Dodaj do ulubionych

Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ZD...

09.07.12, 16:33
Rozumiem, że jest gorąco i niektórzy myślą już tylko o wakacjach ale: "polska milionerka Grażyna Kulczyk zapłaciła 35 mln zł. 250 tysięcy funtów czyli ponad 205 mln. zł." ???

Czyli ile naprawdę zapłaciła?..
Obserwuj wątek
    • Gość: Nikt Szczęście IP: *.revip3.asianet.co.th 09.07.12, 18:39
      Tak sobie czytam siedząc na tarasie mojego azjatyckiego domu ( na który wraz z pięknym ogrodem wydałem 50 tys złotych ) i mysle ze podana cena zakupu przez gazetę znacznie różni się od rzeczywistej.Znając ten biznes śmiem twierdzić ze co najmniej o 3mln funtów mniej wydała Pani Grażyna.
      Ale to bez znaczenia.
      Gratuluje zakupu.
      Tym którzy zazdroszczą polecam rozpocząć spełniać swoje marzenia.
      Osobiście jestem dzisiaj bardzo szczęśliwy ponieważ dzisiaj na lokalnym targu kupiłem za 20 złotych zlowionego dzisiaj rano pięknego 7 kolorowego kraba którego zjadłem na kolacje.
      Dojechalem na targ skuterem za 1000 złotych. 3 letnia Honda.
      Za wodę i prąd ( klimatyzacja tez) płace 100 złotych miesięcznie
      Sąsiedzi są mili i uśmiechają się codziennie za darmo.
      Jem codziennie bardzo zdrowe rzeczy i czuje się swietnie. Pyszna miska zupy ( duza) kosztuje niecałe 2 złote , Kurczaki we wsi można kupić po 5 złotych prosto z różna. Pogoda idealna i widoki jak z bajki za darmo.
      Polecam więc spełniać swoje marzenia niezależnie czy macie miliardy, miliony,setki tysiecy, czy tylko 1000 złotych.
      Są takie miejsca na ziemi - dla każdego cos miłego :))))))

• Gość: Guapo Re: Szczęście IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.07.12, 21:58
        -----
        Dobre sobie :) Czy wiesz skąd pochodzą pieniądze tej pani?
        • Gość: Baca Brzydzą mnie takie osoby jak kulczykowa IP: *.play-internet.pl 09.07.12, 23:13
          Dorabiają się na Polakach, nie zawsze w uczciwy sposób, a podatki płacą poza Polską... Ta pani akurat w Szwajcarii... Może niech sanhedryn z czerskiej o tym napisze....
          • rozterka47 Re: Brzydzą mnie takie osoby jak kulczykowa 09.07.12, 23:54
            Gość portalu: Baca napisał(a):

> Dorabiają się na Polakach, nie zawsze w uczciwy sposób, a podatki płacą poza Po
            > lską... Ta pani akurat w Szwajcarii... Może niech sanhedryn z czerskiej o tym n
            > apisze....
            .............................................

dlatego ten kraj wygląda tak jak wygląda,

do tego polskie władze zwalniają z podatków duże korporacje , kiedys to pier.......e
        • Gość: x Stać ją. Jej były zbój rabował na gościńcu konnych IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 23:15
          .
      • Gość: PORA DESZCZOWA Re: Szczęście IP: 70.49.250.* 09.07.12, 22:19
        Ile wydales na peleryny , parasole i wiadra.....tak tylko pytam , acha smacznego zycze...
      • drmuras Re: Szczęście 09.07.12, 22:57
        Gratuluję trafnego wyboru i pozdrawiam :-)
        PS. Jeszcze kilka lat i może będziemy widywać na targu ?
      • dband Re: Szczęście 09.07.12, 23:11
        To powiedz szczęśliwcu gdzież mieszkasz w tej Tajlandii :-)
      • Gość: Rozterka47 Re: Szczęście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 23:25
        Nikt napisał:

Tak sobie czytam siedząc na tarasie mojego azjatyckiego domu ( na który wraz z pięknym ogrodem wydałem 50 tys złotych ) i mysle ze podana cena zakupu przez gazetę znacznie różni się od rzeczywistej.Znając ten biznes śmiem twierdzić ze co najmniej o 3mln funtów mniej wydała Pani Grażyna.
        Ale to bez znaczenia.
        Gratuluje zakupu.
        Osobiście jestem dzisiaj bardzo szczęśliwy ponieważ dzisiaj na lokalnym targu kupiłem za 20 złotych zlowionego dzisiaj rano pięknego 7 kolorowego kraba którego zjadłem na kolacje.
        Dojechalem na targ skuterem za 1000 złotych. 3 letnia Honda.
        Za wodę i prąd ( klimatyzacja tez) płace 100 złotych miesięcznie
        Sąsiedzi są mili i uśmiechają się codziennie za darmo.
        Jem codziennie bardzo zdrowe rzeczy i czuje się swietnie. Pyszna miska zupy ( duza) kosztuje niecałe 2 złote , Kurczaki we wsi można kupić po 5 złotych prosto z różna. Pogoda idealna i widoki jak z bajki za darmo.
        Polecam więc spełniać swoje marzenia niezależnie czy macie miliardy, miliony,setki tysiecy, czy tylko 1000 złotych.
        Są takie miejsca na ziemi - dla każdego cos miłego :))))))

Patrz, a ja marzę o takim własnie miejscu :)

Pozdrawiam i gratuluję :)
      • zawsze_prawdziwy jak widać "ten biznes " biznesmenie a może 09.07.12, 23:44
        raczej oszuście, drobny cwaniaczku z układów lub złodzieju bo żeby robić biznesy trzeba mieć mózg lub choć jego namiastkę:)))
      • Gość: h. Re: Szczęście IP: *.dslgb.com 10.07.12, 02:24
        no widzisz, a ja akurat mieszkam na co dzien w rzeczonym Londynie i tez jestem szczesliwy, bo juz w niedziele ide do Royal Albert Hall na "Paleasa i Melisande" w wykonaniu Monteverdi Choir. w Tajlandii raczej ciezko ich uslyszec. kazdy ma inne potrzeby. Ciebie cieszy ryba, ja oprocz jedzenia potrzebuje tez strawy duchowej, w tym sluchania na zywo najlepszych orkiestr i solistow swiata, ogladania na scenie Juliette Binoche (juz we wrzesniu w Barbican!), kregu interesujacych, wyksztalconych przyjaciol. spotkalem tutaj niejednego studenta z Tajlandii, ich poziom intelektualny byl raczej mizerny. wole za intelokutorow bialych Brytyjczykow piszacych doktoraty na tut. uniwersytetach.
        • Gość: eh Re: Szczęście IP: 62.233.246.* 10.07.12, 09:25
          Marny komentarz emigrancino. Ego wielu Polaków kwitnie najbardziej za granicami. Smutne to bardzo.
      • Gość: i ha ha Re: Szczęście IP: *.home.aster.pl 10.07.12, 08:05
        Co za żałosny wpis. Teraz się będzie podniecał jaki to sukces :) Nie ma lepszego miejsca niż Polska, ja bym za nic w świecie nie chciał jej opuścić. Są w tej Tajlandii tak wspaniałe lasy jak tutaj? W Londynie też nie ma! Każdy niech mieszka gdzie mu dobrze, o!
        • Gość: Dzokej Re: Szczęście IP: *.pools.arcor-ip.net 10.07.12, 08:14
          Nazarles sie wychudzonny walachu splesnialego obroku czy co ?? :-))
          • Gość: alpepe Re: Szczęście IP: *.pools.arcor-ip.net 10.07.12, 08:19
            Łysek z pokładu Idy dał głos.
      • cichwoda Re: Szczęście 10.07.12, 10:10
        'Za wodę i prąd ( klimatyzacja tez) płace 100 złotych miesięcznie'

a kupe to do wiadra robisz, czy moze odrazu za okno?
    • Gość: zenek Jak to mawiał Ryszard Ochudzki IP: 95.108.105.* 09.07.12, 21:28
      > Rozumiem, że jest gorąco i niektórzy myślą już tylko o wakacjach ale: "polska m
      > ilionerka Grażyna Kulczyk zapłaciła 35 mln zł. 250 tysięcy funtów czyli ponad 2
      > 05 mln. zł." ???

Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych. Nie bądźmy peweksami.
      :)
    • Gość: radek Re: Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ IP: *.warszawa.mm.pl 09.07.12, 21:49
      Rozumiem, że teraz złodzieje będą wyprowadzać kase z kraju zrabowaną na budowie autostrad i innych inwestycjach na Euro 2012 na zakup nieruchomości wLondynie? Innego wytlumaczenia tego zjawiska nie widzę. POwscy przydupasi nakradli teraz starja się gdzies to poukrywać.
      • Gość: btw Re: Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ IP: *.acn.waw.pl 09.07.12, 22:04
        Skoro nasi oligarchowie lokują w nieruchomości w Londynie to znaczy, że nie są pewni jak długo potrwa bal. To w gruncie rzeczy jest pozytywne
        • Gość: radek Re: Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ IP: *.warszawa.mm.pl 10.07.12, 10:34
          Obyś miał rację. Piekny bylby dzien gdyby ci wszyscy zlodzieje zostali zapuszkowani a kraj wreszcie móglby się zacząc rozwijać.
    • Gość: zonk Re: Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ IP: *.icpnet.pl 09.07.12, 21:55
      Kupiłem 2 kilo pyrów na Wildeckim, do tego marchew, pietruszkę i seler. Oraz - UWAGA - cukinię.
      Ziemniaki pochodzą ze znanego w całym powiecie pola ziemniaczanego pana Zdzisia ze Szczepankowa, seler od pani Tereni spod Kórnika, a marchew i pietruszka to już innych zacnych obszarów Wielkopolski, słynnych pól dawnego województwa leszczyńskiego - można rzec, królewskie warzywa...

Napiszecie o mnie artykuł na "jedynce"?
      • Gość: Guapo Re: Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.07.12, 22:02
        Jak skończysz ta królewska biesiadę polecam artykuł o jej ex:

www.polityka.pl/rynek/1528329,1,kto-chce-pograzyc-kulczyka.read
        Tacy ludzie doprowadzili Polskę do tego czym jest - republiką bananową, w której nie rosną banany :)
    • shtalman Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ZD... 09.07.12, 21:59
      Sorki, ona nie jest pierwsza tylko ostatnia, oj. chwalebny Rydz jest od dawna potentatem w Mayfair, kazdy to wie oprocz ciemnoty polskiej
    • mechnacz Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ZD... 09.07.12, 22:06
      Co z remontem dworu tzw. "Starego Zamku" i pałacu czyli "Nowego Zamku" w Lubniewicach (województwo lubuskie)? Kupione w 1998 roku przez panią Kulczykową, ulegają zniszczeniu.
    • astrolog_wawa A po igrzyskach mogłaby kupić za bezcen. 09.07.12, 22:23
      _______
    • mr_gm Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ZD... 09.07.12, 22:25
      mam ci ja w tej kamienicy swoją cegiełkę, aczkolwiek żadnej cegiełki nie kupowałem.
    • ksantypa_222 Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ZD... 09.07.12, 22:28
      Kryzys? Jaki kryzys! W Polsce go nie ma. Przykład: Grażyna Kulczyk. Spełnione marzenia!
      A ja tylko czekam na wprowadzenie w Polsce podatku katastralnego i wyprowadzam się pod most. Kocham Cię Polsko.
    • losiu4 Re: Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ 09.07.12, 22:36
      czyżby początek ucieczek lewych postesbeckich byznesmenow? czy też taka sobie fanaberia?

Pozdrawiam

Losiu
      • ciotka_ltd Losiu, prosto z Cambridge, zgadzam sie w 100%:) 09.07.12, 23:39
        To ryzykowna inwestycja, bo na tej chalupie sie nie zarobi (ceny ida w dol nawet w takim punkcie), raczej przy sprzedazy straci sie pare milionow. I tu jest wlasnie pytanie: czemu Kulczykowa to robi?
        Na miejscu polskiego US, prokuratury, sluzby celnej, ABW i CBS etc. etc, JUZ bym prowadzila w jej firmach kontole. I ex-malzonka tez, bo ten od dawna szmal na Wyspy wyprowadza...
        A jesli chodzi o UK to wiadomo: jak ktos tu z powaznym szmalem sie zjawi, to go UK nie wyda (Rosja juz o tym wie!) : delikwenta i jego los Bryty maja wprawdzie w pupie, ale pecunia non olet, szmalu oddac by bylo szkoda.:)))
        • Gość: mik Re: Losiu, prosto z Cambridge, zgadzam sie w 100% IP: 82.177.124.* 10.07.12, 09:17
          powiedzmy, że ceny spadną, powiedzmy że za parenaście-dziesiąt lat sprzeda to ze stratą paru mln, a ile zarobi na wynajmie. Przecież to nieruchomość komercyjna, same biura.
        • Gość: radek Re: Losiu, prosto z Cambridge, zgadzam sie w 100% IP: *.warszawa.mm.pl 10.07.12, 10:38
          NAjpierw polskie urzedy musialyby nie byc skorumpowane i zarzadzane przez popleczniokow złodziei. Ale rączka raczkę myje. Nasze Urzędy Skarbowe to będa z cala surowaościa prawa ścigać ale nauczycielke co źle NIP wpisała albo babcię co zapomniała wysłac PIT w terminie. Zlodzieje kradnący miliony i dzielący się z wąłdzą moga spać spokojnie. Waldza czuwa aby nic im się nie stało.
    • ksantypa_222 Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ZD... 09.07.12, 22:40
      Jedyny kryzys o jakim czytałam to kryzys w małżeństwie Państwa Kulczyków. Po rozwodzie będzie co dzielić, oj będzie!
      • pan.nikt Re: Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ 09.07.12, 22:46
        parę lat przespałeś??
        • ksantypa_222 Re: Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ 09.07.12, 23:39
          Do pana.nikt.
          Bardzo proszę o niezmienianie mojej płci!
    • sselrats Artykul wart "Plotka" - a ta ma taka sukienke a ta 09.07.12, 22:46
      taka torebke.
    • patriot.wr Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ZD... 09.07.12, 22:50
      Podobno świetna lokalizacja, a na rogu ulicy Cristie's. A na drugim rogu Fortnum & Mason. A pomiędzy nimi - praktycznie nic; jeden pub - Chequers. Nie pamiętam tych fantastycznych butików. Po polnocnej stronie Piccadilly jest o niebo lepiej. Pani Kulczyk ma kiepskich doradcow!
      • Gość: dry242 Re: Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.12, 00:45
        Nie ma google maps jak ty
    • kinlej Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ZD... 09.07.12, 22:53
      Chyba chce tam straszyć.
    • zawsze_prawdziwy nieźle tabloid njus z ubiegłego tygodnia:))) 09.07.12, 23:42
    • rozterka47 Re: Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ 09.07.12, 23:49

martha_t napisała:

> Rozumiem, że jest gorąco i niektórzy myślą już tylko o wakacjach ale: "polska m
      > ilionerka Grażyna Kulczyk zapłaciła 35 mln zł. 250 tysięcy funtów czyli ponad 2
      > 05 mln. zł." ???
      >
      > Czyli ile naprawdę zapłaciła?..
      ..................................................

a kogo to obchodzi
      ...........................................
      NIE dla ACTA !
      • Gość: gosc Re: Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ IP: *.bchsia.telus.net 10.07.12, 03:39
        W 8o latach w Tokyo miejsce na budke telefoniczna kosztowalo $1 milion. Jak pozniej duplo to do tej pory nie udalo sie nawet polowy odrobic. Zamrozony pieniadz taki zakup. Sa inne mozliwosci gdzie mozna te 200 milionow zl. podwoic i potroic......
    • Gość: alpepe Re: Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ IP: *.pools.arcor-ip.net 10.07.12, 08:22
      była żona złodzieja warta tego samego co on.
    • 42nat Piękna sprawa! 10.07.12, 08:32
      Gratulacje, nareszcie Polak Kupił coś porządnego w dobrej dzielnicy Londynu.
      Więcej takich ludzi, a będzie wszystkim lepiej, nawet malkontentom...
      RK
    • piter_wlkp A nie mogła sobie kupić parku w tym Londynie ? 10.07.12, 10:13
      Widać włodarze miasta Londyn nie potrafią zrobić takiego dealu jak w Poznaniu, słabi są
    • baseballfan Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ZD... 10.07.12, 13:52
      I k... co z tego, że kupiła ? Kogo to obchodzi ? A ja dziś kupiłem kg czereśni. K... co za czasy !
      • Gość: miss Re: Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.07.12, 17:37
        a jaki cel ma ta informacja? mamy zazdroscić?? gdybym miała tak wygladać jak kulczykowa, to bym se zyly podciela
        • Gość: Ezekiel 25 : 17 Re: Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ IP: *.static.flhsi.com 11.07.12, 00:21
          Tak pyskujecie na Kulczyka , a za pare lat , jak bieda przycisnie , bedziece blagac Pana Kulczyka o pomoc w sprzedazy Polskich Lasow oraz Gdanska i Szczecina !!!!
          • piter_wlkp Się uśmiałem :) 11.07.12, 08:52
            > Tak pyskujecie na Kulczyka , a za pare lat , jak bieda przycisnie , bedziece b
            > lagac Pana Kulczyka o pomoc w sprzedazy Polskich Lasow oraz Gdanska i Szczecina
            > !!!!

Jeśli już bieda przyciśnie, to prościej będzie znacjonalizować majątki oligarchów.
            Poza tym sytuacja raczej zmierza w tym kierunku, że to pan K. może być zmuszony błagać o azyl gdzieś daleko od UE
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11922495,Byly_prezes_Kulczyk_Holdingu_zatrzymany_przez_CBA.html
    • krakowiak10 Grażyna Kulczyk kupiła kamienicę w Londynie [ZD... 13.07.12, 05:52
      smutno to czytac...Polska historia sie powtarza...Polacy nie wierza w swoj kraj i w koncu znowu go zgubia...wstyd ze Kulczykowa taki zly przyklad robi..w Polsce mozna lepiej zarobic na nieruchomosciach...wstyd...tak swoj kraj zdradzac....ja do browarni nie bede juz chodzil.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka