Dodaj do ulubionych

Może IBIZA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.12, 07:27
Ktoś był..??
Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: free Re: Może IBIZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 15:56
      Jak jesteś "zgred" to lepiej sobie odpuść.
      • Gość: ZGREDEK:) Re: Może IBIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.12, 09:41
        he :)
        A tak na poważnie.. kto może coś powiedzieć na temat IBIZY.
        Myślę o hotelu w rejonie SAN ANTONIO.
      • Gość: Karolina Re: Może IBIZA IP: 213.143.48.* 23.07.12, 17:54
        Hej,
        bylam na Ibizie w tamtym roku.
        Jesli masz 20 lat i chcesz sie wyszalec do nieprzytomnosci to sobie tam pojedz. Po pierwsze drogo.Po drugie to jest miejsce gdzie pijani i nacpani mlodzi ludzie wydaja kase na imprezowanie. Mieszkalam w Sant Antonio. Nie moglam spac bo w nocy pijani Anglicy : robili awantury w korytarzu, inni imprezowali na tarasie, a nad ranem jedna kolezanka drugiej wywalila walizke przez okno i w calym hotelu trzaskali drzwiami:(((. ..Koszmar!!!!. Na ulicach tysiace pijanych rozwrzeszczanych dzieciakow i co chwile ktos sie z kims szarpal..No w centrum mi sie podobalo i na plazy, ale co z tego jak nie odpoczelam. W tym roku pojechalam na Majorke i po ostatnich doswiadczeniach wynajelismy prywatny apartament i rewelacja. Na Majorce tez sa imprezy, tyle ze jak mieszkasz w spokojnym miejscu i nikt ci nie przeszkadza w nocy to jest ok. Poza tym na Majorce jest wiecej do zwiedzania. Pozdrawiam
        • Gość: ZGREDEK:) Re: Może IBIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.12, 08:26
          Na Majorce bylem3 lata temu.
          Miło to wspominam.
          Byłem w El Arenal.
          Podobało mi sie.. zwiedzilem majorke samochodem.
          Dlatego mysle o Ibizie.
          Jaka pogoda tam jest we wrześniu??
    • jaari_65 Re: Może IBIZA 23.07.12, 19:16
      Październik 2011 - mieszkaliśmy w Eivissie. Cisza, spokój, pozamykane imprezownie, o wiele tańsze niż w sezonie hotele.
      Wyspa śliczna, małe urokliwe zatoczki - o tej porze roku jeszcze cieplutkie morze i duuużo słońca :)
      • Gość: ZGREDEK:) Re: Może IBIZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.12, 08:30
        Wlasnie dlatego mysle o Ibizie.
        W jakim hotelu mieszkaliscie??
        Jak wyglada komunikacja miejska??
        I na koniec:) byliscie na Formenterze? jak to wyglada ?? co jak i ile?:P
        Z góry dzieki :)
        • wu-ka Re: Może IBIZA 25.07.12, 11:31
          Polecam Ibizę bardzo, bo jest inna niż Majorka.
          Byłem w tym roku w II poł. czerwca, ludzi już było sporo i większość tych pięknych zatoczek, do których jest łatwiejszy dojazd samochodem/autobusem była zajęta przez turystów głównie angielskich, niemieckich i włoskich.
          Różnica pomiędzy Majorką a Ibizą to właśnie mnogość tych małych i większych zaotoczek z turkusową wodą, na Majorce jest ich o wiele mniej. Ibiza jest mniejszą wyspą i to daje większe mozliwości wycieczki na drugi koniec wyspy, zwiedzanie/wypoczynek i powrót tego samego dnia. Komunikacja bardzo dobra, autobus co pół godziny/godzina. Wszystkie jadą do San Antonio i Eivissy.
          Tak jak pisała poprzedniczka, jesli chcesz imprezować i masz 20 lat, kondycję i kasę to San Antonio Ci się spodoba, jesli wolisz trochę spokojniejsze klimaty to okolica Eivissy, jeśli bardzo spokojnie to proponuje miejsce gdzie ja mieszkałem czyli Cala Tarida - południowy-wschód Ibizy, jakieś 10 km do San Antonio i 20 km do Eivissy.
          W San Antonio jest podobnie jak w El Arenal w stronę Palmy, hotel przy hotelu, blokowisko.
          Eivissa bardzo ładna, piękna starówka.
          Będąc na Ibizie koniecznie trzeba popłynąć na Formenterę!! Prom płynie jakieś pół godziny.
          Plaże najpięknięjsze na Balearach, ale drożej tam jest o 1/3 niż na Ibizie, a na Ibizie moim zdaniem jest drożej niż na Majorce i Minorce. Formenterę reklamują jako najbliższe Karaiby lub Karaiby w Europie, i trochę prawdy w tym jest.
          Jedna uwaga: ja byłem z Itaki i mają makabryczne godziny lotów, wylot z Ibizy jest o 3:00 w nocy, co oznacza opuszczenie pokoju o 12:00 dnia poprzedniego.
          Pomimo tej jednej niedogodności warto jest zobaczyć Ibizę.
        • jaari_65 Re: Może IBIZA 28.07.12, 10:56
          Mieszkaliśmy w Hotel Apartamentos Lux Mar, jakieś 10 minut spacerem do centrum, bezpośrednio nad morzem. 35€ za dwuosobowy pokój/noc.
          Komunikacji miejskiej nawet nie widziałem - mieliśmy wypożyczony samochód.
          Formentera natomiast została "oszczędzona" na kolejną wizytę na Ibizie :)
          Pozdrawiam.
        • Gość: ktos Re: Może IBIZA IP: 62.244.155.* 21.08.12, 23:38
          Hmm Formentera piekna...bialutki piasek i błękitna woda) ceny sa dosc wysokie, wu=yzsze niz na ibize. Cena blietu na wyspe to ok 20 euro w jedna strone.
          Na pogode zawsze mozna liczyc, nawet w pazdzierniku spokojnie mozna grzac tylek na plazy:)
    • anthonyb Re: Może IBIZA 27.07.12, 01:52
      Bylam na Ibizie w pierwszej czesci pazdziernika, w zeszlym roku. Mozna spokojnie sie kapac i opalac. Mamy po 40 tce i 3 letnie dziecko wiec ten okres jest swietny , aby odpoczac , pojezdzic po wyspie, poopalac sie i pokapac.
      Transport publiczny bardzo dobry. Mozna przemieszczac sie spokojnie po calej wyspie. Inna opcja jest wynajecie samochodu, co w tym okresie tez bylo dosc tanie. Hotel mielismy w Ibizie. Dobrym rozwiazaniem jest tez apartament. Jedzenie na wyspie jest dosc podle i drogie. Lepiej jest wykupic w hotelu kolacje lub gotowac samemu w apartamencie.
      Ogolnie mi sie podobalo :-)
      Na formentere tez poplynelismy placilismy okolo 20 € za osobe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka