modrooka 16.05.05, 15:45 Jak to się dzieje, że dopiero jak facet straci kobietę to dopiero wtedy uświadamia sobie ile dla niego znaczyła? Ktoś to potrafi wytłumaczyć? I jak często to się zdarza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osiolek13 Re: Kiedy facet straci kobietę... 16.05.05, 15:54 zawsze tak jest i nie wiem co Cię tak ten fakt dziwi? Natura ludzka jest ułomna i dopiero po stracie doceniamy fakt i wartość straty, a normalnie się to traktuje jako oczywistość,że Ktoś i jest i wydaje się,że na zawsze a tak niestety nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_g To zależy w jaki sposób stracił... 16.05.05, 15:58 Zależy od sytuacji. Ja jak straciłem to bardzo tego żałowałem i żałuje. Jednakże zostałem oskarżony o wszystko i zacząłem się nad tym zastanawiać. Im więcej myślałem tym więcej widziałem, że nie dokońca jest tak jak ona to przedstawiła. Oczywiście żal mi nadal i myślę o tej kobiecie bardzo ciepło, ale już nie jak dawniej. To ona mnie zostawiła i to ona też powinna wiedzieć, że zrobiła głupstwo. Ja na siłe nie będę się wiązał. Obie osoby tego muszą chcieć. A czy brakuje? Jak diabli !!! Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Kiedy facet straci kobietę... 16.05.05, 19:43 No dobrze, ale złóżmy, że facet najpierw się oddala, potem sporadyczne spotkania i kontakt telefoniczny i urwanie kontaktu ze strony dziewczyny, która takiej relacji między nimi nie mogła znieść. Czy po uświadomieniu sobie że jednak zależy walczylibyście? Odpowiedz Link Zgłoś
gomory Re: Kiedy facet straci kobietę... 16.05.05, 19:48 > Jak to się dzieje, że dopiero jak facet straci kobietę to dopiero wtedy > uświadamia sobie ile dla niego znaczyła? Albo spadnie mu kamien z serca ;). Jak sobie znajdzie nowa, to szybko sobie uswiadomi, ze na tym swiecie mnostwo potencjalnych partnerek krazy :). Odpowiedz Link Zgłoś
tony82 To już bedzie wazelina... ;))) 16.05.05, 20:13 ...ale zgadzam się z przedmócą :] Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta306 Re: Kiedy facet straci kobietę... 16.05.05, 22:09 Ja myślę, że jak mój mąż by mnie stracił to by odżył. Czasami myślę aby go znowu przywrócic do żywych i zostawić. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Kiedy facet straci kobietę... 16.05.05, 23:38 Czy wy faceci naprawdę jesteście tacy prości, czy tylko tak udajecie? Odpowiedz Link Zgłoś
kostek666 Re: Kiedy facet straci kobietę... 17.05.05, 00:00 Podeprę się teorią Johna Gray'a gdzie pisał że faceci zachowują się jak sprężynki i czasem potrzebują oddalenia od kobiety zeby pobyć samemu i przekonać sie jak bardzo im jej brakuje i potem wrócić z "naładowanymi akumulatorami",dlatego tez jesli facet nie mozę sie oddalac to decyduje sie moze na zerwanie i potem okazuje sie ze bardzo mu na kobiecie zalezy bo wreszcie mógł "sprawdzic" jak bardzo ją kocha,mówiąc ze faceci są prości to mit.Mają poprostu inny stosunek do świata niż kobiety,dlatego nas fascynuje płeć przeciwna:) Odpowiedz Link Zgłoś
soussignee Re: Kiedy facet straci kobietę... 18.05.05, 09:11 A ja jestem właśnie w takiej sytuacji. Mój mąż się wyprowadził, bo się musi zastanowić... I wie, że ja kocham i czekam w domu. Rozważam czy nie powinnam mu powiedzieć, że ja też to odpuszczam, że tak nie chcę. Nie chce go stracić i to by była chyba pierwsza gierka w moim życiu, ale może taki wstrząs by dał coś pozytywnego? Czy siedzieć i czekać? No jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
black_madonna Re: Kiedy facet straci kobietę... 17.05.05, 16:54 Moim zdaniem, jesli facet trzyma sie od kobiety na dystans, bo nie jest pewien swoich uczuc i ona zrywa kontakt, gdyz nie moze tego zniesc...a dalej: on sobie uswiadamia, ze ja jednak kocha i źle robil oraz chce to naprawic, to nie widze problemu:) Oczywiscie wszystko zalezy od kobiety, od tego jaka ma wytrzmalosc, jak ją to zranilo i jak bardzo tak naprawde kocha tego faceta... Nie mniej jednak uwazam, ze sam fakt, iż On uswiadomil sobie, ze mu zalezy i ze teraz chce sie starac jest niesamowicie wazne i moze odmienic losy tego zwiazku:) Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
el_colquistador Re: Kiedy facet straci kobietę... 17.05.05, 18:21 Facet gdy straci kobietę idzie i szuka kolejnej. Tak już mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Ale bujda!!!! 17.05.05, 23:17 A mógłbyś rozwinąć szerzej swoją myśl? Odpowiedz Link Zgłoś
ping.tasmanski Re: Kiedy facet straci kobietę... 18.05.05, 00:07 szuka sobie innej. Możliwa jest także sytuacja że wtedy uświadamia sobie że niepotrzebnie czas marnował z poprzednią Odpowiedz Link Zgłoś
cieply_wiatr Re: Kiedy facet straci kobietę... 18.05.05, 10:18 Dwa inne swiaty. Trudno mezczyznie objac subtelnosci kobiecej natury. Mezczyzni nie sa prosci, sa prostlinijni. Bywaja kochajacy, czuli, troskliwi, odpowiedzialni, starajacy sie za wszelka cene zrozumiec swoja kobiete. Pieknie jest jesli spotkaja taka, ktora sprobuje tez zrozumiec mezczyzne. Madra kochajaca kobieta + madry kochajacy mezczyzna. Jesli sie spotkaja nie byloby pytan jakie postawilas. Ot, recepta na szczescie. Sa tacy, ktorych to spotkalo. ;) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Kiedy facet straci kobietę... 18.05.05, 12:57 Muszę ci powiedzieć, że wszystkie próbują zrozumieć męską naturę, ale nie zawsze jest ona przez nas do ogarnięcia. > Madra kochajaca kobieta + madry kochajacy mezczyzna. Jesli sie spotkaja nie > byloby pytan jakie postawilas. Tylko takiego "mądrego kochającego" w dzisiejszych czasach to ze świecą szukać :( Odpowiedz Link Zgłoś
cieply_wiatr Re: Kiedy facet straci kobietę... 18.05.05, 13:25 Podobnie rzecz ma sie ze zrozumieniem natury kobiecej. Cierpliwosc, tolerancja, zrozumienie, wiara i milosc. Gdzies kiedys wyczytalem, ze to kobieta tworzy mezczyzna a mezczyzna kobiete - cos w tym jest. "Nie wystarczy pokochac.Trzeba jeszcze umiec wziac te milosc w rece i przeniesc przez zycie" Do tego trzeba dojrzec a mezczyznom do pewnego wieku rzadko to sie udaje. Pozdrawiam :) Ps. Skad ja to znam? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka8 Re: Kiedy facet straci kobietę... 18.05.05, 11:00 Kazdy kto zyje w zwiazku na początku zadawał sobie pytanie, czy dobrze robię, czy to jest właśnie ta osoba, a może ktoś inny jest mi przeznaczony? Dlatego to zależy jaki był powód zerwania. Odpowiedz Link Zgłoś
ami6 Re: Kiedy facet straci kobietę... 18.05.05, 14:46 To dlatego, że faceci słabo myślą. Dopiero jak im się pokaże na przykładzie (co/że stracili), to rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
cieply_wiatr Re: Kiedy facet straci kobietę... 18.05.05, 14:51 Czy aby tylko faceci? Odpowiedz Link Zgłoś
mikro_ekonomia Re: Kiedy facet straci kobietę... 18.05.05, 22:07 Zdaza sie to 1,78433522 rocznie , Podsumuje staropolskim przyslowiem ,,Polak madry po szkodzie'' Kobiety sa tak samo yntelygente . Odpowiedz Link Zgłoś
pendragon_pl Re: Kiedy facet straci kobietę... 24.05.05, 15:21 Trochę bez sensu to Twoje pytanie. Czy można je zadać również pytając o kobiety? Chyba tak , nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Kiedy facet straci kobietę... 24.05.05, 18:19 Kobiety przeważnie mają lepszy kontakt ze swoimi uczuciami tzn. zazwyczaj wiedzą co czują do danej osoby (oczywiście nie generalizuję). Z tego co zauważyłam wy (faceci)nie za bardzo potraficie zidentyfikować to co czujecie nie mówiąc już o przekazaniu werbalnym tego. Odpowiedz Link Zgłoś