21
        trochę nie jarzę. Anarchiści popierają transport PUBLICZNY? Chyba że MPK to anarchia
    • fantastic_maru Anarchiści pod osłoną nocy zaatakowali Euro 2012 05.06.12, 09:25
      Anarchistą nie jestem, ale popieram akcję. Zabiera się nam emerytury (chyba nikt nie wątpi w to, że i tak my młodzi takowej nie dostaniemy), tnie przywileje, ogranicza wydatki na wszystko i jednocześnie organizuje takie igrzyska. Normalny rynek pracy i dach nad głową dla młodych bez kredytów na całe życie, a nie igrzyska!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka