Dodaj do ulubionych

Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to bu...

13.11.12, 20:11
W takim razie panie Łukaszu dziękujemy panu i niech pan idzie sobie pracować gdzieś indziej jeżeli nie rozumie pan że pańskim pracodawcą są pasażerowie komunikacji miejskiej oraz mieszkańcy Poznania. Życzymy powodzenia i sukcesów w dalszej karierze zawodowej. Do widzenia!
Obserwuj wątek
    • Gość: ryszard Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: *.echostar.pl 13.11.12, 20:19
      Domański Ty bezczelny nierobie.
      • Gość: Łukasz Domański Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: *.eu 13.11.12, 23:29
        Proszę mnie nie obrażać...
        • Gość: kasioolka Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: *.poz1.cyber-cafe.pl 14.11.12, 08:53
          Proszę zacząć z szacunkiem podchodzić do mieszkańców miasta i zrozumieć, że wielu z nich nie stać na taką podwyżkę. Podwyżka 2 razy w ciągu pół roku to po prostu skandal, ale po co Pan miałby się tym przejmować, mieszka Pan poza Poznaniem i wozi się autem więc co to Pana obchodzi prawda?
          • Gość: luce_dal_tessino Jeśli to p.Domański wpisał, to dopiero byłby skand IP: *.icpnet.pl 14.11.12, 09:58
            skandal. "Proszę mnie nie obrażać". Hahaha. Proszę znaleźć inną pracę w sprzedaży usług z takim nastawieniem. Życzę powodzenia.
        • Gość: ... Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: *.as13285.net 14.11.12, 13:08
          To proszę nie obrażać ludzi, którzy płacą Panu pensję. I proszę sobie uświadomić fakt, że w przeciwieństwie do większości z nich nie wytwarza Pan swoją pracą żadnego dochodu, a jedynie pobiera pensję fundowaną z kieszeni podatnika.
    • Gość: Kozak Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 20:28
      Taka wypowiedź? Co za dup**ek.
    • czarnyhs Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to 13.11.12, 20:29
      zwykły cham i prostak!!!! Słoma z papci przewyższa o głowę jego wzrost ( nie wspominając o jego rozumku) . ale cóż ryba śmierdzi od głowy i ... jaki pan taki kram!!!!!
    • chirurgjezyce Zwyczajny cham z pola... 13.11.12, 20:42
      Szkoda, bo to oznacza, że komunikacja publiczna stoczy się i pogrąży na wiele lat w patologiach... a moze nawet ją stracimy :(
      • czarnyhs Re: Zwyczajny cham z pola... 13.11.12, 20:45
        chirurgjezyce napisał:

> Szkoda, bo to oznacza, że komunikacja publiczna stoczy się i pogrąży na wiele l
        > at w patologiach... a moze nawet ją stracimy :(

patologia to już jest - na Pl. Kolegiackim i to od lat. Niestety "ma przerzuty" na cały organizm miasta....
      • Gość: Łukasz Re: Zwyczajny cham z pola... IP: *.cable.net-inotel.pl 13.11.12, 22:42
        Poziom wypowiedzi (chamstwa) tego dyrektorka jest równy poziomowi jego IQ.
        • leftt Re: Zwyczajny cham z pola... 14.11.12, 08:29
          Czyli mało chamskie czy wysokie IQ? Żeby było jasne: zachowanie wyjątkowo burackie.
    • leszekes Komunikację miejską mam w nosie, ale podwyżek nie 13.11.12, 20:43
      popieram. Część ludzi nie stać na nią. Poza tym nie wolno uzupełniać braków w miejskiej kasie pieniędzmi z podwyżek. Tutaj raczej trzeba zająć się racjonalizacją wydatków a nie skubaniem mieszkańców. Jestem przekonany, że jest wiele do zaoszczędzenia.
      Wystarczy przez najbliższe 5 lat zmniejszać zatrudnienie w administracji o 10% rocznie. Zrezygnować ze zbędnych samochodów służbowych, wycieczek, nagród, horrendalnych premii i odpraw oraz wszelkich innych niczym nie usprawiedliwionych przywilejów.
    • Gość: zenek A ja się zgadzam z panem Domańskim IP: 95.108.121.* 13.11.12, 20:56
      i do genialnej koncepcji sprzedaży w biletomatach skasowanych biletów, dodałbym jeszcze jedną.
      Żeby skasowały pana Domańskiego.
    • rockville Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to bu... 13.11.12, 21:08
      Brawo Panie Lukaszu ; z lumpenproletariatem trzeba ostro , jesli sie nie podoba , to niech kupia rowery !!!
      • Gość: Boby Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: *.icpnet.pl 14.11.12, 10:38
        Żałosny tandentny lemingu poznański! Pozdrów swoją najbliższą rodzinę na wsi!!
    • Gość: miecz natychmiastowa dymisja IP: *.icpnet.pl 13.11.12, 21:13
      natychmiastowa dymisja - tyle w temacie
    • echterposener Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to bu... 13.11.12, 21:21
      W tym zdaniu dyrektora Domańskiego zawiera się kwintesencja podejścia całego ZTM-u do swoich klientów-pasażerów.
    • Gość: Unrug Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: *.izacom.pl 13.11.12, 21:32
      Łukasz Domański, będący poznańską emanacją Nikodema Dyzmy, jest typowym przykładem jakże często obecnej w Urzędzie Miejskim (np. Jarosław "Mam kłopot z nerwami" Pucek, Janusz "Przetarg" Rajewski) zasady BMW: Bierny, Mierny, Wierny
    • gall.anonim.pn Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to bu... 13.11.12, 21:38
      Nie rozumiem oburzenia, bo przecież język giętki powiedział wszystko, co pomyśli głowa. I powiedzmy sobie, chyba lepiej że p. Domański był do bólu szczery niż mamił "stadionem który będzie na siebie zarabiać" czy konsultacjami społecznymi, które męczone są tak długo aż okaże się, że szczytem marzeń mieszkańców jest nowa buda z blachy aka galeria handlowa, czy ciasna zabudowa lansowana przez deweloperów. W tym sensie szacun dla pana Domańskiego, który obrazowo i w żołnierskich słowach wyraził stosunek władzy do mieszkańców.
    • Gość: kasandra Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: 95.108.99.* 13.11.12, 21:46
      Ja jestem za tym aby urzędnicy nadal mieli pasażerów za ścierwo. Znowu kupiłem roczną sieciówkę ok miesiąc temu po wyższej cenie. Dzisiaj na rondzie JNJ przeżyłem horror. Może kolejnej już nie kupię, a może ...
    • Gość: poznaniak cham i prostak IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.12, 22:16
      za co pan Domański dostaje pieniądze?
      Nie dość że rozwala komunikację to do tego jest bezczelny!

Powinni go zdymisjonować
    • Gość: negrar Ile policzków PO jeszcze przyjmie od Grobelnego? IP: *.icpnet.pl 13.11.12, 23:04
      Obiecane były oszczędności na działaniu komunikacji, przyspieszenie przejazdu tramwajów. A Kruszyński z Grobelnym nie kiwnęli palcem i sondują ile jeszcze mogą naciągnąć PO. Dobrze po prostu wiedzą, że mają niektórych radnych PO w kieszeni i jak się Platforma napnie to pęknie. Tak czytać trzeba wypowiedź Sternalskiego. No cohones.
    • pieszy_miejski rozgryzłem: Zaniechamy Transportu Miejskiego 13.11.12, 23:25
      Lata poszukiwań i wybrano takiego gościa. To daje do myślenia kto go wybierał...
      www.poznan.pl/mim/bm/news/wydarzenia-poznanskie,c,10/lukasz-domanski-do-ztm,54358.html
    • echterposener Skąd Grobelny wyciągnął tego człowieka ? 13.11.12, 23:42
      Ogólnie wiadomo o nim, że jest specjalistą od żeglugi. A jakieś jego bardziej konkretne osiągnięcia ? Pod kogo jest podwieszony ? Czyim jest krewnym, powinowatym, pociotkiem ?
      • Gość: Łukasz Re: Skąd Grobelny wyciągnął tego człowieka ? IP: *.cable.net-inotel.pl 14.11.12, 00:25
        "Mój mąż jest z zawodu dyrektorem"... wiecznie żywe.
      • Gość: heyah Re: Skąd Grobelny wyciągnął tego człowieka ? IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.12, 01:04
        > Pod kogo jest podwieszony ?
        A kto go mianował? Mirosław Kruszyński, były prezydent Ostrowa Wielkopolskiego, obecnie wiceprezydent Poznania. Masz odpowiedź. Oczywiście Szef Szefów musiał to zaakceptować.
      • Gość: luce_dal_tessino Re: Skąd Grobelny wyciągnął tego człowieka ? IP: *.icpnet.pl 14.11.12, 09:54
        Może ze swojego planu taniej prywatyzacji MPK? Pasuje jak ulał.
    • tatrawiasta Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to bu... 13.11.12, 23:43
      Władze Poznania skutecznie zniechęcają do korzystannia z komunikacji publicznej. Przez kilkanaście lat jeżdziłam tramwajami i autobusami. Uważałam, że mieszkając w centrum miasta nie potrzebuję samochodu. Jednak spóźniające się tramwaje, wypadające autobusy, drogie bilety i koszmarny ścisk w środkach komunikacji miejskiej spowodowały, że zmieniłam zdanie. Moja sieciówka ważna jest do lutego 2013 roku, jednak w tym miesiącu kupuję samochód.Następnej sieciówki nie wykupię ani ja ani nikt z mojej rodziny. Zmieniam tramwaj na samochód! Nawet jeśli będę stać w korkach, to wolę to niż zamarzać i moknąć na przystankach. Do mojego samochodu nie wsiądzie też żaden śmierdzący żul ani banda pijanych imprezowiczów. Dziękuję Ci Prezydencie Poznania, że przekonałeś mnie do korzystania z samochodu!!!
      • Gość: żul Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: *.wtvk.pl 14.11.12, 00:59
        > Do mojego s
        > amochodu nie wsiądzie też żaden śmierdzący żul ani banda pijanych imprezowiczów

Niestety nie posiadając garażu nie da się tego w 100% zagwarantować.

Ale zaraz, ten samochód to będzie tańszy czy szybszy od tramwaju?
        Dzisiaj po raz kolejny obserwowałem tysiące biedaków okupujących każdy wolny skrawek na Przybyszewskiego, z nadzieją spoglądających na czerwone światła.
      • Gość: piotr Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: *.superkabel.de 14.11.12, 15:47
        bardzo pro-państwowa postawa!

wpływy z akcyzy za paliwo do Twojego samochodu (oraz podatków pośrednich za koszty napraw - rosnące wraz z wiekiem i przebiegiem pojazdu), wspomogą budżet naszej wspaniałem republiki, kwotą znaczącą i pozowlą przez to obniżyć bezrobocie, poprzez zatrudnienie następnej rzeszy, umilających nam życie, urzędników państwowych!

Ty za to, będziesz się mogła cieszyć przestrzenią (miast ścisku w MPK) swojego pojazdu, i to z miesiąca na miesiąc, coraz dłużej - korki, nigdy nie będą się zmniejszać, tak samo jak nigdy nie stanieje paliwo

co do redukcji 'smrodu', to już gorzej, filtry potrafią co najwyżej pyłki odfiltrowywać (lepiej im wychodzi jednak: 'zatykanie się') spalin już nie, klimatyzacja (o ile nie serwisowana odpowiednio często i drogo) co prawda obniża temperaturę, ale za to raczy grzybkami wszelakimi, no ale astmę można leczyć (ale nie wyleczyć!)

ja mam już na tyle dość jeżdzenia (częściej stania) po Poznaniu samochodem (bywało, że musiałem z Dębca do Naramowic dojeżdzać - horror!), że jak znajdę pracę w 'zasięgu roweru', to nawet obniżę swoje oczekiwania finasowe, byle tylko nie musieć siedzieć w tej puszce - mimo, że praktycznie fabrycznie nowa i bynajmniej nie 'golas' klasy A
    • Gość: lupo Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: 95.108.119.* 14.11.12, 00:09
      Niech CBA sprawdzi co w ZTM-ie słychać, może znajdą coś ciekawego?
      • Gość: hehe Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: *.icpnet.pl 14.11.12, 10:00
        No i jeszcze niech obczaja ten konkurs na podstawie ktorego wyloniono tego dyrektora. Bo sie az wierzyc nie chce, ze zatrudnili takiego co to nawet nie wie ile biletow obowiazuje w przedsiebiorstwie. Przeciez jak bym ja tak na rozmowie kwalifikacyjnej sie zaprezentowala to by mnie wysmiali. ;) Tutaj jest jakies drugie dno chyba. No bo chyba nie zwyczajna glupota i ignoranctwo? ;)
        • czarnyhs Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to 14.11.12, 11:02
          Gość portalu: hehe napisał(a):

>;) Tutaj jest jakies dru
          > gie dno chyba. No bo chyba nie zwyczajna glupota i ignoranctwo? ;)

dno - to jest ta cała banda przy korycie!!!!
    • fanbor Przyczynek do dyskusji 14.11.12, 00:43
      Mam nadzieje, ze ta niezbyt inteligentna i prostacka odzywka daje zwolennikom komunikacji publ. prosty przekaz, ze niedlugo ich na nia stac nie bedzie. Co gorsza komunikacja indywidualna, na ktora znakomita czesc poznaniakow jest zdana, bedzie z powodu utrudnien zwiazanych z ograniczeniami wprowadzanymi i postulowanymi przez tych pierwszych rownie malo komfortowa jak jazda tramwajem. Pozostaje wyprowadzic sie pod Poznan, albo zaprzestac jezdzic do Centrum
    • sonia_siemionowna Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to bu... 14.11.12, 07:12
      To ludzie tacy jak p. Domański uwsteczniają Polskę i pracują na jej opinię średniowiecznego skansenu.

Nie wiem, kto dał temu panu pracę, ale moim zdaniem kompetencvje to on ma mocno naciągane. Osoba na takim stanowisku musi być bowiem przede wszystkim dobrym psychologiem, a tu widzę poważne braki jeśli chodzi o umiejętności współżycia w społeczeństwie i rozumienia innych.

Panie Domański, jeśli mieszkańcy Poznania odwrócą się na dobre od transportu miejskiego, to Pan też straci pracę. Nie rozumie Pan tego?
      • Gość: hehe Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: *.icpnet.pl 14.11.12, 10:04
        Nie straci, jeszcze nagrode dostanie. To wyglada na celowe dzialanie by obnizyc wartosc spolki, potem sprzedac prywatnemu jakiemus swojakowi. Czy pani naprawde mysli ze ten czlowiek boi sie utraty pracy? ;) On ma gdzies takie problemy. Kupa interesow pewnie na boku, zyc nie umierac.
    • jamj Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to bu... 14.11.12, 08:46
      Kulturalne bydlątko. Przecież mógł powiedzieć , że ma w dupie, a nie w nosie...
    • Gość: marek Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.12, 10:06
      jestem bardzo ciekawy gdzie ztm tego faceta znalazł
      jeśli tak powiedział to buta i arogancja
      • Gość: obserwator Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.12, 10:31
        No co za bałwan! Już sam rozdział MPK i ZTM jest bez sensu. Ma mnożyć tylko ciepłe posadki dla koleżków. Ale ten bałwan już przegiął całkowicie! Z czyich pieniędzy ma wypłatę?? Komu ma sprawnie służyć ZTM?? Zwolnić!
      • Gość: lupo Doktor n. ekonomicznych, specjalista od żeglugi IP: 95.108.119.* 14.11.12, 10:53
        wykopalisko z Uniwerka Ekonomicznego i firmy Albatros z Suchego Lasu
        www.kto-kogo.pl/%C5%81ukasz_Doma%C5%84ski
    • xplict Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to bu... 14.11.12, 11:33
      No a ja mam w nosie pana Łukasza i jego firmę. Tylko po co pie***lić, że transport miejski to panaceum na zakorkowane ulice? Trzeba walić prosto z mostu - jak Domański.
    • bimota Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to bu... 14.11.12, 12:14
      No i co... Ja tez mam w nosie protesty, a nawet cale MPK i ZDM. Im predzej to zbankrutuje, tym lepiej. Wielu ludzi nie stac na doplaty dla nieudacznikow, ktorych nie stac na inny rodzaj transportu (albo im sie nie chce).

Wolicie jak was sie mami demagogia, a pod stolem kreci lody, nie ? Durnie...
      • Gość: lupo Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: 95.108.119.* 14.11.12, 12:29
        W Nowym Jorku wielu ludzi stać na samochody a i tak jeżdżą metrem. Jak myślisz Watsonie dlaczego?
      • Gość: hehe Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: *.icpnet.pl 14.11.12, 12:56
        Sam jestes nieudacznik trolu forumowy. Albo ci ZTM, czy kto tam inny tym zawiaduje placi, bo wlasnie o takie gadanie i takie nastroje wzgledem mpk/ztm chodzi zeby tanio sprzedac swojakowi. Sie do tego przylaczasz.

Jesli sadzisz ze samochod i tylko samochod, ewentualnie rower, to sie na wies przeprowadz.
        • bimota Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to 14.11.12, 13:51
          MPK sprzedac ? Jejku... niech ktos to wezmie nawet za darmo, i tak straty beda mniejsze...
      • Gość: ... Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: *.as13285.net 14.11.12, 13:11
        W Londynie też większość ludzi stać na auta, ale i tak jeżdżą metrem. Jak myślisz, dlaczego? Może dlatego, że spaliny nie wyżarły im mózgu do reszty, a samochód jest dla nich tylko sprzętem AGD, a nie bożkiem?
        • bimota Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to 14.11.12, 13:50
          W nosie to mam...

A samochodami nie jezdza ??

Niech se jezdza czym chca, ale za swoja kase, nie moja...
          • Gość: hehe Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to IP: *.icpnet.pl 14.11.12, 15:57
            No i widzisz, swoimi wypowiedziami udowadniasz tylko ze blizej ci do wsi ( a moze nawet i lasu) niz do miasta. Przenies sie do lasu nie bedziesz musail placic podatkow.

Czym innym jest temat ze TA wladza marnuje pieniadze i TANIO chce opylic MPK ktore utworzono i utrzymano z a moje i twoje podatki. Zamiast gadac w stylu kononowicza (pewnie twoj idol) by nie bylo niczego, to lepiej sie zastanowic jak naprawic patologie i by wszystko dzialalo sprawnie. Przeciez kiedys z mpk takich problemow nie bylo. Od niedawna dopiero jest ten burdel.
            • bimota Re: Szef ZTM: protesty mam w nosie. Radny PO: to 14.11.12, 18:37
              Tak ? A kiedyz to do MPK sie nie doplacalo. medrcu ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka