Dodaj do ulubionych

Stary Browar pomoże Gimnazjum nr 43 na poznańsk...

IP: 213.25.88.* 02.08.04, 11:03
Uroczyste przekazanie nie obędzie się oczywiście bez peanów na cześć
Doktorostwa. A nie lepiej by było zrobić to po cichu, wysłać grupę uczniów z
podziękowaniem dla donatorów?

non aemulatur non agit perperam non inflatur
Obserwuj wątek
    • michalinakrop Re: Stary Browar pomoże Gimnazjum nr 43 na poznań 02.08.04, 12:22
      Każda pomoc szkole jest dobra a nawet konieczna ,bo szkolnictwo to tonący
      okręt.Oczywiście ,że będą peany, choć bez przesady.Bardzo się cieszę , znam tę
      szkołę i tę bibliotekę.
      • Gość: SP49 Re: Stary Browar pomoże Gimnazjum nr 43 na poznań IP: *.icpnet.pl 02.08.04, 14:31
        Też znam te szkołe, chodziłam tam, gdy w tym budynku funkcjonowała podstawówka. Fajnie, ze dostaną książki. Może inne firmy pójdą tym śladem i pomogą innym szkołom, bo przeważnie w bibliotekach panuje "bida z nyndzą" :(
    • Gość: george Re: Stary Browar pomoże Gimnazjum nr 43 na poznań IP: *.icpnet.pl 02.08.04, 14:42
      A dlaczego Szanowna Redakcja właśnie o tej darowiźnie napisała?
      • Gość: dlugi Re: Stary Browar pomoże Gimnazjum nr 43 na poznań IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.08.04, 11:36
        Wymiękam, jak się Wyborcza czepia Kulczyków to źle. Jak coś o nich napisała
        dobrze, już co niektórzy wietrzą podstęp. trzeba umieć rozróżnić krytykę od
        krytykanctwa i poparcie od wazeliniarstwa. Można Gazecie zarzucić krytykanctwo
        pod adresem Kulczyków, ale wazeliniarstwo?
        Dlaczego Gazeta o tym napisała? Może dlatego, że to fajna i godna poparcia
        sprawa. Może ktoś pójdzie za przykładem Starego Browaru i też kupi parę książek
        dla szkolnej biblioteki?
        Tym razem brawa dla Starego Browaru za książki i dla Gazety za cywilną odwagę -
        pochwalili Kulczyków :)
        • Gość: george Re: Stary Browar pomoże Gimnazjum nr 43 na poznań IP: *.icpnet.pl 03.08.04, 12:02
          Gość portalu: dlugi napisał(a):

> Tym razem brawa dla Starego Browaru za książki i dla Gazety za cywilną
          odwagę - pochwalili Kulczyków :)

Przyłóż wielkość darowizny do rozmiarów darczyńcy. To nawet ochłapem nazwać się
          nie da. Z pewnością nie był to temat do prasy. Szanowna Redakcja dała dupy, nie
          pierwszy i z pewnościa nie ostatni raz. Teraz zastanów się, ile przeciętny
          rodzic dokłada w ciągu roku do edukacji swoich dzieci wspomagając szkołę
          różnymi składkami czy też darami. Bohaterowie są wśród nas.
          • Gość: łuki Re: Stary Browar pomoże Gimnazjum nr 43 na poznań IP: *.icpnet.pl 03.08.04, 15:34
            Gość portalu: george napisał(a):
            >Bohaterowie są wśród nas.

marchew dla bohatera !

:))
        • Gość: dr huckenbush Re: Stary Browar pomoże Gimnazjum nr 43 na poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 00:56
          Wyborcza sie nie czepia Kulczykow. Pisza o nich obiektywna prawde. Fakty.
          Ale to chwalenie to mnie wkurza.
          Przykladzik: pan Kluska daje miliony darowizn i nikt go nie chwali. Kulczykowie
          daja 2000 i wielkie halo.
    • Gość: uczennica Re: Stary Browar pomoże Gimnazjum nr 43 na poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 19:58
      Akurat tak się składa ze chodze do 3b,do tego gimnazjum.Ciesze sie ze to do
      mojej szkoly trafi troche ksiazek!!!
      • Gość: Poznańczyk Gimnazjum nr43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 20:21
        Bardzo się cieszę, że książki trafią akurat do tej szkoły. Ja również chodziłem
        do niej jeszcze jak była tam podstawówka nr 49. W czerwcu tego roku ukończyłem
        tę szkołę, więc wiem co nieco o tamtejszej bibliotece. Książek było mało,
        kiedyś jak spytałem się o "Władcę.." biblotekarka omal mnie nie wyzwała, że
        gdzie w szkolnej biblotece takie drogie książki. Żal troche, że te książki
        dopiero teraz przyszły jak ja te gimnazjum opuściłem. Pozdro dla wszystkich
        uczniów tej szkoły (obecnych i byłych)

Gość portalu: uczennica napisał(a):
        > Akurat tak się składa ze chodze do 3b,do tego gimnazjum

3b to jest klasa językowa tak?

PZDR Poznańczyk from Dębiec
    • Gość: ZośkaDJ Stary Browar pomoże Gimnazjum nr 43 na poznań IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.04, 22:22
      Jestem byłą uczennicą tego Gimnazjum i to dla mnie wielki zaszczyt,że moje
      ukochane Gimnazjum wygrało taki konkurs i mogło się wzbogacić o tak wspaniały
      księgozbiór.A tkak poza tym sardeczne pozdrowionka dla nauczycieli z tego
      Gimnazjum.
      • Gość: P A co napisałby na ten temat dr Hackenbush? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 00:49
        Co by napisał na ten temat forumowicz roku 2004 czyli zacny dr Hack? Spróbujmy
        zgadnąć: Może tak? "To żenada! Stary Browar chwyta się sposobów, żeby
        przciągnąć do siebie zakupy najmłodszych! Wiadomo, że najmłodsi nie lubią
        Browaru, bo nie ma tam fast foodów i jest nudno! To żenada! Kulczykowie nie
        powinni pomagać gimnazjum, bo gimnazjum jest miejskie! Na pewno w tym gimnazjum
        uczy się ktoś z rodziny Kulczyków, a oni jadają tylko to okropne sushi a fast
        foodów nie jedzą, a to przecież uderzenie w demokrację! Wszystkie dzieci nasze
        są, byle nie Kulczyków i Starego Browaru"... sorry za zgryźliwość....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka