Dodaj do ulubionych

Obecność męża przy CC

13.06.12, 13:35
W którym szpitalu / klinice w Poznaniu możliwa jest obecność męża podczas CC?
Np w Wa-wie w większości szpitali nie ma z tym problemu, wiele koleżanek które miały CC miały podczas zabiegu mężów "przy głowie".
Nie mogę rodzić naturalnie, więc będę musiała mieć planowaną CC, ale bez męża przy mnie to rodzić nie chcę ;)
Obserwuj wątek
    • kotkowa Re: Obecność męża przy CC 09.07.12, 11:00
      Chyba nigdzie nie ma takiej opcji - rodziłam na Polnej, ale na cc mąż musiał poczekać na korytarzu, pod salą, natomiast od razu po urodzeniu synka wpuszczono go do sali, mógł popatrzeć jak małego mierzą, ważą itp, potem czekał z małym na korytarzu chwilę, mnie zszyli i zawieźli na pooperacyjną i małego też. Tam m. mógł być jakiś czas z nami też.
      • miss_moon Re: Obecność męża przy CC 23.08.12, 21:16
        Na pewno nie ma takiej możliwości w szpitalu na Lutyckiej, bo zapytałam o to wprost. Wychodzą z założenia, że to jest zabieg operacyjny i dlatego obecność jedynie personelu.
    • lubna Re: Obecność męża przy CC 23.08.12, 22:12
      Z moich informacji również wynika, że nigdzie.
      Trochę mnie "bawi" ten tysiąc argumentów przeciw obecności męża przy cc, podczas gdy za zachodnią granicą nie mają lekarze z tym żadnego problemu, a nas wręcz zachęcano, by w razie nieudanej próby porodu naturalnego mieć podczas operacji kogoś bliskiego tuż obok.
      • kasia688 Re: Obecność męża przy CC 01.09.12, 23:49
        w sw Rodzinie też nie można. Maż czeka przed salą, kiedy wyciągną dzieciaczka z brzucha biorą go do mycia, ważenia do drugiego pomieszczenia, na moment przynoszą pokazać mamie i kiedy dzidziuś jedzie na oddział noworodkowy na korytarzu na parę chwil może zobaczyć tata ew wziąć na ręce:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka