Dodaj do ulubionych

Kontroler parkingowy czyhał na mnie [LIST]

05.10.12, 09:43
Prosze Pana , miasto ma dziure w budzecie , a takze potezne zadluzenie . Dziure trzeba zalatac i odsetki placic , dlatego kontrolerzy parkingowi powinni byc czujni , sprawni i bezwzgledni . Ma Pan szczescie , ze kontroler nie wezwal policji , ktora wie jak postepowac z takimi cwaniaczkami jak Pan !
Obserwuj wątek
    • kosztorysik Aaaa, Warszawiak.. 05.10.12, 10:00
      Ma znaczenie, ma!
    • der-rauber jaki pan taki kram 05.10.12, 10:16
      Kontrolerzy wystawiają miastu wizytówkę, są twarzami miasta. Ale kolego na warszawskich dechach, znasz to przysłowie: "jaki pan taki kram". Więcej nic nie trzeba mówić, tylko wymienić Grobelnego ze świtą na ludzi świadomych miasta.
    • Gość: zażenowany Re: Kontroler parkingowy czyhał na mnie [LIST] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 10:30
      Radziłbym się przyjrzeć praktykom kontrolerów strefy parkowania przy szpitalu onkologicznym na Garbarach.
      Zachowują się jak hieny atakując chorych na nowotwory.
      Wstyd się przyznać, że mam cokolwiek wspólnego z tym miastem.
      • lukask73 przy szpitalu onk. 05.10.12, 10:43
        > Zachowują się jak hieny atakując chorych na nowotwory.

To znaczy, że powinniśmy chorym na nowotwory pozwolić parkować bez płacenia, na chodnikach, na prawym pasie, który i tak zawsze jest zakorkowany, na lewym pasie, który jest tam w sumie niepotrzebny, vis a vis szpitala? Za chwilę dojdziemy do takiej paranoi, że nie wolno będzie się obronić, jak chory na nowotwór będzie chciał skroić ci portfel.
        • Gość: zażenowany Re: przy szpitalu onk. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 13:35
          luksku73 masz 73 lata i należysz do moherów? A może do wyznawców znanego RADYJA? A może do wyznawców Smoleńska? A może urodziłeś się w 1973 r. i przeżywasz kryzys wieku średniego?
          Nienawiść aż bucha z Twej wypowiedzi. Skąd wiesz, że są tam zaparkowane tylko auta chorych, szukających w Twoim (chyba, że przyprowadziłeś się z Gaju albo Gołusek?) mieście pomocy a nie cwaniaków przedstawicieli handlowych czy pracowników szpitala, których auta nie mieszczą się na parkingu firmowym?
          Nikogo nie oskarżam dopóki nie mam absolutnej pewności.
          A Tobie tej ostrożności chyba nie staje?
          • lukask73 Re: przy szpitalu onk. 05.10.12, 14:11
            Kolego Forumowiczu, Antymoherze

Pozwól, że przypomnę Ci, co sam napisałeś wcześniej:
            „[Kontrolerzy] Zachowują się jak hieny atakując chorych na nowotwory”
            A teraz:
            > Skąd wiesz, że są tam zaparkowane tylko auta chorych

Może odpowiedz najpierw sam sobie.
      • Gość: gadugadu to prawda, że dostają premię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 10:46
        jesli to jest prawda, że dostaję premię, to powinno być nagłośnione, bo teraz wiadomo, dlaczego są takie numery
    • l.george.l Polecam Mobilet 05.10.12, 10:47
      Szanowny Autorze Listu, polecam Mobilet. Ogromnym plusem tej aplikacji jest to, że płacimy za rzeczywisty czas parkowania, a parkowanie możemy przedłużać bez wracania do samochodu. Opłata rozliczna jest co do jednego grosza. Płacić możemy osobiście, albo na przykład, może zrobić to ktoś z rodziny, kto ma tę aplikację w telefonie i może być nawet na drugim końcu kraju, ale jest w zasięgu Internetu.
      • lukask73 i znowu Mobilet 05.10.12, 14:24
        Wyobraź sobie, że zachciało ci się iść do restauracji żeby zjeść jak człowiek. Wchodzisz, a tu okazuje się, że z wygodnictwa (nie powiemy przecież: lenistwa) kelnerów, aby oddać płaszcz w szatni, złożyć zamówienie i zapłacić, potrzeba tylko: mieć odpowiedni telefon (restauracja nie zwraca za zakup telefonu), wykupić pakiet internetowy (restauracja nie zwraca), skonfigurować wszystko i uruchomić (trzeba radzić sobie samemu, ale już blisko), dowiedzieć się jaką i skąd ściągnąć aplikację do załatwiania spraw w restauracji, sprawdzić, czy masz wolne miejsce, usunąć część plików, ściągnąć, zainstalować, uruchomić, nauczyć się korzystać i to wszystko.

Jeśli nieopatrznie wejdziesz do szatni i zamkną się za tobą drzwi, a nie masz opłaconego numerka, przychodzi napakowany menedżer lokalu i wypisuje kwit na opłatę dodatkową 260 zł, którą można (o dziwo!) zapłacić gotówką, a przy płatności od ręki otrzymuje się nadzwyczajne złagodzenie kary do jedynych 130 zł. Oczywiście nie ma takiej informacji na drzwiach, a wszystkie reklamy i wypowiedzi rzecznika restauracji pokazują uśmiechniętych szatniarzy, którzy mają koszyczek na brzęczące złotóweczki.
        • Gość: tomek Re: i znowu Mobilet IP: *.icpnet.pl 05.10.12, 15:04
          Mobilet to tylko opcja, nikt nikomu nie każe z niego korzystać. Dzisiaj pierwszy raz korzystałem z mobiletu po zaparkowaniu i bardzo sobie chwalę pomysł.
        • l.george.l Strach przed rozwojem technologii ma wielkie oczy 05.10.12, 15:05
          Kiedyś był w historii ludzkości moment, że wymianę towarową zastąpiła towarowo-pieniężna. Pewnie też niektórym było trudno z tym się pogodzić. Teraz mamy epokę płatności elektronicznych. By w pełni korzystać z ich dobrodziejstwa musimy mieć przy sobie urządzenie łączące się z Internetem. Zdaję sobie sprawę, że to jakaś inwestycja, w najtańszym wariancie ok. 300 zł. Moim zdaniem jednak warto ją ponieść. Jak możemy na tym skorzystać? Oto przykład z życia wzięty. Jadąc taksówką na dworzec kupiłem bilet na pociąg. Będąc w pociągu kupiłem bilet do teatru i przelałem dzieciom kieszonkowe. Dojechawszy na miejsce, kupiłem bilet na metro. I to wszystko wykorzystując telefon, bez stania do kas, okienek, szukania drobnych.
          • lukask73 Re: Strach przed rozwojem technologii ma wielkie 08.10.12, 00:03
            > Mamy epokę płatności elektronicznych. By w pełni korzystać z ich dobrodziejstwa musimy
            > mieć przy sobie urządzenie łączące się z Internetem. Zdaję sobie sprawę, że to j
            > akaś inwestycja, w najtańszym wariancie ok. 300 zł. Moim zdaniem jednak warto j
            > ą ponieść. Jak możemy na tym skorzystać? Oto przykład z życia wzięty. Jadąc tak
            > sówką na dworzec kupiłem bilet na pociąg. Będąc w pociągu kupiłem bilet do teat
            > ru i przelałem dzieciom kieszonkowe. Dojechawszy na miejsce, kupiłem bilet na m
            > etro. I to wszystko wykorzystując telefon, bez stania do kas, okienek

Wytłumacz to mojej mamie, która raz na dwa tygodnie jedzie do przychodni.

Jesteście obaj zapatrzeni nie dalej niż na czubek własnego nosa. Ponad 50% społeczeństwa jest poza wiekiem, w którym powyższe podejście jest wykonalne.
    • pytagolas Wystarczy zainstalować mobilet 05.10.12, 11:43
      Taka sama odpowiedź na idiotyczne przepisy parkingowe, jak i niedziałające biletomaty. Od czasu kiedy zainstalowałem sobie aplikację Mobilet w telefonie, bilety komunikacji miejskiej kupuję gdzie chcę i kiedy chcę.
      Opłata za parkowanie pobierana jest z dokładnością do minuty - ile razy zdarzyło wam się wrzucić 5zł, bo akurat nie mieliście drobnych? albo nie było wiadomo ile czasu człowiek będzie stał w kolejce? ja rozliczam się co do minuty i ani grosza więcej :-)
      Polecam poczytać i wypróbować, szczególnie, że wystawiają faktury VAT na firmę i możliwe jest zestawienie miesięczne na wszystkie operacje, a nie świstki po 2zł.
      • Gość: zażenowany Re: Wystarczy zainstalować mobilet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 13:27
        Ty chyba jesteś naganiaczem tej aplikacji.
        Wyobraź sobie, ze ten chory, który przyjeżdża incydentalnie do TWOJEGO miasta kupuje "mobilet", kiedy indziej w tej samej sprawie (CHOROBA) jedzie do Wrocławia i instaluje tamtejszy "wrocławnet" a później np. do Warszawy i tam instaluje "warszawanet".
        Ty, wuja, dej sie leczyć.
        • Gość: luc Re: Wystarczy zainstalować mobilet IP: 65.160.97.* 05.10.12, 13:32
          Poczytaj najpierw. Mobilet działa w całej Polsce.
          • l.george.l Re: Wystarczy zainstalować mobilet 05.10.12, 13:37
            Gość portalu: luc napisał(a):

> Poczytaj najpierw. Mobilet działa w całej Polsce.

Niestety, nie i nie zawsze w pełnym zakresie. W Warszawie można opłacać komunikację, ale nie parkowanie.
        • l.george.l Re: Wystarczy zainstalować mobilet 05.10.12, 13:35
          Z pewnością jest to jakiś problem. Znam miasto, gdzie częścią SOPu zarządza miasto, a inną częścią starostwo. Różne stawki, różne automaty. To jest dopiero burdel. Nie przeskoczymy tego. Jeśli chodzi o komunikację to akurat mobilet działa i w Poznaniu, i w Warszawie, i w jeszcze wielu innych miastach.
    • mati352008 Kontroler parkingowy czyhał na mnie [LIST] 05.10.12, 13:41
      To nie jest kwestia czy pochodzi się z Warszawy czy innego miasta, osobiście miałem podobne zdarzenie a mieszkam w Poznaniu. Tak jak już ktoś zresztą zauważył dziura budżetowa wymaga pewnej determinacji wśród parkingowych, strażników miejskich i policjantów którzy wręcz prześcigają się w pomysłowości jak udupić kierowcę.
    • Gość: kuleer Re: Kontroler parkingowy czyhał na mnie [LIST] IP: *.icpnet.pl 05.10.12, 15:25
      Pierdolisz głupoty. W takim razie przy każdym miejscu parkingowym powinien stać parkomat aby zaraz po zaparkowaniu móc uiścić opłatę. Jeśli tak bardzo zależy Ci na łataniu dziury kosztem osób które nie zrobiły nic złego to może zaczniesz co miesiąc wpłacać na konto Poznania kilka tysięcy złotych?
    • an.noyed Kontroler parkingowy czyhał na mnie [LIST] 06.10.12, 02:10
      Już od dawna to powtarzam, wy.... lić policję z policji miejskiej, to są klany rozbójnicze z ORMO-wską przeszłością. Od nich nie możemy się spodziewać działania prospołecznego, do czego mieli być powołani. Tych ludzi upoważnić do wymierzania kar i to za premię to jak wpuścić lisa do kurnika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka